106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Bakker, a film egy adaptáció, a rendező nem tartotta fontosnak hogy megmagyarázzon mindent, mert akkor három óra se lett volna elég. Ha neked tényleg az volt a fontos a történetben hogy hol tudtak bekúszni vagy nem akkor tényleg fogalmad se volt miről is szólt a film, és nem is baj, van még sok más film ahol dobnak valami csontot az ilyen jelenségekre és kielégítik az ez iránti vágyad. Mellesleg millió dolog van amit nem tudunk még az univerzumról, erre ide jön valami földönkívűli jelenség és te azt várod, hogy majd mindent meg fognak tudni magyarázni a tudósok :D
Most komolyan áruld már el mitől lett volna több a sztori, ha szó szerint másolja a könyvet ls itt is csak egy kis lyukon lehetett volna bemászni? Jobb lett volna ha azt mondja egy tudos, srácok csak ott lehet bemenni, mert blablabla? :D -
Annál nem nehéz jobbnak lenni. Egy ligában nem említhető a 2 film. -
Domestic: $23,525,000 18.7%
+ Foreign: $102,500,000 81.3%
= Worldwide: $126,025,000 -
"Tomb Raider nem tudta újraéleszteni a Lara Croft iránti érdeklődést... lerágott csont történettel hiábavalóan indult 94 milliós költségvetése igazolására. A Warner Bros. forgalmazta kalandfilm így csak 23,5 milliót programozott be magának, ami roppant kevés egy közel 3900 moziban tolt filmtől,"
Ennyi vaút Lara kalandja, I guess... -
Hogy hívnád azt máshogy, hogy az egyik dolog amit hiányoltam. a könyvben - tigeroo elmondása alapján - meg van magyarázva, míg a filmben kihagyták?!
Arról nem is beszélve, hogy a könyv szerint csak egy kis járaton lehet bejutni kúszva-mászva, a filmben meg vízen és levegőben is próbálkoztak. Tehát ha jól értem, még el is tértek a történettől a filmben és még én vagyok megszólva, hogy logikátlannak tartom.... bakker... -
Jó filmvolt, de nekem is kevés volt az infó belőle, meg főleg a karakterek motivációja volt nagyon sovány. De letöltöttem a könyvet, ha végeztem a piknik az árokparton-nal, akkor ezt is elolvasom, mert nekem az volt a problémám, hogy mindenki részéről hiányzott a megfelelő motiváció. De az lenne az igazi, ha végre a stalker játék sztorijából csinálnának valami fasza filmet...
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.03.18. 17:39:35 -
el van cseszve...
uh, nagyon belekapaszkodtál egy problémába.... ez a film annyival több ennél, mint rézkábelek, meg hogy honnan közelítik meg a területet...nem erről szólt... -
Inquisitor #99540 Konkrétan első kötetben benne sincs, hogyan lehet bejutni, mert kondicionálva vannak a pszichológus által ne is emlékezzenek, a delikvenseknek azt mondják belehülyülnének. :) -
"a film lett elcseszve"
Ehh... -
Abban igazad van, hogy tényleg elhangzik, hogy próbálták már megközelíteni vízről és, hogy senki sem jött vissza. De így számomra még inkább lyukas a történet. Azért hajóval igen gyorsan el lehet érni azt a fránya világítótornyot. És ha nem is jön vissza 1 vagy 2 vagy akármennyi még mindig logikusabb úgy próbálkozni mint gyalog, a dzsumbujon átvágva...
#99537:
A drón nyilván nem működött, hiszen a rádió összeköttetés sem. Az mondjuk pont logikus volt, hogy akkor a távirányítású drón is lezuhan amint a burkon belülre kerül.
Akkor az alapján amit írsz, a film lett elcseszve. -
Repülés: Azthiszem drónokról is volt szó a filmben, hogy küldtek ki jópárat de egy sem tért vissza. (A könyvben egy kis "Járaton" keresztül lehet bejutni ahol csúszva-mászva tudsz bemenni, minden más próbálkozással csak porrá lennél... de ez nem számít, mert a filmben nem lett megmagyarázva.) -
Mondom, te azt hitted ez egy száraz sci-fi, pedig nem az, iMDb-n se annak van feltüntetve, és szerintem ez hamar világos is lesz, hogy ez nem az a film. Értem mit hiányolsz, de a film nem erről szólt, mint ahogy egy mesében sem az a fontos, hogy hogyan tud repülni egy kutya. Lényegtelen.
Egyébként tényleg nem figyeltél, de hajóval is próbálkoztak.... és soha senki nem jött vissza
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.03.18. 15:55:05 -
Megteheted magadnak a szívességet és elolvashatod. Mind a hármat -
Csak nem szeretem ha burkoltan hülyének néznek, amiért valamiről máshogy gondolkodok.
Azt el tudom fogadni, hogy neked ez a film így tetszett. De nekem nem vagy csak részben. Nem önmagában azzal van a gond, hogy megismerjük a szereplők előéletét, hanem az aránnyal! Ez egy Sci-fi! Nem egy szappanopera és számomra túl sok és felesleges volt a melodráma.
És a melodrámazgatás közben olyan plot hole-ok (remélem jól használom a kifejezést) vannak a történetben, minthogy 3 év alatt miért nem találták már ki, hogy hogy a nyavajába lehet kommunikálni (legvégső esetben reflektorokkal, morzézva ha minden kötél szakad), vagy miért gyalog indulnak útnak, a világító tornyot miért nem a tenger felől közelítik meg HAJÓVAL, vagy egész egyszerűen miért nem ejtőernyőznek be.... stb.
Tehát amíg - szerintem - ilyen komolyabb lyukak vannak a történetben (ismétlem, egy Sci-fi-ben!) addig bocs (mindenkitől) de baromira nem érdekel, hogy a főhős milyen nyomorúságos bűntudatból, halni/élni akarásból... stb. indul útnak!
Ha nem tudnám, hogy a film egy könyv alapján készült, akkor egyébként azt gondolnám, hogy az írónak volt egy marha jó alapötlete egy filmhez: a burkon belüli genezis/mutáció, nevezzük aminek akarjuk. Elképzelte, hogy a vásznon milyen faszán fog ez kinézni. És tényleg, elvitathatatlan, hogy szerintem a fimben a legjobb a látványvilág volt. Csak közben arra már nem volt tehetség, kitartás, akármi, hogy a történet logikusan és részletesen fel legyen építve.
Tényleg, ha valaki olvasta a könyvet, ossza már meg, hogy a film és a könyv mennyire van egymással köszönő viszonyban! -
nem kell megsértődni, az a gyanúm, te valami egészen mást vártál, és mivel nem azt kaptad ezért nem tetszik, hogy húzták az időt Lena kapcsolatának bemutatásával.. meg hogy nem magyaráztak meg dolgokat.
Lena története nélkül ez egy más film lett volna...csak egy mászkálós, szörnyvadász valami aminek a végén meglátjuk az alien-t vagy akármit, na bumm. De legalább megmagyarázták volna miért nem húztak magukkal több száz méter rézkábel, Kösz de nem.
Ajánlom inkább egy két review elolvasását, érdekes interpretációk vannak.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.03.18. 14:44:53 -
Taníts... ohhh mester! :D Csak le ne zuhanj a magas lóról! :D -
Bár szerintem AC sem volt rossz igazán, de nem hiszem, hogy annál ne lenne jobb... -
Assassin Creed-nél jobb volt? -
Tomb Raider (2018)
Korrekt film volt, de semmi kiemelkedő. Kicsit több régészkedés és kevesebb felvezetés jó lett volna, enyhén el vannak rontva az arányok. Színészek jók voltak, Vikander szerintem kiváló Lara Croft, nekem jobban bejött mint Angelina Lara-ja. Szóval összességében egyszer nézhető, nem lett katasztrofális, csak átlagos, ami szerintem már elég nagy pozitívum. 6/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.03.18. 12:33:50 -
huu.. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha a flashback részek feleslegesek voltak, akkor te nem is értetted a történetet.. így nem csodálom hogy az akciót hiányolod belőle -
Ízlések és pofonok! Tartom magam ahhoz, hogy tök felesleges volt.
Egyébként a csajnak nem a klónja jött ki, hanem ő maga ha minden igaz. Csak közben ő is mutálódott. -
miért volt felesleges a flashback kefélős szál?
pont ebből tudod összerakni a film értelmét, de kell hozzá az, amit a pszichológus nő mond:
“Almost none of us commit suicide, whereas almost all of us self-destruct. We drink, or take drugs, or destabilize the happy job – or happy marriage…But these aren’t decisions. They’re impulses. And in fact, as a biologist, you’re better placed to explain them than me.”
a csávó távol volt, a nő elkezdett félrekefélni, a csávó ezt megtudta és egyre durvább küldetésekre ment emiatt, a végén már a shimmeringbe is vígan bemegy (mintha ő is valakiket elveszített volna és minden mindegy lenne, ahogy a megtört női csapatunk). az utolsó együtt töltött reggelükön a férfi már tök elhidegült, le is szar mindent, inkább hamarabb le is lép a küldetésre, mert tudja hogy mit fog csinálni a nője míg ő távol van...
nekem nagyon tetszett, hogy ezt nem rágták a szánkba. a megsemmisülés gyakorlatilag erről a két emberről szól, nameg a házasságukról (az elején amikor a pohár víz mögött összefonódik a kezük, az egy roppant beteg és morbid szimbólum hogy ők ketten egyek. már az elején néztem is hogy wtf elég érdekes beállítás, de azután rá is lehet jönni hogy olyan morbid, torz ábrázolása volt a kezeknek, mint a tekeredő bélrendszer a katona videófelvételén).
miközben ez a beteg alternatív munkálódás/mutálódás az X térségben mindent a feje tetejére fordított, ez a házasság ugyanúgy haladt a megsemmisülés fele (a katona csávó előbb-utóbb úgy is meghalt volna ilyen küldetéseknél) - ahogy beléptek, ők ott is maradtak. de a klónjaik gyakorlatilag kaptak egy második esélyt, afféle tiszta lap, visszhangjaik vannak csak a másikról, meg akarják ismerni egymást. amikor a legvégén félve kérdezgették egymást hogy akkor most ki kicsoda, fú a kurva életbe ott nagyon kirázott a hideg.
aki olvasta a könyvet az dióhéjban leírhatná, hogy merre haladt a történet, volt-e még valami fincsi dolog, vagy nem érdemes elolvasni már (lásd: Randevú a Rámával sorozat...). én rohadtul nem ezt vártam a filmtől, de kellemesen csalódtam. -
Johnny Mnemonic (1995)
Ahhoz képest, hogy ez már több mint 20 éves sci-fi, annyira nem is volt rossz..
A szereplőgárdát és a film kapott díjait csak utólag csekkoltam. Az öreg Dolph-ot meg sem ismertem :)
Mai szemmel egy kicsit vicces a 320 giga adat pláne egy feleakkora winyón és a szinapszikus szivárgás is ami megölhet (egy féltégla is ha fejbevág) de ha az ilyen apróságokat nem nézem, egész jól elszórakoztam rajta...
10/7,5. -
A 3DBD lemez beszerzés alatt. Kösz a tippet :) -
Tim. Mint producer.. -
Hát akkor inkább lett volna hosszabb. Vagy jelentéktelenebb jelentek helyett inkább magyarázatok.
Összesen ketten.
#99521:
A vontatottra nem tudok konkrétan 1 vagy 2 példát mondani. Vontatott volt a legtöbb dialógus, és úgy maga a film. Nem volt benne annyira nagyon sok történés (akció) mégis elnyújtották majdnem 2 órát. Persze lehet, hogy csak az én ízlésemnek volt ilyen.
Felesleges meg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!például a flashback részek. Mármint a flashback flashback-jei... :D Nem sok értelmük volt. Főleg amikből nem tudtunk meg semmi lényegeset. Például, hogy a csajszi kefél a férjével... semmi értelme nem volt. Annak meg végképp nem, hogy meg is csalta. Minek kellett egyáltalán egy ilyen szálat belerakni a történetbe?! Teljesen felesleges volt. Simán meg lett volna a film, vagyis a történet e-nélkül is. Értem én, hogy minél jobban be akarták mutatni a csajszi nyomorultságát, de nekem semmi szükségem nem volt rá. Ha az elején csak annyit mond, hogy nyomorultul van, én elhiszem. Ráadásul van is az elején olyan rész amikor magába roskad. -
Melyek voltak a vontatott, felesleges részek? Mert szerintem nem volt hosszú a film, nem éreztem hogy húzzák.. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Biztos feltűnt nekik. Azt viszont nem tudhatták hogy miért... -
Akkor Blade Runner hosszuságu lett volna, akkor meg az lett volna a bajotok. Ez a film nem erről szólt :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként hányan jöttek ki a zónából? -
Egyébként most így végig gondolva...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!több mint valószínű, hogy csak az időérzéküket vesztették el. Még az elején - mármint amikor bemennek - még mondják is, hogy nem emlékeznek, hogy mikor verték fel a sátort... stb. Éhen meg azért nem haltak mert mutálódott a sejtfelépítésük. (legalábbis lehet ez egy magyarázat rá)
Szóval véleményem szerint az idő pontosan ugyanolyan gyorsan telt bent mint kint. -
Az lehet, de nem a könyvről beszélünk, hanem a filmről. Lehet a könyvben sok minden meg van magyarázva, de a film forgatókönyvét úgy kellett volna megírni, hogy vagy abban is megmagyaráznak ilyen dolgokat, vagy eleve fel se merüljenek ezek a kérdések. -
Mivel híradásiparral, azon belül távközléssel foglalkozom, ezért hidd el, ez nem magyarázat. Nagyon sokféleképpen lehet kommunikálni. Az, hogy a buborék zavarja az éterben lévő hullámokat, nem magyarázza, hogy egy egyszerű réz kábelen se lehessen kommunikálni. És akkor még az optikai kommunikációról nem is beszéltünk. Meg a különböző modulációkról, frekvencia tartományokról... stb. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De most ennek megint semmi köze ahhoz, amit Jim írt 99508-ban. Újra és újra rádióvevőkkel küldték be a katonákat -
https://en.wikipedia.org/wiki/Annihilation_(VanderMeer_novel) --- bizonyára a könyv alaposabban szájba rág mindent. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a rész egyáltalán nem volt tisztázva a filmben. Nem tudjuk, hogy csak az időérzéküket vesztették el vagy tényleg lassabban telt az idő a burkon belül. De ha az utóbbi akkor az csak feltűnt volna valakinek, hogy amint belépnek a katonák, tudósok a buborékba, úgy mozognak mint a lassított felvétel... Arról nem is beszélve, hogy a bent lévőknek meg az kellett volna feltűnnie, hogy túl gyorsan váltogatják a nappalok meg az éjjelek. (bár ez utóbbit még lehetne is magyarázni zavarodottsággal de az előbbit nem!) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy azt se, hogy odabenn mennyi IDŐ telik el... -
Tovább súgok:
01:04:47,550 és 01:05:11,407 között (szó szerinti idézet):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
At first I thought the radio waves were blocked by the Shimmer, and that's why no one inside could communicate with base or GPS, but the light waves aren't blocked, they're refracted, and... (itt statikus zajok) ...it's the same with the radios. The signals aren't gone. They're scrambled.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.03.18. 00:05:14 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem változtat semmin. Akik kint maradtak ezt nem tudták -
Az ugye senkinek sem rémlik, hogy mekkora az
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!IDŐKÜLÖNBSÉG a két hely között...
//Segítek: rádió jel volt... csak ugye nem volt érthető, mert... lásd a spoilert és a fizikát...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.03.18. 00:00:07 -
azt ne mondd, hogy jon egy ilyen cucc es kuldesz be katonakat, nem tunik fel, hogy amint beleptek nincs radiovetel. de azert azzal kuldik be az osszes tobbit is