1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    Eredet

spoiler (pont mikó nem gondoltad vóna!)

bár..ha ezt elolvasod a film előtt sztem csak jobban összezavarodsz :D

szal...nemtudtam sokat a filmről... csak a "elborul a izé a végén??" veszekedés maradt meg bennem fórumról...

film közben kibontakozott kép: in medias res egy kusza kezdőkép (a "partra vetett hal" főhősünk, oda is súgtam barátnőmnek hogy HOPPÁ! sztem mi a titanic folytatására ültünk be...), elkezd csepegni a plot, egyszerű akciófilm, lassú cselekménnyel, bejáratott kezdéssel (befuccsol a legutolsó terv, Saitot a tehetős ázsiait nem sikerül meglopni, menekülniük kell mert a megbízó mérges...azonban a rablóknak Saito munkát ajánl - nemis kevesebbet mint szabadságot főhősünknek.)

cél: egy harmadik ember meggyőzése egy üzletről... ennyit árulok el, végülis nem lényeg ez a szempont (sokkal inkább hogy a személy apja és hozzá kötődő érzelmei fontosak itt)

már itt kibontakoznak a fő szálak:

a feleség rejtélyes halála
    a főhősünk múltjának kérdése
    valamint az utolsó megváltó meló sikere

az a durva, hogy ez a mátrix ehhez képest egy hello kitty chat program... ahogy az "álomjárás" köré felépítették a filmet...teljesen az érelmekről szól az egész film, ez tartja életben a plotot...az emberi tudatalatti, az emlékek, gondolatok... inkább sci-fi dráma, mint akciófilm (tényleg, egy közeli headshot sincs, pár robbanás meg vér nélküli ratata)

szóval.. furcsa belegondolni de még "főgonosz" sincs a filmben...akit meg akarnak ... khmm... "károsítani"... végül azis a film végére megleli a saját ösvényét amin megtalálhatja a boldogságát...

dicaprio pedig igen, megcsinálta. megint bebizonyította hogy több nyálas tinifiúnál egy rómeó és júliában, vagy titanicban.

amikor kijöttem a moziból faszságnak tartottam hogy 3x is megcsavarta nolan a cselekményt...de rájöttem hogy zseniális volt. igaz a havas álom már inkább a logika miatt volt instabil, nem a filmbeli álmodás miatt :D ott már zavaros volt a kép hogy mi micsoda merre...

a repülőn mikor felkeltek pedig minden szálat elvarrtak.
    egy rövid álom volt az egész, mégis emberöltőnyi időben kellett már a végén elmélkedni.
    a végén pedig mint odüsszeusz aki visszatér ithakába a hosszú út után, jött a pátoszi emelkedettség, tuti hogy valóság volt, megingott a totem, csak arra volt jó a végén hogy még 1 kis filózgatás legyen (meg hogy barátnőmmel veszekedjek rajta mert szerinte ÁLOM IS LEHET)

ahogy a filmben többször elhangzott...a legveszélyesebbek a gondolatok, fertőznek. az istenfáját! nolan megcsinálta! kurva annyát! ezen a filmen kattogok azóta is. zseniális az egész a maga módján.

ja igen, kérdésem: tehát a film végén jön a jelenet, hogy a parton megtalálják a katonák, beviszik a megöregedett saitohoz. azt vágom, hogy amikor felkelnek a repülőn ugyanannyi idő telt el, csak mivel a főhős és az ázsiai "mélyebb" szinten voltak, ők egy egész életet leéltek ott... de kérdem én: akkor dicaprio miért nem öregedett meg annyira mint saito?? meg nem egy "síkban" léteztek gondolatban addig? miért csak akkor találkoztak amikor már megöregedtek?

mostantól 2 típust különböztetek meg, ha mozgókép és történet:

-a filmek.
    -és az inception.

pont.