106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Wootan #102805 Terminator 6
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a valami az eddigi terminátor filmek közül a legeslegfeleslegesebb rész. Most komolyan. Az a sztori, hogy a skynet végülis nem jött létre, hanem később egy másik AI a legion lett helyette, ami UGYANÚGY öntudatra ébred, UGYANÚGY kitalálja, hogy meg kell semmisíteni az emberiséget, és UGYANÚGY terminátorokat (fémcsontvázak és folyékony cuccok) fejleszt ki és vet be az emberek ellen? XD Majd UGYANÚGY csinál egy időgépet, és elkezd az is visszaküldözgetni gépeket a múltba? Ezen a frenetikuss sztorin vajon mennyit agyalhattak?
Aztán az mi, hogy a T800 miután bevégezte a küldetését, családapává vedlett át? :DDD A T2-ben (igaz kivágott jelenetben) szó van róla, hogy a visszaküldött gép végrehajtó módba van kapcsolva, nem tud tanulni (direkt), csak ha átállítják. Még házi blökije is van, amit természetesen nem zavar hogy egy gép figyel a gazdi bőre alatt, biztos megszelídítette ugye.
Aztán Sarah X éven át terminátorokat vadászgat szabadidejében, amiből a világ semmit nem vesz észre???
A film végén mikor ott ketten birkóznak a csodagéppel, a folyékony rész simán halálra szurkálhatná a csajt, de a nagy bunyóban épp nem jut eszébe. Végül is csak egy gép ami gyilkolásra lett kifejlesztve/programozva. Ezek után az hogy a 20 kilós kis picsa lepofozza az endoskeletont már csak hab a tortán :D Szegény gépnek annyi ereje sem maradt az elfeneklés után, hogy eltörje a csaj nyakát, pedig vagy fél percig fojtogatja.
A magyarázat arra, hogy miért kell a csajt megvédeni, meg egy vicc. Ő lesz a jövőbeni emberiség megmentője, mert rávett pár huligánt, hogy a gépeket kéne gyilkolászni, nem egymást. Bravó, clap clap.
Számomra az egyetlen értékelhető pontja a filmnek az új terminátor (mint 2in1 upgrade, teljesen valid) és a vele való 1-2 fight.
-
Terminátor Sötét Franchise: $29m/$123m. Hát ezzel nem megy messzire. Főleg, hogy jönnek a hó végéig filmek, amik bőven megcsapolják majd. A worldwide bevételek majd kozmetikázzák, de ezzel kb földbe állt ez a próbálkozás is. És Cameron, mint producer, ezekkel eléggé rendesen leszerepelt így. Már csak a rendező Cameronban lehet bízni... -
ToxiMaxi #102803 Amíg nyereséges tud lenni, addig nem érdekes a történet. Illetve utána se, mert látszólag a filmipar nem tanul a hibáiból, amihez hozzátartozik persze az is, hogy tényleg van egy elég széles réteg, akiket ez szórakoztat, mármint a történet nélküli akciófilm. Lásd Gemini man technológiailag egy nagyon érdekes, látványos film, történetileg meg egy tucat akció. -
Men in black - International
Nem volt ez olyan rossz, mint aminek be lett állítva. Legalább is semmivel sem rosszabb szerintem mint az elődei.
6/10 -
Jogos a spoiler alatti szöveg, bár nekem a 800-ast kivéve, a szereplők is kifejezetten idegesítők lettek, Sarah is.
Én sem értem ezt a filmipart, pénzt nyomnak a filmekbe, sztárok, látvány, de történetre már nem telik.
-
Logan -
Nekem az kilógott sajnos. A T6-ban viszont semmi, igaz rovid volt és nem is nagyon beszéltek, de akkor is, nem éreztem hogy viszabábúkat látok :) -
ToxiMaxi #102798 Nézd meg többször. Egészen addig jó, amíg meg nem szólal. -
A fiatal Carrie Fisher azaz Leia hercegnő cgi-je is elég zsír volt azért. -
Toy Story 4 (szinkronos)
Nagyon korrekt 'mese' lett, élveztem elejétől a végéig. A második meg harmadik részre nem nagyon emlékszem, de örülök hogy lett ez a negyedik. Vicces volt, jó volt, a karaktereket meg természetesen imádom egytől egyig :) -
Jó de az +100 milla ktsg :) -
legalább a film feléig igy kellett volna forgatni a filmet, majd a vége felé váltani az öregekre, legalább sokkal jobb átmenet lett volna ha a köztes időt is bemutatják . -
Annyit még a CGI-hez hozzátennék, hogy szerintem most eloszor láttam olyan minoségu arc-CGI-t ami már tényleg hibátlannak mondható és ezért hatalmas pacsi a filmnek. A fiatal Arnie, Linda vagy a fia olyan tokéletesen voltak megvalósítva, hogy egy pillanatig elgondolkoztam, hogyan készult. -
The King
Chalamet nagyszerű volt a címszerepben. Egyszerre lehet látni, hogy tényleg egy intelligens, nagy király, aki mégis kegyetlen bosszút tud állni a rosszakaróin. De maga a film is jó volt. Az agincourti csata meg hűha...
6.5/10 -
SzinesGeza #102791 Azért azok a moto-terminatorok a 6 géppuskával, kicsit túlzások voltak (hová tették a hozzájuk való lőszert?). :) -
Pontosan, hozta a darkosabb hangulatot , nem volt olyan szines , mint a többi, probáltak a realéitások talaján maradni.
Bár a identitás zavaros ember teminátort nem értettem benne. -
nehéz volt :D -
de a 3. és 5. részt simán verte így is. -
mert ettől még nem volt túl jó film.... -
én sose értettem, hogy miért fikázza mindenki a T4-et, szerintem az egyik legjobb rész volt. ütős szereplőgárda, végre a jövőben játszódott, mindenféle baszó terminatorok, stb... -
Egyrészt ott nagyon kevés CGI volt ezért néz ki jobban, másrészt sokkal kisebb felbontással vették fel és a részletek igy sokkal jobban elmosódtak és nem volt annyira feltünö, mint manapság a 4k ban, ahol minden szőrszálat látsz .
Az első postban nem akartam még spoilerezni, de majd ha lecseng egy kicsit a premier, majd nekem is lesz pár kéretlen szavam a filmmel kapcsolatban :P -
nem, nem néz ki jobban... -
Lantee #102783 Minden szavaddal egyetértek! Még annyit tennék hozzá, hogy moziban a film nézése közben azon járt az agyam, hogy a fenébe lehet, hogy a közel 30 éves T2-ben jobban néz ki a CGI. -
T6 Dark Fate – 6/10
-----------------------------
Szuverén filmként értékelve ez egy teljesen korrek 6-os akciófilm lett. Normális akciójelenetek, turheto sztori ami azért nem egy nagy cucc, végig egyensúlyban van, a trukkok azért pár helyen gagyik de 1-nek elmennek, a színészek kvalitásaiknak megfeleloen hozzák a kotelezot, látvány oké, a pénok ritkák de nem kínosak, stb.
Innentol pedig a feketeleves azoknak akik látták:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez egy kurva idegesíto Terminator film aminek a világon SEMMI létjogosultsága (money-money-money). Részletezem:
Adott egy frencsájz, amibe a 3. rész anno meglehetosen nagyot rúgott, a Megválltás valamelyest szépített de osszességében tovább nyomorította majd végul a világ legszégyenteljesebb stúdiófilmje, a Genisys halálos sebet ejtett. A széria tehát kvázi halott, de a drága producer uraknak pénz kell, hát egyfajta reboot-ban gondolkodnak merthát Linda és Arnie is itt vannak még, kezdeni kellene veluk valamit amig bottal tudnak csak járni.
És onnan folytatják a sztorit ahonnan még tisztességesen folytatni lehet, a T2 után. DE HOGY? Kitorlik a Skynetet?! Azt az entitást, azt a “fogonoszt” amirol ez az egész univerzum szólt, lehúzák a WC-n és új “foellenfelet” tesznek a helyére, mert egyedul annak van értelme?!!!!
WTF??? Ez szerintem kicseszett gyomorforgató. Olyan mintha kvázi Freddy Krueger reboot-ja egy másik Freddy lenne, mondjuk Lenny Krueger, aknek itt kék-fekete csíkos a pulcsija, a kezén kések helyett forgólapát-kesztyu lenne de alapvetoen ugyan azt teszi: megoli a szereploket álmukban és kozben vicceskedik. BUMM!
És megalkották LEGION-t, a másik AI-t ami az idovonalon kb 20 évvel késobb úgyszintén megpróbálja kiírtani az emberiséget. Mert a jovoben szerintuk pontosan ugyan az torténik majd a Skynet létrejottének megakadályozása után (még a neve is Judgement Day…), annyi kulonbséggel, hogy MÁS LESZ AZ AI NEVE??????
És ez az AI is segghulye, ennek is a “nyírjuk ki a vezért a múltban mielott megmentené az embereket” masterplan jut eszébe, ez is pont ember formájú robotokkal, Terminatorokkal nyírbálja a jovoben az embereket, és persze ez is kifejleszti az idogépet, a folyékony fémet és MINDENT. Csak egy picit máshogy. Sot, még az ellenállás is pont felfedezi/megalkotja az idogépet és visszakuld egy védelmezot. Mert hát mi más torénhetne nem????? A POFÁM LESZAKAD!!!!!
Ez a film egy irdatlanul gyomorforgató Terminator film, szolgaian másolja az utolsó jó T mozi korrekt jeleneteit, korrekt akciófilm élményt ad, de úgy ad valamit, hogy igazából ez is csak elvett. Ha nem Terminator hanem mondjuk Destroyer lett volna a címe, egy korrekt akció-scifi lenne. De így???
Nem akarok Legiont, nem akarok egy új, Terminator névvel cimkézett torténetet ami az emberek vs robotok sztoriról szól, ez egy ordas nagy lehúzás csak és semmi másrol nem szól, csak a pénzrol. Ha úgy vesszuk a Genisys is jobb ennél, ott legalább megpróbáltak az univerzumon belul kitalálni és adni valami újat (más kérdés, hogy rohadtul nem sikerult nekik), de ez a film így csak egy sértés a Terminator sztorinak és szégyen, hogy létrejott.
2/10
-
mert a T3 még közvetlen folytatás, de a T4 is már reboot jellegű dolog volt, ami csak az első 2 részt vette figyelembe. Még inkább azt lett volna értelme folytatni, mert az próbált legalább új irányokba elmenni (még ha nem is jól)... -
Igen ezért nem értettem, hogy miért fanyalognak annyira egyesek a t2 utáni folytatásoktól.Maga az alapötletek nem voltak rosszak csak a kivitelezés.
T3ban a csaj terminátorral, és ,hoy nem John a fövezér hanem az addig még alig ismert felesége.T4ben meg már szó sincs a feleségéről hanem ismét Joh a vezér.
T5 ben ,meg tul hangsúlyos lett az időutazgatás
De ezért is mnem emlitettem ezeket, mert elvileg ezeketem vették figyembe a folytatsban, de ha egy kerek egész trilóit vagy többet akarnak belöle ahhoz elenedhetetlen lenne, a ejezése, hogy ki ,hogyan semmisitik meg a robotokat vagy épp az utolsó embert ami lezárta volna az egész terminátor sorozatot.
DE ahoz képest, hogy globális szinten történik meg a gépek emberek elleni harca, mindig csak amerika van benne, szó sem esik, már részekről.Pedig mindenhol lehetnek kis túlélő ellenáló csoporto akiknek megvan a vezére, igy hiba is nyiják ki bármikor John-t ha épp a ruszkiknál szergej meg talál egy sebezetőséget amivel legyözik a gépeket.
Regeteg meválasolatlan kérdés és téma lehetett volna amire lehetett volna épiteni egy uj folytatást,de ehelyett csak ujraforgatták az elözöeket, ami főleg azért is történhetett meg, mert más a mostani generáció a 30 évvel ezelötti részeket nem is látta nem is tdja, hogy miről szólt igy kellett egy aktualizált PC korrekt verziót is gyártani belöle -
Sunrider924 #102779 "Én azt vártam, hogy ebben a részben tényleg ott folytatják ahol a T2 abamaradt és most majd láthatjuk, hogy hogyan kezdődőtt el mégis csak a végzet napja (T3 Rise of the Machines). arra már lehetett volna épiteni egy folytatást ami már a jövöben a harcokról szol( T4 Salvation) és az esetleges siker vagy kudarcról(T5 Genisys)."
Mindig is erdekelt hogy azok akik a jovobeli haborut akarjak latni, megis hogy kepzelik mit latnanak: amint a nyomorusagos allapotban levo emberi katonak romok kozott kuszva maszva gerrillaharcolnak lesbol az iszonyatos gepi tulero ellen? mert azt mar lattuk a Terminator elso reszeben Kyle Reese emlekeiben. Egyetertek azzal hogy ez a Terminator film nem hozott ujat, sot gyakorlatilag T2 ujraforgatva, de legalabb megvan a stilusa, lehet fanyalogni de ezt el kell ismerni.
Velemenyem szerint azert nincs sikeres Terminator folytatas mert igazabol az egesz alapotlet ilyen verszegeny volt, Cameron lazalmabol indult ki, erre ennyit tudott o felhuzni, a T2vel teljesen kifujt, ennel tobbet mar csak komoly irok tudnanak hozzatenni es vannak is probalkozasok boven magyar es nem magyar iroktol, mas kerdes hogy miert nem meri Cameron bevallalni egyik masik otletet es azt megcsinalni ugyanugy ahogy a T2ot.
Erdekes ahogy a T3 es T4 eseteben is fujjolt mindenki pedig azok pont azt probaltakmeg, amit most mindenki szamonker ezen az uj filmen. Reszemrol kivancsi lennek ennek a filmnek a kovetkezo ket epizodjara, megneznem hogy azok mar mirol is szolnak(allitolag tulnyomoreszt az MI-rol) ha ez affele ujra melegitese lenne egy tortenet folyamnak...
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2019.11.01. 22:16:53 -
Terminator.
Pont ugyan ez a vééleményem, hogy ugyan azt a rókabőrt ujra lehuzták amit az eslő részt csinált szinte minden jelenetnek megtalálni a árját az elözö részekből.Még azokből is amiket állitolak nem számítanak.
És sajnos itt is felültek a CGI vonatra és elutaztak a hihetenlen országba vele. Pedig az eslő két rész pont azért volt jó,mert nem akartak elrugaszkodni a valóságtól
Én azt vártam, hogy ebben a részben tényleg ott folytatják ahol a T2 abamaradt és most majd láthatjuk, hogy hogyan kezdődőtt el mégis csak a végzet napja . arra már lehetett volna épiteni egy folytatást ami már a jövöben a harcokról szol és az esetleges siker vagy kudarcról.
Anna k lett volna értelme és egy kerek egészet alkotott volna.Már kezdtem bizakodni az első 5 perc alatt, kb azt az irányt kellett volna követni.
De igy csak ugyan azt a filmet látjuk már hatodjára az éppen aktuális technikai szinten. -
Terminator 1 v6.0: Nincs sötét végzet, csak ha magad is sötét végzed
Azt kaptam, amire számítottam. Ugyan az a terminátor sztori ötödszörre is előadva. Vannak pozitívumai, mint például néhány jóféle akció jelenet vagy Schwarzi megfelelő használata, de nincs igazán, ami mentené. A terminátor jó volt, bár nem több egy t-1000-es v2-nél. Ahogy Grace is csak egy Kyle Rheese v2. Dani pedig egy John v2.
¯\_(ツ)_/¯
5.5/10 -
-
hiper KOCKA #102776 Tény, hogy valahol szórakoztatnak a B filmek, néha még az egészen szarokat is megnézem, de azért nézek én sok jót is. Azokról viszont többnyire nem küldök ide kritikát, mert sokan már előttem írnak róla véleményt, én meg nem akarok ugyanarról a filmről egy huszadik elemzést írni. Ezért ide szinte mindig olyan filmekről írok, amikről még nem véleményezett előttem senki. Így kicsit szélesedik a topik repertoárja. Van aki kedvet kap hozzá és megnézi, van akinek meg figyelmeztetésül szolgál, és tudni fogja, hogy mit kell majd kerülnie. -
lehet csak képzelem, de te mindig ilyen szar filmekről irsz ilyen hosszú elemzést?! :) -
A "Somewhere in my heart"-ot nagyon bírhatta a rendező, ugyanis az elején 5 percenként megy. LOL -
:D -
meg is hoztad a kedvem egy kis trash-hez 
-
hiper KOCKA #102771 47 Meters Down: Uncaged 2019
Még soha nem láttam olyan thrillert, hogy hősünk pirítós majszolás közben olvassa a napi híreket, majd kopogtatnak az ajtaján, és mikor kinyitja, egy termetes cápa vigyorog a küszöbön, majd becsörtet és elkezdi tönkretenni a berendezést és összevissza harapdálni a szereplőt.
Nos az, hogy még nem láttam ilyen thrillert, azt a tényt világosítja meg előttem, hogy igazából kurva könnyű lenne elkerülni ezeket a fátyolos szemű porcos halakat... de hőseink valahogy sosem bírnak magukkal. Valami mindig dolgozik bennük. Nem tudnak otthon megülni a seggükön, nem elég a fedett uszodában, vagy az otthoni medencében való pancsikálás, nekik rombúvárkodni kell a tengeren, és víz alatti barlangokat, és a rég a habok közé veszett maja civilizáció építészeti és képzőművészeti remekeit kell tágra nyílt szemmel csodálniuk. Az élmény tényleg fajin, de csak addig, míg ezek a vigyorgó drágaságok fel nem tűnnek a közelben.
A jelen filmünkben szereplő cápa vak... nem vicc. Tényleg. Abban a zárt barlangrendszerben nőtt fel, ahová hőseink megváltották a jegyet, és oda bizony egy kumma fény nem szűrődik be. Ezért szerencsétlen párának nem volt szüksége a szemére, így nem is fejlődött ki. Viszont cserébe a természet kurvajó hallással áldotta meg. Vagyis aki lemerészkedik oda, annak kéretik lábujjhegyen úszni.
A cselekmény olyan egyszerű mint a raklap. Gyakorlatilag minden klisét ellőnek amit a műfaj használ, meg sem próbálnak valami eredetiséget belecsempészni. Mondjuk annyit aláírok, hogy itt a cápa fogyatékos, tehát máris nyújtottak valamit, amit a többi filmben nem kapunk meg.
De ennyi, mást már nem nagyon akartak kitalálni. Hőseink sík hülyék, amire a stressz és a feszültség rátesz még egy lapáttal, így sikerül a legostobább döntéseket meghozniuk, ami egy gondosan karbantartott cápatorokba vezet.
Említésre méltó, hogy a szereplők között ott van Rocky Balboa és John Rambo közös lánya is. Eleinte észre sem vettem, csak a stáblistán akadt meg rajta a szemem, hogy ez bizony a kis Sistine.
Mondjuk a szeme nagyon árulkodó, abban hasonlít a leginkább az öreg Sly-ra. Viszont a külső személyiségjegyeken kívül semmi egyéb hasonlóságot nem lehet felfedezni közöttük. Főleg azért, mivel a leányzó negyedannyira sem kemény, mint a papa. Sly egy ilyen vak cápát röhögve összehajtogatna és felvenné úszóguminak.
Ebből is nyilvánvaló, hogy a tökösséget és a kurázsit nem lehet örökölni. Viszont az is biztos, ha ez a világtalan cápa tudta volna, hogy Rambo lányával szórakozik, inkább elhagyja a barlangrendszert és kiúszik a nyílt vízre, megkeresi a Mariana-árkot és lesprintel az aljáig, majd pedig térdre esve imádkozik egy 8-as erősségű földrengésért. (Tudom, hogy nincs térde.)
Szóval mit is lehetne elmondani a 47 méter mélyen folytatásáról... egy eléggé kiszámítható, tök klisés tucatfilm, nem sok ötlettel vagy eredetiséggel. A szereplők buták, nem is igazán erőltetik meg magukat, a hiányuk pedig szinte fel sem tűnik... nem lehet egyikért sem izgulni. Szerintem az első rész jobb volt ennél, pedig az sem vitte túlzásba.
4/10 -
Jetikölyök 8/10
Semmi extra történet, szereplők, mégis, valahogy minden egyben van. A gyerekeimnek nagyon bejött (10 és 7), és nekem is.
A facebook generációt nagyon eltalálták benne.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.10.30. 18:00:11 -
Ide inkább ne, LCD/Plazma TV-k topikba mehet minden ami tv -
Sziasztok!
Van olyan Topic ami TV-kkel foglalkozik vagy offtopicba mehet ide is, mert szokott téma lenni a TV-amin a filmet nézzük? -
Rattlesnake /2019/
"Adémonokfelzabáljákalelkedethanemteljesítedafeladatodnaplementéig" típusú thrillerhez van szerencsénk. Tipikusan kevés szereplős film, mondjuk így se nagyon bontják ki a karaktereket, sokat nem is tudunk meg egyikről sem, de nem is baj, mert legtöbbjük úgysincs sokáig a vásznon.
A cselekmény is rém egyszerű. Para is leginkább csak a végén van. A pozitívuma annyi, hogy komoly morális dilemmákra fókuszál, és elgondolkodtató kissé, ha behelyettesítjük magunkat a főhős helyébe: mit tettünk volna, hogyan döntünk stb.
5/10