[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Once Around (Az igazi) 1991 IMDb
Sosem lehet tudni, mikor jön el a nagy ő. Néha nem az, akinek hisszük...
Hősnőnk végre szeretné hallani párjától, ahogy megkéri a kezét.
De kézfogó helyett csak egy vallomást kap, amiben kifejtik, hogy bizony ez a nagy ő sosem fogja elvenni feleségül.
Mit lehet ilyenkor tenni? Például el lehet utazni egy jobb munka reményében egy másik városba, ahol egy tanfolyamon elsajátíthatunk ezt azt.
Aztán egyszer csak megpillantjuk az igazit. A csalódott "jegyben járt" hölgy is így járt.
Dreyfuss jó színész. Ezt onnan lehet tudni, ha valaki képes egy olyan figurát hozni a vásznon, hogy legszívesebben kitépnéd onnan és olyan seggberúgással illetnéd, hogy annak csodájára járnának. A pasi amit alakított pont ilyen. Az a tenyérbemászó mézes mázas "mindenkiténirányítok" személy akinek a figuráját hozta, az apósjelöltből is hasonló érzéseket váltott ki, mint belőlem.
Félreértés ne essék, nem vagyok előítéletes. Csak mint említettem, Dreyfuss igen jó színész
De hát mit is tehet egy apa, akinek a lánya szerelmes lesz egy fa... szóval szerelmes lesz? Szó nélkül elmegy a lánya esküvőjére.
És reméli, hogy a lánya tudja mit csinál. Aztán telik az idő, és eljön az a nap is, amikor ez a bili is kiborul. Apa besokall, és közli a lányával: ő jöhet, de a férje nem szívesen látott vendég többé a házukban. Talán ez a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy nővel. Választásra kényszerül a szülei és a férje közt.
A korkülönbség miatt és a család előítélete miatt (mert a boldog férj gazdag is, ha nem mondtam volna), ez egy nehéz ügy. Nehéz, hiszen hősnőnk mindkét felet, a szüleit és a férjét is szereti. Összeveszések, kibékülések, családi kis titkok, van itt minden mi szem szájnak ingere.
Az apa szerepét Aiellóra mintha ráöntötték volna. Különb apóst el sem tudnék képzelni magamnak sem. Hogy miért?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor karácsonykor beállítanak a feleség családjához, a férj egy kicsit lerobbant állapotban van még az infarktus után.
Após odamegy, a többieket beküldi a házba, és kisegíti az autóból a vejét. Amikor veje szinte összerogyik a gyengeségtől, felkapja a karjaiba azt az embert, akit nemrég még kitiltott a házából, és szép lassan beviszi a házába, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt.
A hálás veje pedig átkarolja a nyakát, és egy puszit ad az arcára..
Ez a gesztus, többet mond bármilyen felesleges szónál..
Ha jól sejtem, emiatt a jelenet miatt is jelölték Aiellót a legjobb mellékszereplői díjra '92-ben. Bár nem kapta meg, megérdemelte volna.
Dreyfusst nem jelölték. Pedig ez volt az egyik legjobb szerepe szerintem.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.06. 16:42:57