1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    47 Meters Down: Uncaged 2019

Még soha nem láttam olyan thrillert, hogy hősünk pirítós majszolás közben olvassa a napi híreket, majd kopogtatnak az ajtaján, és mikor kinyitja, egy termetes cápa vigyorog a küszöbön, majd becsörtet és elkezdi tönkretenni a berendezést és összevissza harapdálni a szereplőt.
    Nos az, hogy még nem láttam ilyen thrillert, azt a tényt világosítja meg előttem, hogy igazából kurva könnyű lenne elkerülni ezeket a fátyolos szemű porcos halakat... de hőseink valahogy sosem bírnak magukkal. Valami mindig dolgozik bennük. Nem tudnak otthon megülni a seggükön, nem elég a fedett uszodában, vagy az otthoni medencében való pancsikálás, nekik rombúvárkodni kell a tengeren, és víz alatti barlangokat, és a rég a habok közé veszett maja civilizáció építészeti és képzőművészeti remekeit kell tágra nyílt szemmel csodálniuk. Az élmény tényleg fajin, de csak addig, míg ezek a vigyorgó drágaságok fel nem tűnnek a közelben.

A jelen filmünkben szereplő cápa vak... nem vicc. Tényleg. Abban a zárt barlangrendszerben nőtt fel, ahová hőseink megváltották a jegyet, és oda bizony egy kumma fény nem szűrődik be. Ezért szerencsétlen párának nem volt szüksége a szemére, így nem is fejlődött ki. Viszont cserébe a természet kurvajó hallással áldotta meg. Vagyis aki lemerészkedik oda, annak kéretik lábujjhegyen úszni.
    A cselekmény olyan egyszerű mint a raklap. Gyakorlatilag minden klisét ellőnek amit a műfaj használ, meg sem próbálnak valami eredetiséget belecsempészni. Mondjuk annyit aláírok, hogy itt a cápa fogyatékos, tehát máris nyújtottak valamit, amit a többi filmben nem kapunk meg.

De ennyi, mást már nem nagyon akartak kitalálni. Hőseink sík hülyék, amire a stressz és a feszültség rátesz még egy lapáttal, így sikerül a legostobább döntéseket meghozniuk, ami egy gondosan karbantartott cápatorokba vezet.
    Említésre méltó, hogy a szereplők között ott van Rocky Balboa és John Rambo közös lánya is. Eleinte észre sem vettem, csak a stáblistán akadt meg rajta a szemem, hogy ez bizony a kis Sistine.
    Mondjuk a szeme nagyon árulkodó, abban hasonlít a leginkább az öreg Sly-ra. Viszont a külső személyiségjegyeken kívül semmi egyéb hasonlóságot nem lehet felfedezni közöttük. Főleg azért, mivel a leányzó negyedannyira sem kemény, mint a papa. Sly egy ilyen vak cápát röhögve összehajtogatna és felvenné úszóguminak.

Ebből is nyilvánvaló, hogy a tökösséget és a kurázsit nem lehet örökölni. Viszont az is biztos, ha ez a világtalan cápa tudta volna, hogy Rambo lányával szórakozik, inkább elhagyja a barlangrendszert és kiúszik a nyílt vízre, megkeresi a Mariana-árkot és lesprintel az aljáig, majd pedig térdre esve imádkozik egy 8-as erősségű földrengésért. (Tudom, hogy nincs térde.)

Szóval mit is lehetne elmondani a 47 méter mélyen folytatásáról... egy eléggé kiszámítható, tök klisés tucatfilm, nem sok ötlettel vagy eredetiséggel. A szereplők buták, nem is igazán erőltetik meg magukat, a hiányuk pedig szinte fel sem tűnik... nem lehet egyikért sem izgulni. Szerintem az első rész jobb volt ennél, pedig az sem vitte túlzásba.

4/10