[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #45447 The Fall (Zuhanás)
Az utóbbi hónapok egyik legkülönlegesebb, legösszetettebb, legegyedibb filmje, amit láttam.
Bár 2006-os a film, sajnos csak most jutottam el a már-már hihetetlenül magas imdb értékelései ellenére, hogy megnézzem. A 'User Comments'-nél pl. nagyon keresni kell olyan kritikát, ami 10/8-nál kevesebbre értékeli...
A korai Los Angeles egyik kórházában, és ezzel párhuzamosan egy fantáziavilágban játszódó film talán legjobban 'A Faun Labirintusá'-ra emlékeztet, bár nekem a The Fall sokkal jobban tetszett mint del Toro filmje.
Rettentően különleges helyszínek és díszletek, brilliáns képi megoldások, meghökkentő ruhák, egyedi történetmesélés minden mennyiségben...
A film nézése közben néha az volt az érzésem, olykor túl lassú a film, de a film végére érve, és visszatekintve valahogy mégis pont megfelelő.
Az indiai rendező, Tarsem Singh már villantott pár dolgot az általam jóval inkább érdekesnek, mintsem jónak tartott "The Cell - A Sejt"-ben, ám a The Fall sokkal mélyebb és jobb.
Aki szereti az egyedi filmeket, a különleges látásmódot, az mindenképp szerezze be.
10/8.5