106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hogy rohadnának meg azok a nyomorékok, akik kényszert éreznek hogy Carrey filmjeit folytatni kell persze uj színészkkel (már ha annak nevezhetjük őket), Dumb és dumber 2,Evan a minden6ó,maszk fia 
-
ez tényleg nagyon nagy film, Carrey kurva jó volt benne, egyik kedvencem. -
Óvatosan a TDK topikba, épp most szpojelereztt az egyik ... -
Tegnap előtt néztem meg, szenzációs 

-
Iken, énis várommá, nagyon szíNpatikus a kis drága, tuti jó film lesz -
LOL? -
Hú, a Last Life már mióta megvan, és még nem néztem meg. Most meghoztad a kedvem. -
xxxpaulxxx #39774 Jujjdedagadt:D -
Ezt alig várom ezzel a szinpatikus kisfiúval a főszerepben!
-
Fighter in the Wind (2004, http://www.imdb.com/title/tt0416499)
A koreai ifjú, Choi Baedal, nagy álma, hogy repülőgép pilóta legyen, ezért meg is szökik hazájából és Japánba megy, hogy ott majd kiképezzék. Csakhogy a japánoknak a II. világháborúban csak tölteléknek kellettek a nem japán önkéntesek, így - mivel nem akar kamikaze lenni - Choi fogolytáborba kerül, ahonnan csak a háború végén szabadul. Nincstelenül, éhesen kóborol a hozzá hasonló sok százezer földönfutóval a lerombolt és amerikai megszállás alá került országban, egyetlen barátjával, abból megélve, amiből csak tudnak. Az események előbb kegyetlen megaláztatásokba sodorják, majd feltűnik az életében a szerelem is, de végül a hegyekben köt ki, ahol magányos farkasként éli életét, fanatikus, már-már önkínzó módon addig szinte elképzelhetetlen határokig kitolva a tűrőképességét. Amikor két év múlva visszatér, ő kora egyik legszívósabb és legkeményebb harcművésze, aki sorra elpáholja a japán mestereket, hírneve már a nemzeti büszkeséget és a karate hagyományait fenyegeti. Különböző események folytán élete ismét megtörik és megfogadja, hogy nem harcol többet, de vissza kell térnie, hogy megküzdjön legnagyobb ellenfelével.
Eddig szokványos sztorinak hangzik, de ha azt mondom, hogy Choi később felvett neve Masutatsu Oyama, akkor a vájtfülűek máris tudhatják ki ő: igen, a kyokushin karate legendás hírű alapítója. A film az ő életének korai szakaszát dolgozza fel, kicsit heroizált formában, de minden fontosabb eseményt érint. És igen, a(z első bika) is benne van, bár nincs fontosabb szerepe a történetben. (A fickó nyilvános bemutatókon 52 bikát ölt meg puszta kézzel, ebből hármat egyetlen ütéssel, 49-nek a szarvait is leütötte. Másik híres bemutatója egy három napig tartó kumite vidala volt, ahol kétperces váltásokban 300 emberrel küzdött meg, és csak azért nem folytatták tovább, mert az ellenfelek kifáradtak. :) )
A film NEM harcművészes-verekedős, hanem elsősorban dráma, másodsorban történelmi és akció. A küzdelmek nem túlzóak, nem precízen mesterkéltek, hanem sokkal közelebb állnak a valósághoz. A filmben bemutatott események nagy része megtörtént, bár Oyama maga is szerette misztifikálni az életét. Szóval aki valami verekedős, harcművészes filmre vágyik, annak nem fog bejönni, de akit érdekel az alapító mester története, annak érdekes lehet. 7/10
Last Life in the Universe (2003, http://www.imdb.com/title/tt0345549)
Ez meg egy thai/japán romantikus dráma-vígjáték, a lassúbb, kimértebb fajtából. Hősünk, Kenji egy öngyilkos hajlamokkal bíró, rendkívül visszahúzódó japán férfi, aki Thaiföldön él és dolgozik. Élete üres és eseménytelen, amit csak tetéz tisztaság- és rendmániája. Éppen felakasztani készül magát (újra, mivel nem ez az első próbálkozása), amikor megérkezik Japánból az öccse, és ez olyan események láncolatát indítja el, aminek folyamán Kenjinek előbb két hullát kell elrejtenie a lakásában, majd egy szétszórt, rendetlen, és füvező thai lánynál kénytelen meghúzni magát.
Lassú, kimért folyású film, ami hosszú és néma kamerabeállásokkal, az ezeken keresztül bemutatott érzelmekkel operál, mintsem harsány és pergő jelenetekkel. A párbeszédek is rövidek, néhány szavasak. Általában nincs türelmem az ilyen filmekhez, de ez meglepő módon megfogott és az érdeklődésemet egészen a végéig fenntartotta. Az utolsó két jelenet az imdb-n is több feltételezést és értelmezést szült, magam sem tudom, mit gondoljak, bár a credits alatt állítólag van egy harmadik, rövidke jelenet is, ami magyarázatot adhat, de az nálam kimaradt (vagy nincs benne az általam látott változatban). Mindenesetre aki szereti a stílust, annak nagyon ajánlott. 7/10
-
xxxpaulxxx #39771 És milyen igazad van! Az a film zseniális és tényleg a valóságot tükrözi... -
Nekem is nagy kedvencem, a maga bárgyúságával együtt -
igy van!!! nagyon cool film volt! -
Truman Show
Ez a film zseniális. Óriási 5let a történet, ami nagyon aktuális a mai világban. Kemény társadalomkritika. Jim Carreynek ez volt az első nem vígjátéka, és végre megmutathatta a népnek, hogy nem csak hülye grimaszokat tud vágni, hanem el tud játszani bármilyen szerepet. Ember a holdon, Mi lenne ha?, EGY MAKULÁTLAN ELME ÖRÖK RAGYOGÁSA, sőt a 23-as szám sem volt rossz, szal drámai kategóriában még nem nagyon nyúlt mellé, új filmje, a I Love You Phillip Morris is nagyon jónak ígérkezik. Ed Harris is zseniálisan eljátszotta a kíméletlen médiacézárt, akit csak a bevétel, meg siker érdekel, az hogy mit tesz egy ember életével az már másodlagos. Legjobb részSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Film végén a jelenet, mikor a két biztonsági őr beszélget, hogy na most mit nézünk, mi van a TV újságban, na abban benne van minden, hogy milyen világban élünk :Pmikor a végén Truman eléri a vitorlással a stúdió falát, és átszúrja, és akkor összeáll az egész kép benne. Meg az idióta reklámok, mikor pl a felesége elkezdi reklámozni a kávét, azon feküdtem xD
Rohadjon szét az összes valóság és reality show Győzikétől a Való Világig, meg a sok bugyuta idióta mosogatószer reklám a TV Shopos műsorokig. Nem is nézek nagyon mást a TV-ben, csak Discoveryt, NGC-t, na meg SportTV-ket :c
10/10 egyértelműen... -
martian child
8/10
hát,ez olyan végén telefonért nyúlós film.meg zsepiért is.
definitely,maybe
8/10
alapsztori elolvasása nélkül jobb szerintem,mert az valahogy elveheti az ember kedvét,vagy legalábbis másképp-nézős úgy.lehet,h én vagyok érzelmileg ingatag tegnap,és ma,de ennél is volt kis pára...na... -
V for Vendetta
7.5/10
The Bucket List
9/10 -
xxxpaulxxx #39765 Plasztik szerelem... http://www.imdb.com/title/tt0805564/
Már fél éve meg akartam nézni most itt volt az ideje.
Egy könnyed vígjátékra számítottam így lefekvés előtt... hát nem az. Egy igenis komoly film... vígjátéknak maximum azért mondanám mert a végén van egy kis happend... nagyon durva film és mindenkinek ajánlani tudom akik szeretik a furcsa és kicsit elvont filmeket eredeti ötletekkel. -
off
ú,bakker.én vagyok az egyetlen,akit nem mozgat meg a batman?
mármint biztos megnézem majd,de csak dvd-n.mindenki úgy be van zsongva...pedig az első mozis élményem nekem is a batman volt,és kész voltam.jó,nem,hanem a king kong a helyi moziban,hatszor elszakadt a film,meg sötét volt,de az első mozis élményem,az az volt.szóval,csak furcsa,hogy mindenki teljesen kész van,nekem meg semmit nem mond.
ne tépjetek szét érte.
emlékszem,én a matrixot vártam így,meg azt tényleg háromszor néztük meg,középsulis voltam.azért vagyok ilyen semleges,mert kinőttem már,és a többiek mind 18-20 évesek,vagy nem,és várják velem egykorúak is(26)?erdekes-nekem.
na bocs az offért,és tényleg ne álljatok nekem,nem vagyok rosszabb... :) -
tv spot-ot mindig leszinkronizálják...
am
-
:) -
értsétek már meg, feliratos lesz mindenhol... :o -
a tv spot-ok szinkronosak.. grrr... remélem igaza van annak aki azt irta hogy feliratos mindenhol.... -
én holnap mek éjfélre :D -
-.- -
Igy a menős nézni pedig:P -
Na csütörtök mozi gyerekek..úgy volt, hogy "csak" pénteken tudok menni de hálistennek megoldottam a csütörtököt. Nem, nem a Múmia3 ra se nem az Indiana Jonesra ;)Ha hazajöttem írok rögtön milyen volt(számomra). -
a régi tank túl sokat zabált
-
Cloverfield CAM -es változatát megnézni :
Na az igazi! -
Cloverfield
7/10
ha igazán tökösek lettek volna a készítők, nem lenne 5.1 és makulátlan kép (igen, ezt már írtam itt, de akkor csak felvetetem, hiszen még nem láttam). de így is jó, egynek elmegy -
Alive / Életben maradtak
1972. október 13-án egy repülőgép - fedélzetén egy Chilébe tartó uruguayi főiskolai rögbicsapattal és kísérőivel - rossz látási viszonyok közé került, és egy vulkán hófödte csúcsába ütközött.......
A film az emberi kitartás győzelmének igaz története.
Ez az a film ami olyan moziélményt nyujtott amilyet azóta se tapasztaltam.
A film végén senki se állt fel, mindenki végignézte az egész stáblistát,majd a nézők néma csendben távoztak.
1993-at írtunk.
Döbbenet volt.
10/10 -
Doomsday
az elcseszett történelmi lecke egy kis b akcióval....
Most komolyan...mit gondoltak ezek? De elsősorban mit gondoltam én?
Hát én naív fejjel egy fasza kis posztapok filmet vártam. Még annak is indulhatott volna, még akkor is amikor a kis csapat bement az elkerített zónába, egy kis horror feelinges kommandózás, fasza volt. De aztán megindult a film a lejtőn.
Megcsodálhattuk a különböző történelmi korokat kezdve a jövővel, majd egy kis vadnyugati vonatozás, egy kis középkori lovagkor várral meg királlyal (majdnem), aztán jött Róma és a gladiátor harc. Ezután a film próbál visszamászni a lejtőn, de sajna az túl meredeknek bizonyul, így befullad egy b-akciófilmes autósüldözésbe, ami aprót volt nevetséges ahogy ott beugráltak a kocsiba a marhák. Volt néhány jó jelenet, meg mad max meg minden, de összességében nagyon gagyi volt. Én elhiszem hogy ilyen körülmények között így kellett alkalmazkodniuk és ezért ez a középkori feeling, de könyörgöm, ez így akkor is nevetséges volt. És a zene meg aprót hasonlított a 28 filmek zenéjére....
4/10 -
Hancock
Moziban láttam, szinkronosan, de majd meglesem az angol eredetit is, mert egy-két dolog gyanúsan falsul hangzott. Mindegy, maga a film kitűnő szórakozás volt egy társasági mozizáshoz. Átlagos sztori, jól ismert sablonok, jó CGI, és néhol még nevetni is lehetett (pl. amikor Hancock a konyhában "teszteli" a nőt, illetve a "szép munka"-jelenet :) ). Semmi extra, kellemes nyári popcorn, viszont rövidnek és felületesnek éreztem. Mondjuk 15-20 percnyi betoldást a múltbeli eseményekkel még el lehetett volna viselni. Charlize Theron viszont bomba jó nő. 7/10
Never Back Down
Ordító "Karate Kid"-szerű sablon-ripoff kicsit modernizált változatban és főiskolások közé áthelyezve, totál noname sorozatszínészekkel (egyedül Djimon Hounsou volt számomra ismertebb név, de ő is mellékszereplő). Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem úgy tűnt, a költségvetést sztárok híján csupa tini-hasonmással próbálták ésszerűsíteni: a főszereplő két srác kiköpött Christopher Reeve és Hayden Christensen (pár évvel fiatalabban), a szőke bige meg valami Jessica Alba / Theron klón, akit minden bizonnyal tápkádban neveltek, mert a haja sosem kócos, egészségesen gömbölyded mindenütt, ahol kell, és a fogai is mindig rikítóan fehérek. A kicsattanóan egészséges amerikai főiskolai lumpenek mintapéldányai, ugyebár. :)
Szóval iowai jóképű gyerek családja az öcsike miatt a floridai Orlandóba költözik, vagyis mi vár rá? Napfény, pálmafák, csajok, unatkozó milliomoscsemeték, és szabad stílusú harcok, csak úgy, szórakozásból = ? Persze, mindenki kitalálja: srácot lealázzák, de jön a mester, jól felkészül és visszavág és a szép szőke baba is az övé lesz. Röhej, de kb. tényleg erről szól a film. :) Még ha a küzdelmek látványosak lennének, vagy valami, de ez az összekotyvaszottt freestyle bunyó (aminek IRL külön bajnokságai is vannak, sportcsatornákon lehet elkapni egy-egy közvetítést) nálam sosem volt bejövős, nincs elegendő cool-faktora, hogy élvezni tudjam, úgyhogy összességében a film sem okozott valami nagy katarzist. Legyen mondjuk átlagos középsz*r 5-ös, de csak a jó bőrök miatt.
-
ja hogy, csak azért nem adtál rá 10-et, hogy ne hogy belekössön vki?:d -
React #39748 idióta -
Annak veszed aminek akarod. A Hülyéket ritkán feledem el.
Amúgy nagyon egyszerű a történet: ha ésszerűen pontoznál, ésszerűen magyarázkodnál nyilván nem szólalnék fel, de ilyesmire ritkán kerül sor tőled.
-
Lipi1980 #39746 Annyira örülök, hogy ilyen mély nyomokat hagytam benned, hogy manapság ritka hsz.-eim ellenére is emlékszel rám... Ezt bóknak veszem 
Ha pedig valamit 10/10-re értékelek, akkor meg abba kötsz bele
Egyre jobban "szeretem" ezt a topikot

-
Nézzmá, télleg :) -
zsíííír -
ti szívatjátok egymást? :)
a TDK nem kapott szinkront. MINDENHOL feliratos lesz! -
S.K. - Cujo : 7/10