106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ha csak egy kicsit jobban bele akarsz merülni, nem kell megvenni, le lehet tölteni + van ugye a mósönkomik + vannak egyoldalas összefoglalók a fejezetekről + jó kis elemzések, EZ pl az 5-ös fejezetről, amiben kiteljesedik a képregény szimmetriája (ebben a fejezetben az első oldal az utolsó tükörképe és így tovább, ez jellemző az egész műre)
a magyar kiadásban egyébként van egy kis extra: a könyvek végén van egy jegyzet, amiben egyrészt lefordítják az újságcímeket, graffityket, stb, plusz elemeznek ezt-azt (pl. utalást valami olyanra, amit az amcsik simán értenek, mi talán nem) és felhívják a figyelmet egy csomó mindenre -
Pl. teli van vele a net, mivel a fan-ek kiverték a balhét emiatt (is). Szal. akár utána is tudtok nézni. Úgy az igazi, nem elmesélve. :D -
Jah. De IMDB-n magad is megtalálod. Ugyanaz a nevük ugye... :D -
Ne szivasd egy rosszul megfogalmazott kérdés miatt!
-
A filmnek az eredeti befejezése látható a mozikban :) -
Mi az eredeti befejezése a filmnek? -
Brádá, a motion comic-ot már linkelted ide 1x, ugye? -
Ja igen, azt hagytam ki a kokmentből, hogy érdekelt volna az eredeti befejezés.
És nem is értem, miért lett PONT AZ megváltoztatva, amikor a film többi része dettó az eredeti képregényt másolja.
Több poént pedig akkor a képregénybe írhattak volna :D -
Amúgy pl. az eredeti befejezésen bexartál volna... :DDD (az pont nem ilyen rózsaszín és nem is ilyen valószerű) -
jah, semmi koncepció nem volt a filmben :D
engem az érdekelne, h mindig csak 1 ember utazik a negyed kettes metróval? lol meg minden nap eltűnik egy ember, akit a metróban láttak utoljára? na mindegy, tudom én h ilyeneken nem szabad gondolkodni egy horrorfilmnél, de hát akkor is...
max 4 pontos film, a tiló miatt, az tetszett :D -
Nézd meg a motion comic-ot, az választ ad(hat) kérdéseid egy részére.
Amúgy mivel 80-90%-ban SZÓ SZERINT az történik és azok a szövegek hangzanak el a filmben, mint az eredeti képregényben, így nehéz lenne "több poént", vag "több akciót" beletenni, merthogy az már nem AZ lenne.
/me csak az "erotikus" jelenteket untam halálra, de azt szinte minden filmben. Ha poreszt akarok nézni, van párszáz giga minőségi anyag idehaza, miért néznék uncsiak kitakart, erőltetett szoftero szenvedést. Jobb filmben ezt úgy oldják meg, hogy összefexenek, snitt, már túl vannak rajta, rágyújtanak ééés tovább, eksön! -
Watchmen
------------------------
6/10
Aludtam rá egyet, tegnap még 5-öt akartam rá adni, de leülepedett.
Tényleg fasza a sztori, jók a karakterek, faja a látvány, de a filmnek rengeteg üresjárata van, amikor az ember akarva-akaratlan elkezd unatkozni.
Szinte vártam, hogy a sztori mikor vált már át Rorschach sztorijára, szvsz egy teljes filmet elbírt volna csak az Ő karaktere, nekem valszeg jobban is tetszett volna, ha a banda fele nincs is a vásznon. Ha Ő nincs, max 4 pontot ért volna a film.
Látvány fasza, de semmi extra, bunyók jók de kevés (tudom nem ez a lényeg, de én hiányoltam, talán ritkábban unatkoztam volna, minden esetre Nolan tanulhatna Snydertől etéren), több poént vártam, elfért volna, a végkifejlett pedig über, nem erre számítottam.
Pár kérdésre a válasz engem érdekelt volna, illetve a képregényt nem ismerve lehet, hogy abban van a válasz, de nem fogom megvenni a füzeteket, annyira azért nem tetszett. Érdekelt volna Rorschach maszkjának a története, érdekelt volna, hogy ki mitől olyan erős, érdekelt volna a film végén látható, teljesen funkciótlan kék szarvas tigris MIÉRTJE ÉS HOGYANJA.
Szóval egynek jó volt, és mindenképpen másodszor is nézős, de csakis dvd-n. -
én egyedül a magyarázatot hiányoltam -
Midnight meat train
Nagyon súlyos a film... Nem gondoltam hogy ilyen jó filmet fogok látni, bár sokan dícsértek, de én egy átlag horror/thriller-re számítottam, de ez annál sokkal több... Volt pár durva jelenet benne, ami sokaknak kiverheti biztosítéket, de ez így volt tökéletes, kb ugy néztem meg a filmet hogy semmit nem tudtam róla, ha itt nem írnak róla páran nem is tudtam volna hogy létezik. :D A vége meg ütött nem gyengén. Az elmult évek egyik ha nem legjobb horrorja nálam, nem értem imdbn miért 6,6? Bár tény ott nem nagyon érdemes adni ott a pontoszámokra.. Nálam ez 9/10. -
ba32107 #45186 Hitler és Kerekes József? OMG
-
Twilight - Alkonyat
Megnéztem, de kár volt. Volt ugyebár itt Viktor azon cikke, hogy "Alkonyat - Az új Harry Potter?", na gondolom csak nem lehet olyan rossz, mint amilyennek hangzik ... tévedtem.
Az egész egy unalmas lerágott csont, sem történetileg (bonyolultság, sztoriszál, ...), sem látványilag, sem semmilyen egyéb módon nem találtam hasonlóságot, az egész egy UNALMAS kiszámítható nagy nulla.
Az egyetlen hasonlóság a két film között, hogy a Twilightban szereplő csaj mondjuk Granger kishúga lehetne (van némi hasonlóság, testfelépítésben is) ... és ezzel el is mondtam mennyire hasonlít a NAGY Harry Potter filmekre (amiket lehet szidni, hogy mi mindent nem adnak vissza a zseniális könyvekből, de a könyvben annyi van, hogy esélyük se volt rá)
Szóval max akkor érdemes elmenni a filmre, ha hölggyel ülsz be, és tökmindegy mi szól a háttérben .. -
Jó ez a poszter, ki vette észre a tükörben a gyereket ?? XD -
viizo #45183 Hitler - A Gonosz Ébredése (Hitler - The Rise Of The Evil)
A Valkűr után megjött a kedvem a második világháborús filmekhez, így sorra kerítettem ezt a 2003-as, két dvd-s, Hitler felemelkedéséről szóló filmet.
Ahhoz képest, hogy hossza miatt kétrészes tv-filmnek szánták, igen neves szereplők játszanak benne (Robert Carlyle, Peter Stormare, Peter O'Toole, Liev Schreiber, stb), egytől egyig kiváló alakításokkal. Robert Carlyle ráadásul annyira kiválóan alakítja a korai diktátort, hogy az már-már félelmetes.
Jóval inkább politikai dráma, mintsem akcióban dúskáló háborús film, hiszen az akkori német politikai csatározásokat, és a hatalomra kerülésig vezető utat mutatja be.
Hiába az aránylag, mozis szemmel nézve alacsony költségvetés - kivetnivalót sem látvány, sem feszültség, sem dramaturgia tekintetében nem találtam, a filmzenét is eltalálták.
Rám nagyon nagy hatással volt a film, és ha rajtam múlna, a megnézését kötelezővé tenném mindenkinek.
10/10
(Bár eredeti nyelvvel néztem, belehallgattam a szinkronba: fél percet bírtam kb... Hitler magyar hangjának Kerekes Józsefet választani teljesen abszurd és rossz választás volt - kifejezetten elkerülendő szinkronnal nézni!)
-
viizo #45182 Underworld - Rise Of The Lycans
Sem jobb, sem rosszabb mint az előző Underworld filmek, bár nekem már az előzőek sem jöttek be túlzottan. A végére már zavart hogy a film 90 perce alatt talán ha bruttó kettő perc játszódik aránylag világosban, ezen kívül az egész film kékes sötét, és totál színtelen.
Érdekes volt látni az eddigi high-tech fegyverek után ezt az előzményfilmet a középkorban, aminek ráadásul az előző részek miatt tudjuk is a végkimenetelét.
Vannak benne jobb-rosszabb megoldások - de igazán egyedül a részek közti átkötő, az utolsó perc tetszett igazán az egészből, az kifejezetten ötletes volt.
Nálam ez: 10/5 -
martindante #45181 The Unborn - A túlvilág szülötte kritika
-
Beszétük már itt nemrég, én
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!húsfertőzésre, vagy valami ilyesmire tippeltem, de igazán konkrét megoldást még nem olvastam.
-
én egy dolgot nem értek ezen kívül/múgy a film nekem nagyon tetszett/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mi volt az amit a hentes levagdosott magáról és formalinos üvegbe dugdosta? -
ehh éppen most néztem meg én is :D
Nekem is tetszett, főleg mert én nagyon bírom Sean William Scott agyament vígjátékait! Szóval érdemes megnézni :D
Én viszont csak 7 pontot adok rá pont a történet miatt, lehetett volna kicsit őrültebb is és nem az a "tanító" jellegü, de igy is abszolut jó film!
(Ronnie és Wheeler a legkeményebb páros xD ) -
Role Models
Ez nagyon tetszett. :D
Seann William Scott és Paul Rudd két energia ital promós csávót játszanak, akik közmunkára lettek ítélve, ami nem más mint a Sturdy Wings nevü szervezet által egy-egy kisgyerek mentorává válása. Egy hónapig 150 órát kell tölteniük a gyerekekkel.
A történet nem nagy cucc, de nem is az a lényeg, hanem a poénok, amik nagyon bejöttek. :))
Először 8at akartam rá adni, de az egy cseppet sok, de a 7et már kevésnek érzem úgyhogy legyen:
7,5/10
:D
McLuvin' ott van a szeren!:) -
Punisher/Punisher: War Zone -
igen bocs keverem mindig a két írót,Dean R.Konntz jobb.. -
Debizony, a Rossz hely Dean R. Koontz műve -
A Rossz hely-et nem Koontz írta? Egyébként szerintem az a történet elég összetett ahhoz, hogy egy jó szar filmet csináljanak belőle :) -
The Midnight Meat Train
hát Clive Barkertöl kicsit többet vártam, a Rossz Hely-et vajon mikor filmesítik meg már?
nem értettem mik azok azok a szarok végül is a végén ezt elmondhatná valaki?
7/10 -
Legjobb mikor zombinő ott van az udvaron, nézi a két hülye, erre mondják, ez be van baszva mint az állat:DDD -
ez kibaszott jó film:D ahogy a Hot Fuzz is, röhögés garantált:D -
Ja, a végi mészárlás elég kemény, ki se néznéd belőle... nekem a "fasisztázó" néni volt a kedvencem, stílszerűen 1 II. világháborúban használatos géppisztollyal :D -
Alapfilm. Azon kevés mai vígjátékok egyike amin még nevetni is tudtam. -
sandor8206 #45167 Vaskabátok-ból kedvenc jelenetem, amikor "visszatér" és nekifutásból pároslábbal lezúzza az egyik nagyit :-) jó film! -
HÚHA :D
KELL!!! -
"Oh, sorry, dear, I was miles away"
:DDDD -
az idiot párosnak van még egy filmje, Danger 50.000 zombies! címmel...
fárasztó, de szintén korrekt! -
jah, mikor a nőnek mondják, h mutassa a zombie arcát. ez az, jó lesz! :DDD -
kicsit hosszú meg vontatott, de a vége kárpótol mindenért :D -
Én végig fetrengtem a filmen, beszarás jó, többszörös újranézési faktor is adott :)
Nade a Shaun of the dead se kutya azért :DDDD