106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Ez esetben meséld el milyen filmet néztél utoljára...
  • vérpocok
    Ne is szólj, mivel ennek a topiknak nem ez a témája, ennek ellenére már napok óta megy itt az offolás. Kezd kicsit unalmas lenni már.
  • VinylToy #101235
    Tényleg erről kell itt témázni, főleg a házigazdának!
  • Zephyr Retiring
    A 4K vs. FHD vitához egyelőre nem tudok érdemben hozzászólni UHD tv hiányában.
    Ellenben...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ...bármin is hallgatok zenét amin van EQ, flat-hez képest basszus és magas + 50% középhangok -50%.
    Ez igaz mind a hordozható kazettásmagnókra, mind a mini hi-fikre, mind pedig a komolyabb sztereó és 5.1 házimozi rendszerekre.
    Egyetlen hangforrás anyag van amit flat-en hallgatok : a DTS.
    Ez nem amiatt van, mert szarul hallok, hanem mert én így szeretk zenét hallgatni. Akár mp3, akár audio cd akár "bakelit" lemez is a forrás. Nem mellesleg az EQ-t pont amiatt alkalmazzák, hogy ne egyenhangzás legyen mindenhol. Mindenki más hangzást kedvel.

Kiegészítés: pop, rock, diszkó és javarészt blues zenék nálam az alap. Komolyzenék és Dankó rádió esetén nem tudom milyen hangzás a kellemes, azokat ugyanis azonnal kikapcsolom amint megszólalnak...

• CSOCSO
    Latom a kulonbseget. Hulyesegeket mostmar mellozuk
  • CSOCSO
    "csináltál egy 1025x1027-es képet a kettőből és ezzel akarod bizonyítani, hogy semmivel sem jobb a 4k"

Elszorakoztatod magadat?? maga a reszlet amit nezel nincs 1000 pixel sem a valo vilagban. Latod, hogy a 4k kep sem tueles? Mert razoomoltan, hogy valoban latszodjon minden reszlet. Minek toltsek fel egy 800-1000 pixeles kivagasbol egy 3 millio pixeles kepet, te nagyon okos?

Mielott tovabbfajulna a dolog es a kicsiny agyatokbol kipatanna, hogy en azt allitom, hogy a 4k meg szarabb mint a 1080 szogezzunk le valamit: Nem mondtam sehol, hogy a 4k nem jobb. Azt mondtam, hogy nincs hatalmas kulonbseg. A tv-n a 1080 is teljesen szepen nez ki es ezert felesleges varni es levadaszni a 4k cuccost. Egyikotoket sem latom elbaszni 100-200 giga bandwidthet, hogy sajat ralatasotok legyen. Csak a fikazas megy; igy szar a szemed.. ugy szar a film vagy a tv. Valami szar. Igazad nem lehet :D Olyan tipikus.

En is latom a kulonbseget. Ahogy irtam; VAN kulobseg. Az egesz onnan indult, hogy szerintem nem eri meg 4k filmeket beszerezni a 1080 teljesen megfelel. A belinkelt kepek felnagyitott reszletek. A tv-n az a jelenet nins nagyobb mint egy laptop kepernyo. Mindezt az ember 2 meterrol nezi. De majd ti kiszurjatok a sas szemeitekkel :D
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.11.25. 15:56:08
  • BaliBoy
    Jajjj...

Szépen leírtad, hogy hogy smint csináltad a screenshot-okat, majd fogtad, egymás mellé tetted őket, és csináltál egy 1025x1027-es képet a kettőből és ezzel akarod bizonyítani, hogy semmivel sem jobb a 4k....

Kb. mint amikor a tv adásban azt reklámozzák, hogy az új tv-nek mennyivel szebb a képe.... :DDDD
  • darkSectorxxx #101229
    Elég nagy probléma ha nem látod a különbséget, igen, pontosan 1080p a 4x-ese és a tv-den is 4x-es nagyításba nézed....
    Pontosan.

Valamint szar a film is.
    Valamint próbáld meg, ha itt nem látod mi a különbség, mennyivel élesebb a 4k-s akkor fényképezz ki olyat a filmből ahol egy fényforrásvan, lámpafény, egy szobában vagy valami, és akkor majd neked is láthatóbb lesz. :D

De én látom az eltérést még ezen a tvfilmen is, és szembetánő, ha leveszed a 1080p és 4k jelzést akkor is megmondom azonnal melyika 4k.
  • CSOCSO
    60 gigas 4k vs 10 gigas 1080p

omg leszakad a fejem a kulonbsegtol!!!!!

Peeeersze most akkor fogjuk ra, hogy mag a film szar meg mittom en. Nem screenshotolva lettek a kepek hanem rendesen kiszedtem oket a filmbol. a 4k kep negyszer akkora volt, ugyhogy a 1080 filmet negyszeresere kellett noveljem, hogy ossze tudjam oket hasonlitani. Tehat a 4k kep %100os meretben van a 1080p pedig %400 os.
    Mindezt kamera mozgas mellett a kulonbseg elegge minimalis. Ezek a kivagott kepet mind razoomolt kivagasok. 2-3 metterrol ezt nem fogod igy latni a TV-n.

Nem mondom, hogy nincs kulonbseg; VAN! De megeri letolteni a 60 gigas filmet ezert? NEM! a 10 gigas boven jol nez ki. Na en befejeztem.
  • darkSectorxxx #101227
    De arendesnem stream élt 4k vs 1080p azt te is láthattad hogy nem olyan mint a youtube...
  • LasDen #101226
    ¯\_(ツ)_/¯
  • Tikal #101225
    Neked nem az, nekem az.
  • CSOCSO
    Tehat megegyszer: jo par filmet ujraneztem 4k ben az elmult heten. Neztem 1080 filmeket is pl mint a Pacific Rim Uprising, sucker punch.
    De most letoltok ket filmet amit hirtelen megtalaltam 1080 ben es 4K ben. Egyik a KIN a masik pedig a Jurassic World Fallen Kingdom.
  • LasDen #101223
    olyan lesz mint a dzsungel könyvében volt. Nem látom, hogy ez mitől lenne vicces...
  • Tikal #101222
    Attól még a 720p szar és látom a különbséget akkor is, ha előtte nem néztem 1080p-t. Ahhoz sem viszonyítási alap, hogy megmondjam melyik Youtube felbontás mekkora.
  • Tikal #101221
    Nem láttam beszélni őket, az lesz majd a vicces :D
  • darkSectorxxx #101220
    Válasz:

Nem a 1080p-s videót konvertálja fel a TV, hanem a YouTube-on egyformán fős minden, pláne netsebességfüggő.

Így már érthető mi3ért nem láttál akkora elt3érést.

Hidd el a rendes 50gbos film messze van a youtube-tó.... :)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.24. 15:16:56
  • dantor7
    Ez úgy működik, hogy viszonyít az agyad.
    Hallgass meg egy zeneszámot úgy, hogy nem nyúlsz az equalizerhez - majd EQ-val baromkodj bele, hallgasd meg úgy, aztán harmadjára vissza a nullpontra.
    Garantálom, hogy nem az első, hanem a 3. változat fog legjobban tetszeni, pedig ugyanazt hallod.

Namost, 4K UTÁN persze, hogy rossz a 720p. De rakd be a sima SD változatot, nézd egy darabig, majd vissza 720p.
    Ugyanúgy "whoa" effekt lesz utána.
  • CSOCSO
    190 centis tv-tol majdnem 3 meterre ulok. Kozelebb nem ulnok mert akkor mar majdnem kozelebb ulnok a tv hez mint amekkora a tv atmeroje. Ennel a tv-nel olyan masfel meteren belul lehet latni a kulonbseget egy 60 pixeles betunel a 1080 es 4k kozott.
    Elegge nehez meg idoigenyes letolteni ket full filmet 1080 es 4k verzioban csak hogy tesztelgessem oket ugyhogy ezt a youtube videot nezegettem 1080 ben es 4k ben a tv-n. Nem igazan latni kulonbseget. Lehet felkonvertal a tv-m de nem talalok semmi ilyet a menuben, hogy ezt ki vagy be lehtne kapcsolni.
    Emiatt letolteni egy 50 gigas filmet a 10 helyett teljesen hulyeseg.

Tegnap az Obliviont neztem 4k ben. Ma este meg a Jigsaw moviet nezem. (Nem zaklat a movie csak nem vagyok az a nagyon film ujranezos tipus es az elmult napokban vagy 3 filmet is ujraneztem az uj tv miatt. Mostmar kell valami mas. Ez is 4k-ban van)

(reklam helye :D)
    Mindegy. a Samsung q6fn tv *eci jo tv. Csak ajanlani tudom.

• darkSectorxxx #101217
    Hogyne lenne, ne vicceljünk. Simán észrevenni a felbontás eltéréseket.
    4x annyi pixel a 4k...
  • CSOCSO
    mkinfoval meglestem. Nem 720p a film hanem 1080. Csak rosszul volt elnevezve.
  • Ainz
    720p és 1080p között is megmondom a különbséget.
    4k után meg egyenesen hányok a 720p-től..
  • cylonflatus
    Akkor ott valami nem stimmel, vagy a szemeddel, vagy a tv-vel, vagy valami mással, de azért 720p és a 4k között, hogy ne legyen különbség.... én pl a 720p és az 1080p között is látom a különbséget, és nem azt mondom, hogy a 720p nézhetetlen, de az 1080p után rendesen rossz nézni. Nincsenek háznyi pixelek, de sokkal élesebb az 1080p. Olyat mondjuk láttam én is, hogy a full hd és a 4k között nem igazán vettem észre a különbséget, de az tuti valami fölkonvertált cucc volt. Egy natív 4k-s cuccnál meg főleg ki kellene jönnie a különbségnek.
  • LasDen #101213
    Kíváncsi leszek ki lesz Mufasa magyar hangja. Egy Háda Jánost betippelek. Gáti Oszkárt meg Zordonnak...
  • TBTPumpa
    2019 nyár:

Lehet nálunk késni fog 1-2 hónapot, ahogy a Rontó Ralph 2 is... :(
  • Tikal #101211
    what???
  • ManoNegra
    Akkor én aki a 32 collos FHD TV-mel is meg van elégedve, szépen a sarokba vonulok és elgondolkodok az életemen...
  • CalebJoe
    pedig kéne az a szemüvegsry
  • CSOCSO
    Letoltottem par 4k filmet. (Sucker punch, Valerian) Nagyon szep a Samsung q6 kepe. Ezekutan betettem egy 8 gigas 720p filmet (Pacific Ring Uprising) Es kb pont ugyanolyan szep volt. Barmelyik heremet ratennem, hogy egyikotok sem tudna megmondani, hogy 720p filmet nezel es nem 4k-t. Osszes hajszal tuelesen kiveheto, osszes porus latszik. Lehet, hogy updscalingel a tv de kit erdekel? Gyonyoruen megoldja a tv. Nem lehet eszrevenni. Nem olyan mintha egy 150kilobytos kepet felnagyitasz a photoshopban poszter meretre majd nyomsz ra egy sharpness-t.
    Nagyon meg vagyok elegedve es full feleslegesnek tartom elbaszni az idot azzal, hogy az ember megvarja a 4k filmet es 50 gigat tolt le 10 helyett. Nemhogy a 4k nem nez ki 5 szor szebben de semmi eszreveheto kulonbseg nincs ha kulon-kulon nezi valaki.

Nem hordok szemuveget. Nem is kell. Jo a szemem. A tv-t pedig becalibralom amennyire lehet mindenfele muszer nelkul ami mar alapbol olyan dolog, hogy az emberek %99 nem csinalja meg. White clipping, Black clipping, color/tint mind belove.
  • Jim Morrison
    Ha angol nem megy, akkor ja, nem éri meg. szinkronosan pár lego film, fűrész 5, meg még 1-2.
    Magyar felirat jelenleg ezekhez van: fentről lefele
    Ez azért elég gyakran szokott változni. Próbahónap az próbahónap, annyi idő alatt eldöntöd, hogy kell-e vagy nem. De ha a magyar content a lényeg, akkor hbo go az tuti, ott sok a szinkronos, de minimum magyar feliratos film/sorozat.
  • LasDen #101206
    van Amazon Prime, FilmBox Live, HBO Go vagy Horizon GO (UPC). Bár lehet hogy a UPC-s az csak előfizetéshez jár...
  • darkSectorxxx #101205
    Az, nagyon gáz, és semmi felirat sehol.
  • mulli1986
    Filmek, amiket hol nézzünk meg? :)
    Valakinek van tapasztalata netflix-el? A neten amiket írnak, hogy magyarországon melyik filmek vannak engedélyezve, az finoman szólva is siralmas. Tényleg ennyire gáz itthon a helyzet? Így nem sok értelmét látom az előfizetésnek, sőt még a próbahónapnak sem. Egy értelmes filmet vagy sorozatot nem találtam a listában. Netflixen kívül egyébként van más video stream oldal?
  • hiper KOCKA
    Hitman: Agent 47 2015

Nem tudom kinek jön be a nyakkendős Hitman kacsa, mindenesetre a pár napja megjelent új Hitman játék gyűjtői kiadásához járt... a film már kevésbé rendelkezik ilyen extrákkal, és most is csak a game hatására döntöttem úgy, hogy megnézem a Rupert Friend nevével fémjelzett alkotást.

Mindeddig nem akartam megnézni, mert a 2007-es film jócskán lelombozta a kedélyeimet. Tekintve, hogy milyen cool-ak voltak a Hitman játékok, a filmben teljesen kiherélték a 47-est. Főleg ebben a 2015-ös változatban. Már szinte csak árnyéka önmagának. Inkább egy akciózó rambóhoz hasonlít, aki verekedik, robbantgat és hajmeresztő akciókat tol le a vásznon.
    Ez nem az az elegáns, kifinomult, csendes gyilkos akit én megismertem. Pedig össze lehetett volna rakni egy izgalmas Hitman filmet ilyen látványorgia nélkül is. Sőt, egyáltalán nem hiányzott ez, vagy akkor ne legyen a film címe Hitman.

Remélem több film nem lesz, vagy vegye át olyan valaki a rendezést, akinek volt a kezében már kontroller is. Mert elmondom, hogy lehet ezt úgy, hogy berúgom az ajtót és hangtompítóssal ledurrogtatok mindenkit aki a célpont körül áll akit majd ki kell iktatnom, vagy egyszerűen belopózhatok szakácsként, és ügyesen kicserélhetem gyorsan ölő méreggel az egyik fűszeres dobozt, és a célpontom mit sem sejtve saját magának fogja beleadagolni a vasárnapi húslevesbe, hiszen az előzetes információgyűjtés miatt tisztában vagyok vele mikor ebédel, mit ebédel, és ki készíti neki a kaját, sőt még azt is tudom, hogy mit csinál meg maga, és mit bíz rá másra... na ez egy hitman... az előbbi meg csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő ostoba paprikajancsi, akiből hiányzik az elegancia és a kreativitás.

Joker is egy gyilkosságművész volt, (első Batman film) viszont az ő művészete kimerült a kivégzett hullák irtózatos látványában, ügynökünk viszont a gyilkossághoz vezető módszer kivitelezésében profi. Az, ahogyan megszervezi az akciót, ahogyan elhárítja a közben felmerülő problémákat, és az a frappáns pragmatizmus, amivel akár még azt is elérheti, hogy az áldozat hozzátartozói még csak ne is gyanakodjanak gyilkosságra.
    Ezt hiányolom a Hitman filmekből, mert ez a hitman karakter sava-borsa: a hideg profizmus, a feszült körülmények között is vérnyugodt tekintet, és a tökéletes kivitelezés. Ehelyett van robbangatás, lángtenger, pofozkodás, "ótós üldözés" meg minden középszar akciófilmes látványelem. Több lett tőle a film? Nem.

Szóval mindent összevetve nem kellett volna megnézni ezt az akciószemetet, mert csak feleslegesen kizökkentett. Aki nem ismeri a játékot, vagy fogalma sincs a Hitman éráról, nem kétlem hogy fog szórakozást találni benne, én viszont most gyorsan rákattintok az indítófájlra, mert teljesítenem kell egy küldetést.

3/10
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én super amoled kijelzőn néztem. Ott is egyformának látszik.
    De megnézheted élőben is valahol. Ha neked az relevánsabb.
  • dantor7
    ööö, ha egy szar kijelzőn nézek egy jó kijelzőről valamilyen cuccal felvett videót.. az mitől is releváns? :)
  • Zephyr Retiring
    Azért ennyire nem drasztikus a dolog...
  • Zephyr Retiring
    Mr. Right / Gyilkos páros imdb.

Anna Cooke Kendrick a maga 33 évével volt már szine minden a rajzfilmszinkronhangtól át az ivócimboráig.
    Én legutóbb a méltatlanul meg nem értett 19-es asztalnál ülőkben láttam őt. De vadászott már vámpírra, volt már terhes méghozzá 9 hónapon át, volt musicalsztár és zombibarátnő a vásznon s még sorolhatnám ki mindenki. Nagyon meg sem lepődtem már, hogy egy kissé pszichopata oldalát is megismerhetjük. No azért kellett hozzá némi segítség a sármos Sam Rockwell személyében...

Bár önmagukra őrültként tekintenek főhőseink, sőt a film többi "normális" figurája is annak titulálja őket, kérdem én: egy icipicit nem vagyunk mind őrültek, akik szerelmesek vagyunk? Aki erre most nemmel felel, az nem is volt még úgy igazán szerelmes. Persze mindenkinél vannak ésszerű határok. Illetve majd mindenkinél. Anna és Sam pont az a páros, ahol nincsenek határok.
    Ezt ők is belátják...néha nekünk nézőknek sem ártana..

Nagyon nincs mit ragozni rajta: látványos, humoros, véres, ott és akkor törnek a fogak és a csontok ahol kell.
    Néha egy egy golyó belecsapódik valaki fejébe, de nem kell megijedni: az szándékos volt.....
    10/8.
  • Mentol
    Az "okos" azt jelenti, hogy nem csak egy TV tuner van benne, amivel láthatod a TV adásokat, hanem különböző programokat lehet a TV-re telepíteni: ilyen a média lejátszó, a különböző Alkalmazás boltból letölthető cuccok (gyk: pl.a Google Play), előre telepített "natív" alkalmazások (pl.: Youtube, Netflix, stb.).
    Ha pedig a képminőség a fontos, akkor semmiképp NE hallgass Csocso kollégára! Vegyél OLED-et! Illetve, akkora képátmérőt, amennyit ki tucccc fizetni! (később meghálálod)
  • darkSectorxxx #101197
    Észre se vettem. :D