1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    The Second Mother (A második anya) 2015 IMDb

A nemrég még 8 pont felett járó film, bár kissé visszaesett, azért még valamennyire tartja magát.
    22 jelöléssel és 28 díjjal a hátán nem lehet oka panaszra. Nekem lehet...ki is fejtem mi..

Először mondom a pozitívumokat, ami tetszett: a hazai filmcím szerintem nagyon jól és pontosan adja vissza a mondandókat.
    A szinkron. Tudom, sokan ragaszkodnak az eredeti nyelvezethez. Úgy nem láttam, de ha gyakorolni szeretné valaki a portugált, itt a remek lehetőség.. Én maradtam a hazai szinkronnál, és állíthatom, hogy minden egyes mozzanatát elsőtől az utolsóig világosan megértettem. Egész biztos, hogy nem maradtam le egyetlen poénról, brazil szlengről vagy kifejezésről sem. De persze aki ragaszkodik az eredeti szövegkörnyezethez, tegye csak bátran. Én semmi jónak az elrontója nem vagyok...

A történet. Spoiler nélkülien: a bejárónő bent lakik gazdagéknál, mindenben segít a gyerekneveléstől a takarításig. Egy nap telefonhívást kap a tíz éve nem látott lányától, hogy meglátogatja, mert egy ottani neves építészeti szakra akar járni továbbtanulni. Pár megszokott dolog megváltozik a ház lakói életében, amikor ez a látogatás bekövetkezik. Tetszett, hogy azonnal nem derül ki a látogatás valódi oka, sőt még engem, a nézőt is meglepett az ok.

A negatívumok: az ember ennyi megtekintett filmmel a háta mögött mint jómagam, megszokja, hogy a sztori pörög, az események zajlanak, ha drámát nézünk várjuk a krachot, ha meg komédiát, akkor meg a poént. Itt mindkettőből kapunk, csak nem értem miért. Ha röhögni akarok, nem nézek drámát. Ha meg melankolikus hangulatban vagyok, akkor meg nem vágyom röhögni. Mondjuk sok röhögnivaló azért szerencsére nem volt. De annyi is sok volt ami. De minden tényező közül a legbosszantóbb az volt, amikor többször elmerengett sőt néha el is szenderedett a bejárónő csak úgy az utca és a fák forgatagában, miközben én meg az eseményekre vártam. A poénra, a csattanóra ami miatt létrejött ez a dögunalmas film. Vagy legalább egy csattanásra ami a drámához vezet. Erre tessék, a film egyetlen autóbalesetének csattanását meg sem mutatták..
    Annak, hogy ennek ellenére mégis végignéztem, az az oka, hogy kíváncsi voltam a tini csajszi miként dönt majd a kis kopasz szakállas meglepő felvetésére. Hát persze, hogy nem úgy döntött, ahogy vártam.

A szorgos és új SG-sek számára is akad belőle tanulnivaló. Spoiler alatt kifejtem mi is az..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    van az a jelenet, amikor kiscsajszi bejelenti, hogy melyik suliba akar járni, és gazdagék szinte körberöhögik arra utalva: túl butuska vagy te ahhoz a sulihoz. Aztán persze az idő mégiscsak őt igazolja. Az SG-n sokfelé leírva gondolataimat egy egy témáról, én magam is kaptam lenéző, becsmérlő kritikákat. Aztán persze az idő végül mégiscsak engem igazolt. A legtöbb ellenlábasom azóta már vagy megszokott, vagy megszökött. A maradék meg azon mérgelődik, hogy míg ő odahaza szorgalmasan nyomogatja a billentyűket és mondja a tutit, hogy a fenébe mégis én utazom el az asszonnyal pálmafás szigetre nyaralni...
    Azt lehet a filmből ellesni, hogy ne bizonytalanodjunk el ha mások hülyének is néznek véleményeink miatt. Rájuk kell hagyni. Ha hülyének néznek, vélhetően ők a nagyobb hülyék, csak ezt akkor még nem látják át...

Pontozni nem akarom, a többiekhez képest túl keveset adnék rá.
    Megnézni is elég volt egyszer...