106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    Ja, hogy műfajok/témák tágabb halmaza?:D
    Felfogtam:)
  • Dynamic
    Mi az a "szélesebb téma"?
  • Mike at home
  • Kmarha
    Most komolyan, nem szoktam felhúzni magam. De ha neked a Schindler listája, a Jövő kezdete, a Faun Labirintusa és a Stranger than Fiction nem széleskörű, tág témájó, akkor azt hiszem nincs miről beszélnünk. Egyeltalán semmiről! Ha meg csak flamelsz, mindenféle ismeret nélkül, akkor főleg nincs!
  • Kmarha
  • Jano
    Ha kicsit szélesebb témájú filmekkel példálóztál volna, a Te meséd is tovább tartott volna.
  • CSOCSO
    :)
  • Kmarha
    Rendben *felteszi kezeit* Én feladtam!
  • Ombika
    Hi all!!

Moziba keszulok es nemtok donteni ,kivancsi lennek velemenyetekre,aki esetleg mar latta!

1. Orvlövész
    2. Vadidegen

THX
  • CSOCSO
    Schindler listája, A zongorista, A jövő kezdete filmet sem. Elképzelhetetlen.

egyiket se lattam.. nem is erdekel...
  • Mike at home
    szerintem az élet szép egy roppant idegesítő film
  • Kmarha
    mint irtam, igenis kellenek ezek a filmek is. Én úgy értettem, hogy számomra nem volt más, csak mint egy végigizgulhatós, hu ezt szétlövös, oda leugrós azt lekaszabolós film volt, hatalmas jelenetekkel. De rohadtúl lehangolt lennék, ha csak ilyen filmek lennének, és nem készülne egy Faun Labirintusa vagy egy Stranger than Fiction féle film sem.

Az a három film csak egy-egy példa volt. Még lehetne ide sorolni nagyon sokat.

Most képzelj el egy gyereket, aki csak egy 300-hoz hasonló, cselekmény szempontjából müanyag filmhez jutt hozzá, és úgy nő fel. Sosem látt egy Az élet szép, Schindler listája, A zongorista, A jövő kezdete filmet sem. Elképzelhetetlen.

Remélhetőleg viszont ha leül egy Faun Labirintusához, és valahogy sikerül magát beleélnie, az biztos, még ha nem is sok, de legalább egy picikét hatással lesz rá, rá és a szépérzékére. Szerintem.

Képzeld el a világot versek, mesék nélkül (és itt nem a Dragon Ballra gondolok). Készülnének normális filmek? Vagy ha igen, ki értékelne normális filmeket? ÉS csak a videóklippekben látott, a tucat nagy dudás jó kocsis, mindenkit lekaszabolos filmek hódítanának.
  • a.carkey
    Azért volt előtte is ilyen film, csak a németeknél:

Manta Manta
  • CSOCSO
    "a mai fiatalságnak csak a Crank, Fast Fouris és 300 féle felturbozott akció kell"

te ezt honnan gondolod? btw mindegyik filmben volt olyan ami igenis fasza volt.

fast fouris (????) ban pl az autok.. a hangok.. stb.. mivel elotte nem volt igazan ilyen film ezert a film a kocsi rajongoknak tetszett... de ahogy a needforpseed jatek a 8-9 resz korul mar kibaszott unalmas... igy a film is az mar... mar a 3. resznel..
  • Kmarha
    Pans Labyrinth (Faun labirintusa)

Na, ezt nevezem én alkotásnak. Bár egyre inkább úgy tünik, hogy a mai fiatalságnak csak a Crank, Fast Fouris és 300 féle felturbozott akció és látványfilm kell, lehetőleg minnél kevesebb mondanivalóval, gondolkodás és érzelem nélkül végigülhető történettel. Öröm láttni, hogy néha egy-egy igaz film is születik. (nem, nem lesúlytás az említett filmekhez, csak kritika, és kritikából sem minden pont az összes említettre szól :P. Azokra is szükség van, kell néha olyasfajta kikapcsolódás is.. csak nem szabadna túlzásba vinni)

Nem elemzem a filmet, ahhoz én kevés vagyok. Aki kicsit is nézi, és nem csak láttja a filmet, annak ugyis lesz min gondolkodnia, merengenie, lesz mit megvitatnia magában, vagy esetleg másokkal. A többiek meg ócsárolják, max sajnálni vagy megnemérteni tudom őket.

10-ből sok pontot elért dráma volt ez nálam, és vigyázat annak aki csak ezek után nézi meg: nagyon lehangoló, és néhol brutálisan realisztikus. A második világháború vége felé, a fasiszták álltal birtokba vett tanya, az ott élő háznép, az ellenállók és szimpatizánsai, a kegyetlen kapitány, a számára csak terhet jelentő, de a fiát a szíve alatt hordó asszony, és a tündérmeséken felcseperedő, de a felnőt világtól messzire menekülő leány története.

És, még ha depresszív hangulatot árasztó, de a maga nemében mégis csodálatos környezet is rányomta a bélyegét a filmre. A bogarakkal teletüzdelt sáros odú, a mohás, sötét régi labirintus, a sűrű erdő és a korhadó, ódon faház, mint egy-egy kitünő színpada a film jeleneteinek.

(egyes trükk készítésére azért kiváncsi lennék. Biztos hogy számítógép, de nagyon élethűre sikeredett: a szétvert orr, és főleg a felszabdalt száj, és annak összevarása. Borzongató)

A lényeg, ezt is csak ajánlani tudom. És nem csak egyszeri megnézésre!

A képzelet-valóság dologhoz meg az én véleményem (azért spoilerben, mert még lelőhetném a történet végét annak aki még nem látta):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha nem is felesleges, de biztos hogy nem érdemes azon rágodni, hogy most amit a lány látott azt tényleg csak ő képzelte el, vagy létezett a meseország. Az a fontos, hogy a lány elhitte, átsegítette néhány, talán gyermeki gondolataival igazán fel sem fogott szörnyűségen, és hogy végül abban a tudatban halt meg boldogan, hogy ő örökkén élő hercegnője a tündérvilágnak. Csak ez számít. (a krétarajz, meg a virágzó fa, és az összes többi csak összezavarásnak van, mert hát konkrét lezárással nem lenne ez ilyen jó film :D)
  • desigo
    T4xi

hihetetlen gagyi lett szerintem
    A rendőrök kb idióták gyülekezete
    a belgákról nem is beszélve
  • Cmdr
    Igen! Szerintem a film azért is érdekes, mert nem lehet tudni, hogy tényleg megtörént e, vagy csak a lány fantáziált róla! A legjobb, amikor a film vége felé megtalálják a falon a krétával rajzolt ajtót... vagy amikor a végén szétnyilt a fal a labirintusban, stb... és meg van benne pár apróság! Szerintem nagyon jó film, mert jópárszor elgondolkozik rajta az ember miután megnézte, minden embernél más a válasz! Olyan mint egy jó könyv, csak ezt sokat nem veszik észre!
  • desigo
    NEm volt az olyan rossz...
  • Sir Quno Jedi
    Ha lehetséges lenne, hogy inkább téged kerüljünk el messzire... :DDD
  • sorrow
    A Faun Labirintusa:
    Nekem elsőre nem esett le pl., hogy az gyerekevő szörny és főleg a mögötte lévő kemence koncentrációs táborok krematóriumát szimbolizálta.
    (Bár neki nem kellett a saját bőrén megtapasztalni a haláltábort, de biztos hallott róla és mélyen a tudatallatijába véste)
  • Cmdr
    baddeni! A film rendezője pesten van már jóideje, és itt is lesz még fél évig! Ha szerencséd van akár össze is futhasz vele az utcán, és személyesen is elmondhatod neki!
  • Gladiator
    nekem bejött, szerintem szép és érdekes. néhol túl brutális, de volt már rosszabb is. a zene is nagyon jó benne. szerintem rossz passzban voltál mikor nézted, vagy írtad a kommentet. Ennyire azért nem bűnrossz film, mégha nem is tetszett. Ja, és mire kapta azt a +0,2?:)
  • baddeni
    Faun labirintusa: KERÜLJE MINDENKI beteges halálgyenge film/mese mesének durva filmnek gyenge akinek mégis bejön hát........

0,2/10
  • Sephi
    En se tudtam ra mit mondani... hogy milyen stilusu.
  • Mike at home
    nem egy mai film, erre azért számíts
  • Mike at home
    művész
  • Mike at home
    hm... megnéztem a Taxidermia-t

Ma attól mávész egy magyar film, hogy abszurd és gusztustalan?
    Nem tudtam átélni a történetet, a szereplők mind ellenszenvesek voltak, igazából csak találgatok mit akart ezzel elmondani Pálfi

Nem tudom kinek tudnám ajánlani, kell egy adag kiváncsiság meg egy adag sznobság :) hogy egy ilyet megnézz

pontot nem adok
  • otrosinka
    nézd meg, érdekekes film.........
  • I.C.ram
    Matek gyakvezérem sokat mesélt órán a Stalker c. orosz-német filmről, és felkeltette az érdeklődésem. Ismeri valaki? Esetleg látta? Érdemes megnézni?
  • Tatyla
    Tégla

9/10

csak kicsit szomoru lettem a végére...
  • barnie1990
    Én aludtam el rajta,kevés a poén benne,meg elég gagyi a film is.Knoxville inkább csinálja azt,amihez ért (de ahhoz nagyon :P).
  • Kanál
    The Ringer
  • Kmarha
    Pofátlan (az angol címét nem tudom, talán a The Ring?)

Elöször azt hittem hogy valami gusztustalan vígjáték amiben viccet csinálnak az értelmi fogyatékosokból, de szerencsére a film hamar rácáfolt erre (kb úgyanagyit lehet mosolyogni rajtuk, mint röhögni velük együtt) :) A történet néhány South Park nézőnek ismerös lesz. :) Főszerepben Johnny Knoxville, egy szeretni való kis édes vígjátékban :)

Szerencsétlen főhősünknek ki kell rúgnia a cég régi alkalmazottját. Megesik rajta a szíve, így hát foglalkoztatja a kertben, házimunkára. No ,de a szerencsétlen rosszkor nyúl be a fűnyíróba, így pár ujját levágja a gép, és bizony biztosítás és pénz nélkül, nehezen lehetne visszavaratni. Így hát Johnny mindent megtesz, hogy összeszedje a súlyos dollár tizezreseket.

Ekkor jön a szerencsejátékos nagybácsinak az ötlet: bundázzuk meg a paraolimpiát, azokat bárki normális könnyedén leveri. Hát nagyot tévednek. :) (és semmilyen értelemben sem az lesz a győztes, akire számítanánk :D)

A vége Happy End, ahogy az itt el is várható. Csak ajánlani tudom, jó volt!
  • PetruZ
    Éppen a napokban néztem meg én is, de nekem nem jött be ennyire. Az eleje meg a közepe nagyon jó, de amikor az utolsó harmad átvált egy egészen más filmstílusra, már nagyon nem tetszett. (6/10)
  • mod
    OFF - ON közé raktam, többet nem szólok a témához.
  • Calver
    OFF:

vagy nem...
    vigyázz, veszélyes talajra tévedtél, amiből igen könnyen flém alakulhat itt ki...

ON

Torrente 2. - A Marbella küldetés (Torrente 2: Misión en Marbella) - 8/10
    már másodszorra, de most magyar szinkronnal, még mindig fergeteges és roppantul morbid film.
  • mod
    OFF:

Ebben részben nincs igazad. Aki már kokaint/heroint fogyaszt, az valahogy odáig eljutott, és nem máshogy, mint a könnyűdrogok útján (pl. marihuána).

ON
  • hellnight
    Én mégjobban pontosítanám. Ugyanis nem csak a heroin/kokain hatását mutatja be, hanem a fogyasztószerek hatását is, amik hasonlóak a drogokhoz. Ugyanúgy rá lehet szokni ezekre a tablettákra, mint a kokóra, vagy bármilyen más drogra.
  • Mentol
    Pontosítsunk! A heroin/kokain hatása az emberi életre...
  • mark oh
    én láttam.nem nagy szám