106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
sandor8206 #49909 + Alkonyat egy hsz-ben szerepel már az is sértő :-) -
sandor8206 #49908 a Mátrix -
sandor8206 #49907 Knowing
SPOILER-es
Végre a Fegyvernepper után Cage-t egy újabb "értékelhető" filmben látni ,jó érzés. Mert ő volt az egyik kedvenc színészem régen, az akció hármasát nem győzőm megunni (Szikla, Con-Air, Face/off) + a "sima" filmjei is bejöttek, de mostanában csak hulladékokban játszik.
Na szóval a Knowing, ettől se tettem le a hajamat, de ez miatt a filmje miatt nincs mit szégyenkeznie, haja is tök átlagos :-)
Nekem a legnagyobb gondom a filmmel, hogy megnéztem és s*ar érzés fogott el, nem hiányzott a happy end, sőt nagy-nagy + pont, hogy végre kihalt az emberiség egy filmben, de valahogy nem nézném szívesen újra.
A két baleset is keményen rájátszott erre, remekül visszaadták "...a nagy s*art amit nem lehet kikerülni...". főleg a repülőgépes baleset, az égő emberekkel stb.
Történet is rendben van, sajnos a suttogókról az elejétől lehet sejteni, hogy földönkívüliek, legalábbis én levettem.
A trükkök is szépek, mind a baleseteknél, mind az idegenes részeknél (külön tetszett a UFO dizájn)
Azért nem gondoltam, volna hogy a Földnek tényleg kapa lesz :-)
SPOILER vége
Na mindegy, jó film olyan 7/10-M.N. Shy....(most nincs kedvem megnézni) rajongóknak ajánlott, valahogy ő ugrott be a film nézése közben, aki a 6. érzéket, Falut stb. rendezte :-) -
Mindenféle ízléstől mentesen el lehet mondani a Twilight filmről, hogy vontatott tini szappanoperácska, ami egyértelműen a <20-as korhatárba eső lányokat célozza meg a "fotogén" férfi főszereplők sorával.
A Mátrix ennél egy picit több. A két film mélységét nem is igazán lehet összehasonlítani, nem egy kategória, nincs is értelme.
Egy kis szemléltetés:
Mátrix: "Mi a létezés?"
Twilight: "Tényleg létezik egy vámpír, aki szeret engem?"
:) -
Engem nem érdekel melyik a híresebb, ha egy film bejön nekem az bejön, és nem izgat hogy híres-e vagy nem. A mátrixon halálra untam magam, nem is érdekelt a története igazán, ennyi. -
váháhááá, matrix unalmas, alkonyat meg nem? A hónap véleménye :DD -
popularitás vs. mondanivaló -
Tényleg, mi ronda szegény csávó, ha nem lett volna a film, észre se vennék.
Én nem is vártam Blade-stílust (pedig ajaj, de jó lett volna), mégis értékelhetetlenül unalmas filmet kaptam (hozzátenném, hogy imádom a jó romantikus filmeket, de ez távol áll azoktól). -
Bizony :) -
Mátrix unalmas, Alkonyat 9/10...
Hajjaj
-
Ódákat zengtek... a tinilányok, akik odáig vannak egy 50 kilós albínó csávóért, de nem azok akik egy vámpíros filmtől érthető okokból mondjuk Blade stílust várnak, és nem Szívtipró gimi fílinget. -
9/10 nekem, New Moont is megnézem majd :) -
Alkonyat. 5/10
Amilyen ódákat zengtek róla sokkal többet vártam!
-
SPOILER -
A Képlet
8/10.
A nő halála kicsit logikátlan volt, de a végén "mindenki" meghalt, szazl ugyan ott vagyunk... :D
Lassan indult be a dolog, de remek 2 órás szórakozás lett belőle
A repülőgép + a metrószerelvény balesete pedig eszméletlen jól meg lett rendezve... -
Hasonmás
10/6
előzetesek alapján sokkal többet vártam :S -
Rundstedt17 #49893 Futballmaffia 6/10
Crank:High Voltage 5/10
Sin City 10/10
-
Rundstedt17 #49892 Az első valóban epic,de a folytatások eléggé bénák.... -
UP
aranyos kis mese
pont azt kaptam amire számítottam
8/10 -
szerintem a Matrix alapmű, a bannerbe sem véletlenül került be :)
nekem a folytatásokkal se volt annyira nagy bajom, de az tény hogy az első az etalon -
Engem sose fogott meg a mátrix... unalmas -
....milyen filozófiát))) -
Lipi1980 #49887 Tegnap elkaptam a Viasat3-on a Mátrix első részét, és ottragadtam :D
Hihetetlen, hogy ez a film már 10 éves!!!!!!!!!!!!!!!
A mai napig képes vagyok ugyanolyan csodálattal és tátott szájjal nézni a filmet és hallgatni (és próbálni felfogni) a filozófiát, amit próbálnak közvetíteni.
Kár a 2. és 3. részéről ez már nem mondható el.
A mostani hype hangulat miatt, ami körülveszi az Avatart bízom benne, hogy itt is hasonló mérföldkőhöz érkezett a filmipar... -
Titus (1999)
Sokadszorra látom, de még mindig a legdurvább Shakespeare feldolgozás amit eddigelé csináltak. Gyenge idegzetűeknek és gyomrúaknak nem ajánlott...
9/10 -
Az őrület határán
Nagon jó II.világháborús film!
Néha annyira feszülté tett hogy majd kiugrottam a fotelból (roham előtti idegölő másodpercek a jelre várva).
Néha pedig olyan érzésem lett mintha egy másik dimenzióban játszódtak volna az események és nem is ez lenne a szörnyűséges valóság( a tenger, a benszülött ahogy a katonákkal szemben halad, a fa koronák hullámzása, a fióka vergődése).
szóval a hangulat és a realitás és az álomszerűség nagszerű elegye miatt: 10/10 -
Public Enemies
Az idei év egyik nagy filmjének kikiáltott Public Enemies, az én érdeklődésmet is felkeltette még úgy nyár elején, főleg miután olvastam h Depp vs. Bale párbaj lesz. Hát így utólag sajnos semmi olyan momentumot nem tudok mondani, ami kicsit is magasabb színvonalra emelné nálam a filmet, egy egyszerű életrajzi drámánál mondjuk a Hallmarkon. Király ez az új kameratechnika, télleg fasza h kis kézikamerával elrohangáltak meg stb., bár engem néha kurvára zavart h fókuszon kivül estek jelenetek. Az akciók sztem tök szimplák, tipikus gengszter film, h lőnek lőnek lőnek lőnek és na hopp vki meghal. Csaj ismerős volt, a film végéig nem esett le h honnan, aztán rájöttem h a Taxi filmekből. Na az ő karaktere szimpatikus volt. De Bale és Depp sem nyújtott egy áttörő alakítást. Gengszterfilmesek nézzék meg, aki meg abszolút nem kedveli ezt a műfajt, az ne is próbálkozzon vele. -
Végső állomás 3D
a 3D miatt élveztem, de ha nem lett volna, akkor 20 perc után kisétáltam volna a moziból, mert anélkül fos -
sorrow #49882 G.I.Joe.
Nem vártam sokat, tényleg nem de még annyit sem kaptam, 2/10 a két csaj miatt.
Star Trek.
Szórakoztató, sci-fi, jobb mint számítottam. 5/10
Angyalok és démonok.
Pörgősebb mint az első rész, a Da vinci Code, amit most néztem meg egyébként az 3/10, ez olyan 4/10.
-
technopeter #49881 Candy
10/8
-
sandor8206 #49880 direkt nem említi, csak sejtelmesen (találkoztunk -Spock...majd fogunk-Néró.. vagy valami ilyesmi stb.) ez egy ilyen gonosz dolog :-)
Lehet ott vártak rá a közelben és az érzékelők érzékelték mikor jön, ahogy a Kelvin is érzékelte Néróékat
De ez legyen a legkisebb gond a filmmel:-D -
Star Trek (2009)
Mi sem áll távolabb tőlem, mint "trekker"-nek lenni, sőt, én jócskán a "warsos" oldalon állok, ennek ellenére sosem volt ellenségem a ST, bár nem is szerettem - egyszerűen semleges volt a számomra. Talán ha fél órát láttam összesen az ilyen-olyan sorozatokból, a korábbi filmekből egyet sem, és ez a film is elég közömbösnek tűnt elsőre. Aztán jöttek a kritikák, meg a vélemények, hogy milyen jó, úgyhogy megtekintettem én is. És tényleg jó volt, simán vállalható, nálam 7 blasta.
Igazából csak egy dolgot nem értettem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nero honnan tudta, hogy mennyi idő múlva és mikor fog megérkezni a jövőbeli Spock hajója? Az öreg mondta, hogy bár egyszerre estek át az időkapun, Nero 25 évvel "hamarabb" lépett ki. Egyáltalán akkor, amikor a Vulcan-t kinyírja és a fiatal jelenkori Spock-hoz beszél, hogy nem említi meg a korkülönbséget, hiszen az öreg akkor már nála volt?
-
Jah én is többet vártam de attól függetlenül jó volt !
Valószinű annyi hegyi mutánst kiirtottak már hogy már csak 1 maradt !
-
Halálos kitérő 3
Valamilyen szinten hozta az első 2 hangulatát ,de kár hogy csak 1 elfajzott emberke darálta a népet :( Többet vártam. -
Pedig az első rész elég korrekt volt (még a második is, bár ott - mint a legtöbb folytatásnál - már esett kicsit a színvonal). -
viizo #49875 bírtál volna még 5 percet, beindult volna a hent :D -
technopeter #49874 Az első része nekem nagyon bejött, jó volt a hangulat, meg ugy jó volt sztem az egész, a 2 az már B ez meg úgyszintén B-C:) -
nekem ajánlották már sokszor, de nem vok egy nagy horror rajongó mondom ráér. aztán múltkor pont ment a tv-ben, na mondom akk megnézem, aztán 45 perc után lebasztam a tv-t a picsába, mert addig még csak egy csepp vér sem folyt ki senkiből és semmiből. -
viizo #49872 pedig az első rész fincsi kis horror ;)
a második már nagyon B movie :/ -
jézusom, már a cím alapján is max 4 pontos :D -
technopeter #49870 Halálos kitérő 3
10/5