1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • jefferson83
    The man from earth

Én is most fejeztem be a filmet. Engem nem tudott meggyőzni. Hozzáteszem az alapsztori nem rossz, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Először értékelem 6/10.

Eddig csak jót hallottam a filmről szóval leírnám mi nálam a -4 pont spoiler nélkül:

- Karakterek. Elméletileg tanult emberek társalgása zajlott a szobában, ha ezt veszem alapul akkor a végére a szereplők jó részének viselkedése teljesen életidegen volt. A főhőssel, a kiscsajjal, a "barátnővel" és a szemüveges alacsony tanárral nem volt gond. A néger is jól nyomta, egészen a végéig. Gondoljunk bele abba, hogy ez egy baráti társaság, aki a főhősünket 10 éve ismerik!!! Egy régi ismerősünk előáll a sztorival mit csinálnánk? Mégiscsak spoilert kell használni :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Azonnal rájuk hívnánk a pszichológust? (mint a motoros) Hacsak nem brahiból. Nem tudom, de semmi esetre sem akadnék ki és remegne meg a hitem bármiben is. Vagy belemegyek a játékba, mert jó buli vagy pedig hülyének nézem és firtatni próbálok, érvelni próbálok, de végül is ráhagyom és hallgatom tovább hátha hibázik.

2. Az öreg banya meg kikészített. Ott helyben a kandallóba dobtam volna a diplomáját (talán őt is), mert nem érdemli meg :)

3. Amikor a pszichológus előrántotta fegyvert gondoltam WTF?? Ott még a későbbi magyarázatot el tudtam fogadni, de a végén már ő is gumiszobában látta volna a mesélőt :) Azért egy jó ismerősömet (mert nyilván az volt) egy-két óra alatt bezáratni nem semmi. Elhittem neki, hogy komolyan gondolja :)

4. A film végi kiakadások pedig erősen túlzóak voltak. Valahogy egy ilyen filmbe én nem várnám, inkább a "szellemi harc" dominált volna egész végig és a hatásvadász jeleneteket kihagyhatták volna (gondolok itt az öreglány sírására is).

- Magának az alaptörténetnek a kibontása is hagyott kivánni valót (szerintem). Én sokkal több konkrétumot vártam volna el a filmtől pl.:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jézusos rész, találkozott Van Goghal...stb
    Olyan általános társalgás folyt amihez nem kellett volna az a rengetek diploma egy szobában (szerintem). Vártam volna csalafintábbnál csalafintább kérdéseket, azonban ezek valahogy elmaradtak.

Szoktak lenni olyan reakciók, hogy az ember miért egyből kritikusan ül le megnézni a filmet és miért nem csak élvezi? No, ez a film pont olyan amit kritikusan kell szemlélni, hisz maga az alaphelyzet olyan ami megkívánja.

A vége viszont tetszett, de itt is meg kell említeni, hogy az igazat megvalva kliséről van szó. Az ember várja a végén, hogy azért mégis... na.... és igen. Jobb is lehetett volna.. :(