[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
mint irtam, igenis kellenek ezek a filmek is. Én úgy értettem, hogy számomra nem volt más, csak mint egy végigizgulhatós, hu ezt szétlövös, oda leugrós azt lekaszabolós film volt, hatalmas jelenetekkel. De rohadtúl lehangolt lennék, ha csak ilyen filmek lennének, és nem készülne egy Faun Labirintusa vagy egy Stranger than Fiction féle film sem.
Az a három film csak egy-egy példa volt. Még lehetne ide sorolni nagyon sokat.
Most képzelj el egy gyereket, aki csak egy 300-hoz hasonló, cselekmény szempontjából müanyag filmhez jutt hozzá, és úgy nő fel. Sosem látt egy Az élet szép, Schindler listája, A zongorista, A jövő kezdete filmet sem. Elképzelhetetlen.
Remélhetőleg viszont ha leül egy Faun Labirintusához, és valahogy sikerül magát beleélnie, az biztos, még ha nem is sok, de legalább egy picikét hatással lesz rá, rá és a szépérzékére. Szerintem.
Képzeld el a világot versek, mesék nélkül (és itt nem a Dragon Ballra gondolok). Készülnének normális filmek? Vagy ha igen, ki értékelne normális filmeket? ÉS csak a videóklippekben látott, a tucat nagy dudás jó kocsis, mindenkit lekaszabolos filmek hódítanának.