106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Egyébként ha szavaznom kellene mondjuk az elmúlt 15 év filmtermését figyelembevéve kit tartok a legnagyobb színészeknek Tom Hanks simán a Top3 ban benne lenne(vessetek meg). Ryan, Számkivetett, Kárhozat útja, Halálsoron mindegyikben tökéletes alakítást láthattunk, imádom mint színészt. -
Cast Away:Számkivetett
Nem először látom ezt a filmet sem, kedvenceim közé tartozik. Rengeteg benne az életszagú helyzet ami a hollywoodi filmekből igencsak hiányzik manapság. A vége persze kicsit érzelmes, csöpögős, de ettől teljes ez a film. Csodálatos látványvilág, megható részek, 1 pillanatig nem unatkozik az ember, magával ragadja a szigetvilág.
Csak az erősen eltúlzott Fedex reklámozás miatt vonok le egy pontot: 9/10 -
Félkarú bokszoló
Ez a kung-fu film ugyan 1971-es, de a műfajhoz híven korát meghazudtoló harci jeleneteket és akciókat láthatunk. Nem semmi tehetsége van a srácnak. Miután levágják az egyik karját, elhatározza, hogy bosszút áll. Ekkor még nem tud kungfuzni, de megtanulja minden csínnyát-bínnyát a mesterségnek, majd ezután elindul és fél kézzel szétgányol egy atomkemény, kung-fu mesterekből álló bandát.
Külön tetszett, hogy amikor felborították és a földön feküdt, úgy állt fel, hogy nem feltápászkodott, hanem úgy, mint mikor a fekvő gereblyének a vasfogaira lépünk, és az szépen 90 fokban 1 másodperc alatt vízszintesből függőlegesbe kerül.
Szal, ez a film jól kidolgozott, látványos, extra kemény jelenetekből álló remekmű.
(9/10) -
Én már háromszor láttam.
A maga műfajában nagyon jó film szerintem , de a végére az a csavar nagyon nem kellett volna. Ezzel, visszagondolva olyan logikai bukfencek vannak a történetben amik számomra érthetetlenek.
8/10 -
jefferson83 #34133 Szinkronosban sem rossz, ott így hangzik:
- Egy verdával leszedett egy helikoptert!!!
- Nem volt több töltényem.
LOL :ASDDDDDDD -
Live Free or Die Hard - Unrated
Avagy: ahogy annak idején meg kellett volna jelennie. Egy jó nagy adag anyázással és egy kis vérrel nyakonöntött mutációja a moziverziónak, a jópofizós poénok/mondatok mellőzésével (pl. egy az egyben kivágva a "Még felveri a házat!" poén és Matt egysoros mondókája, miután beszáll Freddy háza előtt McClane mellé a kocsiba), néhány megtoldott jelenettel (pl. alagutas rész).
Összességében ha nem pontoztam volna már alapból 10/10-re a filmet, akkor most megtenném, így azért jóval kerekebb, ez az anyázós McClane jóval közelebb áll ahhoz, akit az első 3 részben megismertünk!
Legjobb:
Matt: -Épp most szedtél le egy helikoptert egy kocsival!!!
McClane: -Több százezer ember hal meg autók által évente, ez a 4 már nem tök mindegy?
10/10 -
saw123 #34131 Magasfeszültség
régóta meg akartam nézni mert sokan modnták hogy jó. azt el kell modnani hogy régebben szerettem az ilyen darabolós filmeket, de mostanában igyekszem nemnézni ilyeneket. no hát aki szereti a darabolós filmeket és kis csavart a film végén( a csaj nekem is kicsavarhatná)az feltétlenül nézze meg a filmet. de könyörgöm csak egyszer és többször ne mert káros lehet... -
jefferson83 #34130 28 weeks later
Én is tegnap néztem meg és nekem is tetszett, nem bántam meg. Bár a kamerakezelés néhol borzasztóan idegesített (rángatjuk a kamerát című speciális effekt).
Ami még negatívumként nálam felmerült:
- az öntudatra ébredt katona (mondhatni szokásos)
- és a hogyan kell észrevétlenül kijutni egy védett zónából történet
Így is a legrosszabb pontozás amit adnék rá az a 7/10. Aki kedveli a stílust az nem fog benne csalódni.
-
vágom :)
és irigyellek.. már egyre nehezebben találok olyan filmet amit pozitivan tudok értékelni.. :( -
nekem nem tűnt összelopott kliséhalamaznak... nagyon tetszett...
ennyi -
A Sziklák szeméhez mondod hogy nem láttál semmi újat, miközben a 28 weeks latert az év filmjének mondod? Kicsit sem tünt klissé halmaznak ez utobbi? Csak én untam majd minden, ezer helyről lopott percét?
De persze, izlések és pofonok. Egyébbként a Sziklák szemében csak a vezető volt edzett, a többi az gyakorlaton lévő kiskatona volt (vagy én emlékszem rosszul? Volt ott dagi, túl fiatal lenyalt képü, kicsiny kis szőke barbie baba.. ). De még Rambo sem igen tudott volna mit csinálni, ha két bazi erős kéz felnyúl egy lyukból és lerántja olyan erővel hogy ketté szakad a dereka (mondjuk ezek tényleg nagyon lol jelenetek voltak :D).
Az első rész tényleg jobb volt. Valahogy volt feelingje :) Itt már elveszett. -
28 weeks later
nálam ez az év filmje, bár ha valaki úgy nézi meg, hogy nem látta az első részt, az kicsit ronthat rajta...
Hills have eyes II.
Azok közé tartozom akinek bejött az eredeti, meg az első remake is. Ez sem volt olyan rossz, csak tképpen egy kockányi újat sem láttunk. Sőt néhol igen komikus volt, hogy az edzett katonákat hogyan intézik el a degenerált sivatagi suttyók. Tartok tőle, a befejezés alapján, hogy lesz folytastás, pedig lehet, hogy nem kéne... -
A múlt hét végén láttam én is, nekem sem jött be igazán. Rövid is, kiszámítható is, ilyen "walesi faluba mennek az angolok" stílusban továbbra is az "Az ember, aki dombra ment fel, de hegyről jött le" a nyerő.
-
A pék(The baker)
Én vígjátékot ültem le nézni, de nem volt túl jó.Valahogy a stílus nincs eltalálva.Elején egy kis lapos akció, közepén mosolyogtató humor, végén amolyan paródia.A sztori nem nagy durranás, mondhatni már a film felélnél tudjuk mi lesz a vége.Nagyvonalakban annyi, hogy egy bérgyilkos megunja a szakmáját, és elmegy egy kisvárosba péknek, a cége pedig ki akarja nyírni. Részemről 4/10 -
Georgia Rule -
Hat ugy ultem le hogy egy ilyen hulye kis hetvegi vigjatek. Csak ugy merfoldell nem volt vigjatek. Szoval ez egy igen kis erdekes ... krimi? Az elso film amiben nem voltam bisztos benne hogy most mi is igaz es mi nem... regota.
Erdemes megnezni. -
Hallod ezt nem hiszem el. Ma néztük meg mi is...Ez kész...
Én ugyan már másodszor láttam, de tényleg óriási film. Nekem legjobban a leszámolás rész tetszik az útcán, mikor Paul Newman mondja "örülök, hogy te vagy az..." Értékelésem hasonló: 9/10 -
Látta valaki a Minden vilángol(Everything Is Illuminated) című filmet?Érdemes megnézni? -
A kárhozat útja
Eddig még nem láttam, nem is tudom, hogy maradhatott ki. Nekem nagyon tetszett minden, a sztori, a színészek játéka, a zene, a hangulat...stb. A legjobb pedig a vége.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!végre nem happyendes hollywoodi izé, szívbemarkoló, mégis szép... a végén pedig az a mondat hogy "Ő az apám" mindent elmondott az egészről.
9/10. -
Azon a vágáson én is csodálkoztam...nem egy "klasszikus" trailer, annyi biztos. -
Hát nem lettem sokkal okosabb, lehet, hogy bepróbálom, a trailer nem volt rossz, pedig valami iszonyat gyengén volt összevágva. -
Hat valami pocsek film az a bajom vele.
Gagyi tortenet, raadasul bugyuta nya'las talalasban.
Par technikai trukktol eltekintve ami latvanyos volt benne, egy semmitmondo a B typek szinvonalat is alig elero film. -
homeless #34116 Szerintem maradj a "legegyszerübb lolka és bolka szintű rajzfilmeknél", mert az anime nem neked való. -
Mi volt a baj vele? Én még nem láttam, de a trailer elég meggyőző volt, pláne, ha egyről beszélünk! (koreai film, D-War-ként is emlegetik, sárkányok röpködnek a városban, meg ilyesmi...) -
mégis sikerült ilyen sok szóval pocskondiznod egy olyan dolgot, amihez egyszerűen csak kevés vagy.
mit kell ezen ragozni? -
Dragon War (2007)
3/10
Par szoval jellemezve; kar volt megnezni. -
Hat nem tudom mirol beszelsz, mert en arrol tudok nyilatkozni amit lattam.
Az egy igazan eltalalt, gyonyoru kepi vilaggal rendelkezo alkotas.
Azt kell mondjam, hogy egy igazi mestermunka. -
"és edddig világszerte az egyik legsikeresebb japán rajzfilm mely 231 millió dollárt hozott eddig a készítőknek..."
Gondolj bele mennyi pénzt hozott volna ha még értelmes is lett volna.
Tőlem teleírhatsz akár egy oldalt is Miyazaki mit hogyan képzelt el és valósított meg ez az ANIME akkor is egy nagy rakás bűzölgő gané amikre még a döglegyek se mennek rá.
Persze biztos velem van a gond ahogy írod is amiért nem fedeztem fel a művészi tökéletességet a szétrohadtarcú nyanya által kioltott tűzdémon újraéledésében és ZUPERHŐSSÉ válásában, vagy a rettenetesen bonyolult szerelmi szál kiteljesedésében, ahol hirtelen nem tudtam hányjak a "gyönyörtől" mikor vénasszonyként is a "lovagról" álmodozik, akiben persze érzelem mint olyan 0 van jelen a rajzfilmben, mer ő a keményfiú akihez ne szóljon senki,mer úgyse értené meg senki a rettenetes titkát, hogy ő egy tollas madáristenszörnymegaZUPERMEN.
Najó részemről be is fejeztem ezt, ígyis több időt vett már el ez a japán orrváladék az életemből mint kellett volna, kár rá egyetlen több szót is pocsékolni. -
A Dead Silence ről
Azért a csattanónál meglepődtem hogy mégis ki a mozgatórugó...
Néhány jelenetben éreztem azt, mint pl amit a Végső Állomás sorozatban, hogy már vígjáték szerűen lehetetlen szituációk állnak elő :) -
végig azt írod,hogy rajzfilm.ez egy anime!furcsán hangzik,de nagyon messze van egymástól a kettő!
ez olyan,mintha egy horrort néznél úgy,hogy vígjátékra számítasz.persze hogy szar,hiszen egyszer sem röhögsz közben... -
loga #34108 Ajánlom mindenkinek aki érdekelt a filozofálásban és a sekélyesnél kicsit többre vágyik.
De senki se gondolja hogy fölldönküliek szaladgálnak, vagy embereket ölnek ...a film egy házban és legfőbbképpen annak egy szobályában lévő beszélgetésből áll, ennek ellenére az egyik legjobbnak tartom amit láttam ez évben. -
loga #34107 Amit most néztem meg:
The Man from Earth (2007)
IMDB
Érdekes filmnek tartom nálam: 8/10 -
loga #34106 Akkor ajánlom még a Run Fatboy Run-t is :) -
én nem láttam a filmet de Dudikoff neve eleve -5 pontot jelent, szal azt a 6ot így látatlanban is soknak tartom 

-
Lőjj a vadászra
Loál, ez a film...
Igazi nyócvanasévekbeli bé mozis fíling.
A Dudikoff srácnak volt már ennél jobb filmje is, de a rajongóinak szódával elmegy.
(6/10) -
nem tudom, de nekem tényleg tetszett -
Tényleg csak én nem bírtam végignézni?! -
Stranger than fiction
Kifejezetten tetszett. Nem láttam a bemutatóját sem, kritikákat sem olvastam róla mielőtt megnéztem. Csak a szereplőket néztem, mondom Will Ferrel akkor biztos vmi röhögős állatság, az úgy is rámfér. Ezzel szemben csalódnom kellett, pozitívan. Ez is jól állt neki. Ajánlani tudom mindenkinek a filmet. 8,5/10. -
Na vazeg, az ilyen eltérő vélemények kb a legjobb reklám egy filmnek! Most így vagyok vele: Mekkell nészneeeem Freeeenk Drebííínt!
-
"A vándorló palota (ハウルの動く城, Hauru no ugoku siro; angol címén: Howl’s Moving Castle) egy 2004-es, Oscar-díjra jelölt japán anime, ami Diana Wynne Jones azonos című könyve alapján készült.
A Studio Ghibli filmjének ősbemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt 2004. szeptember 5-én. Diana Wyanne Jones ugyan találkozott a Studio Ghibli képviselőivel, de semmilyen szerepet nem kívánt betölteni a film elkészítésében. Így nyilatkozott: „Fantasztikus. Nem, nem akarok beleszólni – könyveket írok, nem filmeket. Igen, különbözni fog a könyvtől – tulajdonképpen nagyon eltérő lesz, de ez így van rendjén. Így is fantasztikus film lesz.” Mijadzaki 2004 nyarán Angliába utazott, hogy a kész film külön megtekintését biztosítsa Jonesnak.
Az animációs film Japánban 2004. november 20-án debütált. A Pixar munkatársa, Pete Docter felügyelte az angol szinkront az amerikai változathoz. Ennek premierjére válogatott mozikban került sor 2005. június 10-én a Walt Disney Pictures forgalmazásában. Magyarországon szintén szinkronizálva mutatta be a Best Hollywood 2005. december 15-én, de jóval szerényebb terjesztéssel, mint Mijadzaki előző filmjét, a Chihiro Szellemországbant 2003 tavaszán.
A film jelenleg a Disney által forgalmazott legutolsó, tradicionális animációs technikával készült film."
Lehet veled van a gond? Vagy esetleg nem neked készült?
De ha angolul jobban szereted íma..
Wiki at Howl's moving castle
Egyébként csak megjegyzem. Miyazaki filmjeiben soha sem az a lényeg, hogy mi milyen formában és sorrendben történik, hanem hogy a történések hatására hogyan változik meg a szereplő.
egyébként nem "hasonlítani akar az animekre" hanem vérbeli anime méghozzá az egyik animenagymester kezei közül és edddig világszerte az egyik legsikeresebb japán rajzfilm mely 231 millió dollárt hozott eddig a készítőknek... -
nekem is volt ehhez a szarhoz szerencsém régebben, tényleg ritka pocsék :D
(jó írás, hangosan is felnevettem néha :D :D :D)