[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Get Out - Tűnj el!
Egy erős rendezésű horror(?)/thriller, talán nem teljesen eredeti történettel, kifacsart, Kevin Smith vagy Simon Pegg féle ötletekkel. Bőven elég ennyi ahhoz, hogy igazán megosztó alkotás legyen, legalábbis az én szememben. A rendező és a forgatókönyv jelölést még értem is, a főszereplő is egész jól játszott, bár a karaktere néha elégé introvertált volt (nem csak akkor.. amikor..). De legjobb film díjnak a közelébe nem engedném, akármilyen polkorrekt világban is élünk. A történetről annyit, hogy egy fekete srác meglátogatja fehér barátnője még fehérebb rokonait, ahol elégé furcsa, már már agy mosott bőrszín társaival kezd el találkozni (nem mintha a falu/város közössége nem lenne már enélkül is elég furcsa). Hogy mi áll a háttérben, meg szépen kiderül, nem fog igazából nagy csavart tartogatni a történet veleje. A szatirikus áthallása talán az, ami kicsit jobban megdobja az átlagnál.
A hangulat feszült, parázni nagyon nem fog az ember, talán a humoros részek kicsit rontanak is a beleélésben. Egy megnézésre mindenesettre ajánlott, egész ügyes alkotás lett ahhoz képest, amit a történetből vártam volna.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.02.05. 00:20:28