106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    na akkor mi volt a pozitívum, ami miatt viszont hétpertíz?
  • vass17
    Hozzátenném még, hogy a történet elég gyenge volt.
  • vass17
    Múlt héten én is megnéztem:
    Akciófilmre számítottam, elvileg az is, de egyáltalán nem pörgős, kimondottan lassan indul, kevés párbeszéddel (ezt inkább a soundtrack helyettesíti) és annyira utána sem gyorsul fel. Van benne pár durva jelenet is, nem kímélték a szereplőket, az biztos. A moziban a többség elégedetlen volt, gondolom senki sem erre számított, szóval nem biztos hogy tetszeni fog.

Nekem azért elment, meg kell látni a művészi oldalát és akkor megér egy 7/10-et:)
  • viizo
    Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

Az első rész a mai napig nagy kedvenc, tele sziporkákkal és ötletekkel - persze kizárólag eredeti hanggal. A második inkább iparosmunka, ami után már kevésbé jöttem ki elégedetten a moziból, hogy aztán harmadikra totálisan elcsesződjön a széria.

Sok jót nem vártam ettől a kvázi továbbgondolástól: a rendező a közepesnél jobb filmet ezidáig nem volt képes kiizzadni magából, és a széria erősen lejtő minősége sem kecsegtett sok jóval.

Nos sajnos nem is tévedtem nagyot: az alacsonyan meghúzott költségvetés döntő többsége a színészek gázsijára ment, a forgatókönyv foghíjas, a történet izzadtságszagú, ráadásul képesek voltak Barbossa zseniális karakterét is visszafogni egy jellegtelen kapitánnyá - hogy Sparrow jobbkezéről, Gibbs-ről ne is beszéljünk. Depp kb. kisujjból hozza a karakterét, de vhogy ezúttal ő sem tünt olyan lelkesnek, mint az első két résznél.

A filmből egyedül a szirénes rész tetszett igazán, ott voltak ötletek és hangulat, a többi a pénzcsináló gépezet lelketlen terméke.

A szörnyűre sikeredett harmadik epizódnál mindenesetre jobb - legalább ennek örülhetünk.

10/5
  • Victor1103
    Holnap megyek megnézni a DRIVE-Gázt! című filmet a moziba mert annyi pozitív kritikát olvastam már róla, hogy kajak kíváncsi vagyok rá. Ilyen év filmje meg stb jellegűek. Valaki látta már itt esetleg?
  • dragon11
    köszi
  • daver88
    Water for Elephants (Vizet az elefántnak)

Christoph Waltz...ennyi. Nekem elég volt a szereplőlistát olvasni, amint megláttam a nevét, már néztem is a filmet...Attól függetlenül, hogy se a Witherspoont, se a Pattinsont nem szeretem.
    Minimális SPOLIER:
    A film egy vándorcirkuszról szól a '30-as években, ahová egy tragédia miatt csatlakozik Jacob (Pattison). A cirkusz igazgatója, August (Waltz), felesége pedig Marlena (Witherspoon). Érkezik a cirkuszhoz egy elefánt, aminek az idomárja Jacob lesz, és együtt kezdenek dolgozni Marlenával egy új számon...Mindkettejükben kialakul valami egymás iránt, eközben August is egyre jobban megkedveli az új fiút...egy idő után azonban rájön, hogy a felesége és Jacob között nem csak barátság kezd kialakulni...ÉS ekkor bontakozik ki igazán a pszicho énje Augustnak, amit nagyon jól játszik el Waltz...már már Brigantyik magasságokban :)

nálam a film 7/10-es, volt egy két olyan rész, ami után azt mondtam, hogy lekapcsolom, és később folytatom, de mindig történt olyan esemény, ami miatt végignéztem.
  • stargatelost
    Itt keress rá a keresőben a Hush szóra. Egy hónapja ajánlottam pár kevésbé ismert, de jó horror filmet. Két hsz-t dob ki, válogass :D
  • Totti5
    Az utolsó Mimic (The Last Mimzy) ( miért lett Mimic a magyar címben azt nem vágom... )

Nyilván én is azt hittem hogy a Mimic 3. része, ami egy kicsit más:), de köze nincs hozzá...

"Noah és Emma Wilder egy különleges dobozt talál a tengerparton. Amikor kinyitják, egy minden képzeletet felülmúló, lélegzetelállító kaland veszi kezdetét."

Kellemes családi mese kicsiknek, nagyoknak, földönkívüli dolgokkal stb... érdekes hogy eddig nem is hallottam róla, a tévében sem találkoztam vele, pedig 2007-es.

8/10
  • dragon11
    ezzel nem sokra mentem, me 1970es filmek vannak benne, a maiakat meg mindet láttam már..
  • dragon11
    köszi srácok
  • CalebJoe
    kb fél percbe telt

horror toplista
  • precision
    olvass vissza, nem olyan rég volt erről szó
  • dragon11
    tudtok mondani jóféle horror filmeket ?=)

ilyen Triangle stílus is jöhet, ami inkább thriller.:)
  • Tyler1
    sok mimikát ne várj tőle, szarrá lőtték az arcát.
  • batman
    csatlakozom. gyenge film. 50 Cent meg valszeg a Steven Segal mimika iskolát végezte...
  • precision
    Hanna

Valaki leírhatná, hogy most mi is volt a film értelme :) Folytatást terveznek, vagy mire is kell vélni ezt a hatásvadász befejezést?
    Na mind1... a rossza befejezésen kívül annyira nem is lett volna rossz a film, de sok az üresjárat, a felesleges jelenet.

4/10
  • Inquisitor
    1 (2009) - Igen ez a címe ... :)

Magyar film. Nagyon ritkán van nézhető magyar film, mert a régi arcok már gyakorlatilag teljesen begyepesedtek, az újak meg nem nagyon tudnak itthon érvényesülni. Ez egy Stanis³aw Lem adaptáció, de sajnos nem ismerem az eredetit így csak tippelni tudok, hogy sokat tettek hozzá vagy inkább mellé.
    Fentiekből következi, hogy ez egy sci-fi. Szóval aki valami izgalmas, akció dús filmet vár az kerülje messziről. De az is aki valami látványosra számít.
    Egy olyan országban játszódik, ami valahol a V mint vendetta és a modernizált III. Richárd Angliája között helyezkedik el, szóval afféle diktatúra. A Egyértelműen nem derül ki, csak a személy és helyrajzi nevekből sejthető. Ráadásul igen anakronisztikus mind a ruhákat, épületeket, járműveket, gépeket tekintve. Olyan mint ha az 1930-as és a 2010-es évek között összevissza ugrálva szedték volna össze ezeket.
    A történet elég érdekesen indul. Egy könyvesboltba zárás után érkezik egy vendég, akit a tulaj végül is kiszolgálna amikor fura jelenségek közepette az összes könyv lecserélődik a boltban az "1" címűre. A hatóságok egyből kiküldik a Valóság Védelmi Hivatal (RBI) legjobb nyomozóját Phil Picth-et (Mucsi Zoltán) aki nyomban el is különíti a gyanúsítottakat (értsd szemtanúk) egy a hivatal által fenntartott diliház és kutatólabor keverékébe.
    A film fele a nyomozás és vallatás pillanatait a másik fele az aktuális narrátor pár mondatos okos megállapításaiból állnak. A képre meg ráengedtek pár szűrőt, amitől direkt ilyen ködös és kifakult lett. Aki szórakoztató filmet akar ne ezt nézze, mert pár helyen átjön Lem érdekes humora, de nem kompenzálja a többi részt. A filmben szereplő okosnak tűnő mondatok nekem sok újat nem mondtak, de azt hiszem ilyen szempontból én a kisebbséghez tartozom. Az átvezető dumák alatt mindenféle archív filmrészletek és híradófelvételek vannak, persze van közte pár a szereplőkkel felvett kakukktojás is.
    Nekem a film bejött, van egy érdekes hangulata, egy sajátos humora, meg talán valami kis mondanivalója is. De nem ajánlanám senki jó barátomnak, mert lehet megverne miatta :)

A forgatókönyvíró, rendező és látványtervezőről ezelőtt nem hallottam, ami nem csoda mivel első filmje, de biztosra vettem, hogy a Pater Sparrow egy művésznév és igen meglepődtem kit is takar, mikor utána néztem.

Legyen mondjuk 7/10
  • tigeroo
    csillagpor

10/10
  • Prof William
    Úgy tűnik van az a pénz amiért neki is korpásodik a haja.
  • Inquisitor
    Primer
    Elég tisztes iparosmunka ahhoz képest, hogy pár jóbarát és a családtagjaik csinálták az egész filmet.
    Jó kis történet egy titokzatos találmányról ...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Meg az időutazás-függés kialakulásáról. Amikor már eszedbe sem jut más normális megoldás a probléma megoldásra.

7/10
  • hapi
    set up 5/10

Bruce Willis mindent elvállal?
  • vg
    Nagyon is jó volt az a régi VHS időkben, nagyon sokszor megnéztük.
  • REALista
    Nálam alap akciófilm.Le is töltöm mindjárt...:D
  • zaki
    Nekem az eredeti sem tetszett, szal nekem 8 hogy remake lesz belőle :D
  • ZZ88
    Super 2010

Akció, vígjáték és dráma, 7/10.
  • REALista
    Jaj.:S
  • ZZ88
    Mennyei királyság

A több, mint 3 órás rendezői változatot néztem meg, 8.5/10-es, nagyon jó film.
  • ZZ88
    Én csak ma tudtam meg, nagyon szomorú vagyok.
  • CalebJoe

• ZZ88
    http://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Whitfield

Nyugodjék Békében!

• fifi
    Primer
  • CalebJoe
    Én is inkább az elgondolkodtató drámákat vagy az elvontabb kategóriát részesítem előnyben főleg aminek van mondanivalója, szerintem ez jellemzi a nézőt is.
  • atila4
    Valami fizikusról szóló filmet tudtok mondani? Vagy a fizikához sok köze van.
  • Tyler1
    igen, azt nem tettem hozzá, h aki 3d csilli-villi cgi autobotokon, meg röpködő marvel faszomokon él, az neki se álljon. aki komoly, kissé egyedi filmet is betud fogadni, az próbálkozhat.

Tarrtól olyan messze van, h hasonlatot sem találok hirtelen. nem tudom, ő hogy jött ide.
  • vg
    Tegyük hozzá, hogy művészfilm azaz gyakorlatilag nézhetetlen, de egy bizonyos rétegnek valami furcsa módon tetszik. Mint Tarr Béla filmjei. Én 20 perc után kinyomtam.
  • Tyler1
    dede. amúgy a szavazatok nagy része 7 pont fölötti.
  • IXEMGabeo
    IMDB szigorú mondjuk, tehát a 7.2 jónak tekinthető:)

ez a Joseph Lewitt nem ő szerepelt az Eredetben is?
  • Tyler1
    túl sok, v kevés? nem biztos, h mindenkinek tetszik, független film, és mondom totál szélsőséges.
  • IXEMGabeo
    csodálkozom h 7.2 est kapott IMDB-n