[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Csak nem szeretem ha burkoltan hülyének néznek, amiért valamiről máshogy gondolkodok.
Azt el tudom fogadni, hogy neked ez a film így tetszett. De nekem nem vagy csak részben. Nem önmagában azzal van a gond, hogy megismerjük a szereplők előéletét, hanem az aránnyal! Ez egy Sci-fi! Nem egy szappanopera és számomra túl sok és felesleges volt a melodráma.
És a melodrámazgatás közben olyan plot hole-ok (remélem jól használom a kifejezést) vannak a történetben, minthogy 3 év alatt miért nem találták már ki, hogy hogy a nyavajába lehet kommunikálni (legvégső esetben reflektorokkal, morzézva ha minden kötél szakad), vagy miért gyalog indulnak útnak, a világító tornyot miért nem a tenger felől közelítik meg HAJÓVAL, vagy egész egyszerűen miért nem ejtőernyőznek be.... stb.
Tehát amíg - szerintem - ilyen komolyabb lyukak vannak a történetben (ismétlem, egy Sci-fi-ben!) addig bocs (mindenkitől) de baromira nem érdekel, hogy a főhős milyen nyomorúságos bűntudatból, halni/élni akarásból... stb. indul útnak!
Ha nem tudnám, hogy a film egy könyv alapján készült, akkor egyébként azt gondolnám, hogy az írónak volt egy marha jó alapötlete egy filmhez: a burkon belüli genezis/mutáció, nevezzük aminek akarjuk. Elképzelte, hogy a vásznon milyen faszán fog ez kinézni. És tényleg, elvitathatatlan, hogy szerintem a fimben a legjobb a látványvilág volt. Csak közben arra már nem volt tehetség, kitartás, akármi, hogy a történet logikusan és részletesen fel legyen építve.
Tényleg, ha valaki olvasta a könyvet, ossza már meg, hogy a film és a könyv mennyire van egymással köszönő viszonyban!