106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ez valoban nagyon jo film volt! -
Férfibecsület
Ez a film az első afro-amerikai búvár, Carl Brashear élettörténetét és sikersztoriját dolgozza fel, aki az '50-es évek Amerikájának rasszista környezetében hihetetlen megpróbáltatások után elérte, hogy ő legyen az első fekete "Master Chief" fokozatú búvártiszt.
Mindezt Cuba Gooding Jr. és Robert De Niro tálalásában.
Nem zengek ódákat róla, egyszerűen fantasztikus film, egy igazi hőseposz, aminek minden egyes percét élveztem.
Az egyetlen kérdésem, hogy Cuba hogy süllyedt le azóta ennyire, az Oscar díjas színészből mára csak egy utolsó zs kategóriás tucatszínész lett. Sajnálom csórit, én nagyon csíptem mindig is, remélem egyszer még visszatalál a helyes útra.
9/10 -
Mar azon gondolkozom, hogy mindjart elmegyek a moziba megnezem... nem birok ki a DVD ig :D -
latszik, hogy te sokkal szinvonalasabb vagy mint mindenki. Ha ennyire felzaklat mindenki, miert nem mesz mashova? Ahol pl. mindenki izlesesen leirja ha egy film neki nem tetszik. -
Reggel pont ezt a filmet néztem, miközben ágyneműt vasaltam.
Jó volt.Nem egy lagymatag romantikus film...
Kihozták belőle az állatot....pedig nem számítottam rá. -
1 dislike -ot kaptál valakitől, előfordul az ilyen
ritka lesz az aki pluszban lesz szerintem :) -
ezért nem szabad soha trailert nézni
én általában úgy nézek filmet, hogy ha itt több a pozitív értékelés róla (5nél több mondjuk) akkor berakom a "nézendők" listába, és onnan kiválasztom mindig ami a legjobban érdekel imdb -s egymondatos leírás alapján -
Hozzászólásainak hasznossága: -100 ez mi a pöcs azért mert más véleményen vagyok nyomkodjátok csak -
a Drive szerintem semennyire sem "alter", csupán más
a legjobb szó rá szerintem az, hogy 'Európai' :)
tényleg hibátlan film, szerintem -
Real13 #65210 Te se láttál még lassú filmet :) Nem azért, nem siet a Drive sehova se, meg nem pörög, de azért nem is túl lassú ... :) -
A Valhalla Rising-et láttam, írtam is ide róla (#60018), az nem igazán jött be, de ha azt mondod, hogy az már szerinted is nagyon alter, akkor lehet, hogy a Drive még nézhető is lesz. :)
-
valóban lassú, de unalmasnak nem nevezném, a film utolsó harmada pedig eléggé eseménydús -
első 1,5 perc kurva nagy félrevezetés. gyors vágások, tömve akciójelenettel, vagy arra utaló párbeszéddel, gumi csikorgás, sziréna, bunyó, fekete Ford Mustang...
én anno végig se néztem, hogy ne lője le a jeleneteket, aztán szépen el is raktároztam magamban vmi komolyabb Transporter utánzatnak. ha vki úgy ül be elé, hogy ez az egyetlen ismerete a filmről, akk nem csodálom ha csalódik.
arról nem is beszélve, hogy ezt tetézve, a film egész komoly feszültséggel kezd. -
+1 -
vontatott, unatkoztam a film alatt... az eleje jól indul, utána hihetetlenül lassú az egész -
mi nem tetszett benne? -
Drive
év filmje? pf :D
nem tudok pontszámot adni/10 -
Real13 #65202 Egyébként Refn-től, a Drive rendezőjétől láttatok más filmet is? ( Én majdnem az összeset, még másfél van hátra / épp az egyik Refn film felénél sikerült a laptopot tönkretennem egy hete:D /.
A Drive szerintem a rendező egyik 'legkönnyebb' (A Valhalla Rising pl. nagyon alter mozi, azt nem igazán tudtam szeretni, de a többi remek) filmje, ami egyben a leghangulatosabb is ( pedig a többinek is hihetetlen atmoszférája van). Nem tudom, hogy a Drive-e a legjobbja a dán rendezőnek, de engem pont azért fogott meg legjobban , mert mostanában a filmek atmoszférája tud legjobban magához láncolni, a Drive-ban ez pedig valami csodálatosan nagy szerintem.
A Pusher trilógia egyébként kézikamerás, minden gengszterromantikától mentes módon mutatja be Koppenhága alvilágának egy szeletét (mindig egy emberre koncentrálva), remek, kiegyensúlyozott trilógia.
A Valhalla Rising kicsit már talán tényleg átfordult öncélú művészkedésbe, ez nem is nagyon tetszett, de pl. a Bronson az zseniális volt, a rendező kis Mechanikus Narancsa egy zseniális Tom Hardy-val ( Ha csak fele ennyire lesz jó az új Batman filmben, már nagy élmény lesz látni a játékát).
A Bleeder és a Fear X fele még hátravan, így azokról nem nyilatkozom. :), de Refn elég nagy kedvencem lett... ( Egyébként pont a Drive kapcsán figyeltem fel rá) -
hol irtam hogy jobb csak reagáltam precision üzenetére nem rosszabb de nem is jobb nála -
Azért azt vedd már észre, hogy itt nem a másvéleményről van szó, hanem a másvélemény színvonaláról, arról, hogy az érveik mekkora baromságok. Van több olyan ismerősöm is, akiknek egyáltalán nem tetszett a film, amikor beszélgettünk róla, normálisan kifejtették és megbeszéltük, hogy miben nem értünk egyet. Neten is történt már ilyen, nincs ezzel a világon semmi gond... De direkt azért idéztem be ezeket ide, mert a negatív vélemények 95%-a ilyen szinten mozog a filmmel kapcsolatban...
Azt hittem, ez a topik többek között erre is alkalmas. -
Lantee #65199 Hallod, ne lovagoljatok már ezen a Drive témán! Miért vagy képtelen elfogadni, hogy valakinek (sokaknak) nem tetszett az általad istenített film?!
Tudom, nehéz ügy, amikor a szívedhez közelálló filmről negatív véleményeket olvasol, de a film is, mint minden más művészet, szubjektív dolog. Valakinek a Nagy Piros Négyzet című festmény a művészet netovábbja, számomra meg csak egy jól sikerült hoax.
Tudod hány olyan "kedvenc" filmem van, amiért kaptam/kapok hideget-meleget? Nem kell velük foglalkozni, csak el kell fogadni, hogy vannak más vélemények is.
Amit te egy kicsit túlzásba viszel, hogy mindenkit ostoba bunkónak tartasz, aki negatív véleménnyel van a Drive-al kapcsolatban.
Ne tedd, és ne is erőltesd rá a saját véleményed másokra, erre valók a politikusok meg a papok.
Neked tetszett, kész. Örülj neki, vedd meg DVD-n, nézd sokat, de nehogymár én legyek a hülye, mert nekem nem tetszett. -
Riddick21: Te kapsz valami pénzt,a gyártótól ,forgalmazótól,hogy ennyire véded ezt a filmet.? :D Komolyan hozzád képest egy parlamenti frakció lószar!:D
De persze nekem úgy nincs gondom,csak már tényleg,ha valaki ellent mer mondani,hogy márpedig ez a film nem jön be,akkor..azonnal monnyon le!!! Ez az évezred filmje és kész! Jah nem csak 2. a No country után! :) -
Ez az a Faster, amiben SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a főhőst a végén egy - a fejébe implantált - fémlemez ment meg a fejlövéstől, illetve aminek a cselekménye abból áll, hogy a főszereplő mindenféle következmény nélkül besétál helyekre és pofánlő embereket? Ez az a kurva jó film, amiben van valami bérgyilkos és a szőke bombázó nője, akiknek a világon SEMMI értelmes szerepük nincs és kihagynak egy halom ziccert, hogy megöljék a célpontot, de azért ők a világon a legjobbak? Ez a film, aminek a cselekményét és fordulatát a 10. percben ki lehet találni és utána azon röhögni, hogy a film milyen rejtélyesen próbálja titkolni előlünk?
Ez lenne jobb a Drive-nál? Kérlek... -
Na a Faster-től nem vártam semmit csak Rock-ot és kellemeset csalódtam benne, elég jó kis bosszúfilm lett belőle tele klisékkel de akkor is.
Bár csak 6.5 áll az imdb-n pedig kb 7.5 simán megérdemelt volna. -
Engem is megvezetett a trailer rendesen, ugyanis a filmből azt a kevés akciót mind beletették a trailerbe. Én kb. egy Transporter-szerű filmre számítottam ez alapján, sűrű cselekményre, vágásokra, stb.
Ettől függetlenül szuper filmnek tartom, de ez nem az a film, amit a trailer-ben mutatnak. -
Csak saját zenéket használ az előzetes, semmi hollywoodi nincs benne és még csak nem is hazudik. Nem tudom, hogy kellett volna összevágni, mit kellett volna mutatnia. Ez egy előzetes, olvasd el a cikket, amit linkeltem.
A trailer 2. képe pedig pontos képet fest az egész filmről. Ez nem egy kivágott részlet, hanem egy összegző előzetes, ami nem hazudik. Engem is vezettek már meg előzetessel, de így, hogy háromszor láttam a filmet és kb. 100-szor a trailert, azt kell, hogy mondjam, szépen összefoglalták a lényeget és a hangulatot 2 percben. -
legalábbis a trailer legelejére gondolok... a liftes jelenettől kezdve már okés a dolog -
Itt mintha nem a filmből való zenéket használnának... de ha mégis onnan vannak (előfordulhat, hogy nem emlékszem rájuk teljesen) akkor sem illenek oda, ahova berakták őket... nekem egy tipikus amcsi akciófilm jön le erről a trailerről
-
Melyik trailerben van ilyen hollywoodi aláfestés? Mert én kettőt láttam, az egyik a film saját zenéjét használja, a másik pedig szintén, de csak a Nightcall c. számot, viszont egyik sem dolgozik külsős zenével, szóval pont annak az ellenkezője igaz, amit írsz.
Itt egy írás a filmről, amiben többet között taglalják azt is, hogy miért nem lehet a trailerre fogni a hamis elvárásokat :) -
Kifejtenéd? Nagyon érdekelne. -
nem szoktam "védeni" egy filmet sem, meg nem szoktam mások véleményét sem megkérdőjelezni, elfogadom mindenkiét úgy ahogy van
de azért nem igaz az "indokolatlan" összefonódás, mert nagyon is ott van a szemünk előtt, hogy miért vonzódtak egymáshoz, és még sincs a szánkba rágva
ez adja a szépségét -
szerintem meg aki látta a trailert, pont az csalódott nagyot
a trailerben pl ott is ilyen "halivudi" zenei aláfestés van, ahol a filmben egyébként nincs semmi
személy szerint én a trailer alapján azt hinném, hogy egy tipikus amerikai akciófilm, amolyan The Rock féle Faster :) -
hapi #65187 "Valószerűtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék"
ebből az indokolatlan összefonódások azért 1 picit igaz... -
Inquisitor #65186 Lol. Ezeket elolvasva már tutira veszem, hogy meg kell néznem, mert tetszeni fog :D -
ezek lehet sok filmet láttak csak nem abból a fajtából amiből kellett volna ez "Az operatőri munka és a rendezés pedig számomra érthetetlen" biztos valami hollywoodi filmes iskolában végzett jelesre hagyjuk már egy néző nem a rendezést nézi hanem az összhatást, ez a forma csak valami okosat akart irni.
Az egész amit az utolsó irt összeveti a Gibson-nal meg az Oldboy-al ez nem komplett köze nincs hozzá sőt még a Miami Vice-hoz sem.
Valószerűtlen karakterek autószerelők gengszterek Ron Perlman jó is volt ez tényleg mást nézett biztos valami Avatarista:) -
Mutatok néhány igazán kifinomult, filmbarát véleményt, amikre mindenképpen érdemes alapozni, mert láthatólag igazán közel áll hozzájuk a mozi, hosszú évek filmnéző tapasztalata érett mára igazi bölcsességgé:
"Sajnos silányra sikeredett.
Bár a borítóján rózsaszínnel írt "Drive" árulkodó jel lehetett volna.
Ennek ellenére jót lehetett derülni azon, hogy hátramenetben még 3.-ba is elváltott az automata, ami a szörnyengagyi motoreffektnek köszönhető. A zene minősíthetetlen."
"hehe
1et értek az előttem hozzászólóval. Akinek ez az év filmje, az nem sok filmet láthatott idén!! Jóformán 1 semmit mondó film , 1szer nézős és annyi!!"
"Ne haragudjatok, de ez miféle film? Művészfilm? Hatalmas csalódás volt. Dicsérte mindenki, még a Magyar Nemzet is, ez vezetett félre valószínűleg. Aki ezt végig nézi, az bizony "real human hero", azt már egyszer meg kell hagyni..."
"Senkinek nem szeretnék belemászni a lelkivilágába, és mindenképpen köszi az UP-ot, de ez a film egyszerűen nem jó! Megnéztem, mert a hatalmas tetszésnyilvánítások, illetve a pozitív kritikák miatt kíváncsi lettem, de nem tudtam élvezni. Valószerűtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék (még Perlman is csak egy SOA nior-t tud hozni.), felesleges lassítások, Badalamenti idegesítő "bálnaéneke" végig. Az operatőri munka és a rendezés pedig számomra érthetetlen... A történet egy "ruha" amit a mainstreamben hoz Gibson Visszavágója, vagy Willis Utolsó emberig-je, az undergroundból pedig például az Oldboy. B vonalból bármelyik Van Damme, vagy Segal film. Sajnos, azért, mert egy blockbustert art-ként tálalunk és/vagy fordítva, még nem lesz jó.
Ez csak egy szubjektív vélemény, köszi, ha elolvastad."
Ez az utolsó a kedvencem.
"Valószerűtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék"
Na ez melyik filmet nézte? Mert ha a zene nem jön be valakinek, az oké. Ha valaki szerint sablonos a történet, hát legyen. De ezek egyike sem igaz, ennek a leírásához már igazi hülyének kell lenni. -
Vágom angolul néztem mivel nemvolt még hozzá felirat csak a cime miatt irtam hogy sok ember arra számit hogy valami kocsis film lesz már ha egy trailer-t sem látott róla akkor nagyot fog csalódni. -
zotja22 #65182 nem vicceltem,saját véleményem,kezd unalmas lenni,hogy reagálnak a viccesnekszántértékelésre\10 re :) -
főleg hogy helytelenül is használja a skálát :D -
erre van az új hsz-rating-system :D tessék unlikeolni az ilyen jellegű irományokat és meglesz az eredménye