1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Szerintem az IB az őrületről (de nem az idiotizmusról), a drasztikus és nyers szélsőségekről szól. A háború már maga egy őrület, egy óriási daráló, ami letarolja az országokat és mindent megrág és darabokban köp ki. Csak úgy élheted túl, ha te vagy a fogantyúnál és együttműködsz vele, vagy az ő módszereivel harcolsz ellene. Az őrület többnyire fizikai formában manifesztálódik a filmben is, de a verbális szélsőségek ugyanolyan részei az egésznek, nélküle csak valami "ZS" piffpuff darálást kapunk. Az IB nem II. világháborús film, hanem egy II. vh.-s történelmi háttérrel rendelkező film, szeletenként és tipikus példákon bemutatva a vh.-s őrületet. Nem rémlik, hogy lett volna olyan karakter, aki normális volt a filmben, és a túlélők száma is elég alacsony volt (még akkor is, ha QT-nál ezek a jegyek már megszokottak :) )...

A másik: a szövegekben felbukkanó személyek egy részéről ma a többség egyszerűen nem tud semmit. Nem tudja, ki volt Leni Riefenstahl és mi köze Hitlerhez, vagy Zollner közlegény mit értett azon, hogy most már a németeknek is van York őrmesterük. De a többség nem is fogja megnézni, mert mikor kijön a filmről, már elfelejtette az egész kontextust, csak az marad, hogy nem értett meg valamit, tehát hablatyoltak, meg volt némi vérfürdő és Landa olyan jó pofákat vágott. Pl. Jannings-t még nekem is meg kellett néznem (svájci német, egyéni Oscar-díjas hollywoodi volt a pali és az akcentusa miatt "űzték" haza), a filmelméleti fejtegetéseket meg nem is fogtam igazán, szerencsére csak egy rövid rész volt belőle.

Szigorúan szvsz.