106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Lilja 4-ever és a Let the Right One In óta - mindkettő életem egyik meghatározó filmélménye volt - abszolúte vevő vagyok a skandináv filmekre)))
És a Vikaren érdekes próbálkozás....
me' amúgy kinézett itt perui szerelmes drámát?)))) -
atya isten miket néztek ti néha baszki :D:D:D dán horror, meg kínai trancsírozós horror, meg perui szerelmesdráma meg stb... xDDD -
Vikaren
Dán horror.
Vagyis horrornak gyerekfilm, gyerekfilmnek trágár és szadista.
Teljesen elbizonytalanodtam megítélését illetően, de jó film, és hát az a lényeg.....
-
nem herripottereket vagy transzformerszeket kéne csak nézni és akkor találkoznál "párral" ami után igenis elgondolkoznál a mondanivalón -
sandor8206 #48785 Nekem a kedvenc dumám, amikor mások azt mondják, "..azért nem tetszik, meg unalmas stb. mert Nem érteted meg..."
Nem tudom milyen filmekről beszélnek ezek, de én még nem láttam olyan filmet amit meg kellett volna érteni (na jó egy-két David Lynch filmnél azért kell figyelni :-D), általában mindent a szádba tolnak, egy film megítéléséhez minimális intelligencia kell. A többi meg ízlés kérdése.
Ha nem jön be nem fogom azt mondani, hogy jó mert a másik 100 embernek meg tetszik, mert lehet sokakat most ez meglep, de csak a saját véleményemet tudom leírni :-p
Amúgy semmi gond nincs az IB-vel, de nem adhatok rá 5/10-nél többet, ha a PF adok 10/10, R. Dogs-ra szintén, J. Brownra 8/10, ezt meg a közepén eléggé kínlódva ültem, az előbbieket meg nem. -
nem tudom ismered-e film listát?
441 második világháborúhoz kapcsolódó film -
igen engem is bosszant, mert nekem is kedvencem a WWII éra)))
bár az tudható volt hogy nem korhűségre hajt QT, de elvártam volna.
Valkyrben jobban lejött Hitler démonikus személyisége (senki nem mert pisszenni sem jelenlétében) - itt pedig holmi vigéc lett(((
szerintem sokan csak azért nem húzzák le mert QT rendezte. -
Rundstedt17 #48782 Hát azok a kocsmai beszélgetések elég unalmasak voltak,akárcsak a baka próbálkozása a csajnál -
Rundstedt17 #48781 Szerintem meg beszélnek össze vissza egyszer azt mondják hogy nem értik a filmet mert nem ismerik a kort amikor meg a hiteltelenséget hozom fel pontosan azért mert sokat tudok a korról akkor meg a direkt hiteltelen duma jön érdekes:DDDD -
Ohh, ez esetben sorry, félreértettelek! :) -
Én nem mondtam, hogy értelmetlen volt, hanem csak annyit, hogy nem kellett mit megérteni. Sokan csalódtak, akik akciófilmet vártak sok vérfürdővel. Őket is meg lehet érteni.
De még mindig mondom, nekem tetszett, teljesen kikapcsolt, és egy percig sem unatkoztam. Érdekfeszítő volt, és végig le tudott kötni.
Más téma : Ehez a "Broken dvdscreener xvid contempthez" van valakinek felirata?Angol v. magyar nyelven? -
Holy shit :O -
az emberek többsége nem fog semminek utána nézni, milyen háttér meg személyes kapcsolatok)))
a többség csak szórakozni akar egy filmen...nos ezt nem kapták sokan.
nekem egyébb problémáim vannak a filmel, de ez már lefutott téma))) -
Tim Burton to direct "1984"
EHH? -
Errol Hemingway jutt eszemben. Van par konyve amit hiaba olvas az ember, ha nincs tisztaba annak a korszaknak a tortenelmevel.
S itt lehet problema az IB-vel, mert ahogy te is mondtad, egy karakter megjelenese ABSZOLUT nem ut akkorat annak akinek fogalma sincs, hogy ki lehet az mint annak, aki tudja es akkor WOOOW mekkora jelenet volt.
Teny, hogy az jobban elvezte a filmet aki kicsit is olvasott a masodik vilaghborurol... talan a helyzetek, a parbeszedek is tobbet jelentenek azoknak.
Ja, es ne varjuk mar el hogy a 14 eves pistike megercsen akarmit mert nem fog. Ez van, nem kell reagalni az ilyen "gyerekek" posztjaira es kesz.
/giev BLASTA pirula
:DDD -
Szerintem az IB az őrületről (de nem az idiotizmusról), a drasztikus és nyers szélsőségekről szól. A háború már maga egy őrület, egy óriási daráló, ami letarolja az országokat és mindent megrág és darabokban köp ki. Csak úgy élheted túl, ha te vagy a fogantyúnál és együttműködsz vele, vagy az ő módszereivel harcolsz ellene. Az őrület többnyire fizikai formában manifesztálódik a filmben is, de a verbális szélsőségek ugyanolyan részei az egésznek, nélküle csak valami "ZS" piffpuff darálást kapunk. Az IB nem II. világháborús film, hanem egy II. vh.-s történelmi háttérrel rendelkező film, szeletenként és tipikus példákon bemutatva a vh.-s őrületet. Nem rémlik, hogy lett volna olyan karakter, aki normális volt a filmben, és a túlélők száma is elég alacsony volt (még akkor is, ha QT-nál ezek a jegyek már megszokottak :) )...
A másik: a szövegekben felbukkanó személyek egy részéről ma a többség egyszerűen nem tud semmit. Nem tudja, ki volt Leni Riefenstahl és mi köze Hitlerhez, vagy Zollner közlegény mit értett azon, hogy most már a németeknek is van York őrmesterük. De a többség nem is fogja megnézni, mert mikor kijön a filmről, már elfelejtette az egész kontextust, csak az marad, hogy nem értett meg valamit, tehát hablatyoltak, meg volt némi vérfürdő és Landa olyan jó pofákat vágott. Pl. Jannings-t még nekem is meg kellett néznem (svájci német, egyéni Oscar-díjas hollywoodi volt a pali és az akcentusa miatt "űzték" haza), a filmelméleti fejtegetéseket meg nem is fogtam igazán, szerencsére csak egy rövid rész volt belőle.
Szigorúan szvsz.
-
Ne akard, hogy bemásoljam a forgatókönyvet, mert csúnyát fogsz égni.
Minden párbeszédnek, tehát AZ ÖSSZESNEK volt értelme, RÁADÁSUL az összesnek köze is volt a filmhez, akár a cselekményhez, akár a szereplőkhöz, megérteni ergo TRIVIÁLIS lenne.
Aki nem érti meg, az vélhetően ezt a kommentet sem érti, sőt az összes többit sem, mert eleje-vége van és szól valamiről.
N E
L E G Y E T E K
M Á R
O S T O B Á K ! -
Eppen ez a lenyeg! Van akinek atjon es van akinek nem. Engem teljesen kikapcsolt a film, abszolut nem kellet sokat agyalnom mirol van szo, a karakterek arckifejezese es mozdulatait figyeltem.
Szamomra abszolut tokeletes film, de van aki nem igy latja. Ez van. Csak az meg ne irjon ilyeneket mert ciki. Tudod, nem a viz a hibas ha nem tudsz uszni. -
"értelmetlen unalmas párbeszédek,időhúzás"
"Ha valamit nem értettél meg, arról nem a film tehet! Ha emiatt unalmasnak hat, arról szintén nem a film tehet."
Csak egy kérdés. Mit is kellett volna megérteni? Mondanivaló nem volt benne. Sem pedig komoly tényfeltárások sem . Szóval értelme tényleg nem sok volt a párbeszédeknek, sem pedig tanulsága nem volt. Egyszerűen ez egy fajta stílus QT-től. Valaki vaqy szereti vagy nem. De megérteni nem lehet, hiszen tényleg nincs mit megérteni. -
Igazad lehet -
Szerintem ott hibazol, hogy egyaltalan hagyod magad felhuzni egy ilyen beirason. En az ilyeneket elvbol ignore. Aki ilyet ir minek megy moziba... erted. -
van ám már dvd is a D9-ből, az jobb is, és nem kell szórakozni a felirattal :) -
Mosmá leszarom -.-
:DD Mellesleg meglepően jó minőségű a release. Asszony miatt kéne csak a felirat, én simán megnézném az angollal.. Remélem holnapra lesz.. -
az 1 perc :) -
Ahhoz újra kéne időzítenem :/ -
felirat darabolás :D -
De nekem a két cédéshez kéne felirat :D -
van egy cd-s srt....az opensubtitlesen.
amúgy feliratok egyesítése: CTRL+J -
Elkezdtem összrakni windózművimékerrel. Wish me luck -.- -
Ha nincs, hogy tudom egybe varázsolni a két CD-t? :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A két cédés D9-hez van magyar felirat? :) -
sandor8206 #48758 Én se voltam elszállva az IB-től, pedig bírom QT fimjeit, de ez nekem nem jött be. Pedig zseniálisan indult, a nyitó jelenet egyszerűen fantasztikus! De sajnos néha kicsit én is untam magam a film alatt némelyik jelenetnél, főleg a film közepe. Aztán a film vége ismét ok!
A film nálam 5/10, persze QT többi filmjeihez viszonyítva, nálam nem ért fel a Ponyvaregényhez és a R. Dog-hoz még a J. Brown is jobban tetszett hiába nem tipikus QT film.
+ már a Kill Billnél is feltettem magamnak ezt a kérdést, ha ennyire bejön QT-nek a spagetti western, itt is a zene, beállítások stb. Miért nem csinál már végre egyet!!!
Nekem a történelmi hűséggel semmi bajom, túlzások is QT védjegyei, de néha én is untam némelyik párbeszédet, közelébe sem jönnek Like a Virginhez.
Ja igen Landa nagyon király az ő jelentei odabas*nak, mondom főleg az elején, bárcsak ilyen lett volna végig a film számomra, de nálam leült. -
Nekem inkább úgy tünt, hogy úgy rendezett, mint egy amatőr filmes, aki örül, ha bármit kipróbálhat.....legfeljebb nem jön össze... -
-
Rundstedt17 #48755 "Christoph Waltz amilyen hangnemben,stílusban beszélt azt öröm volt hallgatni."
Ebben egyetértek
-
Az első fejezetnél már éreztem,hogy itt sok lesz a beszéd és nem is vártam nagy akciót.
Christoph Waltz amilyen hangnemben,stílusban beszélt azt öröm volt hallgatni.
Nekem inkább az utolsó fejezettel voltak gondjaim...
-
"értelmetlen unalmas párbeszédek,időhúzás"
Ha valamit nem értettél meg, arról nem a film tehet! Ha emiatt unalmasnak hat, arról szintén nem a film tehet.
"szinte nulla történelmi hűség"
Miért olyan nehéz megérteni, hogy EZ NEM VÉLETLEN???!! Mert ez nem egy történelmi film!!!!
A 300-nál vagy a Watchmen-nél miért nem zavart senkit??? Idióták
-
Rundstedt17 #48752 De itt sok unalmas párbeszéd volt
-
Ebben a filmben a világháború csak másodlagos dolog volt, és egy pillanatig sem akarta magát komolyan venni a film, ezt tudod is ha ismered Tarantinot. Az ő filmjeinek a lényege a párbeszédek, ettől zseniálisak elsősorban a filmjei, erre épülnek, akcio mindig nagyon kevés.
Szal a negatívumodból hármat alapból kikel venni. -
District 9
Ez nagyon ott volt!
Pár butaságot leszámítva magával ragadó és 1 percig sem unalmas.