106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Transamerica
    ----------------------------
    7/10
    Én nem láttam Reese Witherspoon oscar alakítását, de valahogy az az érzésem, hogy ezzel a szereppel Felicity Huffman tuti jobbat alakíthatott.
    Számomra über volt amit művelt.
    A film amúgy egy nem túl pörgős road movie, de témájából kifolyólag végig érdekes és egyáltalán nem unalmas. Van benne jópár húzós poén és kellemetlen helyzet, amikor ugye én szégyeltem magam. :-)
    De mindenképpen jó film, ajánlom mindenkinek!
  • PetruZ
    Nanny McPhee (2005, http://imdb.com/title/tt0396752/)

Bevallom, többnyire kiütést szoktam kapni a "családi (gyerek)filmek" többségétől, főleg azoktól, amelyek az óceán túlpartjáról érkeznek, igyekszem is messze elkerülni őket, de az angol társaikkal kapcsolatban ritkán vannak hasonló érzéseim, így ez utóbbiak - a korábbi jó tapasztalataim okán - általában jelentős fórral indulnak nálam. Bár amikor tavaly először olvastam erről a filmről, valahol homályos bizonyossággal tudni véltem, hogy "ím, eljövé az első mozis Potter-klón" (könyvből van már szekérnyi), tehát túl sok reményt nem is fűztem hozzá.
    Aztán a napokban volt szerencsém megtekinteni, és tulajdonképpen minden bejött, amire számítottam. Oké, semmi köze a HP-hez, ez tuti, de a többi "általános" családi mozi jellemző az stimmelt: sok gyerek, nagy ház, látástól mikulásig robotoló szülő, magukra maradó gyerkőcök, családi konfliktusok és gonosz mostoha-aspiránsok, meg nyálhömpöly a végén. Ja, igaz, cukifalat kisállat az nincs (illetve nincs nagy szerepe). És mégis, mindezek ellenére / mellett a Nanny McPhee egy kifejezetten jó film. Ordító klisékkel van tele, de ahogy nézi az ember, a címszereplő oltári ronda, bibircsókos, kiálló fogú boszorkánnyal együtt szépül meg az egész, nézése közben fokozatosan megnyugodott, "kisimult" az egyszeri, horror- és akciófilmeken felnőtt, halálmetált hallgató szende lelkem is ;), és meglepve tapasztaltam magamon, hogy a hóeséses fináléval együtt járó "kötelező" nyáladzás sem késztetett semmiféle ingerült reakcióra, hogy majd itt jól lehúzzam ezt az egész vackot. :)
    A sztori ismertetését kihagynám, úgy öt perc alatt egyébként is tutira kitalálható az elkövetkező másfél óra szinte minden mozzanata, még a happy end is. Akkor miért érdemes megnézni? Elsősorban Emma Thompson és Colin Firth miatt. Előbbi egy félelmetesen ronda boszorkányt alakít; ha nem tudtam volna, hogy ő játssza a címszerepet, nem jöttem volna rá. Egy olyan házba érkezik, ahol hét kibírhatatlan gyerek már tizenhét dadust "fogyasztott el", és bár vannak bizonyos varázslatos képességei, mégsem ezzel éri el az igazi eredményeit, hanem az érzelmeivel és a szívével. Másrészt nem lenne igazi angol film morbid humor nélkül, ezért a Colin Firth alakította apa foglalkozása - mármint az, hogy egy temetkezési vállalat vezetője és hullakikészítője is egyben - csak extra csavart ad a filmnek, ahol végig megüli a levegőt az elhunyt szerető anya finom jelenléte. A gyerkőcök meg nagyszerűek, különösen a kisebbek beszólásai ülnek nagyon. :) De általában igaz az is, hogy semmi túljátszás nem látszik rajtuk, nagyon jól teszik a dolgukat. A többi szereplő erősen karakteres, inkább kifigurázott mintája a gonosz mostohának, a kis hercegnőnek, a debella szakácsnőnek, és a vén, vaksi, de kőgazdag anyósnak, mindazonáltal illenek a film erőteljesen színes, itt-ott kicsit meseszerűen túlzó, a XVIII-XIX. század Angliáját bemutató képi világához, hangulatához.
    Egyszóval kellemes, hangulatos (és nem mellékesen még vicces is, jókat lehet nevetni rajta, bár a poénok többsége afféle "tortás" csetlő-botló geg, mégis elviselhetőek) kis film ez, gyerekeknek és felnőtteknek is tartalmas szórakozást és kikapcsolódást nyújt, megéri az árát.
    Értékelés: 8/10

"Hm." ;)
  • lord nihilus
    filmvetítés volt a suliban :))
  • AnuluWork #25796
    A Sound of Thunder.

Mint "időutazós sztori" érdekelt. De ahogy ezt megcsinálták!? Az valami vicc! Ed Wood IS forog a sírjában. Először azt hittem ismét Uwe barátunk alkotott - különösen amikor Heike Makatsch-ot megláttam, de nem. Más rendezett.

Az imdb-n meg majdnem 4 pontot kapott eddig a 10-ből ...
  • Sephi
    No comment.
  • lord nihilus
    tennap láttam:
    -Texasi láncfűrészes(a Jessica Biel-es)
    -Fűrész 2(deszar a vége te jó ég...)
    -Szüzet szüntess(kissé nyálas de fájintos :DDD )
    -Mr&Mrs Smith(naon jó)
  • Iori
    Azumi:
    Hát-hát. Igaz hogy fikció a film, de azért ha már a valós világban játszódik akkor vmilyen valóság alapja legyen már. Időnként azt éreztem hogy egy buta amerikai akciófilmben történő dolgoknak is nagyobb a valószínűsége hogy megtörténjen IRL mint amiket Azumi csinál. El vannak túlozva a dolgok, főleg a harcjelenetek. Egy keleti filmtől azért nem ezt vártam, más kérdés hogy az amcsi filmekbe ezt már megszokhatuk.
    Egy két karakter nagyon el volt találva, főleg az az elmebeteg fehér ruhás csávesz. Emlékeztetet a Samurai játékban lévő egyik karakterre. A kameraállások is szörnyűek volt néhol, főleg a végén amikor pörgött össze-vissza a kép, azt hittem hogy beszédülök :/ A karaktereken kívül más pozitívumot nem igazán lehet elmondani a filmről, pedig egészen izgisnek indult mikor egymást kellett likvidálni (BR rulez :P)
    5/10
  • magus
    Lilja 4-ever

Sajnos nem láttam teljesen az elejétől, de ahogy utána olvastam, túl sokról nem maradtam le. Megrázó film, mindenféle rózsaszín ferdítés nélkül a kilátástalan helyzetről, a prostituáltakról és a naívságról, ám (legalábbis számomra) volt pár illuzióromboló dolog. A szárnyak pl egyáltalán nem kellettek volna bele, felfogtam volna ennyire egyértelmű jelzés nélkül is. Olvasgattam imdb-n, hogy ki mit gondol erről a befejezésről, írták páran, hogy klisés, mert nem az öngyilkosság az egyetlen megoldás. A fiú is ezt mondja, hogy nem ez az egyetlen megoldás, ám akkor nem fér a fejembe, hogy miért mutatják a végén azt, hogy boldogan kosarazik utána, ezzel egyértelműen sugallva, hogy jól döntött. aztán, imdb-n pl mindenki el van ájulva, hogy milyen kemény film, milyen mély nyomokat hagyott bennük. Bennem nem. Bennem a Rekviem egy álomért sokkolós jelenete még mindig él, az szerintem sokkal nagyobbat ütött mint ez (bar azt eleg fiatalon lattam), sok szindarab is melyebb sebet hagyott, de ettol fuggetlenul egy jo film.
  • PayaVP
    Félhomály
    Fsz.: Demie Moore
    Jó film lenne a nem akarna mindenáron horror lenni, mert ahhoz pocsék és van össz-vissz 2 iyesztőnek szánt jelenet. Inkább lehetne kicsit tulvilágis szerelmi dráma, olyan kb. mint a Ghost. De mindegy, ezt elbaltázták. Mindenesetre az operatőri munka nagyon jó, dicséret illeti, és a helyszínek is nagyon magukkal ragadtak. szval ezért 10/3
  • Iori
    Walk The Line:
    Szerintem eléggé unalmas, nem történik igazán semmi.A két főszereplő viszont kimagaslóan teljesít. Ugyanebben a kategóriában a Ray sztem sokkal jobb.
    6/10 (két főszereplő miatt, különben 3/10)
  • Iori
    azt elfelejtettem odaírni h kicsit Equilibrum beütése volt, Charlize Theron pedig nyami, irtóan szexi ezzel a fekete hajjal és rucival
  • fifi
    The cell

sokadjára néztem ma meg, és még mindig azt kell mondjam, hogy nagyon súlyos film, valami olyan szürreális világgal, hogy hihetetlen...

• CSOCSO
    ja.. en is meglestem.. kb en is igy gondolom...
  • Jhon Balu
    na megnéztem a :Túszdráma címü filmet nagyon bejövős nékem ez a Bruce Wilis gyerek megint jót alakított...
  • Iori
    Aeon Flux:
    Egyszer nézhető kategória, semmi emlékezetes egy két képsor kivételével.
    5.5/10
  • greco
    Fearless (Huo Yuan Jia) 9/10
    Jet Lee új filmje.Jó volt. Viszont angol nyelven még jobb lett volna.
  • Blasta
    Csak szólok /Ragadozó 1-2/
  • Blasta
    Hideg csontok
    ---------------------
    2/10
    Áááááááááh, nemáááá... Ekkora szart.
    Mire adom a két pontot, azt nem is tudom.
    Legyen inkább 1/10, annyira gyenge volt ennek a filmnek minden része, minden szereplője. Shift+del...
  • Blasta
    Az már más kérdés, de oscar díjakról volt szó és az a film erősen kommersz, mármár nyálas témájú...;)
  • Bucser
    Nekem tetszett:)
  • Blasta
    nameg az ollókezű edward erősen nyálas mese/love sztori is volt, leginkább szappanopera stílusban előadva, szal... :-)
  • Bucser
    Szerintem egyetlen egy okból nem kapott Oscart mint rendező. Mert olyan komoly témához nem nyúlt még ami társadalmi kritikát feszegetne. Bár a megvalósításai fergetegesek szerintem.. fantáziának nincs hiján az biztos:) A Csokigyár pont olyan volt mint ahogy a könyvet olvasva elképzeltem és a Corpse Bride is nagyon tetszett nekem:)

edit: Visszavonom az elejét: Az ollókezű edward pont a kirekesztésről szólt csak lehet akkoriban nem volt rá művészi igény...
  • Nyiri
    Tim Burton nagyon nagy rendezo. Furcsa hogy meg soha nem kapott Oscart. Mas szaroknak meg csak ugy ontjak.
  • PayaVP
    Halott Mennyasszony
    Tim Burton film a javából, talán az Álmosvölgy Legendája volt csak jobb ennél. Túl világ keveredik az élők földjével, és ismét egy megnemértett ember gyötrődése kerül terítékre. Happy end persze kötelező, de Tim Burton még ezt is jól csinálja... 10/10
  • PayaVP
    54
    Fsz.: Ryan Phillipe, Salma Hayek, Mike Myers

Egy egyszerű mese a kitörni vágyó fiúról aki elzüllik és sztárrá lesz, majd ujra talpra áll. És emellett mese egy korszak végéről, és egy klubról ahol mindent szabad volt. A film ugyan egyszerű, de a hangulata magával vonzott még engem is, pedig csak 19 vagyok. 10/8

Bőrnyakúak
    Fsz.: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx
    Sam Mendes nem tudom mit akart csinálni. A Harcosok Klubja óta tudjuk h szellemi válságban él a mai ember. A háborút már nem katonák vívják. 2 óra üresség jellemzi csak a filmet. Drámának gyenge, Háborús filmnek kevés. 10/5

Kisiklottak
    Fsz.: Cliwe Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassell
    Nagyon jó thiller, Owen remekül választ szerepeket, most is egy sebezhető figurát játszik, aki túl naiv a mai világhoz... Aniston nagyon gyenge, de szerencsére nem is játszik sokat, Cassell viszont teljesen ellensúlyozza az ex-Pittné gyengeségét. A történet fordulatos, és a megoldás is kiváló. 10/7

• Blasta
    ehe-ehe
  • Ombika
    Tegnap neztem meg Belso embert en is vmi isteni film volt nem csalodtam benne,megerte moziba megnezni!!
  • CSOCSO
    jaja!!! jo film!
  • I.C.ram
    Kiss Kiss Bang Bang.

Nagyon jó kis film volt, tetszett nagyon! Jók voltak a poénok is, és a párosítás is kegyetlen volt. Harmonyról már nem is beszélve :D
  • I.C.ram
    Már egyszer én is leírtam ezeket a "bakikat". Ez volt talán a legkevesebb. A hajóút maga is egy baromság volt, nem is beszélve, a sok fizikai abszurdumról. Nagyon gyenge film volt szerintem.
  • Blasta
    Brockeback Mountain
    --------------------------
    7/10

Hát érdekes egy sztori, az tuti. Fura film, fura emberek kapcsolatáról.
    A két fősz. jó volt nagyon, főleg Heath Ledger jött be nagyon mint szótlan cowboy.
    Volt pár jelenet, amikor én éreztem zavarban magam :-)
    A vége kicsit lassú volt, másra számítottam.
    De a tájak!!! Hát azok nagyon rendben voltak fényképezve! Jópárszor felmordult a fotós énem... :-) Hát ennyi, ezt is láttuk.
  • Bandee1987
    lehet, hogy akkoriban jónak számított, de mostani szemmel nézve nem a legjobb, jó film, csak mégis ott van bennem a hiányérzet...lehet, hogy a 2-nél vagy a 3-nál már nem lesz, de most mégis ott van bennem
  • Nyiri
    Miii??? ALAP FILM !!! 10/10 ugy nezd hogy lassan 30 eves. Gyerekkoromban lattam eloszor es azota kedvenc.
  • Bandee1987
    Mad Max 1

Őszintén szólva jobbra számítottam.

6/10
  • Iori
    Cidade de Deus:

Kissé túlzásnak érzem a 8.8at az IMDBn, annyira szerintem nem jó. Engemt annyira nem hatott meg a története (ha egyáltalán ez lett volna a célja). Szépen bemutatta a valóságot, az amatőr szereplőgárda nagyon jól illett a szerepekhez, náluk jobban szerintem mások nem is adhatták volna elő őket. 1x mindenképen érdemes megnézni, voltak szép kameraállások, rendezés is rendben volt. Nem durrant akkorát mint amennyire vártam.
    7/10
  • Gabyee
    izlések és pofozok:D
  • Blasta
    PJ's King Kong
    ---------------------
    Hűdeszép, hűdeizgi, hűdelátvány, hűdehűde...

Én meglettem volna enélkül a remake nélkül is. Oké, így volt igazán látványos a sztori, de különösebben nem vágyom az újranézésére.

A végén azért már kifejezetten idegesített, hogy a főhősnő 20 perce néma kussban néz nagyon szomorúan és szenved, és csak egy "Bjútiful"-t meg egy "Nooo"-t nyögött ki.
    Nameg azért a párszáz méter magas épület tetején ennél egy kicsivel (értsd 50szer) komolyabb légáramlatok rohangálnak, ez meg simán létrázott, sőt ácsorgott a 4-5 méteres picsányi tetőn...

Várom PJ immáron teljesen SAJÁT alkotását, nem valami könyvadaptációját vagy film remakejét.
  • Bucser
    Hostage

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    NEkem kurva gyenge volt a vége... meg a megzakkant fiatal szociopata sok volt már kifejezetten untam, hogy csúnyán néz:D
  • fifi
    igen
    és bármilyen meglepő, kib@szott jó volt!
  • I.C.ram
    Uwe Boll filmje? :D