106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Amíg teológiai vita folyt, addig rendben volt, de most már csak egymás intellektusának szapulása zajlik. Ideje lenne befejezni, vagy menjetek szobára... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én tisztában vagyok az enciklopédia fogalmával... a gond azzal van, hogy ide most az enciklopédiádra való hivatkozás kevés, mert a téma szempontjából elégtelen a bizonyítása.
És ha ennek nem lenne köze az egóhoz, akkor nem írtál volna olyanokat, hogy hülyének próbállak nézni... hiszen előre jeleztem is, hogy az állításaid vitatom. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értelmezd.
Ha kész, majd innen folytathatjuk.
A kislexikon is lexikon, pont.
Ennek semmi köze az egóhoz. Csak a tényekhez. -
Sabrina 1995 imdb
A kis Sabrina csak a sofőr lánya. Tele álmokkal, reményekkel. Csak rossz helyen. A sors úgy intézi, hogy eljut Párizsba, és ott megtalálja rég elveszett önmagát. Majd hazautazik, s az addigi dolgok megváltoznak. Sabrina többé már nem csak a sofőr lánya. Immáron egy szép nővé cseperedett, s ezt egykori környezete is felismeri...
Egy szép modern mese ez is a gazdagok és a szegények közti szerelemről..
Kategóriájában nálam ez 10/8-at ér most.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aha, tehát szerinted hülyének nézlek ... ezt most azért írod, mert problémázol a sértettségedben valamin ami negatívan érintett. Ráadásul az én megjegyzéseim (amint már írtam is) nem a személyednek szóltak, hanem az állításaidnak és a forrásodnak, de te mégis abból az irányból közelítetted meg, mert érzelmi síkon zavar, bántja az egódat a komment, csakhogy pont ezzel tetted komolytalanná a reakciód. Mert képtelen vagy egy történelmi adatokról szóló vitát különválasztani a személyedtől, és személyes sértésnek veszed, ha valaki ellentmond annak amit elfogadtál, vagy amiről meggyőződtél.
Ami a Júdásról szóló 15 oldalt illeti, az nem azért igaz, mert terjedelmesen van írva róla, hanem mert részletesen okfejti, hogy miért származik Júdástól, ezt pedig történelmi hivatkozásokkal, epigráfiákkal, és egyéb régészti bizonyítékokkal karöltve teszi. Míg ezzel szemben a te forrásod csak benyögi, hogy vitatható az író kiléte, és ezzel minden el van intézve. Bocs, de érvek, indoklás, és kifejtés nélküli állításokat nem tudok komolyan venni.
"Ahogy az általad közölt infók is szemben állnak a lexikon tudásanyagával."
Ne haragudj, de a te lexikonodnak nincs igazi tudásanyaga... csak indoklás nélküli állítások halmazából áll... ez ide édeskevés. Mert állítani én is tudok... pl. azt állítom, hogy együtt írtam Júdással az evangéliumot... ez nyilvánvalóan egy veretes hülyeség, de a bizonyítás perspektívájából nézve semmivel sem mozog alacsonyabb helyiértéken, mint a lexikonod azon állítása, hogy a szerző ismeretlen. Merthogy egyik mögött sincs indoklás vagy kifejtés. Az Ádám-Évás példád pedig megintcsak rossz, mert a Júdás evangélium szerzőjéről vannak kézzel fogható ókori bizonyítékaink. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nehéz ezzel a modorral bármit is kezdenem, hiszen általa engem próbálsz hülyének feltüntetni, mert én a lexikonokat veszem mérvadónak (ami másodjára is jelzem, de láthatóan feleslegesen ismét: az emberi tudást öszesíti) a te (szerinted) normális elképzeléseddel szemben, hogy ha valaki (aki egyelőre be sem került egyetlen lexikonba sem) 15 oldalon keresztül ír valószínűleg marhaságokat Júdás leveléről (vagy bármi másról is akár) akkor az máris biztosan igaz...
Ami pedig Márk evangéliumát illeti, mivel te úgyis biztosra tudod, hogy ki és mikor írta, felesleges is bármi egyebet írnom róla. Hiszen valahol olvastad. Persze véletlenül sem egy lexikonban, de neked ez úgysem fontos.
Én is olvastam valahol, hogy Ádám oldalbordájából megformálták Évát, majd életet lehelltek belé. Tehát ezt is tekinthetjük ténynek az iménti okfejtéseid nyomán. Kár. Már csak amiatt is, mert ez ellentmond az emberi evolúciós fejlődési szinteknek is a majomtól a mai emberig...
Ám sajnos mindkét állítás egyszerre nem lehet igaz.
Ahogy az általad közölt infók is szemben állnak a lexikon tudásanyagával. Amit te továbbra is lenézel.
Érdemes nekünk erről bármi egyebet is megvitatnunk? -
Avengers: Roughly One Week of Ultron
Alul múlja az első részt. Tele értelmetlen és szükségtelen jelenetekkel és szálakkal. Ezekbe a végnélkül özönlő mob seregbe meg gyorsan bele lehet unni. Jönnek és jönnek, de azon kívül, hogy lefoglalja őket, semmit nem érnek el. Csak fárasztó az egész...
6/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.04.19. 19:02:42 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Őszintén szólva egy cseppet sem meggyőző. Júdásról mindössze pár mondat van írva, és csak úgy érintőlegesen megjegyzi a könyv, hogy az evangélium szerzője vitatható. A készítők jól láthatóan egy szalmaszálat se nagyon hajtottak keresztbe azért, hogy több információt adjanak meg, illetve rendesen kifejtsék a témát. Pl. hogy miért vitatható... kik érvelnek így... mi a bizonyíték arra hogy nem Júdás írta, stb. stb... az én egyik forrásom csak Júdásról kb. 15 oldalt ír.
Amit Márk evangéliumáról írtál abból én csak a keletkezés időpontját vitattam, miszerint az 1. század végén történt volna. Biztosra vehető hogy nem.
Szóval sorry, de ez a könyvecske amiből idézel csak olyan mint valami gyorstalpaló kisokos, ha néhány egyszerű információra lenne szükséged... a témában való komoly elmerülésre viszont teljesen haszontalan. -
How to Fall in Love (Leckék szerelemből) 2012 IMDb
Az előzményekben bemutatják félénk hősünket még tiniként, amint simán belegázol az önbizalmába egykori szerelme.
Aztán ugrunk az időben: hősünk bár a nőkkel továbbra is félénk, a munkájában elég sikeres felnőtt lett. Barátja megelégeli a női nem iránti félénkségét és beíratja egy afféle "Hogyan pasizzunk?" volumenű randiguruhoz, ám a dolog balul sül el. Hősünk még a randiguru szerint is menthetetlen kliens
Egy kávézóban véletlenül összefut az egykori "szívtipró" és szerelme, ahol megvitatják ki hová jutott időközben.
Hogy hogy nem, az egykori szerelem lelkiismeret furdalásból bevállalja a profibb randiguru szerepét, amit 10 lépésben képzel el.
A 10 lépést és annak hatásait egyesével nézhetjük végig. Hogy sikerül e a terv, vagy sem majd megtudja akit érdekel ez a téma..
Engem levett a lábamról
10/7. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Na nem mintha te annyira tolongtál volna, hogy oldalszámot adj."
Júdás-levél: "J" bekezdés 119.oldal.
Márk-evangélium: "M" bekezdés 147.oldal.
Utolsó szó jogán még valami érdekesség? Vagy továbbléphetünk máris?
-
Hát pontosan! :) A JW2 trailer-rei elég kontra produktívak. És minél több jön ki, annál inkább. :D -
22 Jump Street
Kicsit talán túllövik a poént, hogy ez ugyan az, mint az előző, csak nagyobb és több, de az elején még vicces. De úgy általában véve is újfent szállítja a humort. Nincs ok panaszra. Talán még jobb is, mint az első rész egy kicsit.
7/10
Marvel's The Avengers
Kell valami lead up az infinity warig.
A film még mindig jó, ezzel nincs nagy baj. De az, hogy milyen teljesen hétköznapi módon van fényképezve, az eddig fel sem tűnt. A kamera nem csinál mást, csak pásztáz minden jelenetben. A-ból B-be. Mintha csak egy drágább tv-film lett volna. Ennek egyetlen pozitív eredménye, hogy az akció jelenetek stabilak és szép tiszták. Így mindent jól látni.
6.5/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A többi megmosolyogtató? Tehát mindegyiket elolvastad hogy ilyen határozott róluk a véleményed? Nem hiszem. Azért pedig előzetesen is elnézést kérek, hogy nem tudok neked oldalszámot adni... sajnos nem látok a jövőbe és nem tudtam, hogy majd az oldalszámra is szükség lesz, amikor jegyzeteket készítettem azokból a könyvtári kiadványokból, amiket lejjebb idéztem. Igazából nem gondoltam, hogy valaha is szükség lesz rá, hogy oldalszám szerint idézzem őket. Csak a magam számára jegyzetelgettem, önszorgalomból. Na nem mintha te annyira tolongtál volna, hogy oldalszámot adj. Amúgy meg szó sincs róla, hogy ez az összes forrásom, csak néhányat idéztem közülük. Azonkívül meg nem akarok neked bizonygatni semmit. Nekem tökmindegy, hogy te mit kezdesz a kapott információval: elfogadod vagy ignorálod. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem veszem semmiféle támadásnak a leírt infókat. Bár a megjelölt forrásaid közül egyedül az utolsó ér valamit mint enciklopédia, a többi ahogy írod is: megmosolyogtató. Két enciklopédia ugyanarről a témáról amúgy sem fog közölni ellentétes információkat, hiszen az enciklopédia az addigi tudásunkat és megismert tényeinket összegzi. Téged a kislexikon elnevezés kavarhatott meg, de az mindössze a tartalmi mennyiségre vonatkozik és semmi egyébre.
Egy esetben lehetne igaza a forrásaidnak az enyémmel szemben: ha a két lexikon kiadása közötti időben történt valamiféle felfedezés vagy világszenzáció, de ez esetben is szerepelnie kell az utolsó megjelölt forrásodban ennek a témaanyagnak.
Szerepel benne? Melyik bekezdés, hanyadik oldal? Ne kelljen már többezer oldalt átnyálaznom olyan részekről, ami most nem lényeges..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.19. 04:38:55 -
Ráadásul az érdekesebb részeket vágják össze a trailerben, így a moziban csak azon kapod a fejed, hogy na ezt is láttam, ezt is, ezt is... legalább egyetlen rövid kis teaser jönne ki, és az se mindenhonnan összevagdosva a filmből, hanem csak a dátum lenne benne hogy mikor jelenik meg a film, és egy poszter lenne a háttérben, vagy egy logó... annyit szenvednek már ezzel a megjelenés előtti tucatnyi trailerrel, hogy röhej. Csak inflálják vele azt a maradék kis élményt is, amit még adna a film. -
még mindig nem értem, miért gondolják, ha megmutatnak mindent jobban fog érdekelni a film? épp ellenkezőleg :D -
Jajj! -
Már nagyon várom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nézd, amit írok azt ne a személyed elleni támadásnak vedd... én csak az állításaiddal vitatkozom, amelyek nagyban pontatlanok és elégtelenek.
Már írtam, hogy kézzel fogható régészeti bizonyíték is van Júdás levele írójának a kilétével kapcsolatban. Nos, ezzel szemben egy bibliai kislexikonra hivatkozni enyhén szólva is megmosolyogtató. De ha nem elég a régészeti bizonyíték, meg a korai történetírók egybehangzó állítása, akkor adok neked még forrást:
- The Canon of the New Testament, 1987, B. M. Metzger
- Euszebiosz: The Ecclesiastical History, VI., XXV, 9., 10.
- The New Bible Dictionary, 1986-os második kiadás, J. D. Douglas
- The International Standard Bible Encyclopedia, 1982, G. W. Bromiley, 2. kötet
Én több ezer oldalas konkordanciákból és történeti feljegyzésekből veszem az információt. Hidd el, hogy nem a hasamra ütök és beírok valamit. Ráadásul ezek nem is magyar nyelvűek. Nem szokásom félrevezető infókat megadni, csak olyat, aminek utánajártam, vagy amiről meggyőződtem. -
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Semmi gond nincs azzal, ha kifejted a véleményedet a témáról. Végül is azért vagyunk itt mind, hogy véleményeket formáljunk adott témákról. Rögtön az eszmecserénk elején megkérdeztem, hogy mi a forrásod, ami alapján belemerültél a témába. Erre továbbra is várom a válaszod..
Közben, kifejtettem egy állítást magam is, amit szépen le is hurrogtál, mert te másként tudod, de ez nem jelenti azt, hogy jól is tudod.
Íme az én forrásom, amit a könyvespolcomról emeltem le.
Remélem a lexikon fogalmán legalább egyet tudunk érteni: "Az enciklopédiák vagy lexikonok az emberi tudás írásos, a fogalmakat valamilyen rend szerint tárgyaló gyűjteményei."
Tényekkel is lehet vitázni, csak szerintem felesleges.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.18. 17:58:12 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem az apostoli kor utáni állapotokat tükrözi a levél... csak a hitehagyás kezdeti szakaszát. Az 1. század végi keletkezési időpont pedig teljességgel kizárt. János apostol írásai kivételével minden más apostol és evangéliumíró műve i.sz. 33 és 70 között született.
Az meg hogy a szerző Júdásként azonosítja magát a levelében, de valakik mégis azt mondják rá, hogy a szerzője ismeretlen, az nonszensz. A zsidó hagyomány, és az írásokat kánonba foglalók is egyetértenek abban, hogy azok voltak az írók, akiknek fel van tüntetve a nevük a könyvben... ahol nem szerepel név, ott is meg lehet állapítani az író kilétét egyéb történeti forrásokból, vagy a más bibliai könyvekhez való hasonló írásmódból.
A könyveket amúgy sem úgy kanonizálták, hogy a hasukra ütöttek, hogy "na, ezt és ezt vegyük bele, ezt meg nem", hanem alaposan elemezték a szöveget, az írás stílusát, összehasonlították a többi bibliai könyvvel és a rendelkezésre álló történeti feljegyzésekkel... azon kívül a zsidók pontos nemzetségtáblázatokat vezettek a származásukról, ergó mindenkiről tudtak mindent, és sok generációra visszamenőleg meg tudták állapítani a származását. Kizárt, hogy tévedtek volna a könyv íróinak kiléte kapcsán. Persze nem kötelező elhinni, de az tény, hogy nagy gonddal állították össze az írást, hiszen szentnek tartották. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó lenne, de biztos az, hogy semmi sem biztos...
Júdás-levél: 25 verses újtestamentumi irat. Mivel a levél már az apostoli kor utáni állapotokat tükrözi, ezért legkorábban az I.sz. végén keletkezhetett. Szerzője ismeretlen...
Márk-evangélium: újtestamentumi kánon, második evangélium. Márk nem mint szemtanú írja le az eseményeket. Forrása vélhetően Péter volt arámi idézetek alapján. Eredete a hébert és a latint sem tartja kizártnak forrásnyelvnek. Egyesek görögre tippelnek. Keletkezési helye talán Róma. Az írás kezdeti ideje valamikor az I.sz.
utolsó negyede...és még sorolhatnám..
Tedd fel újra a kérdést: biztosra ismerjük azt a 40 személyt? -
Den Of Thieves
Egesz jo kis tokos zsaruk vs. ravasz bankrablok film volt.
Az elso lovoldozes egesz jo volt. az utolso meg elegge agyatlan de ajanlom a filmet. Tokeletes egy unalmas estere.
7/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azok a célpontok vele szemben haladtak egyenes vonalban, nem pedig jobba-balra mozogtak. A fickó meg nem akart a házban maradni, mert időt akart nyerni a családjának, hogy el tudjanak menekülni, ezért igyekezett magára terelni a figyelmet, hogy az indiánok vele foglalkozzanak. Nem is volt olyan opció hogy ő életben marad, ezt tudta jól. A szaladással nem tudom mi a gondod, szerinted le kellett volna cövekelnie a nőnek, és várnia míg agyonlövik? Végül is el tudott előlük menekülni. -
Hostiles 8/10
Christian Bale, Rosamund Pike, gyilkos indiánok, 19-dik század. Azt hiszem, minden együtt van egy jó westernhez... azt kaptam amit megígért. Remek film. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyet máris kipipálhatunk? Mind a 40 írót ismerjük... a legtöbbet onnan, hogy már a könyve elején fel van tüntetve az író neve, azonkívül egyéb történeti feljegyzések is megerősítik a személyét. Júdás a levelében Jakab testvéreként azonosítja magát, Jakab pedig Jézus féltestvére volt, így világos, hogy Júdás is.
Amúgy a levél írójának kilétét megerősíti a 2-dik századból való Muratori-töredék, Alexandriai Kelemen szintén a 2-dik századból, és egyéb történtírók is, pl. Origenész vagy Tertullianusz. -
Regarding Henry
A könyörtelen ügyvédet egy nap lelövik, aminek a következménye, hogy újra kell járnia, beszélnie és emlékeznie.
Ahogy telik az idő, lassan felépül újra, de amint utoléri a múltja rájön, ő már nem az az ember aki egykoron volt..
Pedig nem változott semmi, csak eldörrent egy lövés. Vagy mégsem?
10/7. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És honnan az infó az utolsó mondatodhoz? A Biblia állítólag úgy 1600 évig íródott és több mint 40 íróját feltételezik. Ezek szerint egyet máris kipipálhatunk a negyvenből..
-
kutyakiki81 #99799 Deep blue sea 2.
Asylum szintű, teljesen felesleges folytatás.
2/10 -
Beyond the Edge (2018)
Orosz muvi, de meglepően jó. Természetfeletti képességekkel rendelkező csalók összeállnak egy csapatba, és sorra fosztják ki a legnívósabb játékbarlangokat és kaszinókat. Gyakorlatilag olyanok, mint egy nyugdíjazott X-Men, akik már csak szórakozással és pénzszerzéssel múlatják az időt.
De mikor az elektromos berendezéseket irányítani tudó csávó valami 10 nyerőgéppel játszik egyszerre, akkor már valahogy hamar gyanússá válnak... képességek ide vagy oda, stratégia és okos gondolkodás nélkül nem megy.
Külön tetszett a tudatalatti világ vizuális bemutatása, ahová spirituálisan leereszkednek, hogy használni tudják a képességeiket... tán még túl művészire is sikeredett.
Aki bírja a pókerezős-kaszinós filmek világát megspékelve egy halom rosszerkölcsű telepatával, annak kötelező darab, főleg, hogy van egy szintén dilis képességekkel bíró ellenlábasuk is. Na, annál sem babra megy a játék.
7/10 -
Eléggé nagy blaszfémia is lenne, ha Júdásnak kanonizált evangéliuma volna. Jézus a pusztulás fiának nevezte, és a 4 evangélium is úgy mutatja be, mint egy kisstílű piti tolvajt, aki rendszeresen megdézsmálta a családi kasszát.
Ráadásul nem is húzódott meg semmiféle ideológia Jézus elárulása mögött, nem arról volt szó, hogy ő most csalódott Jézusban, vagy nem tartja legitimnek a tanításait. Egy fenét. Csak szerette a pénzt... ennyi.
Egyébként meg sokan keverik őt másokkal, hiszen több Júdásról is ír a Biblia, pl. volt egy másik Júdás nevű tanítvány, és volt egy bibliaíró Júdás is, aki Jézus féltestvére volt. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nos Máté Evangéliumában is találni Márk Evangéliumában is megemlített eseményeket, ami arra enged következtetni, hogy Márk Evangéliuma is korábban íródott, vagyis elképzelhető, hogy Máté Evangéliuma sem Máté írása, hanem csak egy utópia...úgy, ahogy Júdás Evangéliuma sem Júdás írása.
De mint említettem a tartalom a lényeg, ami miatt eretneknek kiáltották ki Júdás Evangéliumát. Az "Isten országa bennetek van..." szöveg sem mai keltű, ráadásul szintén eretnek, hisz a hivatalosan el sem ismert "Jézus titkos tanításai"-ból eredeztetik. Aminek már maga a létezése is eretnek. De mitől is? Ha a mindenható létezik is, számunkra létezése akkor is felfoghatatlan és megérthetetlen. Nem is beszélve arról, ha Isten bennünk él, és örökkön velünk van, akkor mi szükség van az egyházakra? Valahol érthető is, ha az efféle szövegek eretneknek számítanak bizonyos körökben..nem? -
Mióta vannak evangéliumok vitatkoznak, hogy melyik kánon és melyik nem :D Júdás evangéliuma a 3. században készült, tehát rá lehet mondani, hogy hamisítvány, de az írás nem is próbálja állítani, hogy azt Júdás írta. Csak róla szól és próbálja felmenteni emberünket. Hogy igazából ő volt az egyetlen, aki értette Jézus tanításait :DD
Nem lehet konkrétan meghatározni az akkori tanításokat, történeteket hisz évtizedekig szájról szájra terjedtek ezek, mire valaki leírta. Addigra meg volt 300+ különböző verzió mindenfelé... :D -
Nálam nagy kedvenc volt egykoron.
Utolsó bekezdésedre: amikor a NatGeo jóvoltából felbukkant a Júdás Evangéliuma, azonnali tiltakozás az egyházak részéről, valamint hamisítványnak való titulálás volt a reakció.
A bibliai korból származó iratokkal valójában a tartalma miatt lettek gondok, hiszen bizonyos pontokon ellentmond a többi Evangéliumnak..
-
Stigmata
Ha már belefutottam végig is néztem. Gabriel Byrne 2000-ben nagyon benne voplt ebben a vallásos témakörben. Bár az Ítéletnap inkább csak fölhúzott egy akció filmet köré, mintsem foglalkozott vele. Ez már inkább.
Az "Isten országa bennetek van..." frázist Tamás evangéliumából vették, ami Jézus idézetekkel van tele. Két különböző mondásból rakták össze és úgy látszik több nem volt, ami illet volna, mert ezt a 4 sort ismétlik egész végig a filmben. Ami azért a végére már fárasztó nem mond semmi újat.
Az intézményesített vallás egy érdekes témakör, de a film nem járja igazán körül. És a végén egy magasabb beosztásban lévő ember vitte el a balhét. Az más kérdés, hogyha felbukkanna egy ilyen Jézus evangélium (amit kétlek), akkor annak nem hiszem, hogy nagy hatása lenne a mai egyházra.
6.5/10 -
Sequoyah #99791 Jack Reacher: Never Go Back (2016)
Mintha korabban mar lattam volna ezt a filmet... Nem is csoda, hiszen ez a film gyakorlatilag az osszes korabbi akciofilmes klise osszeollozasa. De legalabb osszeollozni jol tudnak, vegul is a jo darabokat olloztak ossze.
A velemenyem is ennek tokeletesen megfelel. Semmi ujat nem kepes mutatni, se tortenet se semmilyen szinten. Viszont amit megcsinaltak azt jol csinaltak. A kuzdelmek jok, az akciok latvanyosak, a karakterek nem rosszak (bar klisesek). A tortenet is hozza a minimalisan kotelezot. De tobbet nem.
Szoval kreativitas 0, de profi iparos munka, ami azert megmenti ot a nezhetetlenul unalmas statusztol. Aki utalja a kliseket az ne nezze meg, de aki szereti az agyatlan akciot, es nem talal semmi jobbat, az azert elszorakozhat rajta.
6/10 -
[1995] - (imdb) - "Devil in a Blue Dress" - (Kék ördög) - 7/10
(2018.04.15) (102 perc, amerikai) - Crime, Drama, Mystery
Director: Carl Franklin
Writers: Walter Mosley (book), Carl Franklin (screenplay)
Stars: Denzel Washington, Jennifer Beals, Tom Sizemore, Don Cheadle -
Maze Runner The Death Cure
Megszaladt a büdzsé a harmadik részre. Szinte már sok volt az extra, értelmetlen harc a film végén (aztán lehet, hogy csak unatkoztak míg állt a forgatás elütötték az időt még egy kis cgi vel...:C). Nem nagyon emlékeztem már az első két részre, de szerencsére nem volt nagy gond. Beavatottnál szerintem sokkal jobb volt, és nem is húzták úgy túl, mint mondjuk az éhezők viadalát.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
amikor a rossznak beállított embereknek kell szurkolni, nem pedig a főhősnek, az mindig ilyen furcsa érzést kelt bennem :(
-
Gyűrűk Ura: A két torony & A király visszatér
Soha nem voltam egy nagy GYU rajongó. Mikor jöttek ki a filmek, akkor sem igazán. Persze szeretem őket, jó filmek, de csak ennyi. Ez egy epik és ahhoz méltóan is van elmesélve. Az hogy filmenként alig 93-4 millióból dolgoztak manapság itt-ott meglátszik. Gondolok itt a trükközésekre, főleg a hobbitokkal. Mikor emberek között vannak érezhetően több közeli van velük. De ezek inkább apróságok, mintsem szembetűnő hibák. A CGI pedig a mai napig ha nem is jól néz ki, de még mindig jól simul a filmbe. Ez meg a cgi és praktikus trükkök keverésének köszönhető gondolom.
Peter Jacksont pedig nem értem. Rendezett 6 Tolkien filmet, de ezeken kívül, mintha nem akarna filmet csinálni. Pedig mind a King Kong, mind a Lovely Bones tetszett nekem. És úgy érzem ha rajta múlik, akkor a Tintin is éveket fog váratni magára...
7&7/10