[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Harry Seldon #38847 Minden tiszteletem a véleményedé, nem is akarok semmit rád erőltetni, de:
Mivel ez egy shakycam movie, én nem tudom, mit vártál. Egyszer azt kifogásolod, hogy amatőr imitáció ellenére a kamerát kezelő srác mindig pont jól és jó helyre zoomol. Képzeld el azt, hogy soha semmit nem találna... - Akkor azért sírnál. Ez ugyanis nem egy romok között megtalált dokumentum, hanem egy szórakoztató jelleggel elkészült mozifilm, amely igen, tényleg csak imitálja az amatőrséget, de ettől még nem veszíti el a profizmusát, és elsődleges szerepét, a szórakoztatást.
Ha tényleg csak úgy lóbálták volna a kamerát össze-vissza, akkor SEMMIT nem látnánk, és nézhetetlen lenne a dolog másfél órán keresztül. Az összes shakycamos filmre jellemző az, amit írtál: Amatőr-imitáció vérprofin. Ez igazából a megtekinthetőség célszerűsége.
Azt nem értem, hogy miért életszerütlen, ha egy amatőr kamerás néha engedve saját vágyainak rázoomol a szeretett hölgyre - tök emberi dolog, simán megeshet az ilyesmi.
Semmit sem tudunk a szörnyről: Mivel senkik vagyunk, a menekülő tömeg része, nem pedig valamiféle bennfentesek, így hozzánk a menekülés, káosz, pánik, rombolás közepette nem igazán jut el semmiféle infó. Ebben mi a gáz, mi az életszerűtlen? Vagy találkozniuk kellett volna egy fehér köpenyessel, aki MINDENT tök jól elmond? - Na, az lett volna az igzán szar megoldás, és minden ehhez hasonló...
A szörny pedig tényleg nem tudatos, de sokkal inkább ösztönös. Egy újszülöttről van szó (DVD-kiadás extráit ajánlott ez ügyben átnyálazni), aki eltévedt az acélhegyek között, ráadásul mindenféle apró kis izék is ki akarják nyírni. Pánikba esik, fájdalmai vannak, nem tudja hol van, még jó, hogy tombol. Ezzel sem tudom mi a baj. Mit szerettél volna látni tőle? Sakkpartit az elnökkel?
Ez a film mérföldekkel messzebbre visz és mutat, mint a bugyuta King-Kong és Godzilla rémálmok