106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, a trailer (!) alapján egy biztos: az ember-gép romantikát nem bízzák az ember képzeletére... :(
  • LasDen #96254
    Nem mondhatom, hogy túlon túl felvillanyozott volna...
  • ReszegKoldus
    A Tale of Three Cities (imdb) - 7/10
    Kung Fu Yoga (imdb) - 6/10
    Railroad Tigers (imdb) 6/10
    We Are X (imdb) 8/10
  • IMYke2.0.0.0
    "Jézusom, ne csináld már."

Sajnálom, gondolatolvasó (még) nem vagyok...
    Te, ezek szerint, az vagy. Bocs.
  • genndy
    Jézusom, ne csináld már. Elment moziba és megnézte. Azért volt ingyen, mert meghívták, kapott vagy nyert jegyet.
  • Shep
    Ja, én sem, Xpand 3D, DolbyDigital, 1080p szóval elég szar volt.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor el se merem képzelni. hogy milyen minőségben nézhetted...
  • Shep
    Nem hinném.
  • IMYke2.0.0.0
    Miért, van már belőle BD 1080?
  • Shep
    Mert ingyen volt :) Meg mint mondtam, szórakozni lehet rajta, és sok mai filmről még ez sem mondható el. Ja, a 3D-je jó volt.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.05.08. 10:11:38
  • Hellsing47
    nem értem, ha az első részt is gyengének és súlytalannak érezted, ezt mégis mért nézted meg? :D
    de komolyan, tényleg érdekel a válasz
  • Shep
    Galaxis őrzői 2

Ez a film pont ugyanolyan semmi volt, mint az első. Vicces volt ami jó, de ezt leszámítva 0. Én azt hittem, hogy súlytalanabb filmet már nem lehet csinálni, mint amilyen a FF8 volt, de úgy tűnik tévedtem. A film első felében semmi nem történik, csak CGI kulimász, meg poénkodás, a második felében az amikor már végre elkezdődne valami akkor azt lezavarják 2 percben, hogy jöhessen az újabb CGI parádé pár újabb egysorossal megtűzdelve. Ez lényegében az üres és semmitmondó rossz de azért lehet rajta szórakozni film tökéletes iskolapéldája.

Holnapra úgyis elfelejted de vicces volt/10
  • LasDen #96243
    nincs megállás...

Live Die Reapet and Repeat - huh, ez aztán a cím. De még mindig vicces, hogy a többség azt hiszi ez az eredeti címe :DD
  • IMYke2.0.0.0
    "Guardians Vol. 2 Has $145 Million Debut

Guardians of the Galaxy Vol. 2 blasted off with $145 million in ticket sales in its opening weekend at the domestic box office, according to Variety . The take comes in at the lower end of the $140 million to $160 million projection by analysts for the opening of summer movie-going season, but it’s far above the $93 million in the first Guardians made in its opening weekend in August 2014 on its way to a final domestic haul of $333 million. With $440 million in foreign ticket sales, the first Guardians ended its theatrical run with a $773 million come worldwide.

Opening at more than 4,300 locations, Vol. 2 had a lot of momentum going for it heading into the weekend. Following positive first reactions to the film and mostly favorable reviews from critics Vol. 2 made more than $101 internationally in 37 foreign territories last weekend.

The $145 million opening of Vol 2. is no doubt an impressive one for Disney/Marvel Studios. The first Avengers film still holds the record for the biggest opening for a May film with a monolithic $207 million opening in 2012, followed by The Avengers, Avengers: Age Of Ultron ($191.3 million), Captain America: Civil War ($179.1 million), and Iron Man 3 ($174.1 million)."
  • IMYke2.0.0.0
    "Edge of Tomorrow 2 Gets A New Title

Edge of Tomorrow 2 has a title and a returning original cast member. Doug Liman’s action-sci-fi was a critical hit back in 2014, with its delectable concept of Tom Cruise having to re-live the same day of combat over and over explored to its full potential. It was a more moderate box office success , although did still manage to double its budget (the universally accepted mark for breaking even).

A sequel has thus been on the cards since the first film hit, and although development has been slow Liman has been confirmed to return as director and Joe Shrapnel and Anna Waterhouse, best known for Jesse Owens biopic Race, are writing the screenplay based on an original story idea Tom Cruise pitched to original screenwriter Christopher McQuarrie (who’s worked with the actor on Jack Reacher and Mission: Impossible). Liman’s currently working on psychological thriller The Wall , but is still planning to return to the world of Edge.

While promoting his latest, Liman revealed to Collider that while no firm plans are set, the film has a new title – Live Die Repeat and Repeat – and that Emily Blunt is on board:

“We have an amazing story! It’s incredible! Way better than the first film, and I obviously loved the first film. It will be called Live Die Repeat and Repeat. Tom [Cruise] is excited about it, and Emily Blunt is excited about it. The big question is just when we’ll do it. But it’s not an if, it’s a when.”"
  • IMYke2.0.0.0
    Na, ezt is befejeztem végül:

[2016] - (imdb) - "Gold" / (Arany) - 7/10
    (2017.05.01 - 2017.05.07) (121 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Thriller

Igaz történet alapján.
    A személy-, ország és cégnevek -- értelemszerűen -- nem stimmelnek, de a cselekmények igen.

Kenny Wells, édesapja nyomdokain, egy bányászjogokat értékesítő kis cég vezetője, akinek mindennél nagyobb álma, hogy valódi aranylelőhelyre bukkanjon, és azt csakis ő, egyedül értékesíthesse. Amikor álmainak ösztönzésére útra kell Indonézia felé, szó szerint az utolsó pénztartalékait is felélve, hogy ott találkozzon a híres geológussal, Michael Acostával, még nem tudja, hogy az élete valóban hatalmas fordulatokat fog venni.
    A dzsungel úgy tűnik győzedelmeskedik felettük, de még akkor is, amikor maláriában izzadva az utolsó fillérjét is odaadja Acostának, Kenny hisz a férfiban és a sorsban.
    Ami rá is mosolyog: amikor jó pár nap múlva felébred a lázból, Michael közli vele a jó hírt: aranyrétegbe futottak.
    Ezt követően megindul egy olyan spirális emelkedés az életükben, amiről csak álmodni lehet az életben - minden és mindenki Kenny-éknek táncol...

Csakhogy, az ébren-álomból muszáj felébredni, Dorothy...

//Matthew McConaughey-ből egy kapafogú, kopaszodó, dagadt befektetőt faragtak - na, már ezért megérte végignézni :)
    Az egy snittre jutó alkohol- és cigarettafogyasztás mennyisége döbbenetes volt... ahogy az is, hogy ez az egész történet a valóságban is megesett, és az egész Wall Street, az összes befektetőjével, tanácsadójával, vezetőjével és szakértőjével ekkora balfék volt...
    //A filmben elhangzó 164 millió dollár mai, nominális értéke: 343,109,601 dollár (2.58% infláció) --- ~98 milliárd 321 millió 488 ezer Ft.

//Szerk.: http://www.dollartimes.com/inflation/dollars.php --- itt lehet számolgatni.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.07. 11:49:34
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Hwang Hae" / (The Yellow Sea) - 6/10
    (2017.05.06) (141 perc, dél-koreai) - Crime, Drama, Thriller

Ez az eredeti koreai változat. Sajnos, csak a 15 perccel rövidebb változathoz jutottam hozzá.

Yanbian koreai autonóm prefektúrában taxisként tengeti szegényes, lepukkant, szerencsejáték-függős életét Ku-Nam (Ha Jung-Woo). Felesége Dél-Koreába költözött, hogy majd onnan küldi pénzt a családnak, de azóta sem hall felőle és a pénz sem érkezik. Féltékenységtől és aggódástól, magánytól fűtött rémálmai miatt szinte aludni se tud. A nagymamánál hagyott kislánya jelenti az igazi éltető erőt a számára.
    S hogy még rosszabb legyen a helyzet: a kínai főnöke kirúgja a munkahelyéről, miközben a felhalmozott mahjong-adósságát is behajtók keresik rajta. Utóbbiak, hogy némi pénzt is lássanak belőle, elviszik egy alvilági taghoz, Myung-Gához (Kim Yun-Seok), aki egy pénzes melót dob fel neki, ami -- mintha maga Isten dobta volna az ölébe -- révén Dél-Koreába utazhat, és talán a feleségével is találkozhat... csak egy kis apróságot kellene elintéznie, ha már ott van: ki kell nyírni valakit.
    Ami, értelemszerűen nem lesz egyszerű, és a rendőrség, a koreai- és a kínai maffia is a nyomában lohol, hogy eltegye a szűrét.

Kemény, naturális film volt, abból a fajtából, ami nem a csillogó részét mutogatja Ázsiának.
    A hat pont a végének szól.
    Az sem kizárt, hogy az a +15 perc jobb felhangot ütött volna meg - mert a stáblistába beleszúrt jelenet olyasmit sejtet.
  • tigeroo
    A Galaxis őrzői 2

Kicsit spoileres lesz

Nagyon jó volt a film, az utóbbi évek egyik legviccesebb akció, sci-fije. Egyáltalán nem vette magát komolyan (Játéktermi hangok a flottánál pl. NE MÁR! ). Volt 1-2 poén amikor én is hangosan szakadtam a moziban, ez már nagy szó :) Igazi geek parádé volt, James Gunn említette is hogy ez a film mindenkinek szól, akit gyerekkorában a "menők" kihagytak a "menő" dolgokból. Na ez a film olyan geek-en menő. Mégis volt egy olyan szála, ami meglepően jó lett átültetve ("Mary Poppins"-al), így ennek a filmnek a főgonosza így még jobban üt. Drax poénjain csiszoltak, jobban el tudták helyezni a csapatban a karakterét, mint az első részben. Egy olyan poénos rész volt, ami nekem már sok volt és azt már erőltetettnek éreztem (Amikor Nebula a távolba meredve pszichopata módon meséli el a jövőbeli terveit hogy hogyan fogja levadászni az apját stb. És a pasi rákontráz abszolút kizökkentős poénnak szánva hogy "öö ja azthittem hogy kalapokat fogsz venni". Na ez már nekem erőltetett volt.)

De amúgy parádésak voltak a párbeszédek is, a zenék nagyon illettek a témához. Látványra ütős volt, rengeteg volt a vendégsztár (na vajon ki-hányat ismert fel?), sokkal jobb volt, mint az első rész. Nálam így 9/10, pedig az elsőt is láttam vagy 3x.

Ezek az új generációs Marvel filmek már nagyon ott vannak a topon. Jön a Pókember: Hazatérés, Thor Ragnarok, minden szál fut majd lassan az Infinity War felé... Utána pedig jönnek a még finomabb dolgok, mint az Inhumans, stb, és ez mind majd a vásznon. Micsoda években élünk!
  • BaliBoy
    Galaxis őrzői 2

Nekem nagyon tetszett. Nem akart több lenni mint ami, egy akció, sci-fi, komédia. És ezeket zseniálisan hozza. Egy-két poénon konkrétan visítottam a nevetéstől. :)) Sajnos mostanában több olyan filmet is láttam, ami több akart lenni, de nem sikerült neki és ettől elcseszett szenvedés lett a vége. (pl.: Logan) Ez a film nem olyan. Nagyon látványos, akció dús és a poénok is ülnek. Azt kaptam amire számítottam és ennek nagyon örülök.
    És a zenéket is nagyszerűen válogatták össze.

7/10
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.05.07. 00:07:23
  • IMYke2.0.0.0
    "Biztos a szőke csajra gondoltál, aki Monk mellett volt az elején.. Egy kis hasonlóság van :D"

Igen, ő rá.
    Főképp, mikor a filmben a kocsiból kiszáll és utána a segítségét is felajánlja a nyomozónknak.
  • LasDen #96235
    azért csak amerika legnézettebb (volt) sorozatában játszik...
    Biztos a szőke csajra gondoltál, aki Monk mellett volt az elején.. Egy kis hasonlóság van :D
  • IMYke2.0.0.0
    Késő este írtam - s valamiért a Monk ugrott be róla.
    Most, hogy megnéztem, már tudom:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaley_Cuoco

Elnézve a filmlistáját: a Monk még dicséret is lett a számára.
    A "The Big Bang Theory"-ból meg talán ha egy évadot néztem anno - maradandót nem nyújtott a számomra.
  • stargatelost
    "Kaley Cuoco (Monkból)"

the fuck?
  • Zephyr Retiring
    Once Around (Az igazi) 1991 IMDb

Sosem lehet tudni, mikor jön el a nagy ő. Néha nem az, akinek hisszük...
    Hősnőnk végre szeretné hallani párjától, ahogy megkéri a kezét.
    De kézfogó helyett csak egy vallomást kap, amiben kifejtik, hogy bizony ez a nagy ő sosem fogja elvenni feleségül.
    Mit lehet ilyenkor tenni? Például el lehet utazni egy jobb munka reményében egy másik városba, ahol egy tanfolyamon elsajátíthatunk ezt azt.
    Aztán egyszer csak megpillantjuk az igazit. A csalódott "jegyben járt" hölgy is így járt.

Dreyfuss jó színész. Ezt onnan lehet tudni, ha valaki képes egy olyan figurát hozni a vásznon, hogy legszívesebben kitépnéd onnan és olyan seggberúgással illetnéd, hogy annak csodájára járnának. A pasi amit alakított pont ilyen. Az a tenyérbemászó mézes mázas "mindenkiténirányítok" személy akinek a figuráját hozta, az apósjelöltből is hasonló érzéseket váltott ki, mint belőlem.
    Félreértés ne essék, nem vagyok előítéletes. Csak mint említettem, Dreyfuss igen jó színész

De hát mit is tehet egy apa, akinek a lánya szerelmes lesz egy fa... szóval szerelmes lesz? Szó nélkül elmegy a lánya esküvőjére.
    És reméli, hogy a lánya tudja mit csinál. Aztán telik az idő, és eljön az a nap is, amikor ez a bili is kiborul. Apa besokall, és közli a lányával: ő jöhet, de a férje nem szívesen látott vendég többé a házukban. Talán ez a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy nővel. Választásra kényszerül a szülei és a férje közt.

A korkülönbség miatt és a család előítélete miatt (mert a boldog férj gazdag is, ha nem mondtam volna), ez egy nehéz ügy. Nehéz, hiszen hősnőnk mindkét felet, a szüleit és a férjét is szereti. Összeveszések, kibékülések, családi kis titkok, van itt minden mi szem szájnak ingere.
    Az apa szerepét Aiellóra mintha ráöntötték volna. Különb apóst el sem tudnék képzelni magamnak sem. Hogy miért?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor karácsonykor beállítanak a feleség családjához, a férj egy kicsit lerobbant állapotban van még az infarktus után.
    Após odamegy, a többieket beküldi a házba, és kisegíti az autóból a vejét. Amikor veje szinte összerogyik a gyengeségtől, felkapja a karjaiba azt az embert, akit nemrég még kitiltott a házából, és szép lassan beviszi a házába, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt.
    A hálás veje pedig átkarolja a nyakát, és egy puszit ad az arcára..

Ez a gesztus, többet mond bármilyen felesleges szónál..
    Ha jól sejtem, emiatt a jelenet miatt is jelölték Aiellót a legjobb mellékszereplői díjra '92-ben. Bár nem kapta meg, megérdemelte volna.
    Dreyfusst nem jelölték. Pedig ez volt az egyik legjobb szerepe szerintem.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.06. 16:42:57
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Handsome: A Netflix Mystery Movie" / (---) - 4/10
    (2017.05.05) (81 perc, amerikai) - Comedy, Mystery

Hát, nem ájultam el tőle.
    Szokatlan volt a vulgarítás (különösen egy rendőrnőtől), s a poénok nagyon nagy része nem is "ült". Akadtak kínos jelenetek is.
    Kaley Cuoco (Monkból) kameója mondjuk jó lett.

Nem tudom jó szívvel senkinek sem ajánlani.
  • IMYke2.0.0.0
    "Alien: Covenant First Reactions Are Positive

The early reactions for Alien: Covenant are in. In only 14 days, the aliens are back. Alien: Covenant is coming to theaters, telling a part of the story of what happened between the events of Prometheus and Alien . The combination prequel and sequel certainly has fans of the franchise excited for the origins of the Xenomorphs and the fate of the Engineers to be further explored and explained, as well as the return of Michael Fassbender in the dual roles of returning android David and new model Walter , and the answers as to the fate of Elizabeth Shaw .

There is also a brand new group of human characters for the audience to care about and root for – all the while knowing that most of them are almost certainly not going to make it. This story is about a ship called Covenant which is filled with couples, intending to start a new society far from earth. Katherine Waterston, Danny McBride , James Franco, Billy Crudup, Carmen Ejogo, and Jussie Smollett make up just a few of the crew of human beings in danger from the alien threat this time around.

The early reactions to Alien: Covenant have come to Twitter, and they are highly positive. Check out a few of them right here:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

#AlienCovenant is an intense, strange and nightmarish continuation of the franchise. A great companion to Prometheus & the Alien mythos.

— Paul Shirey (@arcticninjapaul) May 4, 2017
    Bloody, odd, mysterious and a staggering picture of madness at times. Horrific in unexpected ways. #AlienCovenant

I don’t think everyone will love Alien: Covenant. Some will probably hate it. It’s a complex film and one you’ll be talking about after.

Yes yes AlienCovenant what an intense rollercoaster of mystery & bloodshed! Haven't stopped talking about it probably won't sleep either

— Pandora (@pandoratweets) May 4, 2017
    So Alien Convenant Definitely worth a trip to the cinema & a large box of popcorn! #AlienCovenant

— JAMES INGHAM (@TheJamesIngham) May 4, 2017
    #AlienCovenant is definitely better than Prometheus, bringing back the needed horror into the franchise. Deadly beautiful and mysterious

— Jordan Samuel (@JordanESamuel) May 4, 2017
    First impressions. More satisfying than Prometheus. Last act little messy re: the Aliens. Loved the cast and characters. #AlienCovenant

— Aaron Percival (@_CorporalHicks) May 4, 2017
    Short version: I liked Covenant, didn't love it. Fassbender still rules. New lead cast is great...

— Eric Vespe (@EricVespe) May 4, 2017
    Feels stuck between Prometheus, Alien & Aliens in a way I'm not sure makes for the best overall tone or story.

— Eric Vespe (@EricVespe) May 4, 2017
    The reviews seem to be generally good, with a lot of praise for the series returning to its horror roots. The original film – Alien – is generally considered among the best horror films ever made. But the sequels have drifted further and further into the sci-fi genre, with horror becoming more of an afterthought, to mixed reviews and results. While a movie about space travel and alien life forms will always have elements of science fiction, it sounds like Covenant is far more focused on being scary, with the science present but not the focus.

Nearly every movie has at least one detractor. In this case, it’s Eric Vespe from Ain’t It Cool News who seems less impressed by the film than his fellow reviewers. While he praises the cast, he’s unsure of the tone. However, Paul Shirey points out that the movie will not be for everyone, due to its complexity.

Such high praise for the sixth movie in a series – or eighth for those counting the two Alien vs Predator spin-off movies – is not terribly common. After so many decades and films, it’s certainly exciting to hear such good things about the film. Since Alien: Covenant is intended to be the second film in a prequel trilogy, the good early reactions certainly could lead to even higher anticipation for the next film in the series.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.06. 15:12:19
  • LasDen #96229
  • IMYke2.0.0.0
    Én lágyszívűbb voltam :(
    A CGI miatt.
  • hiper KOCKA
    Attraction 2017

Amikor letöltöttem a filmet és egy laza mozdulattal rányomtam a lejátszógombra, a döbbenettől percekig csak pislogtam... nem hittem el amit látok... ez a film kb. olyan szinten nézi hülyének a nézőit mint a Koreai Népi Televízió, mikor Kim parancsára Amerika megtámadásáról szóló arcpirítóan ostoba progagandafilmeket nyomatnak a nap 24 órájában.

Legális lett valamilyen kábítószer Oroszországban, vagy mi a szar volt ez...? Pedig az ügyesen összevágott trailer valami überkemény alienes sci-finek adja el magát, holott erről szó sincs... egyszerűen kínos volt nézni.

Például mi az hogy lezuhan az ufó, letarolja a fél infrastruktúrát, meg a lakóházak jórészét, erre a kölykök másnap iskolába mennek... mi van? És ott beszélik meg az előző nap történteket... tényleg nagyon reális... ahelyett hogy kijárási tilalom lenne, vagy evakuálnák a várost... á, minek...

A keménysrác elintézi az idegent egy bézbózütővel, miközben rajta szinte áthatolhatatlan páncélzat van... de a főszereplő csaj megmenti és beviszi a kórházba vérátömlesztést adni neki... és az egész procedúrát a lőtéri kutya sem veszi észre! Megintcsak: mi van??
    Közben kiderül, hogy a leányka vércsoportja véletlenül pont megegyezik az idegenével.... áááá, de jó... annyira izgultam hogy megegyezzen... szinte rágtam a Mikiegeres párnámat.

Üdítő érzés, ahogyan ez a stuff körbehugyozza a műfaj kliséit miközben a mellét kihúzva vigyorog a pofánkba... tulajdonképpen nem is lenne baj hogy leszarja a kliséhegyeket, de sajnos olyan bután és ostobán teszi ezt, hogy a film alatt végig ordítottam a Függetlenség Napjáért, pedig az sem a kedvencem.

Sikerült egy kemény scif-it olyan lebutított, ízlésficamos tini lamúrrá konvertálni, hogy minden percben öklendeztem a tengernyi nyáltól és a cukormázas negédeskedéstől ami kiömlött belőle. A rendező pont azt csinálta az ufókkal, mint Stephenie Meyer a vámpírokkal az Alkonyatban, mikor keményvonalas vérszívókból ecsetfejű tinibuzikat gyártott, akik csillogtak a napon... ahelyett hogy elégtek volna. Egyszerűen komolyanvehetetlenül blőd volt és buta.

És a legdurvább gyomros: amikor megmutatják ezt a nyomorult élient páncél nélkül... egy felnyalthajú metroszexuális selyembuzi, aki egy végzős középiskolás benyomását kelti... komolyan, ezt akarják eladni aliennek?? Mit szívtak ezek?
    Mikor megláttam ezt a fizimiskát, már tudtam hogy a pokol legmélyebb bugyraiban vagyunk... miért kell így elbaszni egy potenciális koncepciót? Olyat amiben lenne lehetőség, csak nem egy szirupos tini-szarság szintjére kéne lebutítani... agysejtpusztítóan gagyi az egész, ezt még DVD-n is túlzásnak tartanám kiadni.

Ki kéne belőle venni a CGI-harc részeket, és egy techdemoként mutogatni... max. így lenne értelme... és a legdurvább, hogy 2 óráig nyújták ezt a kula sztorit... negyedóra is sok lenne belőle... áh, de felbaszott ez az idióta film.

1/10
  • LasDen #96226
    Resident Evil - Final Chapter

Egy figyelmeztetéssel kéne kezdődnie, hogy szem és agyrákot okozhat a film megtekintése. Meg vagyok róla győződve, hogy a filmet Anderson gyerekei írták, az operatőr valamelyik kocsma részegje és a vágó pedig minden valószínűség szerint én voltam. Ilyen nagyszerű vágást profi ember nem csinálhat. A film ~40%-ban nem tudod mi történik, mert a vágás lehetetlenné teszi, hogy megérthess/kövess egy-egy jelenetet. A történet meg sem próbál normális lenni, csak ide-oda rángatja Alicet minden logika nélkül. És sikerült úgy véget vetni neki, hogyha kell azért még egy folytatást ki lehet sajtolni belőle...

2/10
  • kutyakiki81
    The Autopsy of Jane Doe.
    Meg a Get out, de nálam az nem horror kategória, ahogy a Nyers sem, de mindkettő jó.
  • Akra
    Képregény film. A kötelező hangulatot hozza.
  • vérpocok
    SPL 2: A Time for Consequences

A sztori elég zagyva, de Tony Jaa filmjeit eddig sem a történeteiért néztük. Hozza a formáját itt is. Olyanokat könyököl 10 méterről az ellenfelei fejére, hogy az állkapcsuk leszalad a kulcscsontjukig. De mindezek ellenére sem ő a legdurvább figura, hanem egy öltönyös pasas... ő ugyanis olyan mint a feltámadt Neo a Mátrixban. 7/10
  • Csaba007
    Galaxis Őrzői 2 (2017)

Nekem tetszett az első rész, a végét leszámítva, az kínos volt...táncikálás :/ Nah itt több kínos pillanat volt, mindenből több van, ami az első részben működött,de itt meg már emiatt volt gáz. A drámázás is sok volt benne szerintem, a Gamora meg Peter családi lelkizése,annyira erőltettettek voltak. Az egész full CGI, ami sokszor látszott, meg az egésznek olyan feelingje volt, mintha egy mesét néznék. A karakterek hallhatatlanok, akármekkorát esnek, csak felállnak és mennek tovább (persze a főszereplők).Groot cuki volt, de szintén egy darabig, utána inkább idegesítő, csak azért volt benne,hogy eladjanak jó pár figurát majd belőle(khm cc is). A főgonoszt azt nem is értem hogy gondoltál,Spoiler lenne, de ezek után akkor már mindegy ki jön... Stallone a legjobb felesleges karakter benne. Az akciók látványosak, a képi világ baromi színes, a poénok többségben jók (némely már gáz volt), a karakterek elviszik a hátukon a filmet.
    A 3D annyira nem volt rossz(bár a 2D-t preferálom). Jah, és a zene nagyon alul maradt az első résztől, csak 2 számot mentettem le.
    6/10
  • Kongy
    Az utóbbi időben talán a Conjuring 1-2 volt az, amire azt mondtam, hogy ez azért ijesztő, bár ezek sem mentesek a szokásos kliséktől... de sajnos mást nem tudok mondani.
  • Dynamic
    Get Out (2017)
    Olvastam a dicséreteket,de az ezzel kapcsolatos negatív tapasztalataim után kicsit kétkedve fogadtam. Plusz a trailer alapján nekem inkább valami gagyiságnak tűnt, de azt kell, hogy mondjam ezt tényleg fasza kis movie volt.
    8/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "xXx: Return of Xander Cage" / (xXx: Újra akcióban) - 7/10
    (2017.05.03) (108 perc, amerikai) - Action, Adventure, Thriller

Elmesélem, hogy mi is talált be a 3. xXx-ből nálam (mert hogy a film eseményeiről nincs mit):

+ ~~ Az xXx-sorozat eddigi összes "epizódja" nem szégyellt laza akció-limonádé film lenni --- hozva a 80-90-es években megszokott (sőt, valamilyen szinten elvárt) "agyatlan" (mindig is erősen túlzásnak tartom, ha valaki az akkori filmek összességére ráhúzza) és sablonos akció-receptjét, az egymondatosakkal, a (maszkulin-feminim) pózolásokkal, robbanásokkal, autótörésekkel, és a (majdnem mindig) végtelen lőszerrel, a hősök pontos célzásaival, és minden sérülést túléléssel ---, és a harmadik részre összehozni megint az addigi szereplőket (többek között Ice Cube).
    + ~~ Nyilván, Kína- és Ázsia-kompatibilissé kellett tenni a sorozatot --- ezért kaptuk ugye Donnie Yent, Kris Wu mellé, jött még a brutálisan jó nő Deepika Padukone, és a kicsit meghízott, de még mindig rugalmas Tony Jaa.
    Nina Dobrev jó nő, ezért is kár, hogy egy olyan idióta geekeskedő hightech-ész és techno-blabla szerepet kapott.
    + ~~ Nők... az egy képkockára jutó jó nők száma igen magas volt a film során.
    + ~~ A stáblista során "lebuktatott" színészek aranyosak voltak.

- ~~ Az 1 bites történeten nagyon nem kellett agyalni, több idő maradt a frankó csajok bámulására. (Na jó, csak viccelek: sokkal jobban örültem volna, ha akár 20-30 perccel hosszabb, és valamelyest mélyebb, konfliktusosabb lett volna a sztori - tehát ez mínusz)
    - ~~ A zene... na, az valami iszonyat förtelem volt.

+/- ~~ Voltak jelenetek, ahol a 2girlskiss nagyon helyén való lett volna [felrázta volna a jelenetet] --- csak abba belerokkant volna Deepika karrierje [Indiában nem komálják az ilyesmit]
    +/- ~~ A valóságtól elrugaszkodott fizika stb. stílusjegye az efféle akciófilmeknek, ami szálkázás esetén erősen mínusz faktor lehet.
    +/- ~~ "Action, Adventure, Thriller" --- ebből csak az eksönt láttam...

Drukkolok a színészeinknek, hogy -- még ha nem is egy Fast & Furious-os "Family" legyen (elég abból egy is) -- azért még egy részre összeállhassanak.
    Az ázsiai szereplőknek jól állt és kamatozott a brutális mennyiségű angol nyelvóra --- Deepika indiai akcentusáért megőrülök, Donnie-ról már tudjuk, hogy jól tud (állítólag bostoni akcentusa van, mert ott élt egy ideig), Tony Jaa-nak még van mit finomítania és gyakorolnia, de jól halad.
    Hollywood és az ázsiai (azon belül is a kínai) piac összefonódása szemmel látható. Finoman, óvatosan tolva ezt a szekeret talán nem lesz csömörig túladagolva.

A filmet csak a laza (agy)kikapcsol(ód)ásra, és nem a mély, tartalmas mondanivalóra éhezőknek ajánlanám --- és még így sem biztos, hogy mindenkinek be fog jönni.
    [Ha rosszabb, szőrszálhasogatóbb hangulatban néztem volna, akkor valószínűleg nekem sem]
  • Bokafix2
    Egyre inkább döglődik a műfaj... az emberek ingerküszöbe is magasabb. Ami 20 éve még kiugrasztott a székből, az ma legfeljebb egy szemöldökfelvonást ér.
    Azonkívül egymást érik a gyengébbnél-gyengébb ötletek. Ha lenne is olyan ami érdekes, az is pocsék kivitelezésben adoptálódik a vászonra. Ennek a rendezőnek a filmográfiájára is csak elég ránézni... olyan filmeknél bábáskodott amik alig kóstálnak 5 pontnál többet az imdb-n. A Körök meg még az 5-öt sem érte el... de amúgy kevés emlékezetes alkotást lehetne mondani horror műfajban, ha az összképet nézzük is.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb*) - "Rings" / (Körök) - 3/10
    (2017.04.20 - 2017.05.03) (102 perc, amerikai) - Drama, Horror

Ez egy fospermet.
    Matilda Anna Ingrid Lutz nagyon nem jó színésznő. Vajon miért kaphatta meg a szerepet? S azt hányszor kellett neki?
    Nyilvánvaló, hogy a forgatókönyvírót kell hibáztatni, de Julia majdnem összes jeleneténél vagy a fejemet fogtam, vagy röhögtem.
    Megijedés, vagy meglepődés? Ilyesmivel nem találkoztam a film nézése során - igaz, majdnem 2 hét kellett, míg legyűrtem.
    Tele volt következetlenséggel [természetes módon törtek be sírokba, épületekbe] és ötlettelenséggel.
    Amit a végén műveltek, az meg már a teljes Kör-téma önparódiája volt.

Senkinek nem tudom jó szívvel ajánlani.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.03. 20:50:39
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Irrational Man" / (Abszurd alak) - 7/10
    (2017.05.01) (95 perc, amerikai) - Comedy, Drama

Woody Allen (aki most csak írta és rendezte) film - Joaquin Phoenix (jól meghízva), Emma Stone (bombaformában) a főszerepekben.

Abe (Joaquin Phoenix) tanítani érkezik a nyárra a Braylin Egyetemre, még pedig filozófiát. Az egyik hallgatója, Jill (Emma Stone) -- miközben szereti aktuális barátját -- lassan, de biztosan belezúg az egzisztenciálisan mély völgyben lévő tanárba, akinek sem élni, sem írni, sem szeretkezni nincs ereje, képessége - az előadásait félrészegen tartja, a körülötte folyó életet meg magasról leszarja. A nő megmenteni akarása nem ismer határokat.
    Egyik beszélgetésük során a szomszéd bokszban zajló beszélgetés (leginkább elkeseredett panaszkodás) felrázza Abet -- olyannyira, hogy olyan életváltoztató elhatározásra jut, ami alaposan felforgatja addigi önsajnáló- és pusztító életmódját, új értelmet ad, és nyitottá teszi az Élet szépségeire...
    A kérdés már csak az, hogy mit tesz az erkölcsileg, jogilag elítélhető tettet követően?

//Woody Allen nélkül egy Woody Allen-film már nem olyan. Tény, hogy eddig sem mindig szerepelt a saját filmjeiben (nem néztem utána), de túlnyomórészt ott volt azért... viszont, az irónia még mindig a jól forgatott fegyvere :)
    A két főszereplő --- az idős(ebb) professzor, és a rajongó diáklány --- kohéziója jól működött, irigylésre méltó helyzete volt Joaquin Phoenixnek Emma Stone-nal a karjaiban :)
    Apropó: Emma Stone, hm, fincsi.

A sajátságos Woody-s intellektuális utazásra, és a fanyar iróniára vágyóknak igen, az akciófilmeseknek nem ajánlanám.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.02. 16:31:09