106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
toto2700 #42673 még viccnek is rossz -
ezt ugyan még nem láttam, de barátaim lelkendeztek érte, és hátha sokak érdeklődését kiváltja:
The Boy in the Striped Pyjamas
A nyolc éves Bruno egy náci tiszt fia, kinek élete jelentősen megváltozik, mikor apját és vele együtt családját is egy előléptetésnek hála áthelyezik kényelmes berlini otthonukból egy elszigetelt területre (auschwitzi koncentrációs tábor), ahol az amúgy is magányos fiúcska senkivel se tud játszani. Megismerkedik Shmuellel, a korabeli fiúval, aki fura mód a drótkerítés másik oldalán lakik. Az állandóan csíkos pizsamát viselő Shmuellel való találkozások során Bruno megszabadul addigi ártatlanságától, és lassan, de biztosan a körülötte zajló felnőtt világ tudatára ébred. A két gyermek között barátság szövődik, amely természetéből fakadóan pusztító következményeket von maga után.
-
The Hebrew Hammer (2003)
Nagyon pofás kis komédia zsidóktól, zsidókról, de még gójoknak is tanúlságos! Ajánlom figyelmetekbe (elég súlyos).
Láttuk jobbat is, de akit érdekel a téma, az bólogatni fog végig, hogy lám-lám-lám... :DDDDD -
JÉZUSOM! -
lehet pályázik az IMDBn az utolsó helyre xD -
igen? nekem enyhe hányingerem támadt... -
off
fantasztikus lesz
-
Én is gondoltam mert sokszor eléggé élethű volt... -
valaki mondja mar meg nekem az Abe titkat. -
Nah, ezt nem is tudtam, ennyivel is okosabb lettem^^ -
nem belekötni akarok, meg mindegy is, de meg kell említeni, hogy amit láttál nem pusztán rajz. rotoscope-nak hívják a technikát. minden jelenetet felvettek rendes kamerával és utána változtatták át az egészet -
Inkabb ugy mondom, hogy az egyik legjobb, a befejezes valoban arcon csapott, meglepo volt, de mikor mar elhangzott, hogy kinek van a doboz cimezve, akkor mar sejtheto volt a tartalma.
En nem a film erteke szerint szoktam pontozni, hanem aszerint, hogy nekem mennyire tetszik, mennyire erzem at.
Lehet, hogy lattam mar jobb thrillert, lehet nem, ez nekem egy kerek 8-ast megert, negativ kritikarol szo sincs. -
Kamera által homályosan
A megrajzolása nagyon tetszett, szép volt, ami egyedül zavart benne, az a ház kertjének a megrajzolása volt(huhh, ez nagyon szőrszálhasogató, de akkor is zavart:D:D). A történet is jó, alapból nagyon tetszenek a drogos témájú filmek. A rendőrségen az irodán belül használt "egyenruha" pedig nagyon ötletes volt.
7/10 -
:D -
Seriff az égből ! Egy ujabb nagyszerű Bud Spencer film ! 10/9 -
Taken
nos a QoS rendezője jobban tette volna ha vesz egy kis ihletet innen, hogyan kell kamerarángatás nélkul verekedést, autos uldozést prezentálni... jo kis film volt, bár néha már azt hittem Liam megfullad 15 méter futástól, azokat a részeket ujravehették volna, egyébként kitünő kis film volt :) -
hm... azert nem ilyen befejezésre számitottál szerintem... szoval tényleg, mondj jobbat! :) -
kategóriájában mondj jobbat! -
Ennyi :D -
Hetedik
Erdemes volt megnezni, tetszett a hangulata is, a vege is jo volt (sejtettem, hogy mi van a dobozban), a tarsadalmi kritika meg ugy az egesz egyben volt jo alakitasokkal, legyen mondjuk 8 pont ra.
10-tol azert messze van szamomra, filmkataloguson a 2. helyezest szerintem plane nem erdemli meg. -
Bülbül virágszálam, a hozzád hasonlóak miatt dobtam ki a gumicsontot, hogy rágjátok, és úgy rá is buktál, mint gyöngytyúk a takonyra. Lesz Wanted is, ne aggódj.
-
mit kell foglalkozni azzal, hogy ha vki szid egy filmet? szidtak itt már olyan filmet ami nekem nagyon tetszett, de mégse álltam neki illetőnek, rá kell hagyni, nem kell vele foglalkozni, semmi értelme vitába szállni vele... -
Forest Gump Vs. Nagy hal ?
-
Shrekből az angyal
Aranyos kis szösszenet, de amúgy nem nagy cucc.
6/10 -
mate317 #42649 Akkor még nem láttad a Nagy hal-at!
Persze a Forrest gump is zseniális, de inkább romantikus, mint drámai. -
Forrest Gump
A legszebb film amit valaha láttam. 10/10 -
Majd leírja ha akarja. -
mate317 #42646 filmkritikus itt az sg-n...
komoly egy diploma...
kiváncsi vagyok, mi tetszett neki annyira egy gagyi popcornfilmen -
Bar nem eppen ebben a formaban, de most az egyeszer detto. -
És akkor ne tépjem a hajam, amiatt, ami itt megy?
Amiben nincs akció, az már nem is ér sokat?
Egy tökéletesközeli filmről írsz ordító baromságokat.
/moderálva/ -
Prof William #42643 Igazad van. A Sorozat jobban visszaadta a könyvet. Jack meg hiába jó színész de ott már az elején( meg amúgy álandóan ) úgy néz ki mint aki meg van kattanva. Bár a könyv végét nem merték bevállalni a sorozatban így az kicsit heroikusabbra sikerült az apa szemszögéből.
Ja és persze ami mkég jó ponnt hogy ak önvyből az egyik kedvenc karakteremnek Nincknek - az öreg néger szakács - is több szerepe volt - mint ahogy a könyvben is - míg a régi filmben Jack elég hamar rövidre zárta ezt a szálat. :) -
Az egy remek film...nálam 9/10. A tag benne elég érdekes felfogású. Kicsit hasonlít az egyik haveromra. Lehet majd egyszer ő is bekattan és eltűnik.... -
" szívfájdalmam a közelharcok megvalósítása volt."
100% egyet értek, rémgagyik voltak a közelharcok. -
Én is mostanában néztem.
Én eléggé bele tudtam élni magam az apa helyébe.
Kicsit lassú és vontatott de minimum 7/10
am egyébként ez minden csak nem akció : Crime | Drama | Mystery | Thriller -
Elah völgyében 3/10
Bár a szereposztás jo (Tomi Lee Jones, Susan Sarandon, Charlize Steron) a film nem ér sokat, szinte akciómentes. -
Az "elmesz te a francba" kicsit kulturaltabb formaban :
Szegyelheted magad az ilyen beszolasokert. PetruZ elistemrt filmkritikus itt az SG-en, toled meg nem olvastunk semmi mervado kritikat. Ugyhogy amig nem irsz jobbat mint o (amit ugye ketlek) addig ne irj ilyen lealacsonyitoan.
-
mate317 #42637 Hát ha neked a Wanted és a Sötét lovag is egyaránt 7 pontos, akkor grat, kedves amatőr filmkritikus úr. -
The Dark Knight (2008)
Hype, hype, hurrá? Hát... nem igazán. (Minden alábbi szigorúan szvsz.)
Sosem voltam Batman-os, sem a figura, sem a környezet nem váltott ki belőlem semmit, de az újhullámos feldolgozás első része (Begins) anno kb. tetszett (a korábbiak nagyon nem). Nem is tudom, mit vártam ettől a filmtől, bár olvastam a korábbi kritikákat és itteni ítéleteket, tehát nagyjából képben voltam, és vártam azt az élményt, amitől csak úgy hullottak a 10 pontos értékelések, de a végén mégis volt hiányérzetem, nem is kevés.
Először a pozitívumok: Ledger/Joker fantasztikus volt, poszthumusz Oscar-t, vagy akármit neki. Kár, hogy viszonylag kevés szerep jutott neki, annak ellenére, hogy ő indította be a cselekményeket, a változásokat. A sztorival sem volt bajom: összetett, érezhetően átgondolt, karakterfejlődést, -változást is észre lehetett venni benne. Talán csak kicsit túl volt spilázva, túl hosszú volt és a kétszeri befejezés sem tett jót a végének.
És ami nem tetszett: elsősorban a látvány. A trükkök néhol jók, néhol "az ötéves Pistike tologatja a játékát és lelkesen berreg hozzá"-szintűek. Azt hiszem, az a falon helyben megforduló száguldó motor örökre beég a retinámba, de voltak még hasonló dolgok. A másik, szintén a lárványhoz tartozó szívfájdalmam a közelharcok megvalósítása volt. Aki nem ismerné valamennyire a környezetet és csak kiragadott részleteket látna, nyilván gondolhatná, hogy a Batman csak egy robot, vagy Pistike stop motion technikával készült játékfigurás amatőrfilmjét látja, azért ilyen darabos a mozgása szegénynek. Tudom, hogy másoknak bejött, de szerintem béna volt. Az "ez nem is a darkos Gothan City" vinnyogásokhoz nem tudok hozzászólni, bár a korábbi részben tényleg mintha más jellegű város lett volna. Végül pedig nem tudom, a képregényekben mennyire volt technob*zi, de itt nyugodtan elhangozhatott volna, hogy "my name is Batman, James Batman" :). Gondolom, pl. a mobilos trükkel a denevér lokátorára akartak áthallással utalni (képzavar), de eskü' már várom, hogy a következő részben megismerjük a plafonon alvó és éjjeli lepkékre (pillangókra? ;) ) vadászó főhőst is. :P
Mi van még? Ja igen, a színészek. Bármennyire is kedvelem színészként Bale-t, a Batman nem az ő karaktere. Nincs meg hozzá az a testalkata, karizmája és beszédstílusa, ami olyanná tenné, és ez már a Begins-re is igaz volt, de itt talán jobban előjön. A Begins-ben egy szétesett figurából kezd kifejlődni, kevésbé látszott az a Batman, aki/ami a TDK-ban megkezdi az átalakulását. Ledger-ről már szóltam fentebb, itt még csak annyit, hogy ekkora beleéléssel szvsz nem volt véletlen az a folyamatos gyógyszeres nyugtatózás. Ez a pali szó szerint a lelkét adta a szerepért és az életével fizetett érte. Ami a mozivásznon összesen nem lehetett több fél óránál, az legalább háromnegyed éves valós - karakter szerepváltásokat jelenthetett a számára, amit nem hiszem, hogy szellemi elfáradás nélkül ki lehetett bírni. Jó, jó, ezt hívják színészetnek, de nem hiszem, hogy pl. - egy sarkított példával élve - Seagal papa telesírná éjszakánként a párnáját a szerepváltások okozta lelki defektusok miatt, ha értitek mire gondolok. :)
A többiek közül Maggie Gyllenhaal aranyos kis drága, bárhol és bármikor szívesen nézném :), a szerepét betöltötte és kb. ennyi. Eckhart karizmatikus figura, jól állt neki a "white knight" (és a sztori is megfelelő, többször erősített súly- és ellenpontot kínált neki a később kialakuló "dark knight" Batman-nel), majd a Kétarc szerep, ugyanakkor Oldman teljesen eltűnik a rendőrfülügyelő (szándékos! :) ) bőrében. Mindenki más a futottak még kategória, nem is volt jelentős szerepük.
Nem kamerás, nem valami gagyi, vagy rippelt verziót láttam, hanem az itthon kiadott DVD-t, nagyképernyős, wide LCD tévén és tűrhető házi hangrendszerrel, természetesen angol eredetiben és angol felirattal. A kép- és hangminőséggel nem volt semmi bajom, nem befolyásolt az értékelésemben. Amivel egyébként gondban voltam, mert vaciláltam rajta, lélekben sorbaállítottam a fent kiemelt dolgokat, súlyoztam, aztán végül mégis jobbra, a 7-es felé billent a mérleg, és ehhez már nincs is több hozzáfűznivalóm.
(Hogy előre bedobjam a kiélesített kézigránátot a homokosvödörbe: hamarosan (talán még ma) jövök a Wanted-del is és az az ellenpontja lesz a fentieknek, sok rosszat el fogok majd mondani róla, mégis szintúgy 7-est kap majd tőlem. :) )
-
mate317 #42635 Harcosok klubja:
Sztori 10/10
maga a Film 9/10
a magánhadseregnek nem láttam értelmét, és a végét sem értettem, lehet meg kell néznem még párszor
Az a baj, hogy a tv2 mindig vasárnap éjfélkor adja az igényes filmeket, múlt héten Hetedik, most FightClub, ezért hétfőnként mindig elkések órákról:D -
de most tenyleg.. valaki meselje mar el nekem. nem szeretnek ezert ujra leulni vegignezni egy filmet.