106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    meg amugy is kicsit BSG cylon erzesem volt. Kov reszben johetnenek pl Marcus tobbi amnezias kistestverei, akik valojaban a Skynet 5 Istenseget szemelyesitenenek meg. Es mint tudjuk, nekik van egy tervuk!

(hjaj, masik, amikor Bale benyogte, hogy Im back, majdnem elsirtam magam. Terminatort megeroszakoltak, ahogy szegeny Indiana Jonest)

Azt veszem eszre, hogy frissen meg nem is volt annyira szornyu elmeny (lehet a sokk hatasa), de ahogy telnek a napok, visszagondolva egyre rosszabb ez a film.
  • Kmarha
    hja.. itt mar nem a kamion uldozte a motort, hanem a motort a kamion :) Ami valami orias transzformers labarol ugrott le, es piurettet jart a roncsok kozott.

Nekem is a sotet hangulat hianyzott a legjobban. Az emberek kicsi tulelo csoportja az ej sotetjeben menekul es harcol az erzeketlen robotok ellen, ugy hogy eselyuk sincs a gyozelemre.. de nem! Fenyes nappal, szep kis figyazat, aknamezo vedi tulelo taborunkat feliratu tablakkal jelzett "buvohelyrol" kuldik ki katonaikat a robotok ellen, amolyan mad max feelingben :)

Ilyen filmet is lehet csinalni, csak akkor ne legyen Terminator a cime, mert az mas.
  • Tyler1
    ha már G.I. Joe mánia van akk rtl-en kilátta a G.I. Jane-t Demi Mooral?? :D szinte nincs is különbség a 2 film között :D:D:D
  • Shep
    G.I. Joe

Hát ezt a filmet nagyon összerakták, teljesen olyan érzésem volt, mint mikor annak idején a mesét néztem, minden megvolt ami abban benne volt leszámítva a csata előtti G.I. Joe-k kiáltást (a végén azért egy Yoo Joe elhangzott). Az effektek nagyon jók voltak, nem volt meg a Terminator és X-men féle mögéfényképezős érzés. A történet is rendben volt kellőképpen felvezették, hogy is jött létre a Cobra a visszaemlékezések pedig sokat dobtak az egészen. Várjuk a 2. részt.

9/10 (mert nem volt a G.I. Joe logó a gépek oldalán, amúgy 9,5 lett volna)
  • Sheltem
    Másik vélemény:
    Coraline
    Régóta várok egy jó kis animációs filmet Wall-e óta nem nagyon volt olyan ami igazán tetszett volna, egészen eddig! A Coraline esetében megnéztem egy képet és amikor láttam, hogy egy gombostűs baba(annak tűnt) van a rajzfilmben azt mondtam, oké ezt kihagyom, de aztán az imdb 8as értékelés felkeltette a kíváncsiságomat, és rohadtul nem bántam meg!
    A Coraline az egyik legjobb animációs film amit életemben láttam!
    Sokmindennel nem igazán tudom magyarázni miért, csodás hangulata van az egész film alatt érzi az ember, hogy a kislány az, hogy mindent megkap a kisajtó mögött amit a "szürke" hétköznapokban a szüleitől nem, hogy odafigyelnek rá egy "képzeletbeli világban" nem lesz ingyen és valami csúnya dolog fog történni itt :) Spoiler nélkül mondom, hogy számomra teljesen váratlan fordulatot vesz a film és az, hogy átmegy (az én érzékeim szerint) félig horrorba emeli ezt a filmet naggyá(alice csodaországban gondolom nem csak nekem ugrott be). A látványvilág sem semmi a filmben, szép munka egy pillanatig le nem vettem a szemem a filmről olyan jól meg van csinálva.
    10/10
  • Sheltem
    Sziasztok!

Rég nem írtam már ide úgyhogy most rögtön kezdenék két véleménnyel:

Terminator Salvation
    Hát gyerekek hol kezdjem...Mostanában(a Taken óta) nem láttam jó akciófilmet, úgyhogy úgy szürcsöltem bele mint kánikulában a lehűtött ásványvízbe, de nem szaladok inkább ennyire előre. A terminátor 1 1984es akkor gyerekként a legbaljósabb/reménytelenséget árasztó akciófilmet láttam, óriási hatása volt. A film minden perce félelmet és aggódást(nem tudok jobb szót) váltott ki, egy olyan lehetséges jövőt vázolt fel ahol a világvége az itéletnap után talán csak napok, órák, percek kérdése...Messze a legjobb résznek tartom az elsőt, pedig 1984es! Aztán jött a 2. rész ami egy nagyon jó akciófilm(sőt mai napig az egyik legjobb) de annyi "amerikai" popcorn elem van benne amiket bőven kihagyhattak volna, hogy amikor újra megnézem is csak mosolygok, de mégis annyira jól megvan csinálva az egész film, hogy szemet húny az ember felettük.Aztán jött a 3. rész ami a filmtörténelem egyik legszarabb 3. része(ha a trilógiákat nézzük) én nem is nagyon akarok kritikát írni róla, mert arra sem méltó az "alkotás".
    Ezekután itt van ez a Salvation, aminél nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de mindenesetre a film végén csak annyi gondolatom volt a látottatról, hogy "de kár volt a Terminátor sztorihoz hozzányúlni".
    Istenem ezek az amerikai(nem tudok máshogy fogalmazni ezzel kapcsolatban) hatásjelenetek/klisék, mint amikor Christian Bale odaáll Marcus elé és "you tryed to kill my mother.......you will not kill me" illetve a helena bonham carter által megszemélyesített skynet monológja(gyenge mátrix reloaded fíling mint amikor neo találkozik az architecttel(remélem jól írom)). Ezek helyett a jelenetek helyett miért nem lehetett a filmet megint egy kicsit apokaliptikusabbá/sötétebbé tenni(mert igenis az teszi naggyá a terminátor filmet attól lesz jóval több mint egy akciófilm) olyan jelenetekkel amikor pl john connor visszaemlékszik az itélet napjára, atomvillanások, bújkálások a bunkerekben miközben emberek halnak meg(!) a robotoktól stbstb?
    Vártam egy jó kis Marcus vs T800 jelenetet is(nem, nem azt amit láttunk!) amikor Marcus gépiessége kicsit jobban előjön és olyan 1v1 harcot látunk ami EMLÉKEZETES marad. Ó istenem hol vannak már azok a jó kis jelenetek mint mikor Arnold kib*ssza az ablakon az íróasztalt és Minigunnal darál, vagy amikor a T1000es a motorjával a helikopterre ugrat, a helikopteres üldözések, a kamionos jelenet(ki ne emlékezne rá amikor a kismotoros john connor mögé a hídról leugrat a T1000) stbstb (egy olyan jelenet nincs már bennem most(pedig nemrég láttam a filmet) ami így megmaradt volna mint az 1. és 2. rész jelenetei. Nem akarom túlragozni a dolgot itt be is fejezem nekem nem igazán jött be a film.
    5/10
  • Kicsikiraly
    már nagyonrégóta nagyonnagyon várom :D trailer alapján rohadtjónak néz ki :D
  • Montanosz
    biztos csak a látványra adta a 7 pontot...)))
  • Bucser
    Nem akarok személyeskedni, de csak én érzek itt erős kontrasztot?

Watchmen 7/10
    G.I. Joe 7/10
  • Montanosz
    tegnap valaki kereste a horrort, na néhány kevésbé ismert a haverom gyűjteményéből:
    Little erin Merryweather - sorozatgyilkosos
    Sadomaster - latex, nácis horror
    Fingersprints - természetfeletti, misztikus
    Mondo weirdo - egy beteges fekete-fehér horror (legalább annyira durva mint az a japán horror amikor a pasi átalakul egy fémszörnyé)
    Blackout (2007-es)- izgi üldözős-menekülős
    kukk...:youtube)))

• ProGabe #47935
    lol, most, hogy írtad Burtont újra rákattintottam, láttam, hogy az 9, nem a District 9 :) :S

viszont az én hsz-emet csak módosítanom kell, szóval:

vótmá :P

amúgy melyik mester? :) Burton "csak" producer, viszont kijött az ő új filmjének is a trailere:
    Tim Burton's Alice in Wonderland
  • Kmarha
    Áhh, hogy én erről még nem hallottam: Zombieland

Kicsikét Shaun of the Dead érzésem van, csak amerikai és nem angol humor féle.
  • CSOCSO
    Tim Burtonrol beszelek.Jackson nem ismerem... de biztos lattam mar a filmjeit. [lusta megnezni]
  • PetruZ
    Filmről nem nyilatkozom (csak az elsőt láttam, az rémes volt), de a könyvsorozat részről-részre jobb, "felnőttebb", komolyabb lett. És tényleg jó.
  • Montanosz
    én egy részt sem néztem végig mert nem kötött le.
    gyermetegnek találtam, de gyermeknek meg horrornak...
  • Atisz #47930
    Csak én érzem ennyire erőltetettnek ezt a Harry Potato áradatot, vagy tényleg ennyire jó?
  • Montanosz
    nem láttam, de rosz skandináv filmet sem)))
  • Watchmen
    Sokan fikázzák is az 5.6. részt pedig szerintem is jóra sikerültek. Felnőttesebb részek lettek.

''könyvhöz ragaszkodni akaró próbálkozások.''

Teljesen nem értem mondatod. Sokan örülnének, ha azt kapnák filmbe ami a könyvbe van.
  • jefferson83
    Sajnos én még nem jártam IMAX moziban (biztos nagyságrendekkel jobb), de a kisebb mozinál is 3D és 3D között jelentős különbség van. A jégkorszakot volt szerencsém látni 3D-ben és tényleg gyenge lett láványilag. Nem erre volt ez kihegyezve, de vannak sokkal jobbak is.
  • edios
    Harry Potter 6 - IMAX

Tegnap néztem meg IMAX moziban, és azt kell mondanom, hogy lehengerlő látványban volt részem az első 12 percben, amit 3D-ben csináltak meg. Közelmúltban két 3d-s mozis élményem volt, a HP6-on kívül az Ice Age 3-at láttam Westendben. A tegnapi élmény abszolút nevetségessé tette a Westendben levő "3d" élményt. Sokan mondták már, hogy az IMAX-féle 3d látványosabb, de azt álmomban se mertem volna gondolni, hogy ennyivel.
    Abszolút korrekt ár a sima mozijegyhez képest +2-300 forint, ha az egész film 3d-s lett volna én kiadnék akár 3-4 ezret is, hogy mégegyszer megnézhessem. De talán még így is meg fogom.

A filmről: Mint ahogy az várható volt, az 5. filmre hasonlít felfogásban. Sztori-akció-látvány-humor-romantika. És valóban nagyobb hangsúlyt kaptak a szerelmes szálak a sorozat eddigi részeihez képest, ám nem zavaró mértékben. (Mondjuk a film utolsó 1-2 percében hallható sötét, komor jövőbetekintéshez nem passzolt az egyik mondat, de ezt leszámítva teljesen OK.)
    Egyébként az egész filmre jellemző a "darkos hangulat", ezzel egyedül az volt a gondom, hogy XY halála után pedig kisütött a nap, ezt talán pont fordítva kellett volna, bár ugyanez a jelenség a 4. filmnél is megfigyelhető, így nyilván szándékkal tervezték így.
    Mindent összevetve korrekt HP film, az eddigiek között a jobban sikerült részekhez tartozik.

Ha ranglistát kellene állítanom, akkor természetesen a 3. kerülne előre, utána 6., 5., 4., 1., 2.
    Magyarázat:

1-2. film: Nagyjából egy sima mozgóképes illusztrációnak lehet felfogni, élvezetes, látványos, nagyon jó zenével (John Williams) megáldott, ám eléggé stílus nélküli, könyvhöz ragaszkodni akaró próbálkozások.
    3. film: Meglátásom szerint Alfonso Cuaron volt az egyetlen rendező a sorozatban, aki megpróbált egy saját stílust teremteni a HP filmeknek. Vizuális rendezés volt erősen, nagyon szép képi elemekkel, színfilterezéssel, kézikamerával és John Williams új témáival. Az első két filmben levő giccses dolgokat kiszedte, újratervezték a kastélyt, és környezetét, és így sokkal "vadonosabb", kevésbé rajzfilmszerű érzést sikerült kelteni.
    4. film: Itt éreztem először, hogy a könyv belezsúfolása egy kb. 2 órás filmbe nehéz feladat, eléggé erőltetett tempóban mutatták be az eseményeket, és még így is kimaradt sokminden. A 3. film borzalmas minőségű CG-szörnyeihez képest itt kifejezetten kellemes látványt nyújtott a sárkány, aminek ráadásul kitaláltak egy könyvben nem szereplő akciójelenetet is. Romantika itt lépett be a sorozatba több-kevesebb sikerrel, jó film, de egy kicsit jellegtelen számomra.
    5-6. film: Az új rendező visszavette a mesés elemeket, valamint a sok távoli panorámaképet, és berakta a történetet a "valóságba". Kifejezetten örültem, hogy 6. résznél Dursley családot kihagyták, gyerekmese jelleget ezzel, és az ehhez hasonló akciókkal sikerült eltüntetni, így már egész bátran rá lehet fogni, hogy fantasy. Sötétebb, felnőttesebb filmek ezek, de a könyvben fontos szerepet játszó humort sikerült átmenteni ezekbe is.
  • Shep
    RTL-en lesz este a Harmadik hullám (Den Tredje vagen) című svéd-finn akció film, látta már ezt valaki? Milyen?
  • ProGabe #47924
    vótmá :P

amúgy melyik mester? :) Jackson "csak" producer, viszont kijött az ő új filmjének is a trailere:
    The Lovely Bones
  • PetruZ
    Persze, a jelenetek önmagukban nem is rosszak, sőt, vannak egész jók is, de a kapkodás miatt pontoztam le.
  • fifi
    dead snow sztem korrekt volt az utolsó kockáig :)

az viszont nekem is feltűnt, hogy akkor valójában paródia, vagy hent?
  • PetruZ
    Banlieue-13 Ultimatum
    Három évvel az első rész vége után a helyzet mit sem javult a B13 negyedben, és most aljas telekspekulánsok a titkosszolgálat korrupt vezetőjének megvételével próbálnak megoldást találni a helyzetre. Szokás szerint csak Damian és Leto tudják megakadályozni a terveket, de most segítőkre is lelnek a B13 lakói között.
    Az első sem volt kifejezett kedvencem, ez sem lett az. Pedig a sztori még érdekesen indul, de aztán kb. a film harmadától teljesen lapos lesz, ahogy láthatóan kifogytak az ötletekből. A két főszereplőn kívül más ismerős arc nincs, mindenki új (még Leto húga is eltűnt, Damian valami kávébőrű husikát kezelget). A csingcsung meg a yamakasizás a szokásos, csak unalmas, semmilyen normális főgonosz nincs (a nagy keménycsákó jobbkéz "legyőzése" szánalmas), a végjáték csak ásításra ösztönöz... egyszóval összességében egy újabb jelentéktelen folytatás. 4/10

Doed Snoe
    Norvég horrorokról ritkán hallunk, norvég nácizombis film szerintem meg eddig nem is volt, hát itt van most az első, de remélem, ennél azért többre lesznek képesek.
    A történetsablon: fiatal egyetemisták a húsvéti szünetet a hegyekben töltenék el, de összeakadnak a helyi "látványosságnak" számító náci zombikkal és elkezdődik a hirig.
    Alapvetően két nagy baj van a filmmel: az egyik az, hogy baromi nagy lukak tátonganak a sztori logikájában, amelyekre nem feltételnül kellene magyarázatot adni, de a következetesség hiánya sokszor látványosan fájdalmas eredményt hoz. A másik dolog, hogy a készítők nem döntötték el: ők most paródiát, vagy komoly slasher-t (vagy inkább basher-t) akarnak készíteni. Bármelyiket is választják, a végeredmény mérföldekkel jobb lett volna a mostani katyvasznál.
    Kár érte. 5/10
  • macselek #47920
    Nekem személyszerint nem tetszett. Borzalmasan fárasztó volt.
  • CSOCSO
    G.I. JOE

Latvanyos volt az tuti. Es tele volt par nyalas, gagyi fordulattal is :(

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a franciaorszagban levo jelenetnel eleg lett volna a ket csavo az accelerator ruhaban. a csaj a motoron fullosan gagyi, nem oda illo volt.
    A legvegen levo "what army" beszolas utan a semmibol megjeleno sok sok szaz hajo nagyon elbaszta az egeszet. es volt meg jopar ilyen baromsag

7/10

7 et jo szivvel megerdemel, tobbet max egy fanatikustol.
  • CSOCSO
    HELL YEAH!!!!!!!

a mester ujra alkot! ( HD ban nezzetek!)
  • Tyler1
    a képre gondoltam okostojás! nem hiszem h vki méretre szokott dvd-t keresni...
    de linkelhetem volna BD-t is, a többség értette is volna a célját :D
  • sandor8206
    ja valószínű a 2 Dvd-s extra kiadás ott lesz, okostojás :-p
  • Tyler1
    sztem majd vmi nagyobb áruházban a 990 Ft-os filmeknél keress egy ilyet:

(bár sztem mostanában nem dobják ki)
  • Prof William
    Nem tujátok az Outlander c. film nem jön Ki Mo-n DVD-n? Most láttam és meg szeretném venni.
  • Montanosz
    még csak az isohunton láttam asszem, onnan szedtem, új spanyol horror.
    tudod az a bigott, vallásos dolgok, láthatalan természettfeletti erő...olyan körömrágós misztikus...
    legalábbis én ezeket jobban szeretem mint a céltalan mészárlós/fűrészes/ hannibálos/dexteres filmeket - ezeket nem is nézem))
    youtube többet elárul....
  • wesker24
    Egyetértek nekem se nyerte el a tetszésemet !
  • ForzaInter
    sztem fos a rec:D
  • Dean Winchester
    Én legutóbb ettől paráztam: La Monja...na ettől égve hagytam a lámpát éjszakára)))....

erről írnál valamit?
  • Tyler1
    drag me to hell! legújabb, legjobb!
  • wesker24
    Na meg amit ajánlok az a Dead Silence a Dead Birds ! Ez a kettő is nagyon jó horror !
  • Montanosz
    Quarantine
    vagy
    Engedj be! - ha nem hagyományosra vágysz))
    Zombis: Undead, Dead set
    Kirázzon a hideg éjfélkor: Shiver, La habitacion del nino,
    Én legutóbb ettől paráztam: La Monja...na ettől égve hagytam a lámpát éjszakára)))....

• wesker24
    Amit nagyon ajánlok az a Wishmaster 1-3 !! Nagyon jó egy horror film igazán brutál kivégézések vannak benne ! Na jó a 3-dik rész annyira nem brutál de az első 2 az nagyon ott van ! Jah és ez nem a Schwarzi féle halálosztó ! Amugy az első részben Robert Englund is benne van !