106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #100435
    The Outlaws

2004-ben a szöuli rendőrség nagyszabású akció keretében lecsapott a kínai-koreai bandákra a város kínai negyedében. A film ezen alapul, de lényegében csak ennyi a valós tartalma.
    Ma Seok-do és társai elég kemény nyomozók. Tevékenységük eléggé a határon mozog annak, ami még elfogadható, de a banda főnökökkel való koordinálás garantálja a békét. Aztán jön Jang Chen és beleszarik az egészbe.

Igazság szerint nincs semmi ebben a filmben, ami miatt majd évek múlva is emlékezne rá az ember, de olyan sincs, ami miatt utálná. Szinte tökéletesen van belőve a szórakoztatásra. Mindenki látott már ilyen bandaháborús, hatal0m átvevős filmet, nem új dolog. De minden a helyén van, így az ember jól szórakozik és elrepül a 2 óra...

7/10

Dan of Thieves

Éppenséggel ez sem volt rossz, de a rablás előtti egy óra inkább so-so mintsem jó. A rablással kezdődve elröppent a film, de nem értem mi szükség volt a Butler családi összeomlására. Teljesen felesleges dolog, ami csak rabolta a perceket. A 2,5 órás játékidő miatt sokat szemeztem vele, de azért szerencsére jól jártam...

6.5/10
  • Sequoyah
    Ant-Man and the Wasp (2018)

Imadtam ezt a filmet, tokeletes nyaresti laza szuperhosos film:)
    A humora nagyon rendben van, sokat rohogtem rajta, es az akciok is jok. A karaktereket mar ismertuk eddig is, szerethetoek a regiek es az ujak is.
    A film az elsotol az utolso perceig maximalisan lekotott, gyorsan elment a 2 ora. Szamomra megtalalta a tokeletes egyensulyt az unalmas leulos reszek, es a folyamatos agyzsibbaszto akcioorgia kozott.
    Kulonosen tetszett hogy most kivetelesen senki sem akarta lerombolni a vilagot, de meg a varost sem:)

A legnagyobb erossege a humor. Egyetlen komolyabb negativum pedig az, hogy igazabol nem sok minden van benne ami emlekezetesse tehetne... Nagyszeru film 2 ora hosszara, de nem hiszem hogy eszembe fog jutni 1 hettel kesobb.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Vajon ez benne lesz a Queen filmben? :)
  • kutyakiki81
    Skyscraper

Pokoli torony és Die hard keveréke. Könnyen felejthető nyári akciófilm.

4/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "Traffik" - (-) - 6/10
    (2018.07.11) (97 perc, amerikai) - Thriller

Director: Deon Taylor
    Writer: Deon Taylor
    Stars: Paula Patton, Missi Pyle, William Fichtner

Brea (Paula Patton) oknyomozó riporter, akinek eléggé rosszul indul a születésnapja -- úgy tűnik, az állásába került a reggeli összetűzés az egyik munkatársával és a főnökével --, amit a barátjának eljegyzési szándéka kissé feljavít, de a saját bizonytalansága meg tovább ront. Amikor másnap meglepetések sorával romantikus hétvégére indulnak, nem várt eseményekkel (leginkább rosszarcokkal) szembesülnek, és a következmények sem maradnak el...

//Nem keverendő a 2000-es "Traffic" c. Michael Douglas + Benicio Del Toro fémjelezte gigafilmmel!
    //Trailer nélkül, Paula Patton miatt döntöttem a megtekintés mellett -- kellemes meglepi volt, hogy az amúgy ~43 éves színésznő mindent beleadott a dologba (nem csak producerként), és a mellének megvillantása sem jelentett erkölcsi akadályt a számára.
    //Sajnos, a film amolyan "egy patronos" -- még úgyis, hogy a morális mondanivalóját kicsit sem szabad és illik félvállról venni, hiszen húsba vágóan létező jelenség még a mai, "modern" világunkban is.
  • LasDen #100429
    Unsane

Ez egy kalap fos...

3/10
  • kutyakiki81
    The first purge

A sorozat előtt gyorsan összedobtak "aprópénzből" egy moneymakert (13 millióból eddig 48). Nem rossz, de az első fele nem túl izgalmas, aztán mikor elmenne durva irányba inkább egy gettó-gengszter-akciófilmet csinálnak belőle. Pedig amikor durvulni kell (Skeletor) akkor egész komoly, és félelmetes.

5/10

• LasDen #100427
    The Death of Stalin

Nincs humorérzékük, önkritikájuk az oroszoknak, hogy ezt betiltották. Igazán humoros és lényegre tapintó film. Azok a mesterkedések igazán jól megidézték a szocializmust. A végén a "tárgyalás" pedig igazán erős pillanat és kicsit kizökkentő is a valódiságával. De mindenképp egy élmény volt...

7/10
  • stargatelost
    A hétvégén meglestem két horrorfilmet, amikről nem gondoltam volna, hogy ennyire jók lesznek, de azok, sőt, az elmúlt évek kiemelkedő darabjairól van szó.

Ghostland (2018) imdb

Anya és két lánya beköltözik egy örökölt házba, és már az első éjszakán home invasion. Kurva eredeti, mi? Hát nagyon faszán csavartak egyet ezen a már elcsépelt elemen, és ahogy halad a film, egy másik zsáner csavarját is sikerült úgy belecsempészni, hogy csak pislog az ember. Lehet kicsit hülyén fogalmaztam, de igazából többet nem is érdemes elmondani a filmről, nézzétek meg, amint tudjátok! (Sőt, aki évente csak pár horrort néz, az ezt vegye fel a nézendők közé! ;) )
    8/10

Calibre (2018) imdb

Két barát elmegy vadászni az erdőbe. Ez se valami nagy cucc, nem? De aztán egy olyan dolog történik, hogy onnantól nincs megállás. Igazából ez "csak" egy thriller, de amit átélnek a karakterek, az a szó szoros értelemben vett horror. Nagyon kemény film.
    8/10

Mindkettő alkotás szépen fényképezett, nem low budget, sorozatokból ismerős arcok is feltűnnek bennük.
  • Shep
    Pedig már készül a 3. része :)
  • Zephyr Retiring
    The Adjustment Bureau (Sorsügynökség) 2011 IMDb

Tetszett. Logikus, érthető és még izgalmas is volt.
    Persze a trükköt az ajtókkal már mások is használták korábban...
    Egynek elment.
    10/7.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.07.07. 23:19:07
  • hiper KOCKA
    Escape Plan 2 2018

Miért? Miért kellett ez? Számomra Sly-nak mindig is csak a Rambo és a Rocky állt jól... van még ezeken kívül egy-két vállalható filmje, na de egyetlen darab Szupercella is bőven elég volt. Ez a rész a nagy általánosságban igaz papírforma szerint alakult: a folytatás gyengébb lesz, mint az előző rész.

Így is történt. Hiába lengi körbe egy iszonyatos high-tech infrastruktúra a filmet, hiába ez az ultramodern cécó, ezt a sztorit meg kivitelezést akármelyik 90-es évekbeli B-kat akciófilmben hozná Don The Dragon Wilson. Nem is értem, hogy lehet manapság ennyire klisés, buta, és a 90-es évek gagyi akciófilmjeinek kvintesszenciáját hordozó kotyvalékot kifőzni.

Túl sokat imdb-re nem adok, de itt teljesen korrekt a pontozás... sőt, szerintem még túl is pontozták. Mindenesetre nem kell nekem több ilyen übergagyi alkotás Slyt-tól.

Forgassa le inkább a Rambo 5-öt: lógjon egy véres kötélen, kínozza sebekkel borított testét két aszottképű ázsiai bohóc, majd szabaduljon el, legyen sáros és mocskos, kússzon az aljnövényzetben, villantsa meg botoxos karjait, tartsa célra az átkozott rakétavetőt, és nyírjon ki mindenkit, aki él és mozog.
    És én élvezni fogom... megígérem... még akkor is ha tudom, hogy egy ilyen mozi is mégoly tanulságtól mentes, és nem szolgál semmiféle komolyabb mondanivalóval a mindennapi életet illetően. Nem leszek tőle becsületesebb állampolgár, nem fogom hamarabb befizetni az adót, talán ugyanúgy bliccelni fogok a tömegközlekedési eszközökön, de basszameg, legalább elmondhatom hogy arra a másfél órára kikapcsoltam fáradt neuronjaimat, a retinámat meg átadtam egy vizuális orgiának, ami megmutatja nekem, hogy tud még valamit ez a vén csont.

A lényeg, hogy ne erőltessük ami nem megy... de ugyanez igaz Svarcira is... ne játszon még 80 évesen is Terminátort... tudja már, hogy hol az elég. Egyébként a Szupercellán nem javított Bautista sem, holott a Galaxis Őrzőiben bírtam a pofáját. De itt valahogy nem működött.

Szóval Sly... nagyon remélem, hogy az a kedves tábornok újra felkeres egy levéllel, hogy Kambodzsa környékén zűr van a katonai juntával... menjél oda és tegyél rendet. Robbantsd fel az egész kibaszott félszigetet, ha kell. Ezeket a Szupercellákat meg hanyagold légyszi... azt meg hogy Rambo egy buzi, azonnal vond vissza.

2/10
  • Jim Morrison
    ezek szerint maradt a fedőneve, mert ha jól emlékszem régóta ez ezen a néven hivatkoznak rá. Pár hónapja biztosan. Csak jobb legyen mint a második rész és akkor örülni is fogunk.
  • IMYke2.0.0.0
    "Keanu Reeves reveals the official title for John Wick 3 is John Wick: Parabellum"
  • mégvadabbdisznó
    A rabbi meg a lánya (Disobedience) 8/10

Khm... elég sikamlós a sztori de épp ezért annál jobb. Eléggé feszegeti a határokat, és hát egy Rachel Weisznél csak egy leszbikus Rachel Weisz lehet jobb. Mivel mesterien játsza a szerepét.
  • Sequoyah
    Pedig logikus az lenne. Ha nelkulem a gyerekemre biztos halal var, de egyedul tul tudom veszelni, akkor igazabol fel kene aldoznom a gyerekemet. A ket lehetoseg az az, hogy vagy mindketten odaveszunk, vagy csak o. Adott esetben nincs olyan lehetoseg amiben o tulelne.
    Es biztos letezik olyan szulo aki racionalisan viselkedne, es a sajat tulelesere koncentralni. Sot, a nappali kenyelmes foteljebol okoskodva valoszinuleg meg sokan is lennenek az ilyenek. De a valodi veszhelyzetekben az erzelmek sokszor felulirjak a racionalitast...

Szoval a filmre visszatervea kerdes az, hogy a tettei magyarazhatoak-e vagy racionalis logikaval, vagy erzelmi tulfutottseggel. Az utobbi nyilvan hibas donteseket eredmenyez, de ettol meg a valosagot tukrozi.
    Aztan itt jon az, hogy az adott film adott jeleneteben sehogy se jon ki hogy miert tette azt amit tett:)
  • LasDen #100418
    The Post

Klasszikus Spielberg. Bár a Streep családi subplot engem eléggé untatott, de a többi a végére azért a helyére került. A vége meg olyan volt, mint egy felvezetés a The Post 2: Watergate Building-re... :D

6/10
  • Shep
    Downrange

Az utolsó 15 percig egész jó volt a film de aztán áradt a hülyeség mindenhonnan.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miért nem gyújtották már fel hamarabb az út túloldalát, hogy leégjen a fa amin emberünk van ha már olyan ügyesen kiderítették ,honnan lő, elvégre minden cuccuk megvolt hozzá. A rendőrök kimennek csak úgy egy furgonnal éjellátó, meg reflektor nélkül lelőni egy orvlövészt. A csaj az egy lövetű vadászpuskából kilőtt vagy 5 lőszert újratöltés nélkül, mert miért ne. A vége mondjuk meglepő volt.

6/10
  • LasDen #100416
    Tau

Úgy ültem le elé, hogy biztos szar lesz, de 1,5 óra az semmi. Az eleje nagyon so-so, de a második fele már élvezhetőbb volt. Gary Oldman unott hanggal is jól eladta ezt az MI-t. Hatalmas megmondások nincsenek az MI-ről vagy bármiről, de legalább nem rossz...

5.5/10
  • Blasta
    Uhh ez de komoly lehetett ez atyaég
  • Blasta
    Nyilvan nem áldozná fel senki a gyerekeit csak hogy Onmagát mentse... vagyis épeszu normalis ember nem :)
  • Sequoyah
    Oke, ha igy nezzuk igazad van, reszleteiben ahogy o csinalta valoban nem feltetlenul az amit en is tennek:) En inkabb altalanosabban ertettem a dolgot, hogy ugy altalaban felaldoznam-e magam ugy hogy nem tudom mi lesz a gyerekkel utana, vagy hagynam a gyereket veszni hogy legalabb en tuti tuleljem...
  • tigeroo
    igaz. pont hétvégén volt egy műsor a natgeon, ahol egy 8 éves gyerekről és a farkaskutyájáról volt szó, hogy idahoban vagy hol eltévedtek és a kutya kénytelen volt 3 napig védeni a gyereket, amíg meg nem találták őket.

minden este rájuktámadtak a farkasok, és a kutya se azt csinálta hogy bement közéjük és falják fel. azzal max. 1 napot nyerhetett volna. minden nap rájuk rontott 5-10x-es túlerőben, de az ösztöne beindult és támadott a védelmezés miatt.

• Maala
    Ne várj el realizmust olyan emberektől, akik rég elszakadtak már a valóságtól.
  • Blasta
    De igen van gyerekem, 2 éves.
    Pontosan ezért ítam amit írtam, és pontosan az ellentétét érted, mert az apuka harc nélkul, simán feláldozta magát REMÉNYKEDVE abban, hogy a cca 50 méteres távolság ami kozte és a gyerekek kozott volt majd megmenti oket. Én ezt nem tudtam átélni, nem tudtam volna így cselekedni és sztem más szulok sem tennének ilyet. Nem arrol volt szó, hogy az apa áldozza fel a gyerekeit és legalább O menekuljon meg!!! Arról, hogy harcoljon, tegyen valamit, rohanjon oda vagy rohanjon másik iranyba ordibálva, csapjon oda a baltával, tépje szét a saját kezeivel, hugyozza le, csikizze meg, csináljon AKÁRMIT de ne simán harc nélkul áldozza fel magát, mert ez nagyon nem a gyerekek biztos megmenekuléséhez vezet (az akkori állapotokat látva az Apa szemével)!!!
    Az apuka ezzel az ostoba tettével simán aláírta a halálos ítéletuket, mivel a gyerekeknek a szulokre nagyon nagy szukséguk van ebben a kurva veszelyes világban. Más lett volna a helyzet ha az onfeláldozással a BIZTOS MEGMENEKULÉS várt volna a gyerekekre, teszem azt bejutottak volna valami katonai bázisra ahol már megvédik oket és ellátásban részesulnek, felugrottak volna egy hajóra ami egy szorny mentes szigetre megy, mittomén akármi. De ez nagyon nem így volt, csupán nyert a srácoknak 50 méter és 1-2 perc elonyt. Az más kérdés, hogy végul veletlenul -és szintén a film ostobasága miatt- ki tudták használni (merthogy a szornyek nem hallottak meg ocskavas rozsdás szar autót GURULNI???).
    Nem csak a ma estérol van szó, hiszen ha túl is élik a mai estét akkor is ott lesznek a további napok amikben az anyukának kell mind 3 gyerekrol gondoskodni amit -tobb mint valószinu, hogy- nem fog tudni megtenni egymaga, még akkor is rohadt nehéz lenne ha simán csak a vadonban élnének és szornyek nem lennének korulottuk.
    Ezért gondolom, hogy bármi mást kellett volna ott akkor tennie az onfelálldozás helyett vagy mellett. Ez így csupán ostobaság volt és nem hosies szuloi onfeláldozás, szulokent egyáltalán nem tudtam ezzel a jelenettel azonosulni, ez a gondom ezzel (ahogy az elején, a hazasétálós sorrenddel sem tudtam azonosulni, én városban a járdán nem sétálok úgy, hogy ne a gyerek legyen elottem és ne lássam minden pillanatban). Nade mindegy is, csak egy film pár komoly hibával.
  • Zephyr Retiring
    Ígéretesnek hangzik. Kösz a tippet..
  • CSOCSO
    Nem csak egy baromsag van a quiet place filmben de tegyuk hozza, hogy tokeletes wtf pillanat "az" a jelenet.
  • Tikal #100407
    elborult cucc
  • DantszEE
    Swiss Army Man / Az ember, aki mindent tudott (2016):

Mi volt ez a film?:DD
    Paul Dano karaktere rögtön a film elején fel akarja akasztani magát egy lakatlan szigeten, mire meglátja Daniel Radcliffe hulláját partra mosódni, mely olyannyira elkezd fingani, hogy Dano fogja a hullát, és motorcsónakként használva meglép a szigetről.
    És ez csak a film első 5 perce.:DDD
    Mi volt ez a film?:DDD
  • Prof William
    Lehet hogy úgy gondolták
    Két gyerek bőven elég. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Innen jött (a hölgy, aki a 2013-as rövidfilmet írta, lett a nagy film producer/írója is):

• Sequoyah
    Cargo (2017)

Eleg fura cime van, nem igazan illik a filmhez, de azert ertheto honnan jott:) Ugy is kezdtuk el nezni a filmet, hogy igazabol fogalmam nincs mi ez, csak a cimet lattam Netflixen. Erdemes egyebkent igy filmeket nezni, nem ugy mint ahogy mostansag szokas, hogy mar mindent tudunk a filmrol az elozetes kritikak/trailerek alapjan:)

Stilusat tekintve tulelo/csaladi/drama filmrol van szo. Drama, tehat lassabb a megszokottnal, de nem tul lassu, igy van idonk elmelyulni a gondolatokban. Apuka probal tulelni, illetve biztonsagba eljutni a babakoru kislanyaval, es ennek soran sulyos donteseket meghozni. Nalam kulonosen betalat ez, mivel magam is egy hasonlo koru baba apja lettem nem olyan reg, es igy kulonosen at tudtam erezni a dramat. Az biztos hogy a szivem szakadna meg ha hasonlo helyzetekbe kerulnek...

A hasonlo temaju filmekhez kepest egesz realisztikus, ami kulonosen tetszett. A fohoz szineszi jateka pedig kifejezetten jo lett.

8/10
  • Sequoyah
    Gondolom neked nincs gyereked meg... Egy szereto szulotol ne varj racionalitast. Akarmennyire is nem logikus, sok szulo sohasem tudna felaldozni a sajat gyermeket, akkor is ha ez mindenki eletebe kerulne.
    En biztosan nem tudnam megtenni, inbkabb biznek az 1 a milliohoz csodaban...

Egyebkent mindjart leirom a kritikajat egy tegnap latott filmnek ami epp a temahoz kapcsolodik:)
  • Blasta
    "Te neked 89, szinte teljesen egyforma napodat nem szeretnéd néha-néha meglazítani?"
    Náááá, ha kicseszett szupergyors emberevo szornyekkel van tele az erdo akkor nincs laza nap sajnálom :))) Majd lazulhatnak otthon kicsit :)
  • Kojiro
    Dunkirkception!
  • BaliBoy
    Darkest Hour

Nekem nagyon bejött ez a film. Teljesen le tudta kötni végig a figyelmem. Gary Oldman alakítása tényleg briliáns. Megérdemelten kapott oscart érte!
    Ez jobb film volt Dunkirk-ről mint a Dunkirk Dunkirkről. :)

7/10
    (de nagyon gondolkodom a 8-on)
  • DantszEE
    Később panaszkodott is a nő, hogy simán vihette volna a kezében is, mégsem tette.
    Azért akkor már a 89. napja így éltek. Te neked 89, szinte teljesen egyforma napodat nem szeretnéd néha-néha meglazítani?
    Lehet, hogy már 5-10 alkalommal is sétáltak így, és sosem volt semmi probléma.
    Meg egyébként is edzeni kell a gyereket egy ilyen világra. Nem lehet non-stop babusgatni, különben sosem fog alkalmazkodni.

Persze, ezzel a felfogással jól meg is szívták, nem ezt cáfolom. Csak a logikájukat tudom megérteni.:)
  • Tikal #100397
    Lehet hogy egyébként így tettek, csak ugye az események akkor nem változtak volna :)
  • Blasta
    Még egy dolog eszembe jutott ami idegesített, konkrétan az elején: A jó életbe, miért úgy sétáltak ahogy? A helyes sorrend ez lett volna elolrol hátrafelé: Anya, 3 gyerek kozépen majd hátul Apa. Erre ostobáéknál a 2 felnott megy legelol és utanuk a gyerekek... hogy jól lemaradhasson a legkisebb... Ilyet sem csinálnak felelosségteljes szulok. Ennek ellenére tényleg jo kis film volt.
  • Tikal #100395
    :(

igazán nincs rá szükség