1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Hitman: Agent 47 2015

Nem tudom kinek jön be a nyakkendős Hitman kacsa, mindenesetre a pár napja megjelent új Hitman játék gyűjtői kiadásához járt... a film már kevésbé rendelkezik ilyen extrákkal, és most is csak a game hatására döntöttem úgy, hogy megnézem a Rupert Friend nevével fémjelzett alkotást.

Mindeddig nem akartam megnézni, mert a 2007-es film jócskán lelombozta a kedélyeimet. Tekintve, hogy milyen cool-ak voltak a Hitman játékok, a filmben teljesen kiherélték a 47-est. Főleg ebben a 2015-ös változatban. Már szinte csak árnyéka önmagának. Inkább egy akciózó rambóhoz hasonlít, aki verekedik, robbantgat és hajmeresztő akciókat tol le a vásznon.
    Ez nem az az elegáns, kifinomult, csendes gyilkos akit én megismertem. Pedig össze lehetett volna rakni egy izgalmas Hitman filmet ilyen látványorgia nélkül is. Sőt, egyáltalán nem hiányzott ez, vagy akkor ne legyen a film címe Hitman.

Remélem több film nem lesz, vagy vegye át olyan valaki a rendezést, akinek volt a kezében már kontroller is. Mert elmondom, hogy lehet ezt úgy, hogy berúgom az ajtót és hangtompítóssal ledurrogtatok mindenkit aki a célpont körül áll akit majd ki kell iktatnom, vagy egyszerűen belopózhatok szakácsként, és ügyesen kicserélhetem gyorsan ölő méreggel az egyik fűszeres dobozt, és a célpontom mit sem sejtve saját magának fogja beleadagolni a vasárnapi húslevesbe, hiszen az előzetes információgyűjtés miatt tisztában vagyok vele mikor ebédel, mit ebédel, és ki készíti neki a kaját, sőt még azt is tudom, hogy mit csinál meg maga, és mit bíz rá másra... na ez egy hitman... az előbbi meg csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő ostoba paprikajancsi, akiből hiányzik az elegancia és a kreativitás.

Joker is egy gyilkosságművész volt, (első Batman film) viszont az ő művészete kimerült a kivégzett hullák irtózatos látványában, ügynökünk viszont a gyilkossághoz vezető módszer kivitelezésében profi. Az, ahogyan megszervezi az akciót, ahogyan elhárítja a közben felmerülő problémákat, és az a frappáns pragmatizmus, amivel akár még azt is elérheti, hogy az áldozat hozzátartozói még csak ne is gyanakodjanak gyilkosságra.
    Ezt hiányolom a Hitman filmekből, mert ez a hitman karakter sava-borsa: a hideg profizmus, a feszült körülmények között is vérnyugodt tekintet, és a tökéletes kivitelezés. Ehelyett van robbangatás, lángtenger, pofozkodás, "ótós üldözés" meg minden középszar akciófilmes látványelem. Több lett tőle a film? Nem.

Szóval mindent összevetve nem kellett volna megnézni ezt az akciószemetet, mert csak feleslegesen kizökkentett. Aki nem ismeri a játékot, vagy fogalma sincs a Hitman éráról, nem kétlem hogy fog szórakozást találni benne, én viszont most gyorsan rákattintok az indítófájlra, mert teljesítenem kell egy küldetést.

3/10