106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Perks of Being a Wallflower (Egy különc srác feljegyzései) 2012 IMDb
Kéretik a kritikát NEM komolyan venni!
Szóval eljött az az idő, amikor már képesek bejutni az agyakba és az emlékekbe a kutatók..
Ez a film ugyanis egy az egyben az én élettörténetem. Ja! Nem viccelek ám. Nyugodtan kérdezhettek bármit ezen film kapcsán, én még csukott szemmel is elmesélem nektek amit tudni akartok. Sőt, még annál is többet. Szerencsére elég sok mindent kihagytak a készítők, és ezért csak hálás lehetek nekik..
Szóval megtudhatjátok, hogy miként illeszkedtem be egy új lakhelyemen, és miként tettem szert életem legjobb barátaira.
Még mindig nem viccelek...tényleg a legjobbak voltak. És sosem felejtem el őket.
Egyvalamit felejtettem el csupán ennek a dolognak (sztorinak) a kapcsán, ami tényleg fontos nekem..
A 17 és feledik perctől felhangzik az a dal, amit Patrick barátom a valóságban is tényleg így jellemzett: "Beszarás!"
Sam pedig így: "Atya ég, ez végre jó zene!"
Szóval a dalt azóta is keresem, tehát ha valaki tudna segíteni, szívesen beleírnám a következő feljegyzéseim egyikébe
Baráti üdvözlettel: Charlie (egy különc srác) és örök barátai..
-
[2017] - (imdb) - "Aftermath" / (Utóhatás) - 7/10
(2017.05.28) (94 perc, amerikai) - Drama, Thriller*
Inspired by true events
Karácsony van. Roman Melnyk (Arnold Schwarzenegger) építésvezető a feleségének és várandós lányának hazaérkezésére vár, akik Kijevből repülnek vissza Frankfurt érintésével New Yorkba. Az AX 1-12-es járat "késik". Amikor Roman érdeklődni kezd a reptéren, félrehívják...
Ugyanazon az estén Jacob repülésirányító az éjszakai műszakját kezdi a toronyban. Az események úgy hozzák, hogy szerelők a telefonvonalakkal babrálnak és ebből (is) fakadóan fatális hiba történik, aminek közepén Jake áll...
A két férfi sorsa azon az estén, akaratlanul is, összefonódik - Roman elvesztett családja, Jake az őt ért vádak miatt sodródik tehetetlenül, apatikusan. A fájdalom kitölti mindkét férfi mindennapjait és valahol, valahogy ki kell adniuk magukból... az események nem is váratnak magukra.
//Az Osztrák Tölgynek nem esett nehezére az öreg, gyászoló apa és férje, az akcentusával pedig az orosz bevándorló szerepét eljátszani (mellé fért még a film produceri feladatköre is). A nehezebb meló Scoot McNairy-re hárult, aki nem hibázott. Maggie Grace a bio-díszlet volt, annak viszont szép.
//Elképzelhetetlenül nagy fájdalom lehet az, amit a film témájával bemutattak.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.29. 09:39:09 -
John Wick 2. Ez kurva szar B kategóriás film volt. 2/10!
Az egész város szinte már egy szervezet.LOL
Mindenki megérti a egyszavas párbeszédeket LOL
Minden városban ismerik John Wick LOL
John Wick kinyírhatatlan majom,hogyne LOL
Pedig az első rész tetszett!
A második részt nem ajánlom senkinek.
Utoljára szerkesztette: cobol, 2017.05.29. 09:35:34 -
Kidnap (2017)
Ez a film egy pillanatra sem áll le... nincsenek nyugis részek, semeddig sem hagy pihenni... egyetlen nagyszabású üldözés. Halle Berry rajongóknak különösen ajánlott.
7/10 -
The Jungle Book (2016)
Nem nagyon voltam rá kíváncsi, mert nem érdekelt egy (sejtésem szerinti) Nolen féle sötét feldolgozása az egykori gyerek mesének, főleg nem láttam értelmét élő szereplős feldolgozásnak. De a random.org most így döntött. Azért előtte átpörgettem a gyerek mesét.
És jól tettem. A film koránt sem olyan sötét hangulatú mint sejtettem. Bőven a mai drámai és könnyed határvonalak között bolyong, így megkapjuk az egyes szereplők nagyobb (Lajcsi kifejezetten hatalmasabb lény lett), és rettegettebb (Kán) verzióját, de a film közepe felé bőven kapunk vidámabb, nyugodtabb perceket is, sőt még betét dalt is. Igaz, így igencsak furcsa filmet kapunk, ami mintha nem akarja eldönteni, komoly felnőtteknek szóló alkotás legyen, vagy inkább gyerek mese. de itt engem kifejezetten nem zavart, mert egy szórakoztató, mégis izgalmas, a gyerekkori emlékekből megmaradt történetet hűen követő, korrekt, élvezhető film lett, melyből ha sok minden nem is marad meg, egy egyszeri megnézésre több mint jó volt.
Sajnáltam volna, ha nem hallom Christopher Walkent énekelni (ami a filmbe volt, azt nem nevezném annak, és amúgy a karakterhez se illett volna a hosszabb jazz betét), de az end-credit-ben (ami enélkül is egész pofás lehetett volna) megkapjuk még ezt is :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.05.29. 00:01:57 -
Egyetértek amúgy ebben én is, hogy a sztoriline kurvajó lett, fasza az otlet, nekem tetszik az egész "ki alkotta meg a xeno-kat" dolog is (és ha így vesszuk, a Prometheus nagyon szepen megágyazott ennek a storyline-nak). Szóval nekem is plusszos a film, csak egészében véve nem egy nagy durranás, vagyis a sztori remek, a forgatókonyv lett elkúrva meg persze pár otlet és jelenet és a karakterek...
Egy újranézésre mindenképpen jó a film számomra. -
Ha menet kozben elindult egy jelenet akkor megalltak, annyira erdekelte oket (persze elottem ulok is mikor mar vagy a masodik jelenet indult, 10mp volt mire leultek... annyira azert erdekelt mindenkit.
Buszok meg mar nem jartak:))
Egyebkent eleg sok minden volt amibe bele lehetne kotni, meg ez megiscsak ilyen kitalalt vilag, de
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy egy kibaszott sprayvel meg lehet javitani egy urhajot... inkabb harry potteres varazslovilagra hasonlitott itt ott a film.
Szerk: regebben lattam a trailert csak, par honapja. De meg igy is emlekeztem par reszre belole ami a film felenel elsutotte, hogy majd mi is lesz a vegen a filmnek, ergo fordulopontot lehetett tudni. Szoval bekaphatjak. Film utolso 45 percebel nem kene jeleneteket bevagdosni... :(
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.05.28. 09:32:17 -
MrAndree #96528 Premier környékén kell menni, amikor mi voltunk mindenki végigülte. 3 héttel premier után már azok mennek szerintem akik csak úgy megnézik, őket már nem fogja érdekelni az a pár plusz jelenet (tisztelet a kivételnek persze). -
Vagy megy a buszuk.:) -
mer nem érdekli őket -
Guardians of the galaxy vol. 2
Elég közepes lett szerintem.
Egy átvezető film volt, ami leginkább csak a karakterekről szól, elindul egy pontból, film felenénél valahova elindul és a végére a kiindulópontba ér. Olyan érzésem van mint az éhezők viadala 2(?)nél, ott is az is csak egy alapozónak felelt meg(lehet a 3. Rész volt, mindegy)
(Drax karakterén/viccein nevetett leginkább a közönség, meg persze a kis grootért mindenki odavolt. Már vagy 10. Marvel film és még mindig elindulnam kifelé az emberem a stáblista elején. Persze páran mindig megállnak, mert látják 4 ember a pár tucatból marad) -
It Could Happen to You (Sorsjegyesek) IMDb
Egy nap betér a kávézóba a rendőr, aki miután fogyasztott, borravalót szeretne adni a pincérnőnek.
Sajnos nincs nála annyi apró, ezért megígéri, hogy ha nyer a lottón, a nyeremény felét megossza a pincérnővel.
Aztán nyer is a lottón..és be is tartja a szavát.
Ennyi a sztori nagy vonalakban.
És a valóságban pedig..
1984-ben Phyllis Penzo pincérnő volt egy pizzériában, amit gyakran látogattak rendőrök is, köztük Robert Cunningham. Az év márciusában Cunningham, aki rendszeresen járt a büfébe és jól ismerte a pincérnőt, mivel egyszer nem tudott borravalót adni, azt javasolta neki, hogy válasszanak 3-3 számot a lottóhoz, majd ha nyernek, felezzék el a nyereményt. Penzo egyetértett, és bár elfelejtette az esetet, Cunningham megkereste, amikor rájött, hogy a szelvény 6 millió dollárt ér.
The real people behind the lotto premise of ”It Could Happen to You”
Számomra ez egy igen kellemes élmény volt.
Ezt néztem most. Tegnap este is néztem valami jó filmet, de annyi ész már nem volt, hogy feljegyezzem valahová a címét.
Ez még hagyján, de a tartalmára sem emlékszem már..
-
Alien Covenant (meg mindig)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem zsenialis a sztori. Ne ertsetek felre; Nem a legjobb forgatokonyvvel van dolgunk a vilagon, de akar lehetett volna csak egy ujabb szornyes /alienes film, ahol "jottunk, lattunk, menekulnenk" -rol szol az egesz. Ehelyett van egy robot akit erdekel a "teremtes", ugyhogy ugykodik jobbra-balra. Es az igazat megvallva, lattunk mar olyan robotos filmet, ahol a robot(ok) megvilagosulnak es emberi dolgokat probalnak megtenni avagy szabadsagra vagyva, erzelmek kimutatasaval probalnak emberkent viselkedni. Viszont, olyanra nem emlekszem, hogy egy robot masik gyilkos robot gyartasa helyett egy elo-lelegzo dolgot probal megalkotni. Nem feltelen azert, hogy pusztitson, hanem szimplan nincs mas amivel "jatszhatna".
Szerintem egy alien filmhez zsenialis a sztori. Az mar mas kerdes, hogy nehezen nyelem le, hogy akkor most vegulis Davidnek koszonhetjuk, hogy egyaltalan letezik a xenomorph. Azzal ok lennek ha a neomorphokat koszonhetnenk neki es a tobbi meg alakul magatol. Sporabol kialakulo neomorph (bloodbuster) hulyeseg. Sporatol max legyen beteg az ember.
Essen ossze, hanyjon jobbra-balra, legyen kukacos es a foldon fetrengve meg masszon valami bele... vagy mittom' en. De a spora miatt ne masszon mar ki egy szorny valakinek a gerincebol... :(
Az alien tojasokat sem fogom megbocsajtani. Inkabb alakult volna ugy, hogy jon a chestbuster es legyen belole kiralyno. Tudjuk, hogy a kiralyno sokkal nagyobb mint a "katonai" es sokakat zavart, hogy milyen gyorsan felnott a filmben levo xenomorph, ugyogy ebben az esetben lehetett volna a kiralyno meg novesben levo -katona meretu- xenomorph. Lehetett volna ugy vege, hogy az utolso kep az, hogy a kiralyno tojasokat rak.
-
Alien Covenant
Valahol igaz hogy Ridley Scott a Prométeusz sírás után annyit csinált hogy a Prométeusz 2őt Alienre átnevezte és beletolt egy rakat szörnyet, hogy nesze, itt van ez hiányoztt?
Nade nekem tetszett a Prométeusz story és szerencsére ebben is van bőven. A látvány pazar, az első trancsír a scifis felvezető után egészen meghökkentő élmény volt, hisz minden mutatva van, itt már nincs lassú a kamera sarkából jön valami... ami meg onnan jött azt bármelyik mészáros megirigyelné.
Volt benne minden, lehett utána elmélkedni jó pár dolgon hogy miért, mi volt stb... ami jó dolog.
Faszbender(ek) zseniálisat alakított.
Várom a lemezes kiadást és esetleges bővítettet is ha lesz. Sajna szinkron volt ( nem volt vele gond ), de akarom angolul.
-
War Machine
Az előzetesek alapján azt hittem, hogy McMahon egy kókler lesz, de egy harcedzett, hozzáértő katona, csak elég egyszerűen gondolkodik a háborúról. Vagy megnyered v nem. Más apróságok nem érdeklik. És a film egész jól mutatta be az Afgán (és ezzel irak) háború értelmetlenségét. Pitt és meglepetésemre Anthony Michael Hall nagyszerűek voltak a szerepeikben. Főleg Hall idegbajos tábornokként :D
Mellesleg ez a Will Poulter gyerek egész jó színész. Jó itt nem szerepelt sokat, de nemtom, valamit jól csinál. De mivel nem tipikus szépfiú, így a szerepek elmennek mellette...
6/10 -
"mi volt már az, mikor megtalálták az űrhajót? Mintha csak gombászni mentek volna, és nini, ott a gomba."
:DDD
5 perce ezen röhögök..... -
öö.. nem lett az igazi? :) -
Az Alien Covenant-ból már tudom egészen pontosan mi hiányzik!!!!!
A Film+ logo a bal felső sarokból!!!! -
hiper KOCKA #96517 John Wick: Chapter 2 2017
Kevés olyan film van, aminek a sztoriját össze tudom foglalni 4 szóban: Keanu kinyír mindenkit... kényszerből...
Pedig respect ennek az embernek, mert tényleg készült erre a filmre... láthattuk hogyan jár a lőtérre gyakorolni. Láthattuk a harci kiképzését, láthattuk fáradhatatlanul edzeni hogy minél fittebb legyen... de sajnos a dramaturgia és a történet erőtlenségén ez sem tudott javítani.
Annyira a lövöldözés 1 dimenziós érája dominált végig, hogy önkéntelenül is John Woo filmjei jutottak eszembe... egyébként tényleg: John Wick - John Woo... vajon véletlen...? Mert kb. a Fegyverek istenében lehet ilyen koreográfiát megfigyelni, hogy van a híró, agya kevés, ükapjustul megpusztít mindenkit, és épphogy csak nem tesznek számlálót a képernyő sarkába amikor bepörög mint Ellie a Dallas paródiában, és elindul revansot venni pl. egy kutyáért... vagy mindenki helyettesítse be a kutya helyiértékére az éppen aktuális okot. (Mondjuk legalább arra figyeltek hogy Wick egy vérfürdő után újratárazzon, Woo-nál még ezt sem kell).
Na most az van, hogy kb. a 10-dik halál után elkezdett nem érdekelni a film... nem tudott már lekötni, hogy Keanu milyen újabb szögből vagy mozdulatból lő valakit csigolyán... tényleg... már nem izgatott... mert ebben ennyi van. Azaz nagyon kicsi az élvezeti értéke. És a készítők erre a faék egyszerűségű dramaturgiára alapozták az egész filmet.
Kíváncsi voltam, hogy az új kutyát beáldozzák-e... de ennyire elvetemültek mégsem voltak, hogy Keanu megint egy kutya miatt romboljon végig a faszarcúakon.
Szóval kár a bárgyú, ötlettelen koncepcióért... ennyi erővel a Csinn-Bumm cirkusz fogyatékos bohócait is bámulhattam volna, az élvezeti érték ugyanazon a határon mozogna. Nem beszélve arról hogy milyen kínos amikor felfedezni véled, hogy 15 kiiktatott statiszta után elkezdenek ugyanazok a pofák Wickre támadni, akiket az elején már lelőtt... jaja... el is képzelem ahogy a rendező a jelenet előtt azt mondja, hogy "fiúk, aki lövést kapott, szépen öltözzön át és fogjon egy másfajta fegyót és harcra fel..."
Úgyis olyan tök sötét volt több lövöldözős jelenetnél is, hogy alig tűnik fel a csít... csakhogy én annyira untam a filmet hogy az ellenfelek fizimiskáját- külsejét figyeltem meg jobban, és hopp: "mintha már téged láttalak volna kilyukadni... meg téged is... meg téged is..."
Na de önmagábam ettől még nem tartanám igénytelennek a filmet ha jó lett volna a sztori, és nem csak szimpla lövöldéből állt volna... elhiszem hogy kellenek a költséghatékony megoldások, minek 500 embert szerepeltetni, amikor egyszerre mindig csak egy tucatban avászkodnak a vászonra...
Ez az "egyedül a világ ellen" elgondolás is kissé nevetséges volt, annál is inkább, hogy nem alsóbivalybasznádi bálakötögető parasztok alkották a konkurenciát, hanem csupa golyóálló-öltönyös profi bérgyilkos. Keanu meg itt nem Neo, hanem csak egy ember...
Az imdb pontozást én sem értem, sajnos érdemtelenül értékelték fel ennyire. Amíg egy apró töltény kilövése lesz a fő attrakció, addig én nem tudom többre taksálni a szóban forgó részt mint
4/10 -
Legközelebb focilabdába, oké? -
Jézusom.
-
Hát bizony és most viszi őket az lv-426-ra :) -
Alien Covenant
Sikerült rátenni még egy lapáttal a prométeLYusz nagy kupac sz.rára, ami jól elqrta az eredeti Alien univerzumot azzal hogy "biofegyver"ré degradálta a lényeket:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dévid a gonosz android tenyésztette ki az arctámadókat, HÁT PEEEEEERSZE...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.05.26. 11:11:49 -
Alien:Covenant
most komolyan, furulyázó robotok ?
A Prometheus folytatását vártam (az nálam 9/10 volt), de sajnos nem azt a sztorit vitte tovább. Illetve csak részben.
Nem volt rossz de semmi kiemelkedő, elgondolkodtató.
6/10
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.05.26. 10:19:07 -
Mentol #96511 Fú, én már ráizgultam a Covenant-ra, de ilyen kommentek után biztos, hogy inkább elvonulok remetének ha nekem mégis tetszene...
VAGY, egyszerűen csak nem veszem komolyan a topikot, mint eddig, vazzeg! -
Alien Covenant
Nem hittem volna, hogy az Alien 3-nál lehet szarabb Alien film.. hát nem volt igazam..
Ez valami kritikán aluli.. 2/10 -
Alien Covenant
Hát ez a film olyan volt, mintha egy lassú art filmet néznék amiben néhol akció is fellelhető. Ha az alienes részeket kivennénk és helyüket egy random szörnnyel pótolnánk akkor egész jó kis fesztivál film lehetett volna, mondanivalóval, többnyire pocsék színészi játékkal, bár akadtak kivételek pl. a robotemberek :) de így csak egy újabb szög az alien filmes univerzumába.
Alien filmként 4/10
art filmként 6/10
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.05.25. 22:36:26 -
Locke (- Nincs visszaút)
Tesóm nagyon ajánlgatta még tavaly, de csak most került rá sor. Annyira nem jött be, de nem is volt rossz. Jó kis párbeszédek voltak és Hardy bizonytalan, elkeseredett, de mégis határozott a célját tekintve nagyon egyben volt.
5,5/10 -
Ne is, mert neked járna :) -
Most nincs kedvem "facepalm" képet keresni ;) -
Annak hát...
és
Alien-re visszatérve
Az FB-on 90%-ban ilyeneket olvasni a hivatalos oldalon.
Chris Sanchez
Chris Sanchez This movie was shit, boring as fuck. All they fucking did was walk in the darkness for two thirds of the movie, they give away the "twist" ending in the middle of what is considered the only action scene. The characters where dumb as fuck. The xenomorphs appear at the last twenty minutes when most of the characters are already dead, and theres only two fucking xenomorphs and where killed without a struggle because they were just background noise with no part in the plot. NO COLONIAL MARINES NOT EVEN A PULSE RIFLE. Oh but theres a 15 minute cringe scene of a synthetic awkwardly and mind numbingly boring as fuck playing the fucking flute with another synthetc teaching how to play it.
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése · Válasz · 32 · május 19., 9:14˛
Utoljára szerkesztette: rain70, 2017.05.25. 21:02:21 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csocso, a tojásokat David "gyártotta", O maga teremtette azokat, hiszen az elmult 10 évben a bolygón maradt élolényekkel kísérletezett (látszott, hogy jó pár nagy rovar volt ott a falon), gyakorolta a TEREMTÉST. Vagyis: az egész Xenomorph "faj" David gyártmánya, amihez a mérnokok fekete trutyiját hívta segítségul. Ennyike -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondolat olvasunk?
Legyen.
Szerintem is a költő ezzel "Az AC egyik írója, John Logan volt, akkor most csodálatos, vagy rohadjon meg?" nyilván viccelődni próbált, miközben az eredeti költemény írója a kontextusban szereplő "Logan-" mondatrésszel (hasonlóan az alatta szereplő "Alien covernant-"-el is, filmcímekre gondolt, csak a költőnek hiányosak a helyesírási ismeretei, már ami a mondatok s írásjelek tagolását illeti.
-
Nem értette félre, viccnek szánta. -
Szerintem, itt most félreértés van.
A "Logan-csodálatos!" és a "csodálatos" valószínűleg erre a filmre vonatkozik: Logan (2017) -
In a Valley of Violence
Végre egy nézhető western. 7/10 -
Logan-csodálatos!
Alien covernant-szánalmas budos rohadt sz@r
rohadna meg az a geci aki irta!
Az AC egyik írója, John Logan volt, akkor most csodálatos, vagy rohadjon meg?
Utoljára szerkesztette: rain70, 2017.05.25. 16:53:55 -
Majd hoz Kínában és meg lesz a keret a következő részekre is .) -
Csaba007 #96497 John Wick 2
Moziban nálam kimaradt, valahogy egyáltalán nem csigázott fel, de a hype körülötte baromi nagy volt, ezért nagy elvárásokkal ültem elé. Hááát igen,csak a hype volt nagy, de hogy mire fel...az tény, hogy nagyon kevés az A-kategóriás akciófilm,de azért ez elég semmilyen volt. Az akciók jól koreografáltak,de kb ennyi. Üres és lapos film,semmire sem fogok belőle emlékezni 2 hét múlva. Keanu Reeves "játéka" már elég idegesítő volt, hogy bamba képet vág mindenre...amikor meg megszólal,mintha a szövegén filózna.
4/10 -
Csaba007 #96496 Sokaktól hallottam azt, hogy Scott tudja mit csinál..meg,hogy még csinál 2-3 részt, és majd az egész egy kerek storyt fog alkotni. A mostani bevételek alapján egyáltalán nem biztos,hogy lesz folytatás,sőt...elég keveset hozott, azon se lepődnék meg, ha így érne véget a franchise...ilyen sz*rul.