[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"A vándorló palota (ハウルの動く城, Hauru no ugoku siro; angol címén: Howl’s Moving Castle) egy 2004-es, Oscar-díjra jelölt japán anime, ami Diana Wynne Jones azonos című könyve alapján készült.
A Studio Ghibli filmjének ősbemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt 2004. szeptember 5-én. Diana Wyanne Jones ugyan találkozott a Studio Ghibli képviselőivel, de semmilyen szerepet nem kívánt betölteni a film elkészítésében. Így nyilatkozott: „Fantasztikus. Nem, nem akarok beleszólni – könyveket írok, nem filmeket. Igen, különbözni fog a könyvtől – tulajdonképpen nagyon eltérő lesz, de ez így van rendjén. Így is fantasztikus film lesz.” Mijadzaki 2004 nyarán Angliába utazott, hogy a kész film külön megtekintését biztosítsa Jonesnak.
Az animációs film Japánban 2004. november 20-án debütált. A Pixar munkatársa, Pete Docter felügyelte az angol szinkront az amerikai változathoz. Ennek premierjére válogatott mozikban került sor 2005. június 10-én a Walt Disney Pictures forgalmazásában. Magyarországon szintén szinkronizálva mutatta be a Best Hollywood 2005. december 15-én, de jóval szerényebb terjesztéssel, mint Mijadzaki előző filmjét, a Chihiro Szellemországbant 2003 tavaszán.
A film jelenleg a Disney által forgalmazott legutolsó, tradicionális animációs technikával készült film."
Lehet veled van a gond? Vagy esetleg nem neked készült?
De ha angolul jobban szereted íma..
Wiki at Howl's moving castle
Egyébként csak megjegyzem. Miyazaki filmjeiben soha sem az a lényeg, hogy mi milyen formában és sorrendben történik, hanem hogy a történések hatására hogyan változik meg a szereplő.
egyébként nem "hasonlítani akar az animekre" hanem vérbeli anime méghozzá az egyik animenagymester kezei közül és edddig világszerte az egyik legsikeresebb japán rajzfilm mely 231 millió dollárt hozott eddig a készítőknek...