1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo

miért volt felesleges a flashback kefélős szál?

pont ebből tudod összerakni a film értelmét, de kell hozzá az, amit a pszichológus nő mond:

“Almost none of us commit suicide, whereas almost all of us self-destruct. We drink, or take drugs, or destabilize the happy job – or happy marriage…But these aren’t decisions. They’re impulses. And in fact, as a biologist, you’re better placed to explain them than me.”

a csávó távol volt, a nő elkezdett félrekefélni, a csávó ezt megtudta és egyre durvább küldetésekre ment emiatt, a végén már a shimmeringbe is vígan bemegy (mintha ő is valakiket elveszített volna és minden mindegy lenne, ahogy a megtört női csapatunk). az utolsó együtt töltött reggelükön a férfi már tök elhidegült, le is szar mindent, inkább hamarabb le is lép a küldetésre, mert tudja hogy mit fog csinálni a nője míg ő távol van...

nekem nagyon tetszett, hogy ezt nem rágták a szánkba. a megsemmisülés gyakorlatilag erről a két emberről szól, nameg a házasságukról (az elején amikor a pohár víz mögött összefonódik a kezük, az egy roppant beteg és morbid szimbólum hogy ők ketten egyek. már az elején néztem is hogy wtf elég érdekes beállítás, de azután rá is lehet jönni hogy olyan morbid, torz ábrázolása volt a kezeknek, mint a tekeredő bélrendszer a katona videófelvételén).
    miközben ez a beteg alternatív munkálódás/mutálódás az X térségben mindent a feje tetejére fordított, ez a házasság ugyanúgy haladt a megsemmisülés fele (a katona csávó előbb-utóbb úgy is meghalt volna ilyen küldetéseknél) - ahogy beléptek, ők ott is maradtak. de a klónjaik gyakorlatilag kaptak egy második esélyt, afféle tiszta lap, visszhangjaik vannak csak a másikról, meg akarják ismerni egymást. amikor a legvégén félve kérdezgették egymást hogy akkor most ki kicsoda, fú a kurva életbe ott nagyon kirázott a hideg.

aki olvasta a könyvet az dióhéjban leírhatná, hogy merre haladt a történet, volt-e még valami fincsi dolog, vagy nem érdemes elolvasni már (lásd: Randevú a Rámával sorozat...). én rohadtul nem ezt vártam a filmtől, de kellemesen csalódtam.