106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mégvadabbdisznó
    Ezt én se értem túlzottan. Mi volt itt a logikai hiba? Ugyanazt a filmet néztük?
  • Tikal #100715
    Milyen csúnya logikai hibák voltak?

Tudnál még mondani hasonló filmet, ahol ennek a témának nem csak a felszínét kapargatják, mert megnézném ha nem láttam még.
  • PetruZ
    Upgrade (2018): Az élvezeti faktort erősen rombolta néhány csúnya logikai és technikai baki, illetve hogy a baleset előtti jelenetben valamiért beugrott, hogy mire megy ki az egész és ki a valódi hunyó, így egyik csavar sem ütött már. Tisztességesen megcsinált munka, kár, hogy csak a felszínt kapargatja a techno-sapiens témában. 5/10
  • CSOCSO
    Upgrade
    egyszer elmegy. Nem utott akkorat a csattano. Voltak benne jo reszek de a sztori mondhatni klises. Legalabbis semmi ujat nem hozott szerintem.

7/10
  • extra sensory
    Az ilyenfajta filmek nem annyira a zsánerem... de meggyőztél... hozom a popkornt.
  • Tikal #100711
    jó film, nagyon tetszett.
  • hiper KOCKA
    Upgrade 2018

Ha súlyos autóbalesetet szenvedsz, és közben még a gerinced is atomjaira törik szét, akkor két alternatívád van: nézheted a plafont, mint Javier Bardem a Belső Tengerben, és merenghetsz az elszalasztott lehetőségeiden, miközben kotyvasztgatod a ciánkoktélt, ami instant örökbérlet az Álomszigetekre... de ha egy lehetséges jövőben élsz, ahol a technológia és a mesterséges intelligencia egy anakoda szorításában tartja a világot, akkor talán talpra állsz.

"Tom Hardy" világa az utóbbi... szerencséjére? Vagy szerencsétlenségére? Ezt mindenki döntse el maga, miután megnézte a filmet. A lényeg, hogy emberünk karrierjét és életét rendesen gerincre vágja (haha) az autóbalesete, és gyakorlatilag nyaktól lefelé nem különbözik egy bonszai fától... már ami a mozgást és az aktivitást illeti.

De van megoldás... a beültetett mikrocsip (Stem) és a benne fortyogó M.I. talpra állítja, sőt nemcsak hogy talpra állítja, de fantasztikus erőhöz, akrobatikához, relfexekhez és ügyességhez juttatja hősünket. Sőt, harc közben gyakorlatilag ontja a taktikai információkat, mit hogyan csináljon, hogy elérje a célját.

De a sztoriról nagy vonalakban elég is ennyi. Az Upgrade világa az, amire elsődlegesen reflektálni szeretnék: nemcsak egy, a miénkhez képest nem túl távoli jövőképet körvonalaztat, hanem bemutatja a homo sapiens evolválódott verzióját, a homo techno-sapienst, amely az emberi testbe ültetett robotkarok, elektronikai alkatrészek, és az érzékelésért felelős funkciókat ellátó testrészeket helyettesítő mesterséges kreálmányok, mint a robotszem vagy röngtenszem által válik a bolygó dominátor fajává.

A biológiai anyag és a cybertechnológia egy olyan bizarr és halálos keveréke jelenítődik meg a vásznon, amely a technológiai szingularitás eseményhorizontjának közelébe taszítja a világot. Ha elértük a "bvp"-t, akkor nincs többé visszatérés, és az M.I. lesz a győztes. Először csak apróbb léptékekben, kisebb újításokban jelentkezik a fejlődés... itt feltűnik egy egész életét VR sisakban töltő gamer, ott egy fluoreszkáló szemű figura, amott meg egy puszta tenyerével sorozatlövő kókler... de az igazi változás nem látható szabad szemmel... az alaplap áramköreiben tenyésző M.I. szilaj és önfejű módon terjengeti csápjait a biológiai anyag és az emberi elme uralta világ felé, hogy kikövetelje magának az őt megilletű jussot, és feljön a 0-k és 1-esek világából, hogy a saját képére formálja a bolygót.

Ezzel a koncepcióval játszadozik el a történet, és ezt mesterien teszi... ahogy megnéztem a filmet, majd utána megfigyeltem mennyire a technológia uralja már most is a világot, egy nehéz érzés kezdett telepedni a szívemre... pedig nem mondanám magam kifejezetten technofóbnak vagy ilyesmi, de eszembe jutott hogy mi lenne, ha a kutyám nyakába ez a csip került volna és a Stem átvenné a teste fölött az irányítást...

Mi lenne ha rám támadna? Mit kezdenék egy fejlett taktikai érzékű, szuperreflexű kungfu kutyával, aki folyamatos M.I. támogatással osztogatja nekem a pofonokat?
    Jó, ez a félelem egyenlőre nettó hülyeségnek tűnik, de a film nem ezt az érzetet keltette bennem... nagyon is elhitette velem, hogy az amit láttam, belátható időn belül megvalósulhat, és napi rutinná válhat. Mivelhogy a képi világ egyáltalán nem volt agyonfuturizált, nem az 5-dik elem, vagy a Dredd bíró miliője öltött formát, csak itt-ott látható még a fejlett technológia, de már egyértelműen kezdett szárba szökkenni és elterjedni.
    Mindenesetre, ha a film sztorija kezdene valóra válni, akkor két lehetőség van: elvonulni a civilizációtól és visszatérni a középkorba, vagy beruházni a legkorszerűbb nyakba ültethető mikrocsipre, és meganindzsa harcossá válni. (Legalább le tudom verni a kutyát).

8/10
  • Synchronous
    Szerintem rohadt jó kis akciómozi. Bár nem tolták túl a költségvetést az tény, mert összvissz 5 millió dollárból hegesztették a filmet, de az amit összehoztak ebből a gyakorlatilag "szociális segélyből", az több mint elfogadható. És még csavarok is vannak a sztoriban. Ez is világossá teszi azt a tényt, hogy egy jó filmhez elsősorban nem pénz kell, hanem jó forgatókönyv, hozzáértő rendezés, hiteles színészek, ötlet és kreativitás.
  • Shep
    Nekem szinte végig olyan érzésem volt, mintha a Deus Ex low budget verzióját nézném.
  • CalebJoe
    Egyetértek, nálam magasan veri a Johansson vergődését a GITS-ben.

gondolom innen is kaptak kis inspirációt a készítők
  • UUUU
    Akkor viszont, nem pont ugyanakkor szulettetek, maximum azonos evben, de mas napon, mivel E. Olsen 29 eves. (1989. február 16) :) Ezert poenkodtam kicsit.
    Te meg idezem ezt irtad, hogy "Elizabeth Olsen mindig jó. Mivel még csak 28 éves (pont akkor született, mint én lol)"
    Ugy hogy most mar vegleg megzavarodtam. :PPP
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2018.08.16. 07:50:54
  • Kmarha
    Deadpool 2
    Avagy megint az én ízlésem lehet a furcsa

Emlékszem mennyire élveztem anno első két megnézésre a A galaxis őrzői filmet, félre rakva minden hibáját, teli szájjal végig röhögött mozi élmény volt. A Deadpool 1 meg egy kicsit kínos, végig a kihagyott lehetőségeken feszengett, szórványosan felkuncogó időtöltés.

Aztán jön a mindenből többet. Első felvonás A galaxis őrzői 2. Végig se bírtam nézni, minden idegesített. Ami korábban vicces volt, az erőltetett és kínossá vált, minden, ami érdekes újszerű, az átfordult unalmas, inkább bele kéne pörgetni jelenetekbe. De a legtöbb hozzászólás amit láttam, meg imádta (talán még belém is kötöttek, hogy úgy értékeltem, hogy az utolsó 10 perces főboss harcot akkor még meg se néztem - spoiler, semmit nem változtatott az előtte lévő 1,5 órán)

Aztán a Deadpool 2. Legalább annyira élveztem, mint amennyire mások utálják. Nagyjából minden benne volt, amit az első részből hiányoltam. Lényegében mindenből többet kaptunk, karakterből, poénból, utalásból, kikaccsintásból. Valószínűleg az én aktuális értelmi színvonalamat minősíti, de legalább nagyon is szórakoztatott az X-Force Tucker and Dale vs Evil-es kezelése és Domino szúpérkepéssége is.. A humor az ízlés kérdése, nálam pont betalált a film egészére jellemző csöndes viccelkedés, mikor csak úgy halmozzák rezzenéstelenül a másik szemébe bámulva a kínos szövegeket, de az ezt sokszor megtörő harsány, sokszor az esős-kelős poénok szintjén mozgó jeleneteket is.

Szóval igen, én tudom ajánlani, jó volt annak, aminek szántam és gondolom szánták a készítők.
  • mégvadabbdisznó
    Basszus, végig azt hittem, hogy ebben a filmben Tom Hardy játszik...
    Csak miután megnéztem a filmet és kíváncsiságból rápillantottam az imdb-re, akkor esett le, hogy a főszereplő srác nem is ő... :D
    Olyanok mint két tojás... de még a stílusuk is hasonlít.
  • Bokafix2
    Upgrade (2018)

Csak röviden: kurvajó... és többszörnézős. Ennél soha rosszabb cyberpunk mozit.

9/10
  • Zephyr Retiring
    Rampart. imdb

Mint fentebb látható is, nagy sztárok neve fémjelzi az alkotást. Több díjjat is bezsebelt.
    Én azért választottam, mert végre lett egy szabad délelőttöm, gondoltam nézek valami jó kis csihi-puhi lövöldözős akciót.
    Nagyon nem erre számítottam. Ez inkább egy pszicho-melodráma egy zsaruról, aki hogy mentse magát, még a saját családjának is hazudozik.

Nem is akarom megérteni, ez mitől is tetszett bárkinek is.
    10/1. Nálam ez ennyire futja.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.08.15. 11:55:03
  • Jim Morrison
    The Open House

ezt a fost. azt a 25percet is soknak tartom míg végigpörgettem.
  • Devv
    Sleepaway Camp 2 (1988)

A kedvenc műfajom, a B kategóriás slasher egyik gyöngyszeme, az utolsó percek miatt kultfilmmé lett első rész folytatása. Na, ez az igazi nagybetűs B osztály. Itt nincs maszkos gyilkos, itt egyből tudjuk és látjuk ki aprítja a táborlakókat. Van itt minden a teljesség igénye nélkül: késelés, fojtás, akasztás, fúrógép, akkumulátorsav, élve elégetés, pottyantósba letuszkolás (nem vicc)! A kategóriához képest van egy szép erotikus jelenet is valamint tiszteletét teszik a nagyok is a táborlakók által: Freddy, Jason és Bőrpofa. A kis költségvetés láttán a végén a lélegző hullán már meg sem akad a szemünk...

Jó reggelt táborlakók!

6/10
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2018.08.15. 07:57:40
  • Sequoyah
    Lady Bird (2017)

Klasszikus gimis felnovestortenet. Se tobb, se kevesebb, bar minosegben valoban magasan all, ami magyarazza az Oscar jeloleseket.
    A hangulata jo, elkeruli a tulzott kliseket, es elgondolkoztat par probleman, ami pozitivum. Negativum hogy a klasszikus eletrajzi filmekhez hasonloan igazabol nincsen tortenete. Csak tortennek egymas utan a tobbe-kevesbe osszefuggu esemenyek, mindenfele focsapas nelkul, es ezert gyakran unalmassa valik.

Elismerem a film ertekeit, de engem nem igazan fogott meg. Talan ha kozelebb lennek a gimis eveimhez:)
    6/10
  • Shep
    Operation Red Sea

Kínai Néphadsereg propagandafilmje. Van itt minden, hajók, drónok, tankok, wingsuit, mesterlövészek, önfeláldozás. Akciók rendben vannak de sokszor elég nehezen követhető mi is történik éppen. A cselekmény folytonossága sincsen meg állandóan megtörik, ugrálunk egyik helyszínről a másikra csak azért, hogy egy újabb helyen lőjenek szét embereket (nagyon durva jeleneteket is bemutat a film, 18 alatt tényleg nem ajánlott), robbantsanak fel mindent ami létezik.
    Erősen érződött az, hogy a kínaiak is akartak maguknak egy Black Hawk Down-t csak egy kicsit másképpen, de ez sajnos nem sikerült.
    Háborús filmek rajongóinak ajánlott, másnak nem nagyon, nem azért mert nem élvezhető, hanem mert mint, film nem jó.
  • Blasta
    "A történetszál miért kerül A pontból B-be? Semmi...ja azzal megoldják Deadpool benyögi gyenge forgatókönyvírás...
    Nincs megmagyarázva mi miért történik.."

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Wade csaját kinyirják -> Wade maga alatt van, megprobalja megolni magát, sikertelenul -> amikor felfedezi a mutáns geneket kikapcsoló nyakpántot, elfogatja magát, hogy véget vessen végre a szenvedésének -> itt jön Cable és egy gyereket ki akar nyírni -> Wade rájon, hogy azért ez nem frankó, így kvázi új értelmet ad a létezésének azzal, hogy megpróbálja megmenteni a gyereket meg a lelkét és aztán mint kiderul a jövöt is.

Szerintem akciófilmes síkban ez tobb mint elegendo magyarázat arra, hogy mit miért látunk a vásznon. Nem, nem mondom, hogy arany pálmát kell neki adni Canne-ban, de még egy szaros Oscart sem. szó nincs errol. De azért a fentebb olvasható ok-okozat dolgok egyértelmunek és akár logikusnak hatnak a film rendszerében annyira, hogy élvezheto legyen sztem.
  • Zephyr Retiring
    Ez esetben, nem leszek rest: leheveredve keveretemre meg kell lesnem! Thenx Den.
  • Zephyr Retiring
    Ha majd mégis megnéznéd, rájössz, hogy sz@rt sem árultam el belőle előre..
    Lényegesen többről van benne szó..
  • vérpocok
    Na bammeg, köszi a spoilert... most már cseszhetem a filmet...
  • DantesHUN
    Deadpool 2.
    Nem igazán tetszett....

Szóval, ok. Jók és véresek és látványosak a harcjelenetek, a mellék karakterek elég jók. Van néhány jó poén. Ezek a pozitívumok
    Negatívumok: a forgatókönyv szar. Ne jöjjön senki azzal ,hogy de hát képregényfilm ,mit vársz. Azzal se, hogy a Deadpool önmaga paródiája, és a filmben is kimondják hogy szar a forgatókönyv. Ez nem vicces...ez szar.
    Motiváció? Semmi. A történetszál miért kerül A pontból B-be? Semmi...ja azzal megoldják Deadpool benyögi gyenge forgatókönyvírás...
    Nincs megmagyarázva mi miért történik..
    Sok poén túlerőltett, és így már nem vicces

Ugyanazt adja elő csak durváűbban mint az első rész. Ami akkor érdekes volt mert új...most már szaánalmas. Ok, látványos votl Colossus és Juggernaut harca ...de...első rész : Coossus egy erős mutánssal harcol. Második rész: Colossus egy erős mutánssal harcol.
    Kétszer ugyanaz a poén?!
    Aztán: a karakter drámáját átérezni...egyszer szomorú a következő pillanatban meg hej-hó vidáman tréfál Deadpool...értem én hogy őrült meg minden...de...nem lehet a drámai részeket komolyan venni, csak felhúzott szemöldökkel néztem. Pláne, hogy a stáblistás jelenettel visszacsinálnak mindent!
    A negyedik fal lebontása párszor vicces...de...már unalmas és erőltetett.

És most na...az a poén hogy mi lett az X-force tagjaival? Tényleg? Hű de...szar,
  • LasDen #100692
    Igen, az idő miatt. Persze máshogy működik, de elég hasonló a két koncepció ahhoz, hogy párhuzamot lehessen vonni.
  • Zephyr Retiring
    Ez biztos? Nem inkább a The Lake House?
    Vagy amiatt a BB film, mert visszafelé folyik az idő abban is?
  • Synchronous
    Köszi.
  • Devv
    Gyedpul Dva

Fullosan túltolt közepesen fos (több utalás volt benne, mint a RP1-ben), egyetlen értékelhető karakter volt benne: Kábel.
  • Zephyr Retiring
    The Second Mother (A második anya) 2015 IMDb

A nemrég még 8 pont felett járó film, bár kissé visszaesett, azért még valamennyire tartja magát.
    22 jelöléssel és 28 díjjal a hátán nem lehet oka panaszra. Nekem lehet...ki is fejtem mi..

Először mondom a pozitívumokat, ami tetszett: a hazai filmcím szerintem nagyon jól és pontosan adja vissza a mondandókat.
    A szinkron. Tudom, sokan ragaszkodnak az eredeti nyelvezethez. Úgy nem láttam, de ha gyakorolni szeretné valaki a portugált, itt a remek lehetőség.. Én maradtam a hazai szinkronnál, és állíthatom, hogy minden egyes mozzanatát elsőtől az utolsóig világosan megértettem. Egész biztos, hogy nem maradtam le egyetlen poénról, brazil szlengről vagy kifejezésről sem. De persze aki ragaszkodik az eredeti szövegkörnyezethez, tegye csak bátran. Én semmi jónak az elrontója nem vagyok...

A történet. Spoiler nélkülien: a bejárónő bent lakik gazdagéknál, mindenben segít a gyerekneveléstől a takarításig. Egy nap telefonhívást kap a tíz éve nem látott lányától, hogy meglátogatja, mert egy ottani neves építészeti szakra akar járni továbbtanulni. Pár megszokott dolog megváltozik a ház lakói életében, amikor ez a látogatás bekövetkezik. Tetszett, hogy azonnal nem derül ki a látogatás valódi oka, sőt még engem, a nézőt is meglepett az ok.

A negatívumok: az ember ennyi megtekintett filmmel a háta mögött mint jómagam, megszokja, hogy a sztori pörög, az események zajlanak, ha drámát nézünk várjuk a krachot, ha meg komédiát, akkor meg a poént. Itt mindkettőből kapunk, csak nem értem miért. Ha röhögni akarok, nem nézek drámát. Ha meg melankolikus hangulatban vagyok, akkor meg nem vágyom röhögni. Mondjuk sok röhögnivaló azért szerencsére nem volt. De annyi is sok volt ami. De minden tényező közül a legbosszantóbb az volt, amikor többször elmerengett sőt néha el is szenderedett a bejárónő csak úgy az utca és a fák forgatagában, miközben én meg az eseményekre vártam. A poénra, a csattanóra ami miatt létrejött ez a dögunalmas film. Vagy legalább egy csattanásra ami a drámához vezet. Erre tessék, a film egyetlen autóbalesetének csattanását meg sem mutatták..
    Annak, hogy ennek ellenére mégis végignéztem, az az oka, hogy kíváncsi voltam a tini csajszi miként dönt majd a kis kopasz szakállas meglepő felvetésére. Hát persze, hogy nem úgy döntött, ahogy vártam.

A szorgos és új SG-sek számára is akad belőle tanulnivaló. Spoiler alatt kifejtem mi is az..
    van az a jelenet, amikor kiscsajszi bejelenti, hogy melyik suliba akar járni, és gazdagék szinte körberöhögik arra utalva: túl butuska vagy te ahhoz a sulihoz. Aztán persze az idő mégiscsak őt igazolja. Az SG-n sokfelé leírva gondolataimat egy egy témáról, én magam is kaptam lenéző, becsmérlő kritikákat. Aztán persze az idő végül mégiscsak engem igazolt. A legtöbb ellenlábasom azóta már vagy megszokott, vagy megszökött. A maradék meg azon mérgelődik, hogy míg ő odahaza szorgalmasan nyomogatja a billentyűket és mondja a tutit, hogy a fenébe mégis én utazom el az asszonnyal pálmafás szigetre nyaralni...
    Azt lehet a filmből ellesni, hogy ne bizonytalanodjunk el ha mások hülyének is néznek véleményeink miatt. Rájuk kell hagyni. Ha hülyének néznek, vélhetően ők a nagyobb hülyék, csak ezt akkor még nem látják át...

Pontozni nem akarom, a többiekhez képest túl keveset adnék rá.
    Megnézni is elég volt egyszer...
  • LasDen #100687

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.08.13. 07:16:01
  • Synchronous
    Spoilerbe írd már le légyszi hogy mi volt az a film ami ennek kapcsán eszedbe jutott, mert akkor megnézném azt is. (Nem valószínű hogy láttam hisz akkor nekem is eszembe jutott volna).
  • Tikal #100685
    Hát az a betörés se volt túl életszerű :D

Mivel ez egy banda volt, és nem először csinálták, simán lehettek volna felkészültebbek, egy duck tape a minimum :) Utána meg ketten bénáznak egy tinédzser lánnyal, hát az nagyon szánalmas volt.
  • SzinesGeza
    Nem túl életszerű egy amerikai bűnöző (mondjuk nem egy adócsaló) fegyver nélkül.
  • stargatelost
    Azért egyet érdemes megnézni, ami még a trend előtt jött ki pár éve, The Den (2013) imdb. Ez is "képernyő film", de baromi jó, meg ötletes cucc.
  • Tikal #100682
    Rendben volt a film, nekem mondjuk a sztori már kicsit "sok" volt néha :

amikor lent voltak a csatornában, az volt szerintem a film mélypontja, mindenki mindenkit átver, ráadásul az hogy Cavil a másik oldalon van már elég nyilvánvaló volt akkora már, meg volt egy béna lövöldözés is.... ezt leszámítva jók voltak az akciók a filmben, nem lehet panasz

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.08.12. 20:59:22
  • Tikal #100681
    Azért vittek akkor pisztolyt is nem? Ha arra készültek nem lesz otthon senki, akkor fegyver se kellett volna.
  • kutyakiki81
    Meg volt is már...Trailer is volt a film előtt searching
  • LasDen #100679
    most ez az új found footage trend. Jön majd egy rakás ilyen pc képernyős baromkodás...
  • kutyakiki81
    Unfriended - Dark web

Végig egy számítógépet láttunk,skype, facebook.stb... Horror a kategória IMDB-n, de egy tech-thriller :)

5/10

The Meg

Statham egy b-kategóriás óriás-cápás könyvadaptációban. Kevés üresjárat, de a vér is kevés. Nézhető, de könnyen felejthető.

5/10
  • Shep
    Skyscraper

Sejtettem ,hogy nem lesz egy Die Hard de azért ettől kicsit többet vártam. Nem mondom, hogy élvezhetetlen, meg bűn rossz de igazából nincs benne semmi kiemelkedő. Totálisan középszerű 1x megnézed 10 perc múlva elfelejted kategória. Volt jó pár utalás, poén az első Die Hard-al kapcsolatban de sajnos túlságosan erőltetettek voltak ezek a próbálkozások. Jobban jártak volna ha egy igazi ázsiai akciófilmet csinálnak belőle.

5/10