1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Két rendhagyó akciófilm jutott mára:

Shoot'em Up (2007)
    Nem tudom, mire fel a fanyalgás, ez egy hasonló karakterű film volt, mint a Crank - és az is tetszett. :) Másfél óra piffpuff különösebb sztori nélkül, az első perctől kezdve lazára véve. Amikor Clive Owen a padon ülve beleharap a nyers répába, már lehet tudni, hogy itt habkönnyű darabról lesz szó, és ettől kezdve hozta is, amit elvártam: szórakoztatott, néhol megnevettetett (pl. amikor levette a zoknit a buszon ;) ) és... és ennyi. Nekem tetszett. MOOnica is. :) 8/10

You Shoot, I Shoot (2001)
    Persze, ha akcióvígjátékot keresünk, nem kell feltétlenül a Nagy Lavór túlfelére tekintgetni: bár Dél-Korea sincs közelebb, mint Hollywood, ők is tudnak jópofa filmeket csinálni (sőt, az ötlet-elszívás már jócskán fordított irányú, mint volt még évtizedekkel ezelőtt).
    Hősünk, Bart, a világ egyik legismertebb mesterségét űzi: bérgyilkos. Nem egy Hitman figura, de megteszi, amit kell. Különben miből futna minden luxussal felszerelt lakásra, benne csinos feleséggel, aki képes háromezer dollárt is fizetni egy pizsamáért? :) Szóval Bart benne van a bizniszben, csakhogy mostanában valahogy pang az üzlet, nincsenek megrendelések, legutóbbi kliense sem tudta kifizetni őt. Bart, szakítva a régi, megszokott üzletmenettel, végigtelefonál mindenkit, hátha akad valami munka, és végül egy gazdag nő bízza meg azzal, hogy nyírja ki azt a szemetet, aki filmre vette az együttlétüket és megszégyenítette őt. Van viszont egy kikötése: látni akarja a fickó halálra rémült arcát, mielőtt meghal. Bart beruház egy kamerába, de a melót egyedül kell végigcsinálja a vállára eszkábált cuccal, ezért aztán a film... nem sikerül túl jóra (és még finom voltam :) ). Új melót és pénzt meg csak akkor kap, ha egy újabb megbízást már rendesen le tud filmezni. Keresnie kell hát egy balekot, akit rá tud venni arra, hogy legyen ott a gyilkosság helyszínén és vegye videóra az egészet. Itt jön a képbe Cheun, a tipikus lúzer (bár mint kiderül, ért a filmezéshez), aki pénzért szinte bármit megtenne, és némi noszogatás után bele is megy az üzletbe. Bár ő eleinte másként gondolta a forgatást (szóvicc a "shoot"-ra, ahogy a címben is :) )... A film bombasiker, dőlnek a "megrendelések" további hasonló bérgyilkosságokra, míg egy triádfőnök halála után a vezérségért küzdő három figura vetélkedésébe nem csöppennek...
    Jó karakterek, jó dialógusok, jó jelenetek, az egész film teljesen rendben van. Számomra az volt meglepő, hogy eddig nem is hallottam róla, pedig voltak már ennél sokkal rosszabb tucatfilmek is, amelyek eljutottak a nagyobb mozikba is (az USA-ban is csak fesztíválokon ment). 9/10