106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"Aztán mit ad Isten, mégsem ültek be rá...
És miért nem? Tudom... Mert nem értette meg senki..."
Fantasztikus eszmefuttatás. Beültek helyette egy rakás szarra, mint pl. az új Uwe Boll filmre, de akkor nézzük csak! Ezek szerint azok a jó filmek, amikre az emberek beülnek? Szánalom.
Naná, hogy nem értitek, még egy ilyen Shoot 'em Up élvezetéhez is kell némi felszabadultság és intellektus, bármilyen hihetetlen is. Az, hogy egy ilyen film megbukik a pénztáraknál, a legtökéletesebb példa arra, hogy milyen korcs tömegek irányítják jelenleg a mozis bevételek alakulását... -
Nem azzal van gond, hogy komolyan veszem-e vagy sem.
Mellesleg akkora poénok nem voltak benne, hogy poénra vegyem az egész filmet, arra a legjobb példa a Shaun of the dead vagy a Hot Fuzz-féle mozik, NA AZOK TÉNYLEG POÉNRA VESZIK A STILUST, de ez...
A shoot em upnál én csak azt éreztem, hogy leült egy jófej gárda kurvalátványos és hihetetlen akciójeleneteket kitalálni, ami közben nyilvánvalóan ők kurvajól szórakoztak, aztán meg dolguk végeztével odaadták vmi mókusnak a cuccot és összekötötte a jeleneteket valami sztorifélével. Aztán kerestek két nevet, aki miatt a mozik majd műsorra tűzik ezt a szart, remélve, hogy a nevek láttán beülnek rá a népek. Aztán mit ad Isten, mégsem ültek be rá...
És miért nem? Tudom... Mert nem értette meg senki...
-
Egyetértek a Shoot'em Up-ot illetően.Nem szabad komolyan venni a filmet.
Nálam is 8/10. -
Az arcnélküli ember
7/10
Nem volt rossz film, Mel Gibson alakítása is egész jó volt, de azért nem ez a legjobb film, amit valaha láttam tőle. -
Két rendhagyó akciófilm jutott mára:
Shoot'em Up (2007)
Nem tudom, mire fel a fanyalgás, ez egy hasonló karakterű film volt, mint a Crank - és az is tetszett. :) Másfél óra piffpuff különösebb sztori nélkül, az első perctől kezdve lazára véve. Amikor Clive Owen a padon ülve beleharap a nyers répába, már lehet tudni, hogy itt habkönnyű darabról lesz szó, és ettől kezdve hozta is, amit elvártam: szórakoztatott, néhol megnevettetett (pl. amikor levette a zoknit a buszon ;) ) és... és ennyi. Nekem tetszett. MOOnica is. :) 8/10
You Shoot, I Shoot (2001)
Persze, ha akcióvígjátékot keresünk, nem kell feltétlenül a Nagy Lavór túlfelére tekintgetni: bár Dél-Korea sincs közelebb, mint Hollywood, ők is tudnak jópofa filmeket csinálni (sőt, az ötlet-elszívás már jócskán fordított irányú, mint volt még évtizedekkel ezelőtt).
Hősünk, Bart, a világ egyik legismertebb mesterségét űzi: bérgyilkos. Nem egy Hitman figura, de megteszi, amit kell. Különben miből futna minden luxussal felszerelt lakásra, benne csinos feleséggel, aki képes háromezer dollárt is fizetni egy pizsamáért? :) Szóval Bart benne van a bizniszben, csakhogy mostanában valahogy pang az üzlet, nincsenek megrendelések, legutóbbi kliense sem tudta kifizetni őt. Bart, szakítva a régi, megszokott üzletmenettel, végigtelefonál mindenkit, hátha akad valami munka, és végül egy gazdag nő bízza meg azzal, hogy nyírja ki azt a szemetet, aki filmre vette az együttlétüket és megszégyenítette őt. Van viszont egy kikötése: látni akarja a fickó halálra rémült arcát, mielőtt meghal. Bart beruház egy kamerába, de a melót egyedül kell végigcsinálja a vállára eszkábált cuccal, ezért aztán a film... nem sikerül túl jóra (és még finom voltam :) ). Új melót és pénzt meg csak akkor kap, ha egy újabb megbízást már rendesen le tud filmezni. Keresnie kell hát egy balekot, akit rá tud venni arra, hogy legyen ott a gyilkosság helyszínén és vegye videóra az egészet. Itt jön a képbe Cheun, a tipikus lúzer (bár mint kiderül, ért a filmezéshez), aki pénzért szinte bármit megtenne, és némi noszogatás után bele is megy az üzletbe. Bár ő eleinte másként gondolta a forgatást (szóvicc a "shoot"-ra, ahogy a címben is :) )... A film bombasiker, dőlnek a "megrendelések" további hasonló bérgyilkosságokra, míg egy triádfőnök halála után a vezérségért küzdő három figura vetélkedésébe nem csöppennek...
Jó karakterek, jó dialógusok, jó jelenetek, az egész film teljesen rendben van. Számomra az volt meglepő, hogy eddig nem is hallottam róla, pedig voltak már ennél sokkal rosszabb tucatfilmek is, amelyek eljutottak a nagyobb mozikba is (az USA-ban is csak fesztíválokon ment). 9/10
-
3:10 to Yuma (2007 remake)
Valóban 10/10-es. Crowe hátán viszi a filmet és Bale nagyon jó támogatást nyújt hozzá. Jó lenne ha visszatérne a western hasonló hangvételben és formában a vásznakra és persze hasonlóan jó alakításokkal.
(elő kéne venni a Call of Juarezt és végigtolni megint) -
Ohhh köszi :D
Én iromanes topikot kerestem csak :D -
ja amugy: topik -
kösz, épp kerestem wp -t a notebookra :) -
Ironman-es wallpaper, ma készült, hátha kell vkinek, gondoltam megosztom.
Topikot neki nem találtam, de nyitni viszont nincs kedvem.
-
jefferson83 #35048 The man from earth
Én is most fejeztem be a filmet. Engem nem tudott meggyőzni. Hozzáteszem az alapsztori nem rossz, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Először értékelem 6/10.
Eddig csak jót hallottam a filmről szóval leírnám mi nálam a -4 pont spoiler nélkül:
- Karakterek. Elméletileg tanult emberek társalgása zajlott a szobában, ha ezt veszem alapul akkor a végére a szereplők jó részének viselkedése teljesen életidegen volt. A főhőssel, a kiscsajjal, a "barátnővel" és a szemüveges alacsony tanárral nem volt gond. A néger is jól nyomta, egészen a végéig. Gondoljunk bele abba, hogy ez egy baráti társaság, aki a főhősünket 10 éve ismerik!!! Egy régi ismerősünk előáll a sztorival mit csinálnánk? Mégiscsak spoilert kell használni :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. Azonnal rájuk hívnánk a pszichológust? (mint a motoros) Hacsak nem brahiból. Nem tudom, de semmi esetre sem akadnék ki és remegne meg a hitem bármiben is. Vagy belemegyek a játékba, mert jó buli vagy pedig hülyének nézem és firtatni próbálok, érvelni próbálok, de végül is ráhagyom és hallgatom tovább hátha hibázik.
2. Az öreg banya meg kikészített. Ott helyben a kandallóba dobtam volna a diplomáját (talán őt is), mert nem érdemli meg :)
3. Amikor a pszichológus előrántotta fegyvert gondoltam WTF?? Ott még a későbbi magyarázatot el tudtam fogadni, de a végén már ő is gumiszobában látta volna a mesélőt :) Azért egy jó ismerősömet (mert nyilván az volt) egy-két óra alatt bezáratni nem semmi. Elhittem neki, hogy komolyan gondolja :)
4. A film végi kiakadások pedig erősen túlzóak voltak. Valahogy egy ilyen filmbe én nem várnám, inkább a "szellemi harc" dominált volna egész végig és a hatásvadász jeleneteket kihagyhatták volna (gondolok itt az öreglány sírására is).
- Magának az alaptörténetnek a kibontása is hagyott kivánni valót (szerintem). Én sokkal több konkrétumot vártam volna el a filmtől pl.:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olyan általános társalgás folyt amihez nem kellett volna az a rengetek diploma egy szobában (szerintem). Vártam volna csalafintábbnál csalafintább kérdéseket, azonban ezek valahogy elmaradtak.Jézusos rész, találkozott Van Goghal...stb
Szoktak lenni olyan reakciók, hogy az ember miért egyből kritikusan ül le megnézni a filmet és miért nem csak élvezi? No, ez a film pont olyan amit kritikusan kell szemlélni, hisz maga az alaphelyzet olyan ami megkívánja.
A vége viszont tetszett, de itt is meg kell említeni, hogy az igazat megvalva kliséről van szó. Az ember várja a végén, hogy azért mégis... na.... és igen. Jobb is lehetett volna.. :( -
Patch Adams
10/10
Nehéz mit mondani. Csodálatos film, remek humorral, egy csodálatos színésszel. -
Csalás és ámítás - 7/10
Nem rossz film, Michael Keaton nagyon laza benne, de kb a film felétől már tudni lehet, hogy mi lessz a csattanó a végén. Nézhető, kicsit romantikus és vicces. -
Golyózápor (Shoot 'Em Up)
Iszonyat baromság, egy nagyon idióta (barom) történet, de hihetetlenül jók benne a poénok, meg az egész megvalósítása.
Persze tök hihetetlen az egész sztori, a lövöldözések, meg minden, de ettől lesz nagyon állat az egész múvi. Rég szórakoztam ilyen jól egy akciófilmen!
Ja, és Clive Owen zseniális benne! -
csgj #35044 I am Legend
10/9
Nagyon jó film volt, látványos, néha félelmetes, komoly, elgondolkodtató és szomorú. Azzal pedig nem értek egyet, hogy hülye amcsis vége van. Lehet, hogy amcsis, de akkor nekem semmi bajom az ilyen befejezéssel. Különben is, ez azért nem volt olyan nagyon happy end... Értelmes, érdekes film volt. A mínusz 1 pontot csak azért adtam, mert:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!meghalt a kutya :P -
Reign over me - Üres város
Adam Sandler filmjeiben mindig egy aranyos szeretnivaló srácot alakít akit szeretnek a nézők köztük énis. Valahogy soha nem tudtam elképzelni róla, hogy a vígjátékokon kívül komolyabb filmekben komolyabb szerepet is el tud játszani. Nos tévedtem. Ez a film megindító egyike a legmeghatóbb filmeknek amit eddig láttam. Egyszerűen óriási...Mindenkinek csak ajánlani tudom. 10/10 -
Mátrában nyomultam most pár napig és egyetlen esti szórakozásom a kocsmázáson kívül a birodalmi M1 volt, amit elég gyorsan meguntam.
Telefonomon találtam egy filmet, azt megnéztem:
Bazi nagy film
most őszintén ez tetszik valakinek? Gagyi, erőltetett, egyáltalán nem vicces poénok,szar utalások. Borzalmasan rossz volt az egész, komolyan mondom egy értékelhető másodperce nem volt...
0/10 -
The Pursuit Of Happiness (2007)
Ha tisztességben megőszül és továbbra is ezt a szintet tartja, akármennyire is furának tűnik, Will Smith lehet a jövő Morgan Freeman-je. Tudom, jó pár évvel ezelőtt még én is kiröhögtem volna ezért bárkit, de most bevállalom, hogy én mondtam ki.
10/10
Man With The Screaming Brain (2005)
Bruce Campbell iz da man, emberek, ő a tuti, ezt már régóta mondogatom. Most is olyan filmet hozott össze (írta, rendezte, és a főszerepet is eljátssza), hogy ihaj. :)
Napjainkban, a kies Bulgária egy isten háta mögötti kisvárosába érkezik a gyógyszeripari mágnás, William Cole (Campbell) és neje, Jackie, hogy befektetési lehetőségekről tárgyaljon a helyi metróhálózat (!) kiépítése ügyében. Ugyanitt megismerkedünk Igorral, a kemény taxisofőrrel, Tatoyával, a szó szerint halálosan szép cigánylánnyal, Dr. Ivan Ivanovics Ivanovval (Stacy Keach!), az őrült tudóssal, és az ő segédjével, a félidióta Pavellel (Ted Raimi). Mindannyiuk sorsa összefonódik, olyannyira, hogy balesetek és gyilkosságok következtében a film második felében többszörös agy-transzplantációra is sor fog kerülni, ami okoz majd némi konfliktust a megosztott test birtoklása során, de hát ez már csak így működik az ilyen őrült tudósos filmekben. :)
Aki kedveli a régi stílusú, Frankenstein-áthallásos sci-fi/akció/horror képregényeket és thrash-filmeket (pl. Toxic Avenger), és nem zavarja a modernebb környezet és a kissé parodisztikus kivitel, annak kötelező darab. Bruce Campbell rajongóknak szintén. Akitől távol áll ez a stílus, azoknak nem fog tetszeni... de nekem megér egy 7/10-et. Amíg várjuk a "My Name Is Bruce"-t, megteszi ez is. :)
-
Fűrész 4
Kellően gyomorforgató, érdekes játékokkal teli, de talán már picit elcsépelt, minden esetre a végén a cliffhanger megint elvitte a filmet :)
7/10 -
Én is most vagyok túl rajta, egyetértek:) -
Igazad lehet, és a naiv kislány érezhetően csípőből elhitte az egészet :)
-
The man from earth
Most néztem meg eme nagyszerű filmet. (beszélgetést)
10/10 a maga kategóriájába. Ajánlom mindenkinek. -
Szerintem a tanuló csaj is kellett bele. Ő volt az egyetlen, aki mint nem szakmabeli hallgatta végig az egészet. A naív, romantikus történetre vágyó kislány. Többiek egytől egyik a racionális gondolkodás képviselői voltak. -
Lehet is, ez nem kérdés :)
De nem az a kategória.
A ponyvaregény egy dráma-csomag, sajátos fekete humorral és amerika-valósággal keverve, de nem az átlag nézőnek szól (ahogy a filmvígjátékok általában). Meg még ennél sokkal több is :) -
The man from earth
----------------------------
8/10
Há vazze.
Mekkorát ütött. Hiba nem volt benne, csupán annyi, hogy ez NEM "MOZI"!
Semmi nincs benne, ami filmre kívánkozna. Ez egy színházi darab, legalábbis én a negyetétől fogva annak éreztem, lévén egyetlen szobában játszódik az egész, fix 6 (asszem) szereplővel, mindenféle szokásos filmes eszközök nélkül, leszámítva az operatőri munkát. De tényleg.
És itt most én nem degradálom a filmet, erről szó nincs, csak egy dráma, ami egyetlen szobában jászódik és a szereplők csupán beszélgetnek benne, nem nevezném mozinak.
Pedig de kegyetlen nagy a sztorija! A színészek nem nyújtanak benne semmi extrát, a főhős hozza amit kell, egyedül talán a feka prof emelkedik ki, de egyik sem játszik rosszul. A tanuló lányt abszolute nem értettem, hogy minek bele, lényeges szerepe nem volt sztem.
De tény, hogy magával ragadó sztori, iszonyat érdekes történet, csak filmre nekem valahogy nem kívánkozik.
Ettől függetlenül kiemelkedő alkotás, melegen ajánlom! -
mindenesetre én én jókat derültem rajta :D -
A ponyvaregény nem filmvígjáték........ -
"Jópofa" Ennyit gondolok róla. Én nem vártam tőle sokat, Travoltát 1 jó filmvígjátékban láttam ami igazán komoly volt az pedig a Ponyvaregény, ezenfelül a "komolyabb" filmjeit szeretem.
A faterok motoron-t igazságszerint muterral néztem meg az ünnepek alatt és nagyon jókat nevettünk rajta. Ez a film ennyit tud, de hétvégi szórakoztatásra nagyon frankó ahogy ezek a szerencsétlenek ügyetlenkednek :) Az ilyen filmeket is lehet szeretni szerintem. -
Szerintem is kritikán aluli... -
nem volt egy nagy cucc.. aranyos volt de kozelsem volt uberszar.. szvsz 6/10 et siman megerdemel. -
matepeter #35028 Sziasztok.Nem tudjátok,hogy hol lehetne letölteni a John Q-Végszükség című filmet? -
[a szinkron le van sz*rva,a megjelenés hiánya már nincs...] -
fernando torres-igen,arra gondoltam.
sorow-igen,az nagy volt,tetszett,hogy előtte úgy ágál,meg meg sem akarja hallgatni az egészet.ez jellemző a nagyon erős hívőkre,nem hajlandóak meghallgatni sem azt,ami nem az ő HITüket támasztja alá.amiből amúgy-ugye-nem sok van.
a magyar szinkron hiánya meg szerintem kimondottan előny.de ebbe ne menjünk bele.lerágott csont. -
gabr #35025 Nekem a Egon és Dönci!
Hahahaaaahhhhhejjjjjjjjj!!!!!!
-
QPR #35024 sziasztok,
most néztem meg a Faun labirintusát. Őrülten tetszett, talán életem legjobb filmje, (persze lehet hogy csak most érzem). így összerakva egy filmet még nem láttam. -
nincs és nincs,ami elég szomorú egy ilyen film esetében :\ -
Osztom a véleményed,nekem is tetszett.
-
Szerintem meg jópofa film volt én nagyon jókat nevettem rajta... Sokaknak tetszett itt a Faterok motoron kb a tied az első negatív vélemény rá(vagy csak nem emlékszem olyanra). -
The man from earth -nek van magyar címe? Van hun szinkronos változata? -
sorrow #35019 Az a rész már nekem is erős volt... SPOILER (bár jó volt nézni a hithű katolokus nő reakcióit ahogy szinte kezd meginogni a hite)