106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hvitya
    Mission Impossible Fallout

Nem sok kedvem volt moziba nézni mert az előzőből már kb semmire nem emlékeztem amikor itthon egy unalmas estén letöltöttem.

Ellenben mégis nagyon pörgős volt, jó sztorival, szinészi alakitások is rendben voltak igy végig lekötött. A végére kicsit már tényleg az akciójelentetek irreális szintet vettek fel, de annyira nem volt gáz.

8/10
  • LasDen #100675
    Foreboding

Etsukot furcsa érzés keríti hatalmába, hogy valami nincs rendben a világban. Munkatársa megzavarodik és többé nem ismeri fel a saját apját és más családtagjait sem. Tatsuo, a férje, pedig különösen kezd viselkedni miután megismerkedik a kórház új orvosával, Dr. Makabéval...

Néha jó dolog úgy leülni egy film elé, hogy már nem emlékszel miért is akartad megnézni a filmet vagy hogy miről is szól. Teljesen ismeretlenül felfedezni, megismerni jó dolog, pedig a hivatalos szinopszisok elmondják, hogy mivel is van dolgunk. De egy jó ideig nem derült ki, így eltöprengtem az eseményeken és nem mondhatom, hogy közel jártam a megoldáshoz.

2,5 órás film, de mégse éreztem, hogy olyan nagyon tele lett volna felesleges jelenetekkel. A 2. act elején volt egy kisebb leolvadás, de abból is sikerült visszajönni. Aztán a végéig nem volt megállás. Se a színészekre, se a karaktereikre nincs igazán panaszom.

Egyedül a sztori az, ami hagyott kívánni valókat maga után. Valahol a 3/4-nél bejönnek új karakterek a képbe és nincs igazán elhelyezve, hogy ők akkor most hogy és miért is kerülnek ide. Meg a külvilági események bemutatása is csapongó. Egyszer ez zajlik, aztán hirtelen meg már valami teljesen más.

6/10
  • RatBaG #100674
    betörés lett volna, nem rablás, azért.
  • Tikal #100673
    Death Wish

pff, miért nem lehet egy rablást normálisan bemutatni? Elmennek rabolni kötél vagy ragasztószalag nélkül? :D Na mindegy, nem ez volt a leggyengébb pontja a filmnek, nehéz lenne felsorolni mindet... borzasztó gagyi történet mesélés, az utóbbi idők bosszúállós filmjei közül a leggyengébb talán. Ettől ma már egy sorozat epizód is jobb.

5/10
  • Zephyr Retiring
    The Mirror Has Two Faces (Tükröm, tükröm) IMDb

Egy elmélet szerint, amit egy matematika professzor talált ki, a házasság sokkal jobban működhet, ha a szex helyett inkább a kölcsönös tiszteleten, az őszinteségen és a barátságon alapszik.
    Az ötletet mindenki egy működésképtelen elképzelésnek tekinti a prof ismerősei közül. Ám úgy alakul, hogy akad egy nő az egyetemről, aki lát fantáziát a tervben. Belevágnak hát: esküvő, együttélés, beszélgetések. Aztán minden a feje tetejére áll: az asszony egy reggel bejelenti, hogy estére szex lesz.

Másodjára láttam. Akkor is, most is tetszett és elgondolkodtatott.
    Mindig érdekesnek találom, ha más másként lát dolgokat.
    Szerintem műfajában (ha nem is a legjobb), de mindenképp igen jó alkotás lett.
    Imdb pontozás egy vicc. Részemről: 10/8.
  • LasDen #100671
    hát ez totál homály. Leültem, hogy majd akkor jól megnézem a Fabricated City-t, így estére, erre pár perc után rá kellett jönnöm, hogy a valóság az, hogy én ezt már láttam valamikor tavaly. Azért ha láttam egy filmet az elmúlt években, legyen akármilyen jó/rossz, azért szoktam emlékezni rá. De ez most totál kiesett. Ugye pár hete itt teljes bizonyossággal állítottam, hogy én ezt még nem láttam..... :D

helyette a
    Blockers

ugrott be helyettesíteni. Bár ne tette volna. Tucat szar vígjáték, 1-2 vicces poénnal...

4/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.08.11. 21:14:25
  • LasDen #100670
    My Tomorrow, Your Yesterday

Egy egyetemista, Takatoshi, első látásra szerelmes lesz a vonaton, mikor meglátja Emit. Összeszedve bátorságát megszólítja a lányt. Minden szépen és jól alakul számukra, de a lánynak van egy titka, ami megváltoztatja a kapcsolatuk kimenetelét.

Már a címből kiderül, hogy valami nem kóser itt. Így a film első harmada azzal telt számomra, hogy próbáltam kitalálni, hogy mi a csapda. Én először másra gondoltam, mint ami lett, aztán a 2. tippem már valamivel közelebb állt a megoldáshoz. Nem mondom, hogy hatalmas rejtély, viszont szerintem elkerülhetetlen, hogy az embernek egy másik hasonló film jusson az eszébe, mikor kiderül az igazság.

Ettől függetlenül és nagyon élveztem és ez egy szép történet. Két főszereplő jól illik egymáshoz, jó a dinamika közöttük. A mellékszereplők is jól tesznek hozzá.

Nincs igazán semmi, ami hiány érzetet okozott volna. Próbáltam kitalálni, hogy hogy működhetne ez az egész a mindennapokban, de nincs értelme... :D

7/10
  • BenedekFeco
    Deadpool 2

Pont, mint az első. Akinek az tetszett, annak a folytatás is bejön. Nekem személy szerint ez a "minden mondatban legalább egy, de inkább kettő filmes és/vagy poénos utalás" már néha túl sok volt. De ettől függetlenül tetszett. Legalább egy kicsit kilóg az utóbbi évek egy kaptafára készülő, szuperhősös képregény cunamijából. És még véres is egy kicsit.
    Cable egész badass gonosz, jó a stílusa. Bírtam.
    A drámázós, lassított lövedékes, elkapós, nooooooo jelenet komolyabbra sikerült, mint sok komolynak szánt filmben. Plusz az "átölelés", ahogy átmegy James Bond nyitányba, zseniális. Nálam ütött, mint a buszkerék.

7/10
  • CSOCSO
    Deadpool 2 (SuperDuper Cut)

Egyszer jo volt. Pont mint az elozo resz. Nekem tul sok volt az eroltetett poenkodas. 1-2 tetszett de a tobbi gagyi volt. Persze rengeteg, elfuseralt humorerzeku ember meg azokon is szejjel rohogi magat.
    A barpupultos gyereket nem lehetett volna fullosan mellozni? Egyenesen SZAR amikor vicceskedni probal.

legyen 6/10

Egy-ket elhalalozas nagyon erdekes volt. Foleg a szekrenyes /agyas a vege fele. Tiszta final destination szaga volt. Nem tudom eldonteni, hogy tetszett-e vagy baromsag volt.
    Lucky es Cable karaktere tetszett!

• Jim Morrison
    Deadpool 2

Elég meh, talán még az 1 is jobb, több helyen már nagyon túl tolta Ryan. Cable karaktere tetszett, legalábbis Josh Brolin jól játszott. Azért voltak benne olyan jelenetek is amik tetszettek, de szerintem elég közepes lett.
  • LasDen #100666
    Nem feltétlenül, de itt engem inkább zavart. Őt követjük végig és az utolsó harmadig csak passzív figyelője a városban történő dolgoknak. Folyamatosan ki akarja húzni magát, el akar futni és kerüli a konfliktust ha lehet. Ami nem baj önmagában, mert ő csak egy hétköznapi ember és sokan ezt tennék/tették a való életben is. Nekem ez itt nem működött. Így ebben az értelemben ez negatívum most...
  • Tikal #100665
    Nem az szerintem, de sokan nem tudnak úgy élvezni egy filmet, ha nincs akivel tudnak azonosulni. És a legtöbb film ugye arra épül, hogy te azonosulsz a főszereplővel...

Engem se zavar ha a főszereplő egy pöcs, a Nigthcrawler is jó példa erre, a főszereplő nem éppen egy role model, mégis rohadt jó film volt :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.08.10. 11:22:26
  • extra sensory
    "És a taxis személyisége is nagyon unszimpatikus volt. Pénzéhes, undok és totál nemtörődöm."

Ez feltétlenül negatívum? Az emberek jelleme különböző. Van aki tisztességes, van aki nem. Nekem pl. nem probléma, ha a főszereplő egy negatív pöcs. Tőlem lehet szar a jelleme, csak játsza ezt hitelesen, és legyen normális a történet, a dramaturgia. Másszóval merítse ki a film azt a kategóriajelölést amit kapott, azaz ha dráma, akkor legyen maximális dráma, ha vígjáték legyen vicces és szórakoztató, és így tovább. Ez a film szerintem tökéletesen hozta, ami elvárható tőle.
  • LasDen #100663
    A Taxi Driver

Az 1980-as Kvangdzsu-i mészárlás alapján.Egy legatyásodott taxisofőr nagy pénz reményében elfuvaroz egy német riportert a lezárt Kvangdzsuba.

Én sokáig azt hittem, hogy dél-korea, mint japán, a háború után a demokratikusság útjára lépett és szépen fejlődött. Helyette a '80-as évek végéig küzdöttek a puccsokkal és diktátorokkal.

A két főszereplő eleinte nem igazán tetszett, mert szinte semmi dinamika nem volt közöttük, még a végén sem igazán. És a taxis személyisége is nagyon unszimpatikus volt. Pénzéhes, undok és totál nemtörődöm. Egyedül lánya iránta szeretete az, ami menti. És a végére bár helyesen cselekszik és változik, de én engem nem győzött meg. Viszont az események igen erősen lettek megmutatva. Bár túl húzták a végén, lehetett volna rövidebb, de elég kemény események szemtanúi lehetünk.

7/10
  • CalebJoe
    Nálam ráver Thanos könnyeire simán 2 pontot.
  • Bokafix2
    Breaking In (2018)

Gonosz bűnözők támadják meg anyukát és a kiccsaládot... szerintem nézhető stuff, megfelelő módon adagolt feszültséggel... amúgy is bejönnek az ilyen ellenség elől bújkálós, kergetőzős thrillerek.

7/10
  • LasDen #100660
    Deadpool 2

Same old, same old...

7.5/10
  • Sequoyah
    Sajnos ezzel nem tudok vitatkozni...:D
    Hollywoodban az a kerdes hogy tudnak-e neki nagy meno plakatot gyartani valami hangzatos nevvel, ami miatt bemennek az emberek a moziba, fuggetlenul attol hogy jo film vagy nem...

Ha jo a film, de nem lehet 1 tomor mondatban elmagyarazni a lenyeget, hogy az felkeltse a figyelmunket, akkor mar eleg rossz eselyekkel indul.

De egyebkent sokszor nem is kell olyan jo filmnek lennie. Eleg egy kozepesen szorakoztato film (pl egy tucat romantikus vigjatek vagy egyszeru akciovigjatek), amivel eltoltok egy estet, aztan elfelejtem. Egy ilyen sosem lesz sikeres, ha nagy a koltsegvetese. Ugye regen erre voltak az egyenesen VHS-re keszulo filmek. Most ezt a szerepet toltik be a Netflix es tarsai. Kozepesen jo, de olcso filmek nagyobb mennyisegben, kis kockazattal a gyarto szamara. Es mivel sok ilyen keszul, 1-1 kozoluk meg siker is lehet.
    Az Extinction epp ez utobbi peldaja. Alacsony koltsegvetes, egy olcso, de azert ismeros foszereplo, es egy szokvanyos scifi-akcio keret, ami sokkal jobb lett a vartnal.
  • LasDen #100658
    Psychokinesis

Rossz apa haza talál+kis emberek vs nagy cég sztorik nyakon öntve szuperhősködéssel. Azok minden ismertetőjegyével.
    Én élveztem. Helyenként vicces, relatíve látványos és érdekes sztori. A rossz arcok elég humorosan lettek megfogva, így őket sem tudtam utálni teljesen. Kivéve a direktor csajt. Neki csak az volt a szerepe, hogy teljesen utálják.
    Teljesen könnyed szórakozás egy kis drámával.

7/10
  • dantor7
    Azért... HW igencsak "lehajol" olyan istentelen baromság filmekért, amiket néha a webshopból letöltök és megnézek, de már a címükre sem emlékszem annyira hulladék szarok. Vígjátékok, drámák, akármik, a moziban menő filmek 70%-a selejt. PONT amiatt mert ezekre a "tutibiztos receptekre" csap le hálivúd.
    (tényleg zárójelben, hogy talán azokkal a szakmákkal van a baj, amelyek megpróbálják előre jelezni egy film (vagy akármilyen termék) sikerét. ezek miatt kapunk ma csak utánzatokat, rebootokat és hasonlókat, kreativitásnak nyoma sincs. hálát adok a Netflixért, hogy legalább ott felbukkan 1-2 olyan ötlet, amit normálisan tudnak prezentálni, normális színészekkel)
  • TBTPumpa
    Hát, fiatalabb már nem leszek az biztos. ;)
  • LasDen #100655
    A légiós

Múltkor volt a Kickboxer a tv-ben (az is megér egy misét), és gondoltam előveszem a kedvenc Van Damme filmemet. Azért ez jobban sikerült, mint Tong Po-n való bosszú. A film első fele ugyanolyan bárgyú dramaturgiával dolgozik, de a végére sikerül helyre rázódnia. Azon jót nevettem, hogy azért áll be a Légióba, mert miután lerázta üldözőit, az az első poszter, amit meglát :D Arra, hogy Adewale Akinnuoye-Agbaje is játszik benne nem is emlékeztem. Az utolsó nagy harc a végén, azért jól sikeredett, úgyhogy elment.

5/10
  • tigeroo
    azthittem idősebb vagy... (= az életkorunk...)
    azért te is régi motoros vagy már.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.08.07. 14:04:25
  • TBTPumpa
    Wut? Én még 28 vagyok, majd az ősszel leszek 29, ha megérem.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.08.07. 13:53:46
  • RatBaG #100652
    az csak az öntőforma volt.
  • Synchronous
    Nidavellirben volt egy használaton kívüli kesztyű. Ugyanolyan mint Thanosé.
  • mégvadabbdisznó
    Ez a Marvel Kapitány mindenkit szét fog csapni, úgy érzem. Már csak azért is, mert nagyobb adut nem fognak tudni felvezetni nála a 4-dik részben, és ahogy olvastam, Thanossal is lesz egy szép püfölgetős-bepancsolgatós jelentsora. Kérdés, hogy a titánnak lesz-e új kesztyűje... mert az első ugye eléggé elhasználódott. Kesztyű nélkül szerintem két kávészünet között lebokszolja a csaj.
  • UUUU
    "Elizabeth Olsen mindig jó. Mivel még csak 28 éves (pont akkor született, mint én lol)"

Es nem tudod, hogy 29 eves vagy es nem 28? :)
  • SzinesGeza
    Strange szerint ezt kellett tenni.
    Hogy miért, az a következő részben kiderül.
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Thanos elmondja, mennyire tiszteli Vasembert és Strange segítségével életben is marad. De attól még a csettintésnél ugyanúgy meghalhatna... de nem hal meg, sőt, egyik Avengers sem."

Strange tudta, hogy Tony a csettintés után is életben fog maradni, hiszen látta az összes alternatív jövőt... és figyelembe véve, hogy a sztori elején azt mondta Tony-nak, hogy gondolkodás nélkül feláldozná őt a kőért, ebből nyilvánvaló, hogy nem azért történt a megmentése, mert Strange-ben felébredt az empátia és megesett rajta a szíve, hanem azért, mert tisztában volt vele, hogy a 14 millió lehetséges végkimenetel közül egyetlen verzióban győznek, és abban az egyetlen verzióban benne van Tony is... tehát ha ő kimaradna, akkor 0-ra redukálódna az esély.
  • Sequoyah
    Ez egy mese, nem a valo vilag. A valo vilagban MINDEN ok okozati osszefugges eredmenye. De ez egy mese, amit irok irtak,
    akik messze nem gondoltak mindent vegig, tehat tele maradt lyukakkal es logikatlansagokkal a sztori, amik nem feltetlenul feloldhatoak barmilyen rajongoi teoriaval sem. Masreszt vannak mas szempontok is, peldaul kinek jar le a szerzodese.
    Szoval teljesen realis, sot valoszinu az a lehetoseg, hogy veletlenszeruen pont ok maradtak eletben a penzfeldobasok vegen, es pont, csak mert az irok generaciovaltast akarnak az univerzumban.

Ne keress mindenben tortenetbeli logikat, amikor egy meserol van szo.
  • Sequoyah
    Extinction (2018)

Kellemes meglepetes. Orulok hogy a Netflix (Amazon, Hulu es a tobbiek) felkarolja az olyan filmotleteket amik jok, de a klasszikus Hollywood mar nem hajol le ertuk, mert nem 100+ millios otlet. Persze nem olyan jok ezek mint a nagy blockbusterek, de a film-ipar halala lenne, ha csak a legnagyobbak maradnanak.
    Es abszolut vallalhato film ez, nem sokkal marad le egy block-bustertol. A latvanya rendben van, a tortenete is jo es fordulatos, es a mondanivaloja is elgondolkoztato.
    A legnagyobb negativum a foszereplo. Birom Michael Peñat, de nem eleg jo ahhoz hogy elvigyen egy filmet a hatan foszereplokent, maximum egy vigjatekot. Egy karakteres, esetleg sztar-statuszu szinesszel egy felsokategorias film is lehetne.

7/10
  • Sequoyah
    Mission: Impossible - Fallout (2018)

Azt hiszem ez a film tokeletesen megfelel a hirnevenek. Nagyon latvanyos, nagyon akciodus, es persze izgalmas. A sztorijaert nem kap Oscart, de szerintem boven megfelelt.
    Tom Cruise pedig tovabbra is az altalam leginkabb utalt szinesz akinek hajlando vagyok megnezni a filmjeit, mert mindig jok...:D
    Henry Cavill is jol mutatott mellette, nem jatszott alarendelt szerepet.
    Ezen kivul volt par 1-2 jol sikerult atveros fordulat, amik tetszettek:)

Ami negativum (legalabbis en jobban elveztem volna ezeket javitva):
    - Tul sok akcio. Ma sok filmnel gyakori, hogy a film az elejetol a vegeig egy nagy akciojelenet, emiatt semmit nem lehet igazan kiemelni, es a film felenel belefarad az ember, a vegen meg mar nem is izgul emiatt.
    - Elozohoz erosen kapcsolodik, hogy hianyoznak azok a cselekmenyek, amik lassabbak, precizebbek es feszultebbek, es ugymond "kemesebbek" (legjobb pelda erre az elso resz betoreses adalopos resze). Egy ilyen cselekmeny-elemmel a fenti akcioorgia megtorheto lett volna, hogy aztan a vegere nagyobbat csattanjon az uldozes.
    - Az utolso jelenetsor az mar nem "lehetetlen kuldetes", hanem siman ongyilkos orultseg volt. A ketto kozott azert van kulonbseg:)

7/10
  • Kojiro
    Én ezt értem, de én arra próbáltam utalni, hogyha veszünk 10 szuperhőst és abból kijelölsz egy 5 fős csoportot, pl eredeti első részből avengersek, akkor annak az esélye, hogy véletlenen alapulva pont az az 5 maradjon életben, az nem lehetséges, csak ha a végkimenetel manipulálva van valahogy, valaki által. vagy a kövek által.
    Van erre egy képlet, egy híres matematikus számolta ki, a pénzfeldobást és a rulettasztalt alapul véve. A valószínűsége a fenti példánál ilyen 1/800-ad kb., vagy még kevesebb.

A másik, hogy ugye 6 kő van. Senki nem élte túl, akinél valaha kő volt. Ez se véletlen, biztos lesz jelentősége.
    Nova Corps, Loki, Collector, Gamora (lényegében nem volt nála, de csak ő tudta, hol van), Strange, Loki-Vision.
  • LasDen #100641
    Starship Troopers: Traitor of Mars

3/10
    Szeretne többet tudni?

Ez egy kalap fos...
  • Count Adyn
    meg 0,5 től felfele kerekit Thanos is:)
  • Jim Morrison
    dangit. spoiler tag, de avangers spoilerre szamitottam, nem hangya es a darazsra :(
  • DantszEE
    Wasp meghalt, Amerika kapitány nem.
    Egyébként Wanda és Sam, sőt immáron Póki is hivatalos Bosszúálló, mégis meghaltak.

De a Bosszúállókból azért is élhették túl ilyen sokan, mert ugye mint te is említetted a papírforma úgy szólt, hogy semmilyen kasztot nem vesz figyelembe, teljesen random öl. Vagyis az sem volt figyelembe véve, hogy ki Bosszúálló. Tehát Vasember, Kapi, Hulk, stb, csak mint random emberek maradtak életben. Nem mint a Bosszúállók jelentős tagjai.
    Elég közeli kompenzálásnak meg ott vannak a Galaxis Őrzői. Onnan meg mindenki meghalt, leszámítva Mordályt.

Egyébként Draxx és Groot azért is halhatott meg, mert oké, hogy mindegyikőjük utolsó képviselője a saját fajának, de nem a saját bolygójának. Draxx mellett gondolom még volt sok ezer egyéb állatfaj, amik meg túlélték a csettintést.
  • Jim Morrison
    Death Wish

itt ott még nevettem is, eli roth 'munkája itt-ott' látszik

popcorn, közepes
  • tigeroo
    egyensúlyt hoz, de nem faj és néptől függően. ezt szerintem nem veszi bele a képletbe. az univerzum fele menjen el, ennyi. bár valamilyen reddit user kiszámolta, hogy igazából több hal meg így, mint az 50% (repülőgép pilótával együtt meghalnak az utasok is stb.)