106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tegla
    Angol felirattal néztem meg.
    Magyar felirat jelenleg nincs hozzá de tudtommal dolgoznak rajta(feliratok-fórum).
  • Bandew
    Nem azt vártam, hogy élvezhetetlenül remegjen a kamera. Csak mert nem tetszik a profizmusa, nem annak az ellentétjét igénylem. Egy REC vagy Blair Witch szint sztem simán megfelel ezen a téren.

Ha megkér a haverod, hogy interjúvold meg az embereket a bulin és bejön szíved választotja, akkor észreveszed, oda is nézel (ez természetes) de nem a kamerával! Persze őt is felveheted, de nem akkor fogod, mikor egy másik ember magyaráz bele, hisz a kamera nem a te szemed, nem egy privát dolog, hanem másoknak készítesz egy videót.

Az hogy semmit nem tudunk a szörnyről, azzal semmi baj, jómagam is ezt írtam lejjebb.

Én viszont semmi ösztönöset nem látok abban, hogy ha valakit 10 órán keresztül lőnek mindenféle gépfegyverekkel meg rakétákkal és néha még egy bombát is a fejére pottyantanak, az ne húzne el onnan a belét és ne gondolná, hogy "Hé! én ITT nem érzem jól magam!". Ha valahol hülyére csípnek a szúnyogok, vagy darazsak repkednek a fejed kerül, nem maradsz ott fél napig. Ebből következik az is, hogy az sem túl normális, hogy ekkora offenzíva után is sértetlen marad a szörny, persze lehet, hogy neki valami spéci irhája van, csak ahhoz látnom kéne a DVD extrákat.

King Kong és Godzilla ügyben erősen nem értek egyet! Azt hiszem ez a két kreatúra sokkal nagyobb kultuszt teremtett anno. Mindegyik egy karakter, mindegyiknek megvan a maga nagybetűs TÖRTÉNETE. A Cloverfieldben ilyet nem tapasztaltam. Sőt! Most hogy jobban belegondolok, Emmerich Godzillája, ami számomra egy bűn rossz film volt, komolyan mondom még az is jobban tetszett!

Na jó abbahagyom ám, mert utálok ennyire fikázni, csak nagyon "felzaklatott" a dolog.
  • stonesour
    Csá! Én is leszedném de nem találok feliratot. Van valahol?
  • tommyg
    nem nem, nem ez az
    amit keresek az valami b kategóriás vígjáték volt, ismeretlen szinészekkel
  • tegla
    oh Tommy neked is akartam irni...nekem a Wild Wild West ugrott be igy elsőre de lehet köze nincs ahhoz amit keresel.
  • tegla
    Never Back Down 7/10

Nekem is nagyon bejött a film.
    Jó bunyók,dögös csajok és jó kis szinészek is feltűnnek mellékszerepekben.
    Azonnal kedvet is kaptam egy edzésre...le is nyomtam 5 fekvőtámaszt...nah jó 4 és felet de akkor is... :P
    Jah a betétzenék is nagyon passzolnak a filmhez,le is töltöttem gyorsan :D
  • tommyg
    srácok, régen volt valami film, azt hiszem a vadnyugaton játszódott a régebbi időkbe, és a végén valami lézerkardos jelenet volt benne, még moziba is láttam de csak ennyire emléxek fogalmam sincs mi lehet a címe, olyan 4-5 éves film lehet, nem tudjátok melyik lehet ez?
  • moralosan
    Never Back Down 7/10

Rosszabbra számítottam. Egész nézhető film, több mondanivalóval mint a legtöbb tini film.
  • TomDantes
    Hja,...a Cloverfield nem Godzilla, ahol a mindent tudunk a szörnyről és Jean Reno meg jól megöli a szönyet, mert ő menő csávó...(bár az is tetszett XD)
  • Tatyla
    mondjuk King-Kong-ot és Godzillát se szabad egy kalap alá venni...
  • nothes
    Ezzel egyetértek nagyjából, de azért, hogy 20 millió rakéta meg bombázás után sem lett semmi baja, az azért már eléggé, izé..nahogyismondjam...
  • Monoton
    The Game Plan 10/10 Dwayne Johnson apaszerepben :DDD hatalmas
  • Harry Seldon
    Minden tiszteletem a véleményedé, nem is akarok semmit rád erőltetni, de:

Mivel ez egy shakycam movie, én nem tudom, mit vártál. Egyszer azt kifogásolod, hogy amatőr imitáció ellenére a kamerát kezelő srác mindig pont jól és jó helyre zoomol. Képzeld el azt, hogy soha semmit nem találna... - Akkor azért sírnál. Ez ugyanis nem egy romok között megtalált dokumentum, hanem egy szórakoztató jelleggel elkészült mozifilm, amely igen, tényleg csak imitálja az amatőrséget, de ettől még nem veszíti el a profizmusát, és elsődleges szerepét, a szórakoztatást.

Ha tényleg csak úgy lóbálták volna a kamerát össze-vissza, akkor SEMMIT nem látnánk, és nézhetetlen lenne a dolog másfél órán keresztül. Az összes shakycamos filmre jellemző az, amit írtál: Amatőr-imitáció vérprofin. Ez igazából a megtekinthetőség célszerűsége.

Azt nem értem, hogy miért életszerütlen, ha egy amatőr kamerás néha engedve saját vágyainak rázoomol a szeretett hölgyre - tök emberi dolog, simán megeshet az ilyesmi.

Semmit sem tudunk a szörnyről: Mivel senkik vagyunk, a menekülő tömeg része, nem pedig valamiféle bennfentesek, így hozzánk a menekülés, káosz, pánik, rombolás közepette nem igazán jut el semmiféle infó. Ebben mi a gáz, mi az életszerűtlen? Vagy találkozniuk kellett volna egy fehér köpenyessel, aki MINDENT tök jól elmond? - Na, az lett volna az igzán szar megoldás, és minden ehhez hasonló...

A szörny pedig tényleg nem tudatos, de sokkal inkább ösztönös. Egy újszülöttről van szó (DVD-kiadás extráit ajánlott ez ügyben átnyálazni), aki eltévedt az acélhegyek között, ráadásul mindenféle apró kis izék is ki akarják nyírni. Pánikba esik, fájdalmai vannak, nem tudja hol van, még jó, hogy tombol. Ezzel sem tudom mi a baj. Mit szerettél volna látni tőle? Sakkpartit az elnökkel?

Ez a film mérföldekkel messzebbre visz és mutat, mint a bugyuta King-Kong és Godzilla rémálmok
  • sweech
    Batman: Gotham Knight

nekem a Working Through Pain a kedvencem, de a többi se rossz. egy 7/10-et megérdemel :)
  • technopeter
    Hát azé a P2 és a Magasfeszültség az összehasonlíthatatlan! magasfeszültség eléggé viszi a pálmát és elég régóta:D
  • stonesour
    P2 6/10 Van ettől sokkal jobb film is a stílusban (pl: Magasfeszültség)
    Disturbia 8/10 - végig lekötött, jó vót
  • Tatyla
    Outpost

többet vártam 6/10

Otthon,biztonságban

vontatott de jó a vége 6/10

Juno

kicsit uncsi volt 5/10

Barman: Gotham lovagja

a 6 kisfilmböl egy jött be igazán a Deadshot ezért 7/10
  • Bandew
    Cloverfield

Elég régóta próbálom megnézni ezt a filmet, de valahogy sosem volt rá alkalmam. Nagyon felkeltette a film az érdeklődésemet és sokan az egekbe magasztalták. Kár volt ennyire ráizgulnom...
    Számomra teljesen nézhetetlen volt, ráadásul tökéletesen eltalálta azt az egyensúlyi pontot, hogy rossz a film, de nem annyira, hogy végigröhögd, ergo hihetetlen módon fárasztott és csak szenvedtem alatta.
    Kicsit nevetnem is kell, hogy mennyi embert lehet manapság az orruknál fogva vezetni. Ez egy kézikamerás, a home videók minden jellegzetességét nélkülöző sima hollywoodi film! A filmipar tökéletesen kihasználta ezzel a filmmel az "utálom a tucatfilmeket" divatot, hisz nagyon sok helyen olvastam, hogy "végre nem egy sablonfilm!". Dehogynem az, csupán kézikamerás! És egy kicsit sem volt életszagú! Én pont ezt vártam volna el a filmtől.

SPOILER GYANÚ

A film baromi látványos és baromi hatásosak a hangok, dramaturgiailag is össze van rakva (hohó! még régi felvételeket is láthatunk!), végig feszültség, szörnyek mindenütt és minden pont látszódik! Sokan írták, hogy nézhetetlen a kamerakezelés miatt, na szerintem meg túlságosan is jó lett! A legdurvább sprintek alatt is egész egyenes és a történtek után egy pillanattal a srác már oda zoomol a megfelelő helyre. Persze a srác szerelmes is, ezért amikor a bulin mást kéne dokumentálnia, néha odatéved(!) a kamera a csajszira, hogy te tudd, ő az a lány!
    Összegezve, éppen ezek miatt a dolgok miatt semmi életszerűség nem volt benne, amiről mindenki beszél.
    Végül a szörny: az várható volt, hogy nem sokat tudunk meg felőle és homály fedi majd, de hogy ennyire SEMMILYEN legyen! Minden szörnynek és fenevadnak van valamilyen karaktere vagy stílusa, egy ilyenhez egy kézikamera nem gátló tényező (főleg, ha ilyen sokszor belebotlanak véletlenül), ha 5 percig kamerázol mondjuk egy oroszlánt, átjön valami! Itt nem jött át semmi, csak bolyong valami amorf cucc a városban akit egész éjjel rakétáznak meg lőnek, ő meg csak bolyong tovább mindenfajta tudatos vagy ösztönös célt nélkülözve.
    Hogy őszinte legyek, már rég nem borultam ki ennyire egy filmtől, általában türelmes vagyok minden gagyiság terén, de ez nagyon betett nálam. 2 dolog viszont biztosan rontott az "élményen". Először is, hogy nem moziban néztem, a másik (nagyobb gond), hogy a szinkronos verziót láttam, ami az amúgy sem tetsző filmet jócskán lerontotta. Nem láttam az eredeti hanggal (és most már nem is fogom), de mondjuk ki: a szinkron ultrasz@r! Amúgy sem illik a kézikamerás filmekhez a szinkron. Lényegtelen, mert az eredeti hang sem változtatott volna semmin, max nem szenvedek az élettelen dumák miatt is.

Az effektek meg a hang amik tényleg jóra sikerültek, nehéz lehetett megcsinálni, szóval technikailag mindenképp elismerést érdemel a film.

2/10
  • stonesour
    Na gyorsan kikölcsönzöm(letöltöm), remélem jó lesz.
  • tep
    épp most néztem meg én is :)

P2 : 7/10...nem rossz
  • technopeter
    P2

10/8 ,

jókis üldözősakkorismeggyilkollak thiller,ajánlom mindenkinek,van 1-2 idegesítő dolog benne,de jó a film télleg.

Az esemény(végre megnéztem)

10/6 ,

alapjábavéve a története nagyon teccik a dolognak, csak jobban is meglehetett volna csinálni ezt 100szor. ienkor imádkozok h egy hozzá értő rendező majd 10 éve mulva csináljon belőlle egy remaket!
  • precision
    Ez melyik filmből van? :D:D:D

• Solten
    Vasember: 9/10 Kissé vontatott prológ, aztán tapad az ember a képernyőre. Zseniális.

Wanted: 6/10 Pörög az akció, a golyó repül/tér görbül...
  • Iori
    into the wild
    10/10

Ez egy perfekt film.puktum.
  • precision
    Hancock - 8/10
  • tegla
    Kung Fu Panda 5/10
    Nálam sajna nem jött be ez a mese.

Verdák 7/10
    A pandás előtt láttam pár nappal és sokkal jobban tetszett.
  • ForzaInter
    Boll mester
  • tep
    Bee Movie : 8/10
  • Monoton
    lol most nézem Imdb n hogy van :SS és lesz 3dik is :DDD
  • Monoton
    2. BloodRayne 2 ennek van második része?
  • zaki
    Suparbad 6/10

Azt hiszem nem nézek több (új) filmet szinkronnal. Eredeti nyelven tuti jobban szórakoztam volna a filmen, de így csak egy erős közepes... Sok poén egyszerűen nem jött át.

Batman Gothan Kinght

Fél óra után kikapcsoltam, nem az én stílusom ez a japános rajzfilmtechnika... Pedig a téma érdekelt volna, legjobban várt filmem a Dark Knight, de csak szenvedtem ezen a rajzfilmen. Nem is pontozom.
  • grebber
    1. Kung Fu Panda - Nagyon jó volt. (A játék is)
    2. BloodRayne 2 - Félelmetesen alulmulta az első részt
    3. Amíg a Jackpot elnem választ - Baromire tetszett a film
    4. Apu Vad Napjai - Hát ezt nem is értem miért néztem végig mert egy lószar semmi volt.

• moralosan
    Ez is egy vélemény, de nem értem ezt az álláspontot egy olyan vitában, ami a szórakoztatóipar igen nagy falatjának egy kis morzsájáról szól...

400-at ver a szívük percenként és ez okozza ezeket a képességeket.

Az meg, hogy az autók furán viselkednek? Ez egy ilyen "kúl" mozdulatokkal teletűzdelt film, nem tudom mi a baj vele.
    Asszem a Wanted olyan lett, hogy vagy utálja valaki, vagy szereti.

nna mindegy :)
  • Monoton
    Hát nemtudom, én elkezdtem nézni és csak így bambultam az első felében mert a trailerben minden poén benne volt szinte és vártam vmi újat. Na és amikor a csaj kihajította a házból akkor nemkicsit néztem :DD
  • tegla
    Nekem meg az alkeszos,lecsúszott Hackock jobban bejött..nem is tudom miért...
  • Monoton
    Nekem épphogy a második fele tetszett :)
  • tegla
    Hancock 6/10 de csak Will Smith miatt.
    Az első fél óra szórakoztató aztán jön a tipikus megjavul a hős foslingerség,kár érte.
  • Harry Seldon
    Nézd...

Én felfogtam, hogy ez milyen film, megpróbáltam a helyén kezelni, de nem sikerült, ugyanis a helyén sokkal jobb alkotások vannak. Egyszerüen hiányoltam az eredetiséget és a szinvonalat. Ez aláhúzta a végső értékelésemet az egészről, sajnálom, ha nem egyezik a véleményünk, de ez ellen egyikünk sem tud mit tenni.

Sci-Fi? Az tutóbbi 10 évben nagyon kevés sc-fiz gyártottak, ez nem az.

Anyázni meg szerintem végképp semmi okunk nincs, miért is lenne...
  • CSOCSO
    :D ja.. meg nem erzem hogy anyazni kene, szerencsere:D
  • ForzaInter
    olyan vagy mint Riddick csak kulturáltabb formában:d