1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Rég nem írtam már ide úgyhogy most rögtön kezdenék két véleménnyel:

Terminator Salvation
    Hát gyerekek hol kezdjem...Mostanában(a Taken óta) nem láttam jó akciófilmet, úgyhogy úgy szürcsöltem bele mint kánikulában a lehűtött ásványvízbe, de nem szaladok inkább ennyire előre. A terminátor 1 1984es akkor gyerekként a legbaljósabb/reménytelenséget árasztó akciófilmet láttam, óriási hatása volt. A film minden perce félelmet és aggódást(nem tudok jobb szót) váltott ki, egy olyan lehetséges jövőt vázolt fel ahol a világvége az itéletnap után talán csak napok, órák, percek kérdése...Messze a legjobb résznek tartom az elsőt, pedig 1984es! Aztán jött a 2. rész ami egy nagyon jó akciófilm(sőt mai napig az egyik legjobb) de annyi "amerikai" popcorn elem van benne amiket bőven kihagyhattak volna, hogy amikor újra megnézem is csak mosolygok, de mégis annyira jól megvan csinálva az egész film, hogy szemet húny az ember felettük.Aztán jött a 3. rész ami a filmtörténelem egyik legszarabb 3. része(ha a trilógiákat nézzük) én nem is nagyon akarok kritikát írni róla, mert arra sem méltó az "alkotás".
    Ezekután itt van ez a Salvation, aminél nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de mindenesetre a film végén csak annyi gondolatom volt a látottatról, hogy "de kár volt a Terminátor sztorihoz hozzányúlni".
    Istenem ezek az amerikai(nem tudok máshogy fogalmazni ezzel kapcsolatban) hatásjelenetek/klisék, mint amikor Christian Bale odaáll Marcus elé és "you tryed to kill my mother.......you will not kill me" illetve a helena bonham carter által megszemélyesített skynet monológja(gyenge mátrix reloaded fíling mint amikor neo találkozik az architecttel(remélem jól írom)). Ezek helyett a jelenetek helyett miért nem lehetett a filmet megint egy kicsit apokaliptikusabbá/sötétebbé tenni(mert igenis az teszi naggyá a terminátor filmet attól lesz jóval több mint egy akciófilm) olyan jelenetekkel amikor pl john connor visszaemlékszik az itélet napjára, atomvillanások, bújkálások a bunkerekben miközben emberek halnak meg(!) a robotoktól stbstb?
    Vártam egy jó kis Marcus vs T800 jelenetet is(nem, nem azt amit láttunk!) amikor Marcus gépiessége kicsit jobban előjön és olyan 1v1 harcot látunk ami EMLÉKEZETES marad. Ó istenem hol vannak már azok a jó kis jelenetek mint mikor Arnold kib*ssza az ablakon az íróasztalt és Minigunnal darál, vagy amikor a T1000es a motorjával a helikopterre ugrat, a helikopteres üldözések, a kamionos jelenet(ki ne emlékezne rá amikor a kismotoros john connor mögé a hídról leugrat a T1000) stbstb (egy olyan jelenet nincs már bennem most(pedig nemrég láttam a filmet) ami így megmaradt volna mint az 1. és 2. rész jelenetei. Nem akarom túlragozni a dolgot itt be is fejezem nekem nem igazán jött be a film.
    5/10