106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"Rezonálva" beszélnek. Egy jó fejhallgatóval tisztán hallatszik, amit mondani próbálok. Borzasztó zavaró. Amúgy moziban is szoktam hallani, meg más eszközökön, szóval nem a szg-em a ludas. Csak a példa kedvéért, ez pl. nem "rezonál".
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
másik ok valószínűleg az, hogy az előzetesek és keverésük relatíve gyorsan, rövid idő alatt készülnek. Így nagyobb az esélye hogy nem is lesz tökéletes... -
nem tudom pontosan most mire gondolsz, de neki mintha ilyen lenne a hangja. Wlker Gábor 3.58 / 4.57
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.02.06. 12:05:10 -
Kicsit off, de valaki magyarázza már el, miért van robot hangúra (nem tudok jobb hasonlatot) betorzítva a magyar előzetesek szinkronja? Diktafon hangon beszélnek vagy fasztudja, de szinte mindig így csinálják meg. Példa videó lent (24 másodperctől, amikor a fickó beszél, már nagyon hallatszik):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2018.02.06. 11:55:21 -
Cloverfield Paradox
Már értem, azért nem szóltak róla akár csak napokkal korábban, úgyse várta volna senki
Viccet félretéve kis űrhajós film, hogy csavarjanak egy picit a cloverfield sztorin (megmagyarázzák). Nem tudom mennyire kellett ez, de egynek jó volt. -
Geostorm 2017 IMDB 5,4
Pörgős film, látványos,van benne sztori is, pici csavar, nem értem az 5,4-es értékelést, azért ennél sokkal rosszabb filmek is kapnak 6-7-es értékelést.
10/6,5
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.02.05. 21:26:30 -
Sweet November 2001.
A film Arany Málnát kapott a kritikusoktól, valamint kinevezték az év legrosszabb remake-jének.
Mivel magam az eredeti verziót nem láttam a hatvanas évekből, így nekem nincs viszonyítási alapom. Ezt viszont végignéztem, és nekem tetszett. Kedvelem ezeket a szemfelnyílós filmeket, amikben sokszor nem várt helyekről és emberektől jönnek elő a nem sejtett események..
10/8. -
Részemről teljesen korrekt és elfogadható, hogy neked nem tetszett a film. Az is lehet, hogy nekem sem fog majd..
Másrészről viszont, ha azt mondod nekem ma, hogy alig 20 ezerért megvehetek valahol az asszonynak egy eredeti gyémánt karkötőt hozzá való nyaklánccal, fülbevalókkal és az összeshez még platinafoglalat is jár a 20-asért, akkor én azt mondom, hogy az tuti seftes szajré :)
Itt nem arról szólna a dolog, hogy ez egy hely, ahol olcsóbbak az ingatlanok és a megélhetés, hanem arról, hogy már 25 éves korotokra annyi megtakarításotok van, hogy életetek végéig, bőven elég lesz a pénzetek úgy, hogy akár luxus körülmények közt is élhettek.
Luxus alatt értsd: meló helyett szauna és teniszedzés.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.02.05. 20:39:45 -
*Ugye.
Bocs, de -mivel egyre sűrűbben hallom TV-BEN is- erre nagyon allergiás vagyok.:D -
Értem hogy miről akar szólni, de erre az alapra nem lehet felhúzni egy filmet. Ez kevés. Mert ezt annyival is meg lehetne oldani, hogy valaki elmegy egy olyan helyre lakni, ahol olcsóbbak az ingatlanok és a megélhetés, és máris ugyanott tart kicsinyítés nélkül is, mint ezek az idióták a filmben.
A fájdalmas az, hogy pont a kicsinyítés témakörével nem kezdtek úgy igazán semmit. Az sehol, semelyik filmben nem számít sztorinak, hogy valaki a jobb megélhetés reményében meghoz egy döntést, legyen az bármilyen is. Ha már ez a témakör, akkor inkább megnézem 10-szer a Drágám a kölykök összementek-et, mint ezt a baromságot még egyszer... -
-
DantesHUN #99015 Kingsman 2. Aranykör.
Az első rész kifejezetten tetszett. Például ügye szinte mindenkinek kedvenc jelenete, a templom és a lynyrd skynyrd.. Oké, akkor ott egyszer jó volt, erre megkapjuk megint, más zenével máshol, de most már nem üt a dolog. Ez egyszeri poén volt.
A ,,főellenség" bár az előző részben egy idegesítő ripacs, és annyira sablon Bond főellenség meg az egész motivációja is mintha egy klasszikus kémfilmből vették volna, de mégis, működött.
Ez a drogterjesztő nőci? Nem tudott meghatni . Vártam hgogy valami még a háttérben, valami csavar. De semmi, illetve az egyetlen csavar a filmben az is, olyan értelmetlen és belemagyarázós izzadságszagú dolog.
Aztán a halálok. Az első rész két fontos szereplője, tök értelmetlenül hal meg. Érzelmi töltet nulla, jaj de szimi-szomi vagyunk, de gyerünk a lagziba bár Merlin felrobbant. Meg a lány aki elvileg hősünk legjobb barátja! Amúgyis apropó Merlin...minden csodakütyü van, kivéve akna elleni. Nem, neki fel kell áldoznia magát. Nincs bajom a tragikus halálokkal, ha az értelmes a film szempontjából. De itt nem látom az értelmet.
Na és elton John amikor paradicsomadárnak öltözve karatézik. Komoly baszki? Ez vicc volna? Ez vicces? Hát én nem nevettem. Jó a robotkutyákon mosolyogtam. Meg hogy mennyire sztereotíp karakterek a Statesman-ek.
Jó hát az akció jelenetek továbbra is jók voltak, meg látványos is, de nagyon nem tetszett.
4 pont
-
Cloverfield Paradox
A Super Bowl alatt jött előzetes teljesen felkeltette a kíváncsiságom, mert hát amúgy is kíváncsi voltam rá. A meccs után kialudtam magam és aztán láttam, hogy a kritikusok lehúzzák, hogy milyen szar. Kivételesen emiatt csak még jobban látni akartam.
Nem értek egyet a negatív kritikákkal. A film relatíve keveset magyaráz meg a történésekből az alapokon túl. Nem tudjuk mi miért történik és ettől lesz igazán jó a film az én szememben. Az ismeretlen eseményekkel együtt járó kísérlet engem meggyőzött. Hamiltonon túl a karakterek gyengék, de a film lendülete elviszi a hátán ezt is. De nem is kell ismernünk őket. Kutatók, akik próbálnak kiutat találni az egészből. Az utolsó harmad gyengébbre sikeredett, de a többi része elviszi a hátán a filmet. Én igazán élveztem.
6,5/10 -
https://www.reddit.com/r/Moviesinthemaking/comments/7v9p3r/uma_thurman_crashing_the_blue_convertible_from/ -
Nem alkoholizálok - én majd teát iszom, ő meg Szalon sört. -
ma is együtt söröztök? :) -
Nagy rajongója vagyok Tommy munkásságának - ezt is örömmel fogom megnézni. -
Hát ez baromi jól néz ki megint. -
-
-
Get Out - Tűnj el!
Egy erős rendezésű horror(?)/thriller, talán nem teljesen eredeti történettel, kifacsart, Kevin Smith vagy Simon Pegg féle ötletekkel. Bőven elég ennyi ahhoz, hogy igazán megosztó alkotás legyen, legalábbis az én szememben. A rendező és a forgatókönyv jelölést még értem is, a főszereplő is egész jól játszott, bár a karaktere néha elégé introvertált volt (nem csak akkor.. amikor..). De legjobb film díjnak a közelébe nem engedném, akármilyen polkorrekt világban is élünk. A történetről annyit, hogy egy fekete srác meglátogatja fehér barátnője még fehérebb rokonait, ahol elégé furcsa, már már agy mosott bőrszín társaival kezd el találkozni (nem mintha a falu/város közössége nem lenne már enélkül is elég furcsa). Hogy mi áll a háttérben, meg szépen kiderül, nem fog igazából nagy csavart tartogatni a történet veleje. A szatirikus áthallása talán az, ami kicsit jobban megdobja az átlagnál.
A hangulat feszült, parázni nagyon nem fog az ember, talán a humoros részek kicsit rontanak is a beleélésben. Egy megnézésre mindenesettre ajánlott, egész ügyes alkotás lett ahhoz képest, amit a történetből vártam volna.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.05. 00:20:28 -
A berni követ
Alig több mint egy órás kamaradarab, Szász Attila rendezésével. Mindhárom főszereplő hozta a kötelezőt, de elsősorban Kulka Jánost tudnám igazán kiemelni. Igaz, ő sem a feledhetetlen karaktert hozta, ahogy a film sem az, nem is kell annak lennie. Egy órányi, jól kamerázott, jól vágott, jól előadott darab, egy 1958as Svájcban található Magyar Nagykövetségen játszódó túszdrámáról, ahol a korból adódóan, a politikai nézetek adják a főbb motivációkat, minden karakternél (az épp hogy megemlített, szerencsére nem túlzásba vitt szerelmi szál mellett). Tetszett. -
Az előzetes alapján, szinte fillérekből mindenféle luxussal felszerelt életed lehet, ha vállalod a lekicsinyítést.
Erről akarna szólni..
Bővebben, ha majd én is láttam :) -
Downsizing (2017)
Eléggé sajnálatos, hogy ennyit tudtak kihozni belőle. Ez a film nem szól semmiről. Egyszerűen nincs cselekménye. A sztori lényege, az emberek lekicsinyítése nem kap az égvilágon semmilyen fontos szerepet, nem kezd vele a rendező semmit, hanem csak az elején bemutatja a folyamatot, de miután a törpített emberek bekerülnek abba a liliputi társadalomba és a hozzájuk kicsinyített világba, semmilyen módon nem történik reflexió a történet fővonalára.
Ha kihagyod az első fél órát és úgy nézed meg a filmet hogy nem tudsz róla semmi előzetes infót, akkor fel sem fog tűnni hogy ezek az emberek le vannak kicsinyítve.
De akkor miért ez a cím, és miért ez a film témája? Nem értem... nincs kiaknázva a liliputiságban rejlő potenciál, nem állítja semmilyen kontrasztba a normál méretű világgal a törpített embereket, nem generál közöttük semmilyen ellentétet. Nem helyezi a két világot semmilyen viszonyrendszerbe egymással, mindenki csak él a maga társadalmában és kész. A rendező nem kezd az egésszel semmit. Kár érte, pedig meg lehetett volna jól is csinálni.
3/10 -
House of Harmony (Széttört szívek háza) 2005 IMDb
Szingapúrban induló több generáción átívelő családi dráma, kaland, csipetnyi történelmi és persze romantikus film egyszerre.
10/7.
Gondolj rám (2016) IMDb
A doki életeket ment és néha rákot diagnosztizál. Néha a páciensekkel is ő közli, hogy rák is van, meg esély is a gyógyulásra.
Aztán egy nap eljön a pillanat, amikor vele közlik ugyanezt a diagnózist.
Vállalható film, érdekes és elgondolkodtató mondanivalóval, meglepő végkifejlettel.
10/7. -
[2015] - (imdb) - "The Gift" / (Az ajándék) - 7/10
(2018.02.04) (109 perc, amerikai) - Drama, Mystery, Thriller
Ez a film is olyan, hogy a végének a fényében változik meg az egész.
Tetszett. Ajánlom. -
SzinesGeza #99000 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A nácizmust pont a fajelmélet különbözteti meg a többi ideológiától. Ezért jelent azt amit, a "náci" szó. Szerintem nem kellene feleslegesen (tájékozatlanul) dobálózni vele. Szokás ide vagy oda. -
Most ráértem, visszaolvastam pár bejegyzést :)
A Kaliforniai álommal nem az a gond, hogy énekelnek benne...
Én is kifejezetten kedvelem a musical jellegű dalolászós filmeket. A gond az, ha éneklés közben mondjuk egyszercsak repkedni kezdenek az emberek :) Magam is szoktam álmodni, de még ott is igen ritkán esik meg, hogy repkednék..
Nálam még az is rossz pont, hogy épp jazz-t kellett dalolászni (bár ez meg egyéni ízlés, ahogy jelezted is) Hogy másoknak miért nem tetszett, azt meg biztos ők tudják.
Ugyanakkor neked meg bejött...és még egy rakás embernek is. Talán ti mind láttatok benne valamit, amit mi nem. -
régebben, de még most is szokás ha valaki nagyon nem kedves, lenácizni. És akkor nem azért, mert bármi faji ideológia lenne benne, hanem csak azért, mert gonosz/nem jó... -
nemhiszem hogy a faji ideológia lenne a lényeg, hanem hogy a tipikus "csúnya gonosz német katona" sablont huzták rá:)
btw Ludendorff RL elég nagy náci lett élete végére:)
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2018.02.02. 16:37:09 -
SzinesGeza #98996 Azt értettem, hogy gonosznak próbálták beállítani őket de a "náci" szó használata teljesen indokolatlan mivel semmiféle faji ideológia nem volt a filmben. -
Training Day (Kiképzés) 2001 IMDb
Bevallom, Washingtonilag kissé le vagyok még maradva. Talán 3 vagy 4 filmjét láttam csak eddig.
Ami tetszik eddig belőle, hogy minden filmjében más karakter formált meg..
Ez végre egy igazi ízig-vérig tökös köpködős mocskos zsarus alakítása
Ha jól láttam meg is kapta érte 2002-ben az év férfi színésze díjat, amit kétségtelenül meg is érdemelt.
Nem is ragoznám nagyon, nyilván találhatnék hibákat a filmben, ha akarnék, de nem akarok.
Ez szuper volt
10/9,5. -
mondjuk épp ezért is nincs semmi változás a filmiparban, ez kell a népnek, durr durr, haha haha, még 2 durr, credits. -
Prof William #98993 Igen erre gondoltam. + az a tábornoki ruha ami inkább a II Wh-ban volt elterjedt + a gonosz terve hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!meg ez egész hozásállása. Tiszta "náci" volt.szét akta mérgesgázolni/kiirtani az ellent stb...
Végül is egy háborús filmben a németek nem is lehetnek mások. :) -
Nem azt mondta, hogy nácik voltak, nem szószerint értette, szerintem úgy értette, hogy annak próbálták beállítani őket... tehát, hogy már akkor is a németek voltak a gonoszak... -
hapi #98991 Ez egy DC film szerinted akik nézik ezeket, milyen színvonalon tudnak vitázni?
Néha én sem tudom sírjak e vagy nevessek. -
Sequoyah #98990 Volt mar olyan film/sorozat, ahol a fohos bar az egyik oldalon harcolt, de rajott az igazsagra, hogy mind2 oldal rossz, es mindketto oldalt elverte a picsaba.
Vegul is itt is ezt toltotte be Aresz szerepe, de olyan gyerekesre silanyitottak le, hogy teljesen elvesztette a dolgot... Talan ez a kulonbseg a Marvel es a DC kozott. A Marvel gyerekes, es kesz, de nem is akar mas lenni. A DC pedig ugy lett gyerekes, hogy kozben viszont megprobalt realistabb, komorabb lenni, es nem sikerult. Talan ezert nem jok a DC filmek. A Wonder Woman is ennek ELLENERE jo, egyeb okok miatt. -
BÉKEMENET! :D -
:D -
Szerintem is inkább Gandhit, és az Ahimszát kellett volna követnie... fő hogy ne sérüljön meg senki, és mindig diplomáciai úton oldjuk meg a problémákat. Szervezzünk békés körmeneteket, tüntetéseket, és apró tilakkal a homlokunkon, a legkitartóbb szádhuk szellemi erejével meditáljunk át félnapokat lótusz ülésben, hogy az a sokkarú fiatalember végre felfigyeljen ránk.
Így lett volna korrekt. És megmaradt volna az amazon erkölcsi felsőbbsége is. Viszont az ára ennek kb. -5 pont lenne az imdb-n. És jönnének a tiltakozások, hogy "én nem polgárjogi-aktivista filmre ültem be." És igazuk lenne.
Viszont a csaj javára szóljon azért annyi, hogy nem az az oldal kezdte a háborút, amelyiken ő harcolt. Ezután viszont a harcokban egyik fél sem volt különb mint a másik, hiszen vehemensen gyilkolták egymást. A gond az az ilyen sztorikkal, hogy a szuperhős lét és a békés természet nem nagyon fér meg közös nevezőn.
Egyik kioltja a másikat. Ha használod az erőd, főleg úgy mint WW, akkor a másik elv megsemmisül. Azonnal. Ha nem használod, akkor viszont minek vagy szuperhős, és alapvetően mi a létjogosultsága a szuperhősfilmeknek, aminek ugye alapkövetelménye a bunyó és a városrombolás.
Én úgy vagyok vele, hogy nem foglalkozok tovább ezzel a kibékíthetetlen morális ellentéttel (nevezetesen, hogy a jó és erkölcsös szuperhős rombol és harcol), hanem megpróbálom kikapcsolni az agyam és elhinni, hogy csillagos-sávos bikiniben is meg lehet menteni a napot.