106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bulykin
    DOA - Dead or Alive
    ezt inkább nem is pontoznám, nem azért mert ultra gáz lenne, hhanem mert csak:D:D
    A filmről annyit, hogy kicsit Mortal Kombat-ra emlékeztet és a Jackie Chan mozdilataira:D amúgy faszán van megcsinálva, csak néhol azért olyan gagyi:D
    A My Name is Earl-ből Joy si játszik benne, szal csak lessétek:D
  • ForzaInter
    Batman Begins

már régóta tervezem hogy megnézem, ma sort kerítettem rá, megérte, nagyon rendben van a film, Christian Bale nagyon jól jáccota el Batman szerepét, de a többiek is nagyon jók voltak, eddigi legjobb Batman számomra, 10/10 jöhet a Dark Knight.
  • CSOCSO
    naja... de suliban aszem ie volt. nem krisztus elott.. az csak a hittan oran van, nem?
  • stargatelost
    Cellular (Mobil)

Na így kell akciófilmet csinálni!
    Alapsztori: Csávót a mobilján felhív egy nőt, akit elraboltak. A többi meg tömény pörgés és akció. Kicsit olyan mint a Fülke, csak itt mozognak is :)
    Színészparádé is van:
    Kim Basinger
    Chris Evans
    William H. Macy
    Jason Statham
    Jessica Biel (bár nagyon kis szerep jutott neki)

8/10
  • [Jakuza]
    Ilyen erovel lehetne k.e. is, a hasonlitasi alap miatt lett igy irva.
    Ha igy nem erted, fogalmazhatok mashogy is. :D
  • Real13
    RON MAN

Végre! A 2008-as év kínosan roszul sikerült blockbusterei után(Jumper,10000 BC.) a Vasember igazifelüdülést jelenthet a látványos akciómozik és a képregények kedvelői számára.Bár bizakodva ültem be a filmre , ennyirejól összerakott mozira nem számítottam.Belekötni nem is igazán tudok így elsőre...Annyi mindenestre biztos: mérföldekkel kidolgozottabb és erősebb film, mint a Transformers, amely ki sem látszott rengeteg bakiból és hibából stb.(bár nekem az is tetszett!) A forgatókönyv nagyon szépen megírt, bár nem egy Batman Begins(igaz,nem várhatunk el minden filmtől olyat:),de erőlködésmentes, és még a szerelmi szál is frissnek , üditőnek hat.Ráadásul a poénok mindegyike a megfelelő időben érkezik, nincsenek erőltetetett , namoströhöghetsz részek, újabb jó pont. A főszereplő Robert Downey Jr. úgy érzem, erre a szerepre született, néküle a film csak félkarú óriás lenne, mint a Karib triológia Depp nélkül. Az akciók szemet kápráztatóak, és a CGI-res em lehet panaszunk. A film tempója kiváló, egyszer sem válik elnyújtottá vagy éppen túlzsúfolttá, minden a helyén van, ügyes munka.
    Ha már mindenképp kell írni valami negatívumot, akkor ide Jeff Bridges játékát írnám. Nagyon gyenge főgonosz volt sajnos..

A Vasember összességében kiváló szórakozás, minőségi alkotás, és az előzetes várakozásokkal szemben , több, mint bemelegítés a két talán legjobban várt filmre az évben.(Indy 4, Dark Knight) Nekem nagyon bejött a film, bár forradalmat nem hozott, de minden perce élvezetes, ráaádsul technikai szempontból is nehéz belekötni szerintem. Ha a folytatás is ilyen jól sikerül( remélem lesz:), akkor Batman és Spidey mellé Iron Man-t is felírhatom a kedvenc képregényhős listámra .

8-9/10
  • precision
    lenyomta a firefox:)
    [viccel]
  • Iori
    sztem csak vallásos :D
  • sweech
    az kevésbé trendy
  • CSOCSO
    bc :D

mi lett az ie vel?
  • sz4bolcs
    Iron Man: Remek kikapcsolódás, nagyszerű látvány, végig izgalmas. Soha rosszabb képregény adaptációt!
    Összességében: Nem sokan fognak rá emlékezni.

7/10
  • Iori
    Nekem is tetszett, de sztem nem üti az etalon képregényfilm szintjét (nálam ez a Batman Begins, Sin Cityt nem számolom)

A látvánnyal és az ütemmel nem voltak gondok, végig történt valami és egy percig sem unatkoztam. Igazi popcorn film, olyasmi amit kizárolagosan moziba kell megnézni. A póénok is jók voltak, qrva nagy mikor magyarul kezdenek el beszélni :D (bár nem tudom h ezt a szinkronos változatban hogy oldották meg).
    A sok pozitívum ellenére nem egy olyan film amit megnéznék még legalább háromszor a jövőben. Valahogy nincs meg az a plusz ami nagyon kiemelkedővé tenné ezt a filmet. Gwyneth az utolsó jelenetekben nagyon idegesített, annak ellenére h irtózatosan jól nézett ki.

A negatívumok ellenére, igényesen van összerakva a film és tetszett mindenkinek a baráti körből.
    8/10

PS:
    Az angol verziót néztük a MOM parkban, máshol is kivan vágva az extra jelenet a végéről?
  • precision
    ok, töriből sosem voltam jó
    csak nekem a mamut az az ősemberekhez így az őskorhoz kötődik míg a piramisok kora az ókorhoz
    de hát ez van akkor rosszul tudtam
    és így van, ennek ellenére is egy szar film :D
  • [Jakuza]
    Hajjaj, szerintem inkabb neked kellene felfrissiteni a tori tanulmanyaidat. :D
    A St. Paul szigeteken 6000 BC kornyekerol,a Wrangel szigeteken 2000 BC kornyekerol szarmazo mamuth leleteket talaltak.
    A kutatok szerint a mamuth populacio a 12000 BC kornyeken kezdett fogyni.
    Ha ehhez hozzavesszuk azt, hogy a filmben jatszodo kornyeken, 10000 BC korul nomad pasztor es vadaszo eletmodott folytato nepcsoportok voltak es 8000ben mar Egyiptom letezett, sot 6000ben a Nilus kornyeken mar osszpontosult az allamuk, akkor siman belefer a korba ez a tortenet.
    Persze ilyenek, mint mamutok szeliditese es hasonlo dolgok valoszinuleg nem tortentek, de mamutot lathatott az akkori ember, sot lathatta Egyiptom kezdetleges epuleteit es kialakulasat is.
    Persze ettol meg a film gyenge eresztes. :D
  • Kojiro
    Iron Man

Majdnem tökéletes. Egy percig sem untam és brutál látványos.
    9,5/10
  • stargatelost
    Oké, értem az érveket és el is fogadom.
    Én akkor is jól szórakoztam :) Úgy látszik így érettségi előtt már mindegy az embernek, hogy mit néz :D :D
  • Iori
    "áttelepítem a hardvert" :DDDD
    Aldous Snow a király :D
  • precision
    "Szépen ki kell kapocsolni az agyadat..."

Hát ez az... mi azt nem szeretjük. Mert ok, hogy vannak olyan látványfilmek, amiket ha megnézel és azt mondod hogy 'húazannyát' és dobsz rá egy magas pontszámot, mert a látvány kárpótol az esetleges gyenge sztoriért, mert valami újat ad, és nem spórolták ki a pénzt belőle. NADE a 10000 BC -ben nem nagyon volt olyan hűdeszép a látvány hogy elvigye az egész filmet a hátán. A kardfogú tigris pl 10 dekás bolhaként szökdécselt ki a csapdából. És ha már a látvány nem elég ahhoz, hogy élvezni tudjam a filmet, akkor bizony odafigyelek, bekapcsolom az agyam, hogy hé mi is történik itt. És akkor van az amit már Blasta is leírt. Rémgyenge színészi teljesítmények. A legjobban a főszereplő csávó játéka idegesített. Szószerint idegesített. És a többi marhaságról már ne is beszéljünk, hogy mamutokkal harcoló "ősemberek" mennek egy keveset és a piramisok korában találják magukat, ahol a több tonnás mamutok egy-két ostorcsapásra engedelmeskednek és nehéz köveket huzigálnak... Tehát a rendező vagy író vagy nemtomki a töri órákon hiányzott..

Kb emiatt egy nagy nulla az egész film.
  • Blasta
    Hát nézd.

!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Első körben ott a lenyúlt sztori, ami ráadásul kurvára demagóg, de ezen még túltehetné magát az ember, HA nem lennének a

- Zsé kategóriás színészi játékok
    - Gagyi CGI, és igen kevés is (pl. a kardfogú plakátokon és trailer-ben való KIEMELT szerepeltetése, majd a filmben gyakorlatilag nemvolt több mint egy tájelem kb.)
    - gyakorlatilag 3 akciójelenetre emléxem vissza: a legelső Mammut befogás, aztán az óriásmadarak támadása és a végén az a 10 perces csúcsakció... mert a végjáték nemvolt hosszabb/látványosabb-izgalamasabb Jóhogy ez nem akciófilm, nade akkor legyen már vmi korrekt sztori, vagy überalles poénok, vagy valami dráma, vagy AKÁRMI!!!!!!!
    - a végén az az anyasámános lélek-kilehelés és ennek hatása tette fel a LOÁL-ra az ékezetet, itt már tényleg leestem a fotelből
    - és ez a Light - ovisoknak is nézhető verzió se jött be, nem azt mondom, hogy legyen benne Apocalypto-szintű vérengzés, nade így matinénak inkább beajánlanám a vasárnap-délelőtti műsorsávba...
    - amúgy meg ha már belegondolunk (mert muszáj volt, a filmben alig akadt valalmi ami kikapcsolva tartotta volna az agyam) jóhülye egy törzsből származott a főszereplő, fenn éltek vazze a semmi közepén, ahol se növényt nem termesztenek, se vadászni nem tudnak és még az a vadász volt a csúnya áruló, aki elindult megoldás után kutatni nem pedig széttárt karokkal várta a csodát. És miután megtalálták azt a helyet, ahol fű terem és növények vannak és meleg is van, visszabandukolnak az istenhátamögé a hegyekbe, hogy tovább bénázzanak. Gratula.

Amúgy jó film
  • desigo
    Forgetting Sarah Marshall (Lepattintva) 9/10

Nem csipem a romantikus vígjátékokat de ezen hihetetlen mennyit röhögtem.
    Tele van jó poénokkal,mindenkinek csak ajánlani tudom...
  • desigo
    Én vártam a filmet mert a bemutatója nagyon bejött.
    Ehhez képest csalódás.
    Összelopkodott ötletek,hihetetlenül gagyi állatok stb...

egyszer nézhető 10 pontból jó indulattal is max 5 pötty...
  • stargatelost
    10,000 B.C.

Nem is tudom, hogy akik a filmet nullára meg egyre lehúzták, azokkal egy filmet néztünk-e....
    Merthogy ez a film egyáltalán nem rossz. Nekem remek szórakozást nyújtott. Nem egy Apocalypto az biztos, de ettől még igenis jó volt.
    Szépen ki kell kapocsolni az agyadat, és úgy lelülni nézni a filmet, nézni ahogy átnyomulnak a hó-dzsungel-sivatagon, nézni hogy küzdenek a vadállatokkal, és nem azt figyelni, hogy így bennszülöttek, meg úgy marhaságok.
    Aki lehúzta a filmet, az árulja el, hogy mi az ami nem tetszett benne!

7/10

• zaki
    Tíz csapás.

Hát ez gyenge volt... :c

4/10
  • Blasta
    The bank job
    ---------------------
    6/10 (már majdnem 7)

Nem volt ez rossz film, de semmi újat nem hozott. Tipikus angol mindenki sáros sztori (sokat dob rajta, hogy az élet szülte), néhol egész izgalmas, de a film első fele nagyon lapos. A másodikban viszont átmegy langyos krimiből kemény alvilági leszámolósba, de azért nem olyan kemény mint egy blöff vagy a hozzá hasonló mozik.

Egyszer mindenképpen ajánlott, jól ellehet ütni vele az időt, de az utolsó percig kiszámítható, így túl nagy agymunkát ne várjon senki (mondjuk én még ennyit se vártam tőle).
  • Bulykin
    értem:D
  • Blasta
    Az nézhető volt, de ez nem.
    A "light" jelző alatt azt értettem, hogy a sztori szinte teljesen megegyezik az Apocalypto-val, csak ebben a szarban nincs vér, viszont nyálas :)
  • Bulykin
    miért, neked az Apocalypto sem tetszett?
  • Blasta
    10.000 bc
    -------------------------
    2/10

Roland Emerics monnyon le!!!!!!!!
    Szájbatekert egy fos, gyakorlatilag felfoghatjuk egy Apocalypto Light-nak, persze klisé hegyekkel (nemmintha másra számítottam volna, de a reményhal) szigorúan 10 éves kor alatt nézhető, afelett nem ajánlom senkinek.
  • Calver
    Death at a Funeral - 8/10
    kellemes alkotás, kegyetlen szereplőkkel, és csomó sorozatos arccal... amikor megláttam Wash-t a Fireflyból (Alan Tudyk) majd 2 percre rá feltünt a My Family féle Nick Harper (Kris Marshall), az egyik valaha létező legjobb sitcom-karakter, már tudtam valami elmebaj lesz a végeredmény. nem csalódtam. néha kicsit leül a történet, de a film nagy része tökéletes szürreális káoszba fullad. érdemes megnézni, remek alkotás
  • SötétBarom
    Még régebben láttam, kiváló.
  • [Jakuza]
    Hidalgo
    8.5/10
    Jol osszetett film, van benne par dolog amit kivennek a filmbol, de osszesegeben majdnem minden a helyen van.
  • vegicsek
    Mr. Woodcock

A magyar cím ritka elcseszett, a film annyira azért nem.
    6/10
  • Bulykin
    10000 B.C
    nos, kövezzetek meg, de nekem tetszett ez a film, nem azt mondom, hogy még vagy 6szor meg fogom nézni, de simán nézhető, éppen ezért adok rá egy 7.5/10
  • Real13
    Természetesen úgy gondoltam, hogy akkora, mint mondjuk Bruce Willis:)
  • ProGabe #37314
    na ezt aztán senki nem tudja elolvasni,úgy elrejtetted :D
  • dj00tucsok
    SPOILER
  • barnie1990
    Statham már most elég nagy sztár, ha nem lett volna olyan a Transporter 2, mint amilyen, lehet már rég nagyobb filmekben szerepelne.
  • Real13
    The Bank Job (Egy kis ellenvélemény a fanyalgóknak:)

Kéremszépen, ilyennek kell lennie egy igaz történet alapján készült kriminek, akciófilmnek! A 70-es évek hangulata remekül átjön a képeken, a Londonban játszodó események pedig igazán érdekesek és egy percig sem unalmas a film! Ráadásul az összes színész kiválóan alakít,és ha Statham így folytatja, nagyon nagy akciósztár lehet belőle! A zenék is jók, a történet még inkább, a rendező is jól végezte a dolgát, szépen adagolja az eseményeket, végig feszes, de nem túlzottan sietős tempót diktálva. Szóval, Nice Job!

8/10
  • Bokafix2
    Másodpercekre a haláltól

Átlagos akció ökörködés Seagal-tól, semmi újat nem nyújt, ezenkívül elcsépelt a sztori... viszont ami nagyon tetszett a filmben az az, hogy Vágó István is szerepet kapott benne. Borító jobb oldalán. Csak miatta adtam 6 pontot.

6/10
  • Real13
    Death att Funeral szerintem nagyon jó volt. Régen nevettem ennyit filmen:)