106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Tökéletes Trükk
Ez zseniális volt! Nolan filmjei nagyon bejönnek, a Memento is tetszett már, de ez még azt is felűlmúlta. Nálam 10/10. -
:::spoiler:::
1.: sztem az egyikük álmában öregedtek csak meg... mondta is hogy leéltek egy boldog életet a nő agyában de megijedtek hogy mikor a valóságba visszajöttek akkor meg fiatalok... meg az incepciót is hogy elvégezze a nő álmában kell lenni.. viszont gondolom én a vonatos rész már Cob agyában történt, ezért is jelent meg a vonat a taxis résznél megfúrva a "nagy melót"..
vagy lehet hogy minden álom előtt "resetelődik" az életkor... bár ez hülyébb érv.. de ugye kitudja hogy ilyen-olyan lopásoknál is mennyit időztek el álmokban, lehet azóta már 3x megöregedett volna...kitudja
2.: mondta neki ariadné hogy majd keresse meg saitot, ne maradjon a feleségével... namármost, szerintem a feleségével leélte megint életét, és pont mielőtt lejárt az x év (a nyugtató hatása) felkereste saitot... vagy tán végig őt kereste... mert igaz hogy az öreg felemelte a pisztolyt hogy megölje, de hiába ölnék meg magukat, a nyugtató miatt nem ébrednek fel >>> váróba kerülnek.
pont felemelte a pisztolyt és felébredtek.
szal szerintem kiszámolta cob hogy mennyi időt kell leélniük, maradt a feleségével is, majd megkereste az ázsiait.
3. erről is volt szó, pont amikor ariadnét először kollektív álomban leviszik
-
Nekem bőven elég volt amit leírtál, mondjuk én eleve nem szeretem az ilyen trancsírozós filmeket. -
Bármilyen meglepő még számomra is tudom nézni!
De hozzáteszem nem keresem az ilyen filmeket.
Pl:Előtte gyermekemmel néztem a Kém a szomszédban címü filmet!
Viszont ha sokat hallok valamiről az fel kelti az érdeklődésemet!
Úgy látszik magasabb az ingerküszöböm mint az átlagnak!
Mondom rengeteg mindent láttam már az életben, szóval ujjat már nem igazán tudnak mutatni már az anatómiában sem!
-
És ezt te bírtad nézni? Hát nem semmi vagy. -
Az a jo az Inception-be, hogy egyszeruen megneztem, es nem akarok utanaolvasni, hogy mivolt. Egyszeruen igy volt tokeletes. -
Tegnap megnéztem ezt a A Serbian Film-et!
Ha már annyira írták hogy ennyire kemény meg annyira beteg!
Részemről két emlékezetes jelenet fog megmaradni hosszútávon a filmből!
1.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy egy Viagrával belőtt ember méretes farkával ki lehet bökni egy emberi szemet.
2.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy a főszereplőt beviszik egy szobába ahol van két letakart fejü ember hasra fordítva!
Az egyiket ő neki kell segbe kúrnia a másikat pedig egy másik tagnak.
Nos az aktus végefelé lehúzzák a csuklyákat a fejekről és kiderül hogy akit a főszereplő segbevágott az a 12 év körüli kisfia!
A másik tag meg a feleségét tette segbe!
Pontozni nem akarom mert tök felesleges.
Láttam én ennél már sokkal keményebb filmet is!
Na a másik film az már komolyabb dolog lesz!
Philosophy of a Knife
Igazándiból már nagyon későn kezdtem el nézni ezért csak egy órát néztem idáig belőle.
A borzalmak még nem kezdődtek el csak a felvezetés hogy miért is készült ez a tábor ahol ezt a rengeteg kísérletet elvégezték ezeken a szerencsétleneken.
De hogy mire is számítson az aki belekezd ebbe a több mint 4 órás film megnézésébe!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez egy dokumentumfilm a halálról és az azt megelőző hosszú szenvedésről, amik különféle emberkísérletek révén következtek be. Terhes anyából darabokban szedik ki a magzatot, 5-10 év közötti gyermekeket operálnak össze a derekuknál vagy a mellüknél, gamma sugárzásnak tesznek ki egy fiatal fiút, és tanulmányozzák ahogy az arcán lévő sejtek szép fokozatosan elpusztulnak. Meddig bírja az ember fájdalommal? Egy lánynak a fogait húzzák ki egyenként egy fogóval, fél centiről mutatva az eseményt. Szakad az íny, folyik a vér, velőt rázó sikoly hallatszik. Hasra fekve leszíjaznak egy lányt, majd felnyitják a hátát, árammal sokkolgatják a különféle izmait. Egy nővérnek az a feladata, hogy megfőzi a levágott fejeket, hogy könnyebben jöjjön le róluk a hús, majd megtisztítja őket. Szifiliszes férfit szexuális kontaktusra kényszerítenek egy lánnyal. Egy lány vaginájába tömnek egy óriási csótányt, ami mászkál össze vissza a bőre alatt, majd később lenyúzzák a lány fejéről a bőrt, persze mindezeket élve. Kivisznek egy fiatal fiút a -40 fok körüli hőmérsékletbe, kikötözik, majd vízzel locsolgatják, míg el nem fagynak a végtagjai, majd beviszik, forró vízbe mártogatják őket, kicsit felvágják a bőrt, majd járásra kényszerítik a fiút, akinek csontjairól egyszerűen leomlik a hús. És ez még közel sem minden.
Mindez bármiféle cenzúra nélkül, a meztelenség teljes ábrázolásával, korabeli fotókkal illusztrálva. Semmi sincs elsietve a filmben, mindent aprólékosan bemutatnak, szemügyre vehetjük a gépeket is, kínosan hosszú ideig mutatják be a kamrát ahova a hullákat viszik, és persze tele van össze vissza varrott, operált, darabolt emberek tetemeivel.
Bővebb infó ITT
Hozzáteszem nem vagyok aberrált nincs semmilyen perverzióm az ilyen filmekkel kapcsolatban.
Viszont érdekel minden ami a világunkban történik és sajnos megtörténhetett.
Tuti hogy egyszer nézős lesz. -
eszembe jutott még egy kis finomság:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!dicaprioék megöregedtek, de mikor a vonat elég feküdtek, akkor fiatalok voltak ^^
+
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mégis hogy lehet, hogy Fischer fejében vannak, de Cobb várójába érkeztek a film végén?
+
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az építész nem csak a saját elméjében tud építeni? Mert ha nem, akkor ez így elég furcsa... -
már én se emlékszem mi volt az egyenlet, de talán amit mondasz :) -
ja értem. csak szegény vágottszeműt ugy elmaszkírozták mintha egy 120éves múmia lett volna:D
még1 pirinyó kérdés: :::::SPOILER::::
2 álom között hatványozva volt az idő(eltérés a valósághoz képest)?
tudom hogy a filmben mondták de már elfelejtettem.. :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!öregedtek mind ketten, Caprio is elég nyúzott volt, csak mivel Saito már eleve nem volt fiatal, rajta jobban látszott már az öregség... -
Eredet
spoiler (pont mikó nem gondoltad vóna!)
bár..ha ezt elolvasod a film előtt sztem csak jobban összezavarodsz :D
szal...nemtudtam sokat a filmről... csak a "elborul a izé a végén??" veszekedés maradt meg bennem fórumról...
film közben kibontakozott kép: in medias res egy kusza kezdőkép (a "partra vetett hal" főhősünk, oda is súgtam barátnőmnek hogy HOPPÁ! sztem mi a titanic folytatására ültünk be...), elkezd csepegni a plot, egyszerű akciófilm, lassú cselekménnyel, bejáratott kezdéssel (befuccsol a legutolsó terv, Saitot a tehetős ázsiait nem sikerül meglopni, menekülniük kell mert a megbízó mérges...azonban a rablóknak Saito munkát ajánl - nemis kevesebbet mint szabadságot főhősünknek.)
cél: egy harmadik ember meggyőzése egy üzletről... ennyit árulok el, végülis nem lényeg ez a szempont (sokkal inkább hogy a személy apja és hozzá kötődő érzelmei fontosak itt)
már itt kibontakoznak a fő szálak:
a feleség rejtélyes halála
a főhősünk múltjának kérdése
valamint az utolsó megváltó meló sikere
az a durva, hogy ez a mátrix ehhez képest egy hello kitty chat program... ahogy az "álomjárás" köré felépítették a filmet...teljesen az érelmekről szól az egész film, ez tartja életben a plotot...az emberi tudatalatti, az emlékek, gondolatok... inkább sci-fi dráma, mint akciófilm (tényleg, egy közeli headshot sincs, pár robbanás meg vér nélküli ratata)
szóval.. furcsa belegondolni de még "főgonosz" sincs a filmben...akit meg akarnak ... khmm... "károsítani"... végül azis a film végére megleli a saját ösvényét amin megtalálhatja a boldogságát...
dicaprio pedig igen, megcsinálta. megint bebizonyította hogy több nyálas tinifiúnál egy rómeó és júliában, vagy titanicban.
amikor kijöttem a moziból faszságnak tartottam hogy 3x is megcsavarta nolan a cselekményt...de rájöttem hogy zseniális volt. igaz a havas álom már inkább a logika miatt volt instabil, nem a filmbeli álmodás miatt :D ott már zavaros volt a kép hogy mi micsoda merre...
a repülőn mikor felkeltek pedig minden szálat elvarrtak.
egy rövid álom volt az egész, mégis emberöltőnyi időben kellett már a végén elmélkedni.
a végén pedig mint odüsszeusz aki visszatér ithakába a hosszú út után, jött a pátoszi emelkedettség, tuti hogy valóság volt, megingott a totem, csak arra volt jó a végén hogy még 1 kis filózgatás legyen (meg hogy barátnőmmel veszekedjek rajta mert szerinte ÁLOM IS LEHET)
ahogy a filmben többször elhangzott...a legveszélyesebbek a gondolatok, fertőznek. az istenfáját! nolan megcsinálta! kurva annyát! ezen a filmen kattogok azóta is. zseniális az egész a maga módján.
ja igen, kérdésem: tehát a film végén jön a jelenet, hogy a parton megtalálják a katonák, beviszik a megöregedett saitohoz. azt vágom, hogy amikor felkelnek a repülőn ugyanannyi idő telt el, csak mivel a főhős és az ázsiai "mélyebb" szinten voltak, ők egy egész életet leéltek ott... de kérdem én: akkor dicaprio miért nem öregedett meg annyira mint saito?? meg nem egy "síkban" léteztek gondolatban addig? miért csak akkor találkoztak amikor már megöregedtek?
mostantól 2 típust különböztetek meg, ha mozgókép és történet:
-a filmek.
-és az inception.
pont.
-
Dean Winchester #56887 időstoppolók
10/7
érdekes kis film :D -
viizo #56886 Triangle
Ezt nevezem alacsony költségvetésű szórakozásnak! A Triangle kb. huszadából készülhetett, mint egy hollywoodi blockbuster, mégis jobban lekötött, mint bármi az utóbbi időben, beleértve az Inception-t is.
Az alacsony költségvetés szerencsére nem ment a látvány és a történet rovására, ennyire okos és lebilincselő thrillerhez nem volt szerencsém az utóbbi pár hónapban.
Az első 15-20 perc után még álmos voltam, és azon gondolkoztam hogy később befejezem, de ahogy merült egyre mélyebbre és mélyebbre a történet, már nagyon nem akaródzott kikapcsolni, és tágra nyitott szemekkel figyeltem az eseményeket.
Akadt már jónéhány próbálkozás 'szellemhajó' témakörben, de ennyire okos és átgondolt még egy sem volt.
A szép fényképezés és a hangulathoz kiválóan passzoló filmzene pedig csak hab azon a bizonyos tortán.
10/8.5 -
Teljesen ugyanez a véleményem! Nálam Batman nagyobbat ütött rendezés szempontjából, de azért ez is hozta amit vártam. Évtized filmjének kinevezni nagyön nagy túlzás, mert sokan Avatar-ra is ezt írták meg sorolhatnám... Örülök h vannak ilyen filmek mint az Inception is volt, mert kiragadnak a valóságból egy időre. Mátrixon meg máig agyalok xDD -
Az lehet, de ettől még tényleg szájbarágós az egész. -
n3whous3 #56883 jó film volt, de ha elkezdek belegondolni, sok olyan dolog van, ami annyira azért nem logikus, stb
plusz nagyon vártam valami csavaros véget, de aztán nem lett
lehet pont ez volt a csavar az egészben XD -

inkább ne írtál volna semmit -
Mindent a szádba rágtak mégsem volt világos? Nézd meg újra! :) -
Inception
valamit nem értek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A havas résznél, amikor meghal Fischer, akkor tulajdonképpen hova mentek le Cobb-ék, és miért? És hogy került volna oda Saito?
És mi a szerepe annak, hogy az elején Saito álmát mutatják?
-
te ne ezzel foglalkozz :D
Martyrs + Grotesque + Philosophy durva részek beszámolókat szívesen fogadom. -
jóez én eddig is vártam. -
xxxpaulxxx #56877 A tökéletes trükk / The prestige:
Szóval most már megnéztem ezt a filmet, amit múltkor összekevertem a Tökéletlen trükkel és elkezdtem fikázni:D
Szóval ez a film... zseniális!!! Ügyesen megkavart, mégis szájbarágós és az intelligensebbek rájönnek a végére mindenre.
Tetszettek az idősíkok között váltogatás... ezt már a Memento-ban megszokhattuk:) És azt meg nagyon ügyesen próbálták rejtegetni, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bale trükkmestere valójában az ikertestvére, mert sosem mutatták az arcát, de ugyanakkor mégis felismerhető volt, szóval annyira azért mégsem titkolták... lehet az már túl gyanús lett volna... mindenesetre én a végére azt gondoltam, hogy ő is egy klón, de aztán végül megmagyarázta, hogy egy iker
Lényeg, hogy ez a film zseniális volt, nem tudom eddig miért nem láttam... bár sok ilyen film van, amit hasonlóan nem láttam még:D
9/10 -
Robin Hood 2010
Az első félóra klafa volt, aztán teljesen leült,unalamas és érdektelen volt a majd két óra hossza. Az ég világon semmi nem történt, szószerint.
3/10
Riverworld
Rejtély miért erőltetik ezt a filmet, már a pár évvel ezelőtti változat is harmatgyenge volt, ez is, csak időben hosszabb.
Idétlen dolgokról nem is szólva, van aki puskával rohangászik, de van aki még mindig kőbunkóval meg kardal hadonászik.
Nem is szólva hogy egy több milliárd ember lakta világot kb 200 ember képviselt)) Ja és hol van napoleon,adolf hitler meg ilyenek? de pizarro ott szaladgál nem))
2/10 -
Minap megnéztem a Szellemírót és ugyan nem ezt vártam, de annak ellenére, hogy nem egy pörgős film egész jól lekötött, bár a vége nekem kicsit összecsapottnak tűnt, de egészében véve korrekt film. Mindazonáltal azokat is meg tudom érteni akik szerint unalmas és vontatott az egész.
8/10 -
Minden ami egy jó akciófilmhez kell :) , hogy aztán mi lesz belőle az más kérdés. -
kicsit elvont Alice csodaországban, más szemszögből :D -
hatalom:D -
szamurájok, nácik, sárkányok meg bad ass csajok, ez mi? ... -
Várós lesz! 
-
Haver kritikája az Eredetről, jobbára egyetértek vele.
kritika -
Sucker Punch (mikor Kill Bill találkozik Zack Snyderrel) :D
-
xxxpaulxxx #56867 Neked még mindig ez a perverziód?:D -
de én nem nézek ilyen horrorokat meg nemtommi, ezért megtennéd hogy leírnád? :D Persze nem kötelező, de valaki pl az emeberi százlábút írta le :D vagy linket ahol csak a durva jeleneteket urjak le, az is jó :D -
Nem hiszem hogy arról lenne szó hogy valaki nem értette a filmet, elég egyszerű a történet, nagyon jól elmagyarázza Nolan mi miért történik, nem szájbarágosan, csak ahogy szokta, persze az már más kérdés hogy ki hogyan értelmezi a filmet, mit lát még meg benne. A Mátrix se volt olyan bonyolult, azt is lehetett érteni elsőre, max az idősebbeknek okozott gondot a virtuális világ :) Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mennyi összeollózott okosság volt a filmben, persze ezzel nem akarom csökkenteni az értékét, de az is csak egy akciófilm a jobbak közül, sőt :) -
Nem hiszem hogy Nolan félisten, de ha megnézed a munkásságát nem igazán nyúlt még mellé szerintem...
Mellesleg érdekelne, szerinted az idén melyik film volt eddig jobb nála, vagy mondhatsz valamit tavalyról is, persze kategóriájában.
Hans Zimmer pedig egy zseni, ez nem vita tárgya :D
( mellesleg úgy érzem, te már eleve úgy ültél be hogy ez szar lesz, és mivel hypeolt film, már csakazért se fog tetszeni, mert másoknak tetszik :) Emlékezz csak vissza a Matrixra, ott is volt sok kis 16 éves, akkor is voltak olyanok akik összenéztek és azt mondták, hát ez olyan nagy szám? Apám is csak legyintett, és hazament megnézte a száll a kakukk fészkére című remekművet... -
Az utolsó dal /The Last Song/
Nagyon vártam már ezt a filmet mivel a bestsellerírója azonos azzal aki a Szerelmünk lapjai – The Notebook címü remek rommantikus filmet jegyzi!
Próbáltam szeretni ezt a filmet is, de sajnos nem ment.
Több dolog miatt is!
1.Miley Cyrus-nek nagyon nem tetszik a saját hangja ( nem ő tehet róla)
2.Sok lopott jelenet a Szerelmünk lapjai címü filmől ami ott nagyon működött itt sajna egyáltalán nem.
3.Miley Cyrus inkább maradjon az éneklésnél mert színésznőnek (ebben a filmben) sajna nem volt jó!
4.Egy nyárról szólt a film de úgy jöttek a történések mint ha egy hét alatt történt volna minden.
Sajnos ez nálam csak 5/10 -
Cast Away
Jó film volt, tetszett, bár el tudtam volna képzelni a szigeti élet részletesebb bemutatását, annak ellenére, hogy tudom, hogy nem ezen volt a hangsúly, hanem a lélekábrázoláson. A főszerepben Tom Hanks zseniális volt.
9/10
American History X
Ez is jó film, Edward Norton nagyot alakít benne.
8/10
23-as szám
A film első 30-40 perce nagyon szar, gondolkodtam, hogy kikapcsolom a TV-t, de aztán csak végignéztem, igazából onnan kezd izgalmas lenni a film, amikor a csávó végére ér a könyvnek és nyomozgatni kezd. Azok a jelenetek, amikben a könyv "főszereplőjét" mutatják be nagyon nem jöttek be, szerintem azok voltak a legunalmasabb részei a filmnek.A csattanó így visszagondolva végülis várható volt, de én mégsem számítottam rá, nem tudom miért, lehet hogy már annyi ilyet láttam, hogy még tudatalatt sem gondoltam rá :D. Jim Carrey meg furcsa a főszerepben.
6/10 -
Lipi1980 #56861 Eredet
Nekem kifejezetten tetszett! Az eleje tűnt inkább laposnak, és aztán kezdett beindulni és lekötni a figyelmem. Főleg onnan, hogy találkozott az 'új építésszel'.
Nagyon jó ötlet volt ez az álom-sztori.
9/10
Érdekességként megjegyezném, hogy a filmben többször felcsendül Edith Piaf egyik legnagyobb slágere, aminek kiválasztásához nagyban hozzájárult az is, hogy az egyik szerepet Marion Cotillard játszotta. -
egyetertek veled. matrix szvsz sokkal jobb volt es ez a film nem 10 es de persze ez csak az en velemenyem... meg a tied... de valszeg te se ertetted a filmet :D - majd mondjak neked paran-