106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ba32107 #45481 Provokálás? Omg, csak vicceltem
-
Miért pont a DB-t említed az az egyik legjobb és igaz, hogy csak ütik egymást, de akkor is jó :)
Egyébként szerintem ez nem teljesen igaz, mert akkor pl én se szerettem volna a Halál 50 óráját hiszen az már jó régi film volt akkor mikor én láttam, vagy a 7 mesterlövészt, a régi ninjas filmeket, vagy a többi régi filmet. Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy divat a mai kölykök körében a régit leszólni és égő ha valaki nem látta az éppen aktuális betment, agyonlőlek széttaposlak 30-at, vagy éppen a gyilkos akármicsodákat legújabb részét. -
viizo #45479 tudom, én sem erre a filmre értettem, hanem általánosságban :)
a Daylight nekem sem tetszett soha :) -
Hangsúlyoznám még egyszer: egy 1996-ban készült filmről van szó, nem a '70-es vagy '80-as évek old-school mozijairól! Illetve nem a trükkökkel és a látvánnyal van baj, hanem azzal, hogy értelmetlen és ripacs az egész. -
viizo #45477 amiket felsoroltál, tipikus kortalan filmek, ahol nem a filmek gyorsasága, akciódússága volt a döntő.
ezeket senki nem vitatja el, hogy az évszázad legnagyobb klasszikusai között tartják őket számon.
de teljesen más már egy akcióra, mozgalmasságra vagy épp ijesztgetésre épülő film, mivel teljesen mások az igények, és ami a legfontosabb, az ingerküszöb.
a Piszkos Harry, Bosszúvágy, stb anno mekkora kult volt, és kult annak aki 'idejében' látta, ellenben most maximum ásítást váltana ki a legtöbb, a filmet újonnan megtekintő emberből.
Ezért is céloztam arra, hogy ez főleg műfajspecfikus sajátosság, és az akció, katasztrófa vagy épp horrorfilmeknél érhető leginkább tetten.
Az 1920-as években készült múmiafilmeken vagy vámpírfilmeken anno sokan kiszaladtak a moziból az ijedtségtől, ma pedig max hangos nevetést vált ki az az emberekből, hogy ezen ijedtek meg régen az emberek - mikor mai szemmel egy kertv-s délutáni filmben sokkal több erőszak és ijesztgetés van, mint mondjuk 60 éve bármely filmben.
-
Igen olcsó módja a provokálásnak/hatásos módja annak, hogy lejárasd magad. -
viizo #45475 igen, SZERINTÜNK!
de egy gyerekkorában dragonball és társai manga-gagyiságokon, most meg moziban az üres látványorgiát jelentő Transformers és társain felnövő, most 15-16 évesek többsége mennyire fogja jónak látni szted a pl. nálam is az akció csúcsát jelentő Die Hard trilógiát?
valszeg semennyire.
-
Én nemértek ezzel egyet,mármint,hogy mikor nézték meg a filmet.
Teljesen mindegy,mert a jó film az jó ennyi.Ha 50-ben vagy idén készült.
Egy Ben Hur mindig az marad,egy Casablanca is,vagy egy Elfújta a szél,lehetne sorolni.A lényeg benned a nézőben van,hogyan ülsz neki.(Persze aki most tizenéves,már ebben a high-tech világban nőtt fel.
Aki picit idősebb az még emléxik amikor juj van tv-n dejó,igaz fekete-fehér,de lehet nézni magyar tv-t,mert csak 1 adás volt hétfőn meg ugye szünnap.4.-es voltam mikor lett színestv-nk.Hogy örültem hogy nézhettem a természetfilmeket színpompásan)
Nem mai filmek,nemvolt számítógépes trükk,lehet is látni,de akkor is maga a történet a színészek elviszik hátukon.
Jó az igaz,hogy gyerekként jobban lelkesült az ember bizonyos filmekért.Pl Vissza a jövőbe sorozat,vagy lehetne mondani az akkori akciófilmeket.Rambo,Commando,és tsi.Ezeket most nézve is nosztalgikus érzés támad,és igenis szórakoztatóak voltak.
Egyébként a Daylight tényleg nem egy remekmű,még moziban láttam amikor játszották,mert akkor Stallone=mozi! -
ba32107 #45473 A Rambo egy hülye katonáról szól, akinek nincs jobb dolga mint a zsarukat piszkálni, csupa kedvtelésből, ráadásul meg is ölte az egyiküket! Szerintem szar film.
privátban küldöm a címem a dvd-hez :D -
Na jó, de a Die Hardokat, A szikla, Rés a Pajzson, Ál/Arc, Predator ezeket máig nem nagyon überelte semmi és mai szemmel nézve is igencsak ütősek, Hard Boiled-t meg sem említem :) Ja és a Halál 50 órája máig az egyik legjobb háborús film, látványban nyilván javultak, de másban nem nagyon. -
Az emlékmás mai szemmel csak azért hat gagyinak mert a trükkök minősége nem olyan mint ma, ennyi, azt leszámítva aki nem látja hogy jo film az akkor se látta volna :) -
viizo #45470 rengeteg filmnél sajnos nagyon is sokat jelent hogy 20 éve nézték meg, vagy pár hónapja, mai filmekhez szokott szemmel...
nem egy fiatalabb ismerősöm, aki sajnos csak az elmúlt 1-2 évben nézte meg pl. az Emlékmást, nem érti, miért volt azért a filmért mindenki oda anno, hihetetlen gagyinak tartja - pedig én mai szemmel is az egyik legjobb sci-fi akciónak tartom, 90' óta alig volt olyan év, amikor ne néztem volna meg.
és még sorolhatnám a hasonló filmes példákat...
a mai rángókamerás, tinisztáros, 10 vágás / másodperces filmvilágban totál mást jelent egy pl. akció vagy horrorfilm, mint anno.
-
Az egy szar film volt akkor is, ez nem lehet vita tárgya :)
Ha most megnézem a Keresztapát mit von le az értékéből hogy mikor készült? Nem sokat, max nem 5.1 meg HD kép... -
Arról nem beszélve, hogy a zseniális véleményed értelmében minden film csak a maga idejében állja meg a helyét... Hiszen "A te hibád az, hogy csak most nézted meg." Nézd meg bármelyik említett '96-os filmet, vagy menj még régebbre...
Péntek van, 11 óra. Aki a héten mond ennél nagyobb baromságot, annak kiküldöm postán a Daylight DVDmet ingyen. -
Hát te hülye vagy. Egy '96-os filmről beszélünk... Úgy nyomod, mintha a '60-as években lett volna :S
Tudod, mik voltak még '96-ban a kasszasikerek? ID4, Twister, Mission Impossible, Szikla... Mindegyik teljesen élvezhető mai szemmel is, a világon semmi gond nincs velük, egy 13 éves filmen még nem fog az idő.
Ezt meg nem értem:
"Ez kb olyan, mintha 10 evésen nézned meg a Rambot-t megjelenéskor, vagy ma, amikor mar felnőtt ember vagy."
A Daylight -akárcsak a Rambo- egy felnőtteknek, vagy legalábbis idősebbeknek szóló katasztrófafilm. Akció van benne, tehát ebben mondjuk stimmel a Ramboval. 10 évesen a Ramboból szinte semmit nem fogtam volna fel, így szerencse, hogy újranéztem felnőttként is. Ez történt a Daylighttal is.
Tele van ordító baromságokkal az egész film, amiknek a világon semmi értelme. A maga idejében is pontosan ilyen volt, most is az. A ripacskodás és a kurvára idegesítő szereplők sem utólag kerültek bele, ahogy az összefüggéstelen cselekmény sem.
A film bizonyos pontjain nézhetetlen, annyira zavaró, hogy semminek semmi értelme. Nézd újra, kíváncsi vagyok, mennyit adnál rá... -
A maga idejében azzal a filmmel abszolút semmi probléma nem volt.
A te hibád az, hogy csak most nézted meg.
Ez kb olyan, mintha 10 evésen nézned meg a Rambot-t megjelenéskor, vagy ma, amikor mar felnőtt ember vagy.
Kicsit el kéne gondolkodni ezeket, hisz te nagy kritikus és filmzseni vagy.
Nem is értem igazából... -
fejtsd ki bővebben, légyszíves! :) -
viizo #45464 az hogy kissé rá emlékeztet, szted nem jelentheti azt hogy néhány hasonlóság ellenére mégis totál más?
emlékeztet rá, mert: ez is ~100-120 évvel ezelőtt játszódik, ez is bűvészes, és van benne szerelmi szál
és mégis összevethetetlenek, mert: teljesen más a történetvezetés, totál más a politikai háttér, és az egész teljesen másról szól, totál más a sztori, stb
kifejtsem bővebben is, vagy így érthető? -
"kissé a Tökéletes Trükkre emlékeztető film"
+
"szerintem teljesen mások, ennél fogva nem is lehet összevetni őket"
-
viizo #45462 A Mágus (The Illusionist)
Edward Norton, Jessica Biel és Paul Giamatti főszereplésével készült, kissé a Tökéletes Trükkre emlékeztető film.
A két filmet sokan előszeretettel hasonlítják össze, mégis szerintem teljesen mások, ennél fogva nem is lehet összevetni őket - ott két fél rivalizálása, itt politikai dráma húzódik a háttérben. A hasonlóság kimerül a korban amikor játszódnak, és a bűvésztrükkökös háttérben.
A történetvezetés elég lassú, de számomra mégis élvezetes volt, a tempó engem a régi klasszikus történelmi filmekre, pl. a Sissi-re emlékeztetett.
10/7 -
Azért egy Rob Cohen/Stallone filmtől többet is vár az ember, nem? -
annyira nem gáz, még mindig jobb az ilyen armageddon 2, twister visszavág meg társainál :P -
Ezt a filmet azt hiszem volt szerencsém látni a reteklábbon, tényleg szörnyű volt.. -
Daylight
'96-os katasztrófafilm Stallonéval. Én azt gondoltam, hogy legrosszabb esetben is kapok egy kiemelkedő látványvilágú, ám minden más téren közepes fasza kis kalandmozit. Ehelyett egy nézhetetlen, értelmetlen, logikátlan sablonbaromsággal szúrták ki a szememet, elejétől végéig katasztrófafilm volt, de szó szerint. Sly kivételével mindenki csak ripacskodott, soha nem értettem, hogy mit miért csinálnak, miből miért következik az adott esemény, tulajdonképpen semmit. Pedig ennél komplexebb filmek is lecsúsztak már a torkomon.
A látványvilágra adok 1 pontot, a film elején a robbanás egész jó volt, meg néhány későbbi jelenet is elég tűrhetően nézett ki, plusz a zenéje is kap 1 pontot, mert helyenként feltűnően hangulatos volt. És ennyi.
2|10 -
nem mondod h ő a főszereplője a filmnek??? na akk most szedem le de nagyon sürgősen :D -
Ez nagyon jó film! Ő vezeti a Discoveryn a Futballhuligánok című műsort. Az a baj elég későn van de érdemes megnézni! -
akk nekem nézős lesz :D -
LOL -
dzsagon #45453 Godzilla -
Westend - Media Markt: 499Ft,-
Pár darabot még láttam belőle! -
huh 90%át nem láttam, sők mi több nem is ismerem:) gáz e? van még mit pótolnom úgy látszik... -
martindante #45450 Henry Poole is Here (2008)
Az eddig jórészt videoklipekben utazó Mark Pellington Sundance-fesztivált megjárt kertvárosi mozija ugyanakkora odafigyeléssel és alázattal kezeli egy a múltjába vágyó és a jövőjét ismerni gondoló férfi drámáját, mint az őt körülvevő világ elfojthatatlan vágyát a megmagyarázhatatlan csodák (főszereplőnk pesszimista és agnosztikus szótárában inkább véletlenek) megmagyarázására.
Az írás maradék részéért lehet kattintani a fenti linkre, ha viszont csak elküldeni szeretnétek engem, elég a "válasz erre" gombra is :) -
Frank Harpert meg én is nagyon bírom, egyrészt mert kurvár@ hasonlít rám, másrészt meg két nagy kedvencemben is játszik:
A ravasz, az agy, és....: ő Kutya a főgengszter
Rise of the footsoldier: hasonló focis-balhés film, és nem akarom senkinek lelőni de eléggé kulcsfigura benne! -
nekem mondjuk 8-9/10
fasza film... -
viizo #45447 The Fall (Zuhanás)
Az utóbbi hónapok egyik legkülönlegesebb, legösszetettebb, legegyedibb filmje, amit láttam.
Bár 2006-os a film, sajnos csak most jutottam el a már-már hihetetlenül magas imdb értékelései ellenére, hogy megnézzem. A 'User Comments'-nél pl. nagyon keresni kell olyan kritikát, ami 10/8-nál kevesebbre értékeli...
A korai Los Angeles egyik kórházában, és ezzel párhuzamosan egy fantáziavilágban játszódó film talán legjobban 'A Faun Labirintusá'-ra emlékeztet, bár nekem a The Fall sokkal jobban tetszett mint del Toro filmje.
Rettentően különleges helyszínek és díszletek, brilliáns képi megoldások, meghökkentő ruhák, egyedi történetmesélés minden mennyiségben...
A film nézése közben néha az volt az érzésem, olykor túl lassú a film, de a film végére érve, és visszatekintve valahogy mégis pont megfelelő.
Az indiai rendező, Tarsem Singh már villantott pár dolgot az általam jóval inkább érdekesnek, mintsem jónak tartott "The Cell - A Sejt"-ben, ám a The Fall sokkal mélyebb és jobb.
Aki szereti az egyedi filmeket, a különleges látásmódot, az mindenképp szerezze be.
10/8.5
-
10-es skálán???? -
Football Factory
"...John King írt egy könyvet a '90-es évek munkásosztályáról. John King angol. Így lett a könyv főszereplője egy londoni srác, aki tökéletesen eleget tesz az iménti bemutatkozásnak, szaporíthatnám a szót, de minek. Tommy, mint a legtöbb főhős, szimpatikus srác, törődik öreg nagyapjával, számíthatnak rá a haverjai, nem az a fajta, aki kellemetlen meglepetést okoz. Tommy azonban futballhuligán, mégpedig nem is a szívbajos fajta, akit így egy tanulságos történet során az élet annyi megpróbáltatás elé kell, hogy állítsa, ami még őt is megtöri, talán szó szerint is. Vagy mégsem?" -
sztem meg az lesz a legjobb ha bannolnak. -
takarodj -
ez nagyon állat:D beteg egy film lesz.. :D