[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #96517 John Wick: Chapter 2 2017
Kevés olyan film van, aminek a sztoriját össze tudom foglalni 4 szóban: Keanu kinyír mindenkit... kényszerből...
Pedig respect ennek az embernek, mert tényleg készült erre a filmre... láthattuk hogyan jár a lőtérre gyakorolni. Láthattuk a harci kiképzését, láthattuk fáradhatatlanul edzeni hogy minél fittebb legyen... de sajnos a dramaturgia és a történet erőtlenségén ez sem tudott javítani.
Annyira a lövöldözés 1 dimenziós érája dominált végig, hogy önkéntelenül is John Woo filmjei jutottak eszembe... egyébként tényleg: John Wick - John Woo... vajon véletlen...? Mert kb. a Fegyverek istenében lehet ilyen koreográfiát megfigyelni, hogy van a híró, agya kevés, ükapjustul megpusztít mindenkit, és épphogy csak nem tesznek számlálót a képernyő sarkába amikor bepörög mint Ellie a Dallas paródiában, és elindul revansot venni pl. egy kutyáért... vagy mindenki helyettesítse be a kutya helyiértékére az éppen aktuális okot. (Mondjuk legalább arra figyeltek hogy Wick egy vérfürdő után újratárazzon, Woo-nál még ezt sem kell).
Na most az van, hogy kb. a 10-dik halál után elkezdett nem érdekelni a film... nem tudott már lekötni, hogy Keanu milyen újabb szögből vagy mozdulatból lő valakit csigolyán... tényleg... már nem izgatott... mert ebben ennyi van. Azaz nagyon kicsi az élvezeti értéke. És a készítők erre a faék egyszerűségű dramaturgiára alapozták az egész filmet.
Kíváncsi voltam, hogy az új kutyát beáldozzák-e... de ennyire elvetemültek mégsem voltak, hogy Keanu megint egy kutya miatt romboljon végig a faszarcúakon.
Szóval kár a bárgyú, ötlettelen koncepcióért... ennyi erővel a Csinn-Bumm cirkusz fogyatékos bohócait is bámulhattam volna, az élvezeti érték ugyanazon a határon mozogna. Nem beszélve arról hogy milyen kínos amikor felfedezni véled, hogy 15 kiiktatott statiszta után elkezdenek ugyanazok a pofák Wickre támadni, akiket az elején már lelőtt... jaja... el is képzelem ahogy a rendező a jelenet előtt azt mondja, hogy "fiúk, aki lövést kapott, szépen öltözzön át és fogjon egy másfajta fegyót és harcra fel..."
Úgyis olyan tök sötét volt több lövöldözős jelenetnél is, hogy alig tűnik fel a csít... csakhogy én annyira untam a filmet hogy az ellenfelek fizimiskáját- külsejét figyeltem meg jobban, és hopp: "mintha már téged láttalak volna kilyukadni... meg téged is... meg téged is..."
Na de önmagábam ettől még nem tartanám igénytelennek a filmet ha jó lett volna a sztori, és nem csak szimpla lövöldéből állt volna... elhiszem hogy kellenek a költséghatékony megoldások, minek 500 embert szerepeltetni, amikor egyszerre mindig csak egy tucatban avászkodnak a vászonra...
Ez az "egyedül a világ ellen" elgondolás is kissé nevetséges volt, annál is inkább, hogy nem alsóbivalybasznádi bálakötögető parasztok alkották a konkurenciát, hanem csupa golyóálló-öltönyös profi bérgyilkos. Keanu meg itt nem Neo, hanem csak egy ember...
Az imdb pontozást én sem értem, sajnos érdemtelenül értékelték fel ennyire. Amíg egy apró töltény kilövése lesz a fő attrakció, addig én nem tudom többre taksálni a szóban forgó részt mint
4/10