[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
jefferson83 #35048 The man from earth
Én is most fejeztem be a filmet. Engem nem tudott meggyőzni. Hozzáteszem az alapsztori nem rossz, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Először értékelem 6/10.
Eddig csak jót hallottam a filmről szóval leírnám mi nálam a -4 pont spoiler nélkül:
- Karakterek. Elméletileg tanult emberek társalgása zajlott a szobában, ha ezt veszem alapul akkor a végére a szereplők jó részének viselkedése teljesen életidegen volt. A főhőssel, a kiscsajjal, a "barátnővel" és a szemüveges alacsony tanárral nem volt gond. A néger is jól nyomta, egészen a végéig. Gondoljunk bele abba, hogy ez egy baráti társaság, aki a főhősünket 10 éve ismerik!!! Egy régi ismerősünk előáll a sztorival mit csinálnánk? Mégiscsak spoilert kell használni :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. Azonnal rájuk hívnánk a pszichológust? (mint a motoros) Hacsak nem brahiból. Nem tudom, de semmi esetre sem akadnék ki és remegne meg a hitem bármiben is. Vagy belemegyek a játékba, mert jó buli vagy pedig hülyének nézem és firtatni próbálok, érvelni próbálok, de végül is ráhagyom és hallgatom tovább hátha hibázik.
2. Az öreg banya meg kikészített. Ott helyben a kandallóba dobtam volna a diplomáját (talán őt is), mert nem érdemli meg :)
3. Amikor a pszichológus előrántotta fegyvert gondoltam WTF?? Ott még a későbbi magyarázatot el tudtam fogadni, de a végén már ő is gumiszobában látta volna a mesélőt :) Azért egy jó ismerősömet (mert nyilván az volt) egy-két óra alatt bezáratni nem semmi. Elhittem neki, hogy komolyan gondolja :)
4. A film végi kiakadások pedig erősen túlzóak voltak. Valahogy egy ilyen filmbe én nem várnám, inkább a "szellemi harc" dominált volna egész végig és a hatásvadász jeleneteket kihagyhatták volna (gondolok itt az öreglány sírására is).
- Magának az alaptörténetnek a kibontása is hagyott kivánni valót (szerintem). Én sokkal több konkrétumot vártam volna el a filmtől pl.:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olyan általános társalgás folyt amihez nem kellett volna az a rengetek diploma egy szobában (szerintem). Vártam volna csalafintábbnál csalafintább kérdéseket, azonban ezek valahogy elmaradtak.Jézusos rész, találkozott Van Goghal...stb
Szoktak lenni olyan reakciók, hogy az ember miért egyből kritikusan ül le megnézni a filmet és miért nem csak élvezi? No, ez a film pont olyan amit kritikusan kell szemlélni, hisz maga az alaphelyzet olyan ami megkívánja.
A vége viszont tetszett, de itt is meg kell említeni, hogy az igazat megvalva kliséről van szó. Az ember várja a végén, hogy azért mégis... na.... és igen. Jobb is lehetett volna.. :(