[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #45183 Hitler - A Gonosz Ébredése (Hitler - The Rise Of The Evil)
A Valkűr után megjött a kedvem a második világháborús filmekhez, így sorra kerítettem ezt a 2003-as, két dvd-s, Hitler felemelkedéséről szóló filmet.
Ahhoz képest, hogy hossza miatt kétrészes tv-filmnek szánták, igen neves szereplők játszanak benne (Robert Carlyle, Peter Stormare, Peter O'Toole, Liev Schreiber, stb), egytől egyig kiváló alakításokkal. Robert Carlyle ráadásul annyira kiválóan alakítja a korai diktátort, hogy az már-már félelmetes.
Jóval inkább politikai dráma, mintsem akcióban dúskáló háborús film, hiszen az akkori német politikai csatározásokat, és a hatalomra kerülésig vezető utat mutatja be.
Hiába az aránylag, mozis szemmel nézve alacsony költségvetés - kivetnivalót sem látvány, sem feszültség, sem dramaturgia tekintetében nem találtam, a filmzenét is eltalálták.
Rám nagyon nagy hatással volt a film, és ha rajtam múlna, a megnézését kötelezővé tenném mindenkinek.
10/10
(Bár eredeti nyelvvel néztem, belehallgattam a szinkronba: fél percet bírtam kb... Hitler magyar hangjának Kerekes Józsefet választani teljesen abszurd és rossz választás volt - kifejezetten elkerülendő szinkronnal nézni!)