106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BenedekFeco
    Született Gyilkosok-Natural born Killers

Láttam már tízenpár éve,még a videókorszakban.Most megnéztem megint.
    Ez még mindíg üt.Azon kevés filmek egyike,amelyekben b@szott jó a magyar szinkron.

Nálam 10/9,sőt 10/10
  • ProGabe #49188
    látom ez a film neked nemhogy nem tetszett, de valamiért inkább ellenszenves. nem akarlak én megtéríteni, csak egyszerűen óriási faszságnak ítélem, amit írtál róla :D

néző becsapása? hogy mi? öncélú, kaotikus? igen, az! társadalomkritika, lázadás a korlátok ellen, fricska a gépies fogyasztói társadalomnak? akár, és még sok egyéb más is. elgondolkodtat. ez baj?

az az ellenérv meg, hogy "sokan megpróbálnak belevizionálni dolgokat" egy olyan szinten lerágott csont már, hogy az nem igaz. mégis mi a faszt csináljanak egy ilyen filmmel? vagy legyenek olyanok a filmek, mint a transzformerszek? nulla mondanivaló, nulla értelem, nulla utóélet. megnézed, böffentesz egyet, azt' le van tudva

a belemagyarázó alkotókat meg végkép nem értem. együtt söröztél Pitt-tel, vagy Fincher-rel és teletömték a fejed hülyeségekkel, vagy mi?

na mind1, befejeztem, hiszen parttalan vita
  • Tyler1
    filmek amiket most láttunk, nem meccsek amiket most láttunk xD bár egyetértek
  • Atisz #49186
    Uh na látom írtak már páran és megint előjön ez a "hogy képzeli hogy más a véleménye" effekt, de én tényleg nem kötekedni akartam, csak jeleztem, hogy a film nem olyan alapmű, mint amilyennek be van állítva.

Ha lesz még időm írok majd, de most a meccset nézem (ezt a 2 hsz-t is vagy 1 órán át írtam :D). Már megint egy könnyen beszedett gól, ami nélkül most 1 perccel a vége előtt laza 0-0-án állhatnánk. Talán majd itthon...
  • Christiansen
    7,5/10 :D
  • Christiansen
    akinek bejött a Harcosok klubja, nagyon ajánlom az El Maqunista (A gépész) c. filmet, Christian Bale-el a főszerepben(Batman,T4 stb.)
    nagyon súlyos hangulatú film
  • Atisz #49183
    Nem feküdt ez az egész disszociatív identitás zavar így, hogy ennyiszer interakcióba lép magával. Párszor még ok, na de folyamatosan (verekedés, hol ez dugja a debil csajt, hol amaz, stb.) már a néző becsapásának hat.
    Az a kötöttségektől, anyagi javaktól való megszabadulás amikor elég a főszereplő mindene még tetszett, ha azon a vonalon haladt volna tovább a film és mindez nem az erőszak által kerül bemutatásra, akkor jó is lehetett volna.

Persze rá lehet mondani, hogy: "hülye vagy ne érted a lényegét/nem vagy elég elvont/többször meg kell nézni". Itt akkor sincs mit szépíteni. Van akinek ez jön be, van akinek nem.
    Sok mindent bele lehet vizionálni (társadalomkritika, lázadás a korlátok ellen, fricska a gépies fogyasztói társadalomnak), ez nekem akkor is egy öncélú, kaotikus film.
    Tipikusan az a film amiről órákat lehet beszélgetni az alkotókkal, akik mindent megpróbálnak belemagyarázni egyes jelenetekbe (hogy még intellektuálisabbnak tűnjön azoknak akiknek tetszett).

Nem azt mondom, biztos van benne értelem, sőt érdemes lenne elolvasni a könyvet ami alapján a film készült. De ez így, filmnek, nálam kevés.
  • barnie1990
    Spoilerben elmagyarázná valaki a film lényegét a hülyének is? Csak, hogy tudjam pontosan, mennyit sikerült felfogni belőle.
  • ProGabe #49181
    hát én amikor először láttam, és jött a csattanó, az egyszerűen leírhatatlanul brutális volt :D komolyan nem hittem el, hogy van ilyen tökéletesen felépített film. végig szinte megfeszültem, úgy néztem, végig az járt az agyamban, hogy "bazzeg, ilyet én még nem láttam", és erre felteszik az i-re a pontot, a gondolat pedig felcserélődött arra, hogy "most akkor mi van? ezt hogy? most ez komoly? na neeeeeeeeee!" :)
  • ProGabe #49180
    "pocsék"

:OOOOOOOOoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooosadfasdvsdlkáé,a

"az annyira sokszínű hogy szinte mindenki talál benne egy jelenetet ami miatt felejthetetlen marad"

szerintem az FC-ben szinte csak ilyen jelenetek vannak. ráadásul annyi, de annyi kicsi, rejtett dolog van benne (pl. Tyler Durden felvillanásai, vagy a háttérben történő dolgok, egyik ilyen a reptéren, még lehetne sorolni), amik szinte semelyik másik filmben sincsenek

ez csak az egyik dolog, amik kiemelik ezt a filmet a Hollywood-i fostengerből. irtó erős társadalomkritika, meghökkentő jelenetek, és olyan megoldások sora, amik más filmben még soha nem voltak jelen, kitűnő rendezés és színészi játék

"amely egy kellően beteg divat és kötelezően jónak beállított film."

mivaaaaaaan?

egyszerűen nonszensz, hogy az FC pocsék film. nem értem, nem tudom felfogni, hogy mitől lehet az. mert a pocsék az igen erős szó. az egy dolog, hogy valakinek nem tetszik, na de az, hogy pocsék? ez a film szinte megmentette, felébresztette Hollywood egy olyan szegmensét, ami már majdnem kihalt
  • Tyler1
    nekem pl. éveken át felsem tüntek a bevágott képek, mert tényleg olyan h láttál vmit de nem tudod mi az :D kibaszott nagy ötlet :D
  • xxxpaulxxx
    húúú hát amikor én először láttam akkor nagyon nem tetszett... de tényleg...
    Aztán véletlen láttam másodszorra is tvben.. úgy hogy már tudtam mi lesz a csattanó meg minden... és olyan észrevehető utalások vannak erre, hogy mi a srác... meg úgy minden... ha már tudod hogy kell hozzáálni, akkor értelmet nyer az egészé s tényleg király:D
  • Montanosz
    hát párszóban leírhatod hogy miért is?
  • Atisz #49176
    Szerintem ez egy ellentmondásos film, nem annyira egyértelmű a 10-es, mint a másik 2-nél (egyébként Király Visszatér sem az, elég oda a 8-9 is bőven).

A Fight Club nálam tipikusan azon filmek egyike, amely egy kellően beteg divat és kötelezően jónak beállított film. A Ponyvaregény is ilyen lehetne, de az annyira sokszínű hogy szinte mindenki talál benne egy jelenetet ami miatt felejthetetlen marad. Az is igaz, hogy mivel a Ponyvaregény - bár kellően durva - nem annyira szélsőséges, kaphat egy közepes értékelést is, de a Fight Club, az nem mivel az vkinek vagy nagyon tetszett, vagy nagyon nem.
    Nos én eme utóbbi kategóriába tartozom (sőt - ellentétben a Ponyvaregénnyel - ismerek még pár embert akik szintén egy hülye filmnek tartják :))
    Jó most lehet érvelni azzal, hogy mondjak olyan filmet amit mindenki imád... Pl. a Ponyvaregény, Titanic, A Remény Rabjai vagy akár az Indiana Jones, mivel ezekért a filmekért ha valaki nem is rajong, de nem szólja le, mert mindegyik zseniális a maga nemében. A Fight Club ezzel ellentétben a leghatározottabb módon közönségmegosztó és nem fogom rá mondani hogy jó film, csak mert sokaknak tetszik. Nálam nem a "futottak még" vagy a "szódával elmegy", hanem a "pocsék" kategóriát képviseli (és bár tiszteletben tartom mások véleményét, miszerint is hatalmas film), a korábban említett okok miatt elfogadhatatlannak tartom a 10-es kategóriába való sorolását.

Na ezért majd most biztos kapok, de tényleg nem a konfliktuskeresés miatt írtam :D
  • Kandurex
    na jó van na..:) ...csak asszondom, hogy így ebben a formában a 10. pont nem jó..csak mondom, ...attól még marad...f*szom, már véleményt se lehet mondani :)
  • motyodlee
    akkor a "pótolni valók" listádról törölnöd kéne :D

(magyarán nézd meg)
  • Montanosz
    jaja, akkor az lesz az, már nem nagyon emlékszem csak a monológra meg hogy akkoriban kidumáltuk az albiban)))
  • ProGabe #49172
    ezek szerint az utolsó éjjelen (25th hour) is bealudtál, mert nem halálos beteg, hanem a sittre vonul be

• Montanosz
    nekem EN-nak az a filmje tetszik amiben halálos beteg és tuti monológot nyom, asszem a tükör előtt...
    amúgy annak idején a neonácis filmjének a plakátja alatt aludtam sokáig amit a moziból loptam)))
    egy darabig neonáci is voltam egyből)) bár ez már elmúlt)))
    (bocs a nemzetiségi topiklakóktól)
  • Blasta
    Jaja
    Az avi2flv-t már a flash encoderrel csinálom.
    Azé thx :)
  • Tyler1
    angolul megvan! magyarul még nem láttam sehol :S
  • Dynamic
    (Jah, hogy dvd... Valamiért egyértelmű volt, hogy avi a forrásfile)
  • ProGabe #49167
    olvasd el a könyvet. erre mind rátesz egy lapáttal
  • mflex #49166
    A táblázat ötlet jó, viszont 0-3 közötti pontok szinte ugyanazt jelentik.
    A 8-10-ig pontozás is szinte ugyanaz.
  • Dynamic
    Ha Flash Video Filet akarsz, akkor Flash-sel...Nem? Van beépített Flash Video Encoder.
  • Tyler1
    nagyon durva film! mindamellett h nyersnek tűnik, nagyon komoly társadalomkritikával rendelkezik, mindezt olyan témában tárja eléd, amiről nem gondolnád h van értelme! és ahogy ez az egész meglett csinálva az vmi hihetetlen!
    a mostani bannerban lévő 10es listából nekem ez a film 20as! nem lehet megunni! én átvettem a film egész értékrendjét, és olyan elveim vannak, amit a filmből vettem át! nem mellesleg a nevem is ebből a filmből ered :D
    egyszerűen kötelező darab!
  • barnie1990
    Hihetetlen, hogy fenn tudtok akadni ilyesmiken. Csak remélni tudom, hogy a negatív hozzáállás nem fog odavezetni, hogy leszedjék a bannert.
  • desigo
    Frost/Nixon

7/10
  • ProGabe #49161
    bazzeg ez hihetetlen :D nem kell készpénznek venni, az csak költői túlzás, csak egy iránymutatás, hogy mindenki értse, hogy csak a tökéletes, hipi-szupi, igazán legcukkancsabb filmek érdemlik ki ezt a titulust. olyan ez, amikor valaki azt mondja, hogy "mindjárt éhen halok", közben meg csak éhes. abba sem kötsz bele, nem?
  • Hoz_Hun
    Fight Club, még sose láttam. Nem tudom miért, pedig van aki dícséri.
  • Totti5
    Igen szoktam látni, mondjuk GTA4, vagy Halo3 sok helyen megkapta a 10/10et, vagy Uncharted 2 tegnapi első rivjúje 21/20 lett:DDD

Hibátlan alkotás nincs, mindig lehetne jobb és mindig lehet rajta csiszolni egy ici picit, de sok esetben simán rá lejet dobni a 10est mert az ÖSSZHATÁS annyira jó hogy feledteti azt a kis hibákat amik benne vannak, de ez teljesen szubjektív hogy ki képes ezt így nézni és ki nem... ez a pontozás faszság, mármint hogy 10 pont vagy 1 pont, mert az sokkal könyebb eldönteni hogy most 7 vagy 8 legyen esetleg legyen 9 mert annyira jó, de mint minden ez is szubjektív és egyéne válogatja hogy kinek mi fér bele.
  • Kandurex
    Nem, de az ez egy film világon szöveg erős nem?
  • ProGabe #49157
    persze, hiszen a százalékos besorolás más, mint a 10-es lista. még az alant linkelt FC sem lenne 100 pontos, pláne most, HD-ben, ahol már nagyon kilóg a CG-lóláb. ellenben az nálam stabil 10/10, már csak azért is, mert ha az sem, akkor tényleg semmi, én meg abba a táborba tartozom, akik azt vallják, hogy ilyeneknek léteznie kell, hiszen nem lenne értelme a listának
  • Tyler1
    legnagyobb film a Földkerekségen :D
  • Blasta
    THX Neked is!
  • Blasta
    Köszi szépen!
    Közben találtam egy free dvd2avi kodert.
    Az AVI2FLV-t már megoldom :)
  • Montanosz
    www.handyarchive.com
  • ProGabe #49152
    több infót! az a 10 perces klip külön vob fájl? vagy csak egy részlet? mert akkor értelemszerűen ki kell "vágni". gondolom annyira legalább különálló, hogy egy nagy külön chapter

ahogy én csinálnám, bár ez - mondhatni - a professzionális módszer, külön erre szakosodott programokra:

kimuxolod demuxerrel, aztán azt összemuxolod, ekkor már meg lesz külön az a 10 perc. ezt meg szerintem már super is átkódolja. ha nem, akkor először valami dvdtoavi (ilyenekből a kicsit is komolyabbak biztos tudnak külön chaptereket/cellákat is kódolni, és akkor nem kell muxolni) progival kell divx-et csinálni, azzal már biztos elbánik a legtöbb kódoló, meg mondjuk a flash is
  • karajjj
    jogos, soha semmiből nem láttam még 100%-osat :D
  • ProGabe #49150
    természetesen nem kell készpénznek venni, ill. lehet több ilyen film is. nekem mindegy lenne, hogy a Fight Club, vagy a Ponyvaregény, esetleg a Király Visszatér (vagy bármi más a 10-esek közül) lenne az "egyedüli film a világon"

ha már itt tartunk, 10 éves lett a kicsike, jön belőle egy új verzió:

New HD Master Supervised step-by-step by director David Fincher

meg új hangsáv(ok), 4 kommentár, új extrák, stbstb

november 17