[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem ez egy ellentmondásos film, nem annyira egyértelmű a 10-es, mint a másik 2-nél (egyébként Király Visszatér sem az, elég oda a 8-9 is bőven).
A Fight Club nálam tipikusan azon filmek egyike, amely egy kellően beteg divat és kötelezően jónak beállított film. A Ponyvaregény is ilyen lehetne, de az annyira sokszínű hogy szinte mindenki talál benne egy jelenetet ami miatt felejthetetlen marad. Az is igaz, hogy mivel a Ponyvaregény - bár kellően durva - nem annyira szélsőséges, kaphat egy közepes értékelést is, de a Fight Club, az nem mivel az vkinek vagy nagyon tetszett, vagy nagyon nem.
Nos én eme utóbbi kategóriába tartozom (sőt - ellentétben a Ponyvaregénnyel - ismerek még pár embert akik szintén egy hülye filmnek tartják :))
Jó most lehet érvelni azzal, hogy mondjak olyan filmet amit mindenki imád... Pl. a Ponyvaregény, Titanic, A Remény Rabjai vagy akár az Indiana Jones, mivel ezekért a filmekért ha valaki nem is rajong, de nem szólja le, mert mindegyik zseniális a maga nemében. A Fight Club ezzel ellentétben a leghatározottabb módon közönségmegosztó és nem fogom rá mondani hogy jó film, csak mert sokaknak tetszik. Nálam nem a "futottak még" vagy a "szódával elmegy", hanem a "pocsék" kategóriát képviseli (és bár tiszteletben tartom mások véleményét, miszerint is hatalmas film), a korábban említett okok miatt elfogadhatatlannak tartom a 10-es kategóriába való sorolását.
Na ezért majd most biztos kapok, de tényleg nem a konfliktuskeresés miatt írtam :D