106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BaliBoy
  • Tikal #102684
  • Kmarha
    The Man Who Knew Too Much
    Az ember, aki túl sokat tudott

Az egyik első remake-ek egyike, amit Hitchcock jó 20 évvel ennek eredetijének elkészítése után ejtett meg, állítólag azért, hogy kitapasztalja, hogy tudja átültetni saját stílusát a nagy amerikai piac számára.

Amit igazán furcsállok, az, hogy komoly erőfeszítést, nem nagyon láttam benne. A forgatókönyv silány. De tényleg. Pár fontosabb elem, mint karakter vagy a történet egy pillanata, ki lett emelve, a vázlatosnál kicsit jobban ki lett dolgozva, de a kettőt összekötő rész, konkrétan hiányzik, vagy ha nem, akkor gyorsan és egyszerűen le van zavarva.
    A rendezés már egy fokkal jobb, de a korábban látott Hátsó ablakhoz képest, jócskán lemaradásban van. A díszlet aprólékossága fel-fel sejlik (pl a templom mögött játszódó cselekmény hátterében az utcán várakozó karakter szerepeltetése), de sokkal több a vetített háttér, mint a tényleges szett. A hangulata hozza magával az angolos, helyzet komikumra építő, inkább szóbeli humort, és előnyére legyen mondva, hogy tud drámai és feszült lenni (az operaház teljes jelenete vagy a külföldi követségen a lépcsőhöz vezető séta). Mégsem alkot maradandót, látványosat, sem túl érdekeset.

A zenét én kevésbé vettem észre, értelem szerűen a Que Sera Sera és az opera betéten kívül, de az észre vehető, hogy a zenének, a ritmusnak fontos kulcs szerepe van nem csak a feszültség keltésben de a megoldásban, lezárásban is (a keretes szerkezet is a zene egy elemére épül rá). A színészek hozták, amit kellett, kiemelni talán a női főszereplőt tudom, aki inkább vezette a történetet, mint a férfi szereplő. A kamera munkába belekötni nem tudok, ha őszinte akarok lenni, talán ez volt az egyetlen hibátlan eleme az alkotásnak.

Öreg film már, és szerintem akkor is túl egyszerű volt. Haragudni azért nem tudok rá, de újra nézni biztos hogy nem fogom.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.08. 11:40:27
  • gombabácsi
    ezt tegnap írtam, ma kicsit átgondolva, jobb film ez. majd még érlelődik, meg megnézem még párszor :)
  • gombabácsi
    Joker
    hát, sajnos ez nem jó film. nem is rossz, de nem kiemelkedő. az üzenete komoly, és a főszereplő is jó, de sajnos bármilyen jó lehet egy színész, ha egy film nincs megírva. ez pedig nincs, illetve ami van benne, az közepes. sokkal többet vártam...
    sajnos valszeg a téma időszerűsége miatt kapták fel, meg a főszereplő miatt. ez utóbbi mondjuk nem sajnos. :)
    bár, mikor nem időszerű a téma?
    a batman-es kapcsolat azért erőssé teszi a filmet, de ez kevés ahhoz, hogy jó film legyen...
  • Kojiro
    What do you mean?
  • ToxiMaxi
    Ha egy filmben a magyar írás ennyire kizökkenti, akkor képzeld el, hogy érezheti magát ezen a fórumon. Bakker itt minden MAGYAR ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!4444
  • REALista
    Én eredeti nyelven néztem,de abban is magyarul voltak a levelek és szerintem egyáltalán nem volt zavaró sőt remek ötletnek tartom. Azt elképzelni nem tudom, hogy te miért zökkentél ki annyira e miatt...:D
  • Sequoyah
    Kiszamithato???
    Mar regota tudjuk hogy mi a vegkifejlet. Miota vannak elozetesek tudjuk azt is hogy honnan indult ki. Ezek utan nem tudom ki hitte azt hogy varatlan fordulatok lesznek benne...

Persze lehetett volna bele tenni, de az szerintem a tortenet oncelu megeroszakolasa lenne. Nem kell minden filmbe varatlan csavarokat tenni...
  • Sequoyah
    Komplett arcokat tudnak ma mar lecserelni, szoval akar Joaquin Phoenixet is lecserelhetnek egy fiatal Kern Andrasra:D Ehhez kepest par feliratot lecserelni mar semmiseg, a Google Translate is meg tudja csinalni mar neked valos idoben.
  • LasDen #102675
    In the Tall Grass

Jaú volt ez. Volt az a tripes rész, azt úgy én nem igényeltem, de bőven belefér az ilyen is.

7/10
  • DantszEE
  • lac coo
    A Kafarnaum , A Remény Utjai című film megvásárolhatóm vagy letölthető valahol normális magyar felirattal ???? Köszi !!
  • LasDen #102672
    John Wick 3: Chapter 3: Parabellum - The Movie - The Series: The Movie

3 rész után az már nem elég, hogy milyen fasza minden akció jelenet. Bár én bírom a hihetetlenségét ennek a bérgyilkos világnak és hogy semmit sem magyaráznak meg belőle, de ez így kevés. Nem hiszem, hogy a 4. rész bármivel is több lesz, de ez van. Jó lenne már Stahelskit filmet csinálni a Wicken túl is. Remélem lesz valami a Hegylakójából...

5/10
  • Count Adyn
    Deepfake videók korában... :D
  • BaliBoy
    Hát mert MAGYAR FELIRATOS! Mit nem lehet ezen érteni? :DDDDDDD
  • Kongy
    Én feliratosan néztem, és abban a kópiában is magyar volt a napló szövege, ami méginkább kizökkentett az angol beszéd mellett.
  • LasDen #102668
    Mindig kell találni valami apróságot, amin lehet kattogni, mi? Röhej min tudnak egyesek fenn akadni :D (Bár én sem vagyok ez alól kivétel) :DDD
  • Dynamic
    Rengeteg (na jó, csak sok) szinkronos filmben van ilyen megoldás. A Shazamban láttam legutóbb, meg utána valamiben ami nem jut eszembe. Engem is kurvára irritál :(
  • r4pt0r
    A legtöbb filmben manapság már vannak ilyen fordítások. Azt nem tudom milyen módszerrel csinálják de gyakori. Nekem tetszik.
  • Blasta
    Az mi, hogy a szinkronos Joker-ben amikor Joker jegyzetfuzetét mutatják, akkor MAGYARUL KÉZZEL ÍROTT benne minden?
    Rendesen kizokkentett, hogy most ez mi a f@szom? Miért magyar? Meg hogy?
    Minden nyelven felveszik ezeket a jeleneteket ahol divat a szinkron? Vagy ures a napló és elkuldik a font file-t a forgalmazónak, aki csak rátesz egy magyar nyelvu layer-t a fuzetre a megadott szoveggel???
    Kurva zavaró szvsz, teljesen azon kezdtem el kattogni a film kozben, hogy ez most mi és hogy és nem is emlékszem rá, hogy mi volt a naplóba írva...
  • LasDen #102664
    Wonder Woman: Bloodlines

Nagyszerű, hogy a DC végre Batman és néha-néha a JL mellett végre másokat is oda enged az animációs asztalhoz, hogy film készüljön belőlük. Az már nem annyira, hogy 15 percben megin végig kell ülni ahogy Trevor a szigetre talál és a többi és a többi.

Amúgy teljesen korrekt film. Azt kapod, amit áltaában várni lehet egy ilyen DC animációstól. A szar animációval és dizájnnal együtt. Azt mondjuk nem értem miért volt, hogy sokszor 1-2 másodpercig csak némán néztek egymásra vagy bele a vak világba miközben beszélgetnek. Folyton megtörte azoknak a ritmusát...

Ezt a New 52-vel jött dizájnt meg már végre elfelejthetnék. Értem én, hogy azt az uniformizált szart könnyű ráhúzni bármire és már majdnem kész is a film fillérekből, de akkor legalább a frame számot húznák föl...

6/10
  • CSOCSO
    Nem.... egyszeruen csak kulonbozo dolgok mashogy szorakoztatnak kulonbozo embereket. Semmi baj ezzel. Nekem is 3 szor jobban bejon a mad max movie mint mondjuk a felesegemnek. Ettol sem a felesegem sem te nem vagy kevesebb vagy hulye. Nem kell belemagyarazni semmit. Nem az a lenyeg, hogy ki jatszik benne vagy ki nem. Nem az a lenyeg, hogy p[raktikus effektek vannak benne vagy kulturalt cgi. Amikor neztem eloszor a filmet fingom nem volt, hogy mi volt igazi vagy mi volt nagyon jo cgi. Ettol fuggetlenul gecire bejott a film. A szineszek. A zene. a koszos orulet. Az akcio. Minden.
  • LasDen #102662
    Confession of Murder

Memories of Murder, Memoir of Murderer, Confession of Murder. Kimerítik a lehetőségeket...

Sorozat gyilkos megöl 10 nőt '86 és '90 között, majd eltűnik. 17 évvel később az ügy elévülése után megjelenik egy könyv 'Én vagyok a gyilkos' címmel, aminek írója azt állítja ő ölte meg azokat a nőket. Az ügy nyomozója kétkedve fogadja a hírt és veti bele magát újra az ügybe.

A filmet az a Dzsong Bjong-gil rendezte, aki a The Villainesst is. Amiatt érdekelt leginkább, nem másért. Az abban látott megoldásai néhá-néha itt is vissza köszönnek, de még nem annyit. Amúgy jó volt. Itt sem nagyon volt lehetőségem gondolkodni az eseményeken, csak sodródtam velük. Így a vége igazán kifizetődő volt. Azért az akció jelenetek handheld megoldása itt is borderline idegesítő tud lenni, de még pont annyit le lehet venni belőlük többnyire, hogy ne basszon föl....

Az új WW: Bloodlinest terveztem megnézni, de ez lett belőle. ¯\_(ツ)_/¯ Csalódni nem csalódtam...

7/10
  • LasDen #102661
  • BenedekFeco
    Three (pancser) from Hell

Ez meg mégis mi a szar??? Kérem vissza ezt a majdnem 2 órát az életemből.
    Az összes jelenet, az összes mondat, és minden egyes "színészi játék" erőltetett és cringy. "Kedvencem" az őrült nőszemély, aki hozott egy Margot Robbie féle Harley Quinn figurát csak 15évvel idősebb kiadásban, plusz még szarul is :) A "horror" részek néhol a 80as évek színvonalán vannak. Az egészet megfejeli az operatőri munka ezzel a "paparazzi" stílussal, mindig valami belelóg a képbe

2/10
  • Tikal #102659
    aham, a magyar előzetesben is így van, először az eredetit hallani, aztán van egy szinkronos nevetés is
  • LasDen #102658
    Joker

Jó volt. Kicsit lassan értünk a katarzishoz, de amúgy gyorsan elrepült az idő. Voltak olyan kritikák, hogy kiszámítható, amit így utólag látok és értem mire gondol, de nekem közbe nem volt időm gondolkodni. Hisz sikerült elmerülni a filmben, így csak sodródtam vele együtt anélkül, hogy egyes események későbbi hatásán gondolkodtam volna. Bár zavarni nem zavar, így is jó lett, de egy definitívebb befejezésnek örültem volna.

A szinkronban a nevetés tényleg jó volt. Néhol az eredetit vették át, de nincs éles váltás Rátóti és az eredeti közt, így nem túl észrevehető.

7.5/10
  • BaliBoy
    Nagyon jó volt a szinkronban is nevetés. Nyilván nem pont olyan mint JP-é, de hiteles volt.
  • Tikal #102656
    A Mad Max tömény szórakoztatás, egy akció hullámvasút :D

Az hogy egyesek felismernek színészeket, filmes megoldásokat, zenét még nem jelenti azt hogy nem élvezik a filmet. Ezek mind olyan dolgok amik hozzáadnak az élményhez, még ha észre se veszi az ember. Van aki fogékonyabb erre, és van aki nem. Gondolom mikor ebédelsz, te is rájössz hogy lekváros tésztát eszel vagy töltött káposztát, és elismerően csettintesz ha a rizs nem szétfőtt szar az ételben, hanem normálisan megfőzött, persze lehet neked ez se számit és elég ha erős pista van rajta bármi is legyen az.

Felőlem is bárki lehet a színész egy filmben ha az ugy szerepel hogy az engem meggyőz, na de GB pont nem az szerintem, és egyértelmű hogy jonak mondott szinészeknek is vannak szar filmjeik és forditva is lehet, viszont vannak akik mindig valahogy szar filmekben szerepelnek :)

Egy film pont attól lesz kerek egész milyen ( ahogy írod) hogy minden eleme a helyén van, a színészi munka, a zene, a képi világ és a hangok ;) Ezeket ott akkor lehet észre se veszed, csak érzed milyen remek a jelenet...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.10.05. 09:32:05
  • Tikal #102655
    Joker

Ezzel csak egyet tudok érteni, remek film, JP tökéletes választás volt a szerepre( szinkronban nem tudom hogy milyen lehet a nevetése, de szerintem azt eredeti nyelven kell hallani, mert más nem tud így nevetni :D ).
    A soundtrack is abszolut remekmű, jó tudni, hogy Johan Johansson halála után is lesz egy hasonló stilusu zeneszerzőnk.
  • repvez
    Az is mindent megmagyaráz, hogy gylátszik, ti máshogy nézitek a filmeket, nem azért , hogy szórakoztasson, hanem mint egy szakmai zsüri elemzitek.
    Számomra az első a fontos és nem ugy vagyok vele, hogy ha nagy nevek vannak egy filmben azt csak jó lehet és azt kell tolni a másikkal szemben.Ezért veszi a többség a márkás cuccokat, miközben egy noname akár többet és jobban is tudhat nála kevesebbért. Nekem például Tarantino filmjei is szarok bármit csinálhat , lehet akármilyen jó szinészek vagy operatőr bene, az egész film maga nézhetetlen.
    És nekem egy filmben az a fontos, hogy a kerek egész milyen, a hangok a kép és a történetDE felőlem gipsz jakab is játszhatja a föszeplőt ha a film egészére ugy szerepel ahogy kellene az adott helyzetben.

És csak gratulálni tudok nektek, hpogy ilyen gyorsan ilyen sokfelé tudtok koncentrálni egy fil nézése közben, hogy a pár másodperces snittekből megállapitjátok az operatőri munkát a szinészi játékot és a robbanások párbeszédek mögül kihalljátok a háttérzenét is , hogy milyen szépen szólt az a fisz mol és ,hogy az emelte a jelenet féynét.

Azért ne legyünk már ennyire elvakultak semmivel sem .
    És amugy a madmaxet 4k házimozin néztem az angelt meg moziban.
  • CSOCSO
    Mindent megmagyaraz, hogy a gagyi akciofilmet 8ra pontozod mikozben a mad maxet meg lehuzod. Vannak ilyen emberek. Semmi baj ezzel. Csak tudom, hogy nekem nem kell rajuk hallgatni mikor filmekrol van szo.
  • Tikal #102652
    Te kérdezted mik a különbségek, az egyik a színészek.. de nyilvánvaló hogy nem ez alapján választasz.

A képi világ tudod azt jelenti hogy operatőri munka, nem csak a color filtert, ha te csak ennyit láttál, akkor lehet hogy nem laptopon kéne nézni 480p-ben, talán az audio élmény is ezért maradt el :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.10.04. 23:56:00
  • BenedekFeco
    A kukorica gyerm... ja, nem. In the tall grass

A szokásos "elveszve a semmi közepén" típusú filmnek indul. Az elején még egy halvány reménysugár is megcsillan a meglebegtetett csavar képében, de ezt hamar dobják :( Aztán átmegy egy tipikus mindent bele "horror"-ba, aminek se füle, se farka.
    Volt benne 1-2 elég jól fényképezett/beállított jelenet.

4/10
  • repvez
    Egy filmet se azért nézek meg mert XY szinész , vagy rendező csinálta vagy hány oscart nyert.Főleg, hogy mostanába az oscár is pofára megy az aktuális trendeknek megfelelően ,nem azért mert épp az volt a legjobb. MEtoo és PC vonal ugye.
    A képi világ az mi volt a sárga fekete szinen kívül?Audio vizuális élmény attól függ ki min nézi, de nem hozott semmi ujdonságot be a többihez képest.

És igen nem egy blockbuster film az angels fallen, de van eleje vége logikusan felépitve, a párbeszédek pont annyi amannyi kell hogy megtudjuk a történetet és mindenki tudja ki kivel van és nincsenek nagyobb ökörségek amik ne fordulhatna elő manapság trükkök nélkül is.
    Madmaxban , a zagyva haladzsa szovegen kivül nem sokminden van.
  • vérpocok
    Te azt miből szűrted le, hogy trollkodás alatt az ízlésére gondolt? Mert univerzális tényként jelentetted ki, holott ez igazából semmiből sem derül ki. Lehet hogy azért írta a trollkodást, mert ő azon a véleményen van, hogy az új filmnek semmi köze az előzőkhöz.
  • CalebJoe
    Az első autós üldözős V8-as alapmű legalábbis nálam, a második már inkább a wasteland kategória de még mindig egyedit hozott ebben a műfajban.
    A harmadik elment szódával, viszont a Fury Road visszahozta a második rész hangulatát sőt jóval túrszárnyalta, persze itt sem a nem létező színész játékra gondoltam hanem az atmoszférája az egésznek jó aláfestő zenével.
    Viszont Támadás a fehérház ellen összes része egy jó kis Butler féle B-movie semmi több, nem láttam de nem is érdekel a harmadik rész gondolom ugyan az hozza mint az első kettő, de ha neked tetszett ez van ízlések és pofonok bár furcsa a pontozásod.
  • Tikal #102645
    Lehet titkot árulok el, de ugyanaz csinálta mindkettőt. Szóval meg volt rá az oka, hogy miért vannak hasonlóságok, talán nézz meg vele egy riportot..
  • Tikal #102644
    szerintem nézd ujra a mad max2, a régen minden jobb volt bejátszik most is szerintem:)

A párbeszédeket, cselekményt, forgatókönyvet szerintem ne is essünk neki elemezni egy Fallen mozinál, mert elég hamar sírva fakadnánk....