106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
-
el se hinnéd mennyi ilyen kollégám van :) -
Vertigo
Szédülés
Mivel mostanra túl vagyok a Hátsó ablakon és Az ember aki túl sokat tudott, kicsit más szemmel tudtam ezt is nézni. Azok nélkül, valószínűleg sokkal durvább véleményem lenne.
A technikai részekbe ismételten nem tudok bele kötni. Talán a három film közül ez az, ami eddig a csúcsra járatta az aprólékos tervezést. Ez látszódik nem csak a díszletek minőségén, a, néhol túlzottan is direkt és művészies világítás, a kamera zoomolások és mozgások területén, vagy a színészek apró gesztusain (még a kormányt is úgy forgatja a színész a vetített háttér előtt, ahogy azt Hitchcock megtervezte). De legfőbb képen a színhasználat terén. A halál, a múlt színe a zöld, a szenvedély a vörös, és a végzet meg a szőke (:D).
Van hangulata a mozinak, és a kezdeti misztikum, még ma is leköti a nézőt. Engem annyira, hogy el is felejtettem a rendező személyét, és azt, hogy valószínűleg alaposan át vagyok verve. Az első megoldás a film háromnegyedénél, egy a végén érkezik. Egyik sem jött be, és igazából mindkettő rontott az addig felépített hangulaton. A fordulópont után, az addigi romantikus és rejtélyes hangulat átfordul egy sokkal mélyebb pszichózisba. A főszereplő elveszíti a néző szimpátiáját, és mániákus ragaszkodása a múlthoz (amin egyébként a film összes mellék szereplője is átesik bizonyos szinten), túlzóvá és betegessé válik.
A film végső befejezése pedig gyors, mai szemmel nézve inkább röhejes sem mint elgondolkodtató. A főkarakter szempontjából még úgy ahogy érthető, megadja a már várt keretes szerkezetet (az elején el is hangzik, hogy a fóbiájából csak egy újabb lelki trauma rázhatja ki). Szóval tudom értékelni, de szeretni nem.
(Ja, és egész film alatt mozgatott valami.. "én, őt ismerem".. honnan ilyen ismerős? Nos, azoknak akik gyerekként rá voltak kényszerítve a Dallas nézésére, nekik ezzel most adtam egy kis segítséget :D) -
"Beleszámítottam, hogy az asszonynak tetszett" 

#102835: ;)
#102836: Köszi a tippet, ránézek!
#102837: Amit eddig halottam róla az alapján a KUBRICK féle első résznek szeretett volna a rendező tisztelegni, ergó azt fogja folytatni. De ez csak elmélet, nem tudom alátámasztani, mert még nem láttam a filmet.
-
ToxiMaxi #102841 Midway
5/10
Jó példája annak, hogy a szar CGI mennyire el tud rontani egy filmet. Szinte bárki meg tudja pontosan mondani, hogy melyik felvétel készült greenscreen előtt és melyik nem.
Ha a CGI-on túl tudta tenni magát az ember, akkor belefutott a tipikus amerikai öntömjénezésbe, a színészi játék helyenként borzalmas volt, a dialógusokat nem tudom ki írta, de nagyon súlytalan volt számos drámaibbnak szánt jelenet, hatalmas csalódás volt a film. 4/10-et érdemelne, de beleszámítottam, hogy az asszonynak tetszett.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.11.12. 09:23:40 -
"Aki batman féle hiperkütyüs akcióra számít.."
ugyan ki a hóhér számítana iylesmire? :D -
Joker
Nálam simán az év filmje. Néhol igen erősen hajaz a 2004-es Gépészre, ahol "Krisztián Bála" szintén mutogatta a csontsovány testalkatát :)
Aki batman féle hiperkütyüs akcióra számít, az meg se nézze. Igen erős dráma ez és nem holmi jelmezes ugra-bugra.
9,5/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.11.11. 20:09:27 -
-
kérdés, hogy a mostani film, a Kubbrick féle történetet vezeti tovább, vagy az eredeti regény(eket) - bár nem olvastam (illetve az első regényt még nagyon gyerekként csak), lehet hogy a folytatás szempontjából fontosabb sarokkövek megegyeztek Kubbrick filmjében is
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.11. 17:47:32 -
Szerintem nézd meg a 3 részes minisorozatot is Mick Garris rendezésében, mert az jobb lett mint a Kubrick-féle Ragyogás. A sorozat elkészültének pedig az az apropója, hogy Kingnek sem tetszett Kubrick filmje, ezért a kérésére újraforgatták 97-ben, de mivel 4 és fél óra lett, így 3 részre van szedve. -
*Kubrick -
Hellboy 2019
Hát basszus, ebből az előző részekhez képest olyan Hack and slasht csináltak, hogy csak pislogtam. A szörnyek és jelentek már sokszor nekem is hátborzongatóak voltak. a Vasorrú bába nagyon durva lett úgy önmagába. Ha az eddig hellboyok nem voltak éppen gyerek központúak, de bizonyos kor felett nézhető volt, ezt már kifejezetten felnőtteknek ajánlom. Egyébként a sztori nem nagy eresztés, természetesen tele van hülye döntésekkel, nem megmagyarázott dolgokkal, de így a horror faktort nézve, mint horrorfilm elég igényes és érdekes volt. 7/10
Ragyogás
Igen még csak most néztem meg, ezt a második rész miatt, hogy képbe legyek.Kubric filmjeit egyébként is csak betépve tudom megnézni, így ezt is hasonlóképpen csináltam. Így nagyon jó volt, Nicolson alakítása zseniális, a zene a film alatt ijesztően jól dolgozik a hangulat alá. Érdekes, hogy magára a tébolyra semmilyen egzakt válasz nem született, a film alatt, mégis úgy átérződött a filmen az egész, hogy nekem nem is hiányzott a magyarázat, mitől tébolyult meg kedves Jack. Ettől függetlenül tényleg elég lassú Kubric jellegű a film. Kíváncsi leszek a második filmre, hogy veszi fel a 2019-es stílust.
8/10 -
Ohh, azt tudtam, hogy a stúdió megvárta, amíg befejezi a terminátort, de annyira egyértelműnek gondoltam, hogy az a T2 lesz, hogy utána se néztem a dátumoknak :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.10. 10:36:13 -
", túl két terminátor filmen,"
majdnem :D
-
Ami nem változott, hogy bár az űrben senki nem hallja a sikolyod, de a csámcsogásodat mindenki
tényleg nem értem ezt a zabakényszert, ami a nézőkre tör, ha leültök egy moziszékbe (kinek ingje..)
igaz, azt sem, hogy miért olyan eget rengetően vicces az, ha valaki meghal, vagy ha valaki egy macskát lát, vagy ha ..//bármi történik egy horror filmben//
Alien
A nyolcadik utas: a Halál
(Theatrical Cut)
A film tényleg nem öregszik annyira szépen, mint a második rész. Egy negyvenéves filmről beszélünk, ami ha nem is úttörője a horror műfajnak, de mindenképpen egy emlékezetes és kiemelkedő darabja. Igazi horror jelenetet ugyan csak a film 30. perce környékén kapunk (40?), de a feszültséget már a legelejétől kezdve a vászonra idézi. Az üres(nek látszó) csendes Nostromon végigpásztázó kamera, és a csendbe élesen behasító számítógép zörejek már gyerekként is a frászt hozták rám, most is szépen megalapozták a hangulatot. Bár továbbra is, a nagyvászon elsősorban a film utolsó feléhez tesz hozzá sokat, a nosztalgia faktor remekül végig vezetett a filmen, élveztem majd minden percét. Lassan építkező, atmoszférikus horror film, ehhez képest pedig feszesre és rövidre vágva (ami sajnos jót tesz neki, a bővített verzióba sokkal jobban bele lehet fáradni)
Aliens
Alien 2. - A bolygó neve: Halál
(Special Edition)
Kibővített változat, de itt nem is a tempón van a lényeg, ezek a plusz jelenetek sokat hozzátesznek a filmhez, a karakter motivációkhoz. 7 évvel az előző film után, túl két terminátor filmen, a rendező úgy döntött, hogy szakít az előző film műfajával, és egy szélesebb réteget megszólító, kicsit közönségbarátibb akció-horror filmet fog forgatni. És milyen jól tette! Itt minden másodperc nagyvászonért síkit. Bár a költség vetés alacsony volt, és ha nagyon figyelünk ez bőven meg is látszódik (hajlékony gumi díszletek, akció film ellenére is szinte sose mutatott ellenséges lények, stb). Az akció része kicsit B filmes, de önmagában is bőven megállná a helyét. Egyszerű de mégis érdekes alaptörténet, egyrétegű de azonnal felismerhető és megjegyezhető karakterek, jó csapat dinamika, humoros beszólások, emberi és átérezhető konfliktusok. Viszont ezzel a környezettel, a szörnyfilmes horror elemekkel, irtózatosan sokat hozzátesz a remek alaphoz. Ráadásul azzal, hogy hozzányúlt és bővíteni merte az (addig amúgy igen csak sekélyes és egyszerű) Alien univerzumot, a legjobb dolog, ami csak történhetett. Könyvek tucatjai építették tovább a hangyafarm ötletet, arról nem is szólva, hogy fiatal korom összes alien és predator játéka, ezt a világot ültette át interaktív élménnyé. A fegyverek, járművek, az épületek és a bútorzat, a nyomkövető, szinte minden hang, innen eredeztethető (bár bőven vettek át az első részből is, meg amúgy a film is, főleg hangok és zene terén). Ez egy örök nagy kedvenc marad, bármikor újra tudom nézni.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.10. 09:53:43 -
Az esti Alien + Aliens félmaraton előtt, bemelegítésnek:
Memory: The Origins of Alien
Dokumentum film, a mozitörténelem horror műfajának egyik meghatározó alkotásának létrejöttének körülményeiről. Direkt fogalmazok ilyen körülményesen, mert nem egy werkfilmről beszélünk, és nem is egy átfogó képet adó dokumentum filmről. Elsősorban azoknak ajánlom inkább, akiknek az alábbi nevek mondanak is valamit: H.R. Giger és Diane O'Bannon. Elsősorban O'Bannonra koncentrálva kapunk képet arról, milyen életesemények, milyen filmek és regények ihlették meg a készítőket, mik voltak az első forgatókönyv részletek, történet kezdemények, amik később sok egyéb, sokszor kevésbé konvencionális alkotó kezén keresztül átformálódva, világra szülték '79-ben az Alien című remekművet.
Magáról a forgatásról is van szó benne, bár jóval kevesebb, mint amire azt egy "így készül" dokumentum filmtől várná az ember. Ezek a részek főleg a lény különböző formáinak kialakításról és a híres ebédlős jelenetről szólnak. Mindenesetre kaptunk pár kevésbé ismert tényt, illetve több művész szemszögén át, egy egy jelenethez plusz értelmezést, plusz látásmódot.
Ráadásnak linkelnék egy eddig sokkal kevésbé ismert brutális mennyiségű kép gyűjteményt, a forgatási háttérmunkálatokról, koncepció tervekről: Alien
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.09. 12:48:19 -
Doctor Sleep 8/10
Nekem bejövős. Bár minden King adaptációnál ez a színvonal lenne a minimum. -
Én a finálé előtt már imádkoztam, hogy ne húzzák túl, mert nem volt kedvem kimenni :D :D Kicsit el van nyújtva, félórát lazán lefaraghattak volna még belőle. -
Majdnem 3 óra? Ajjj, be fogok hugyozni. Szerintem semmi löttyöt nem viszek be. -
MIB (Feminist)
Nagyon erőltetik benne a női vonalat, ami érződik a film elején, ez így nekem nagyon rontott a hangulton(Ennek ellenére van benne néhány hímsoviniszta motívum ami nem tudom, hogy szándékosan lett-e belepakolva ellensúlyozás céljából vagy a nagy feminista megmozdulások közben már fel sem tűnt az érem másik oldala). Elég sok benne a logikátlan, meggondoltatlan cselekedet. A leányzónak olyan debil grimaszai vannak szegénynek, hogy engem rendesen ilyeszgetett sokszor. A besztárolt excsaj meg olyan átlagon alulian nézett ki, hogy rendesen elkeseredtem... Ennek ellenére nagyon pozitív volt a csavar, ami azért érdekes, mert ennyire buta filmtől nem vártam ilyen jellegű csavart és rendesen meglepett. A rosszfiúk animációi zseniálisak és nagyon jól néznek ki! Összeségében élvezhető volt
7/10
Toy Story 4
Nem mondanám, hogy kiemeledő volt, bár nagyon sok értelmet és mondanivalót akartak belevinni az alapsztoriba. Ha egy gyerek lelkivlága tényleg ilyen sérülékeny, akkor nem tudom én hogy nőttem fel ilyen stabilan meg sok millió másik ember, de ettől függetlenül szép a történet és a mögöttes motiváció. Nyuszi és kacsa nagyon jól vannak eltalálva, nem erőltetettek és kicsit kiragadják a stilusukkla az embert ebből a enyhén depresszív történetből. Talán pont ettől marad meg így emléknek az arany középút. Összeségben SZÉP volt.
8/10
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.08. 09:09:44 -
Álom doktor (2019)
Na ezt nevezem horrornak... valahogy így kell megcsinálni a Ragyogás folytatását. Szerintem mindent kihoztak belőle amit lehetett. Nem olcsó ijesztésekkel dolgozik, hanem felépít egy bizarr és félelmetes atmoszférát, és teljesen beránt. A lények, akik falják a ragyogást karakter szinten is elég időt kaptak a vásznon, így nem egy két dimenziós főgonosszal szúrják ki a szemünket, hanem szépen megismerünk mindenkit. A közel 3 órás játékidő itt kifejezetten kellett, de nekem gyakorlatilag egy fél órának tűnt ez a film, simán néztem volna még. És azt is szépen megcsinálták ahogy bezárul a kör, és újra ott vagyunk a gyilkos Panoráma hotelban, ahol minden elkezdődött.
Must see.
9/10 -
Jövő nyáron érkezik az új Pixar film:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.07. 15:13:03 -
egy olyan jövőből jön, ahol egy zsidó nő találja fel a terminátorokat, akik emiatt aztán zsidóként azonosítják magukat is... és mint tudjuk, egy zsidó nő gyereke csak zsidó lehet...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.11.06. 19:49:02 -
Azért ebben az esetben felvetődött benne ma kérdés, hogy a Terminátor-e zsidó vagy a színész :) -
A Sabbat nem éjféltől éjfélig tart, hanem naplementétől a következő naplementéig. A zsidók így számolják a napokat. Amint lement a nap, már a következő nap van. -
Prof William #102820 "de szerintem tökéletesen meg lehetne csinálni a filmet egy zsidó terminátorral is. "
Micsoda remek jelenet lenne, hogy pl már majdnem elkapja hőseinket de akkor hirtelen éjfél lesz jön a Sabbat szóval a termi békén hagyja őket egy napra. :) -
A sztori jónak hangzik, kár, hogy ezeket nem veszik elő és filmesítik meg. A ghost in the shell is jó kezdés volt ,kár hogy azóta sincs több vagy hasonló belőle. Meg mondjuk én kicsit hiányolom azt a brutalitást a feldogozásokban, amik a rajzfilmekben benne vannak. -
mert akkor már nem is lehet róla véleményem?
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.06. 06:29:11 -
Elég lett volna az utolsó mondatod leírnod értékelésnek, hozzátéve hogy ez nem az én világom és kész. -
attól mert valami kult még nem jelenti, hogy a nézőben van a hiba, ha nem tetszik neki... -
hoppá, írás közben rövidebbnek tűnt.. rövidítve annak aki végig nem olvassa:
anime, érdekes neopunk jövő kép, számomra idegesítő karakterek. Van pár meglepő húzása, főleg látvány világ terén. Az remek, a füst és a fény tökéletes. Minden más, számomra felejtős. De kult anime, szóval lehet csak a monitor ezen oldalán van a hiba :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.05. 21:16:18 -
Akira
1988. Egy fényes villanás, és Tokió megsemmisül. Csak egy hatalmas kráter marad utána. 31 évvel később, a harmadik világháború vége után, a romokon újjá épült Neo Tokióban nem túl fényes a helyzet. A társadalmi rend kezd szétesni, az utcát motoros bandák járják, az utcákat mocsok borítja. Terrorista szervek napi szinten robbantgatják fel a kormány épületeket, és a pusztulás közepette egy új vallási szekta üti el a fejét. Akira-t várják, ki tűzzel tisztítja meg a város, mely hamvain új élet sarjad.
Mi nézők az egyik motoros banda szemszögén keresztül csatlakozunk be a történetbe. Pitiáner alakok, akiket csak az utcai menőzés és a bandák közti erőfitogtatás éltet. Az egyik összecsapás során azonban valami furcsa élőlénybe botlanak, aki szemlátomást a hatalom emberei elől menekül. Apró gyermek testű, de vén arcú lény, akinek természetfeletti hatalma van. A találkozás eredménye egy kisebb robbanás, ami során a banda egyik tagja megsérül. Őt és a lényt a kormány emberei magukkal cipelik, a többieket fogságba küldik. Innen lényegében két, később három szálon látjuk az eseményeket. Egyrészt a bandatagok próbálják kinyomozni, mi történt, hol tartják fogva társukat, másrészt láthatjuk a város felett uralkodó réteget, és betekintést nyerhetünk azok kísérletébe.
A többit nem lőném le, a történések igazából túl sok meglepetést nem okoznak, bár a vége az igencsak meglepett.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.Nem hittem volna, hogy végül az univerzum teremtésére kapunk egyfajta választ
Ami igazán kiemelkedő, az a megvalósítás. Ilyen érdekes látvány világgal rendelkező animét én nem sokat láttam. Nem arról van szó, hogy életszerű, messze nem, nagyon is rajzolt stílus, de a füst és a fények megvalósítása egyszerűen remek és részletes. Nincsenek elnagyolt hátterek, minden kis apróság meg van rajzolva, meg van tervezve. Remek munka.
A történet érdekes, végül is leköti a nézőt. Vannak elégé elborult részei, bár azért elsősorban a látvány világ felelős. A karakterek kevésbé lettek érdekesek, mondhatni elégé egyrétegűek. Én egy darab szimpatikus szereplőt nem találtam közöttük. Még talán a japán G. I. Joe-val tudtam a legjobban azonosulni, de ő is csak egy réteget kapott, nem lett nagyon kifejtve. A főszereplő bandavezér kifejezetten idegesítőre és kicsit utálatosra sikeredett. Keleten vagyunk, a női karakterekkel való bánásmód, ebben sem sokat javult. Vagy le vannak pofozva a sarokba, hogy kuss a neved, vagy a szemükbe van nézve, és akkor instant szerelem. Mindenki kicsit súlytalan volt, talán csak a balesetet szenvedő bandatag az, kinek karaktere kicsit jobban meg volt tervezve (bár nagy karakter fejlődésre itt se számítsunk).
A végén sok magyarázatot nem kapunk, több kérdést igen. Van a filmnek egy olyan rétege, amin lehet kicsit elmélkedni, de így első megnézésre sokkal több mélységet nem kapott, azon az utolsó pár percen kívül. Végül két részletben lett letudva, de simán betudom annak, hogy nem vagyok eme kultúrában szült filmek (és az animék) lelkes követője.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.11.05. 21:17:16 -
Miért kell diszkriminálni a tolószékes embereket? Ez etikátlanság. Miért ne kaphatná meg egy tolószékes férfi mondjuk a terminátor szerepét? Vagy Tarzan szerepét? Kínos nézni ugye, ha kerekesszékben himbálózik valaki az indákon? Ahelyett hogy együttéreznél vele, hogy milyen nehéz lehet rokkantan megcsinálni az akrobatikus jeleneteket, te csak egyszerűen ignorálod őt, pusztán mert kerekesszékes. Én nem értem mi van a világgal.
A Terminátor filmek is miért követik a szánalmas klisés trendeket? Ezerszer láttuk már ezt a koncepciót... annyira ágáltok a zsidók ellen, szinte már szitokszóvá vált, de szerintem tökéletesen meg lehetne csinálni a filmet egy zsidó terminátorral is. Szerintem a hosszú pajesz és a kipa valódi férfiasságot kölcsönözne neki. De ne diszkrimináljuk a muszlimokat sem... egy terminátor aki becsületesen megtartja a Ramadánt, sok bevételt hozó film lehetne a közel-keleti országokban.
A készítők meg kispórolják ezeket a nagyszerű lehetőségeket, és igazságtalanul bélyegeznek meg rasszokat, és hátrányos helyzetben lévő csoportokat. Undorító. -
nordan #102812 *transz *nonbinary -
Prof William #102811 Legalább nem egy tolószékes meleg néger-mexikói zsidó a főszereplő. :) -
Wootan #102810 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"A Terminátor befejezte a küldetését és önszántából beilleszkedik az emberek közé és családja lesz.Pont azt csinálja ami ellentétes a Terminátorokkal ,nem hinném, hogy egy olyan AI ami az emberek kiirtását tartja megoldásnak olyan paraccsal küldené vissza, hogy ha befejezte az elsődleges küldetését akkor a mellék küldetése ne az nlenne, hogy amennyi embert csak tud az ölje meg vagy a rangsorba következő ellenállás vezetöket."
Pontosan, ahogy lentebb írtam, a T2 rendezői egyik jelenetében konkrétan elmondják, hogy a terminátor végrehajtó módba van kapcsolva, és csak azt csinálja amit kiadtak neki parancsba. Nincs önállóskodás, meg hasonlók. Átállítható tanuló üzemmódba, de ahhoz ki kell venni a fejéből a chipet, és újraindítani a rendszerét.
A másik, hogy egy értelmes AI nyilván arra is adna utasítást, hogy mi legyen akkor ha sikerrel jár a kiküldött egység. Pl. amit írtál, hogy "beszivárogna" pl. a cyberdyne-hez, és megcsinálná a skynet alapjait, vagy ha ez rizikós, akkor szimplán megsemmisítené magát, hogy ne maradjon nyoma.
Igazándiból ez a film egy buta rókabőr a négyzeten, kb. ugyanaz mint az ébredő erő. A régi filmekből összegyúrt remake/reboot új szereplőkkel, kis aktuál politikai faszsággal + PC-skedéssel megfűszerezve.
"A mexikoi kiscsaj, meg semmi a filmben, attól, hogy a fülébe sugnak neki , már egyből megtanult löni." Haha, tisztára mint Rey a TLJ-ban, ő is hasonló "kiképzést" kapott.
-
A legtöbb mozival pont ez a bajom, hogy annyira görcsösen probálnak megfeleni a társadalmi trendeknek, hogy az teljesen indokolatlan és hiteltelen filmeket eredményez.Mikor olyan szinészt vagy szinésznőt tesznek bele ami a történet szempontjábol egyáltalán nem odavaló vagy nem normális.
Még egy kis Terminátor:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kezdjük az elején. Szóval anyuka vigyáz a picike fiára nehogy jöhjjön a csúnya bácsi és kinyirja, de egyszercsak megtörténik.
Hol van megmagyarázva, hogy ez milyen hatással van a jövöre, hogy meghal Jöhn, tehát elvileg nem tudja visszaküldeni már az első részbe sem az anyja megmentöjét.
A Terminátor befejezte a küldetését és önszántából beilleszkedik az emberek közé és családja lesz.Pont azt csinálja ami ellentétes a Terminátorokkal ,nem hinném, hogy egy olyan AI ami az emberek kiirtását tartja megoldásnak olyan paraccsal küldené vissza, hogy ha befejezte az elsődleges küldetését akkor a mellék küldetése ne az nlenne, hogy amennyi embert csak tud az ölje meg vagy a rangsorba következő ellenállás vezetöket.
Az meg, hogy az ellenállás kutyákat használt arra hogy jelezzenek ha Terminátor közelit, erre betesznekj egy kutyát aki tök nyugisan simogat a kertbe.
Meg , hogy függönykereskedö lesz, ki engedte, hogy Swarci agyszüleményét igy beletegyék.NEm logikusabb lett volna ha valami IT szakember lesz ,mert a programok futatására mégis alkalmasabb és igy még akár belsős ember is lehetett volna a SKynetbe ami miatt beépit egy kódót ami miatt öntudatra ébred a rendszer. De nem függönykereskedő lett, mert az sokat segit a jövöben a győzelembe.
Meg ha Johnt kinyirták, akkor miért küldözgettek vissza mégtöbb terminátort ? és az nem volt tiszta, hogy hogyan tudta a telefonba a csipet beletenni, hogy kódolt üzenetben mindig megküldje a helyét a terminátoroknak.ÉS ahelyett, hogy segitett volna Sarahnak csak SMS-eket küldött.
Sarah meg ha anynit ivott, hogy kiütötte magát párszor , akkor hogy lehet olyan állapotban, hogy mindig a toppon legyen kinyirni a TErminátorokat.
Azt már leirták elöttem is, hogy az uj Legionrol semmit nem tudunk csak azt, hogymindent pont ugyan ugy csinál mint a SKynet.
DE , hogy az emberek miért olyan hülyék az itteni verzióban, hogy a Gépek ellen harcsolnak erre olyan gépeket használnak ami számitógéppel vezérelt és mindenki mindenkivel rádión beszél, mert azt biztos nem hallgatja le a robot. kifejlesztenek egy félig robot félig embert , csak hogy megadják a lehetőséget az AI-nak, hogy esetleg átvegye az irányitást felettük is. Noormális ?Amugy Találo a neve is csak 3 betüt lehagytak elölről DisGrace.
Itt is csak anynit tudunk, hogy félig haldokolva önként válalja az átalakitást, de nem tudjuk, hogy ez az első kiérlet vagy már van több ilyen átalakitott ember.Ha nincs akkor biztos nem öt küldeném vissza, mert nincs tapasztalatuk, hogy miként fog reagálni vagy hogy tuléli e.Ha nem ö volt az elsp akkor meg olyat keleltt volna visszaküldeni aki már mindent tud az uj képességgel.Azt sem tudjuk, hogy mely részei lettek kicserélve vagy milyen képességei vannak.De amiket bemutatott abból az derül ki, hogy semmivel sem különb a T800asnál, vagyis semi emberinincs már benne. A böre ellenálóbb, a csöntjai nem törnek , a belső szervei nincsenek, külső áramforrással müködik, a szeme elé kivetitik az adatokat. A lószérum minek ha van belső akksija, az inekció nem tölti fel ha lemerül.
Kinézetre nekem még mindig hiteltelen, hogy egy ilyen vékony férfinő, hogyan lenne képes bármire jövöbeli fegyverek nélkül.
Az uj terminátor meg már annyira beleolvad a környezetbe, hogy Spanyolul is tud és szlengbe beszél, de az ember-robot, meg nem tud máshogy csak anygolul és Saarah szerint 10 percen belül meghalna itt nélküle,mert nincs helyismerete.
Azt meg jó tudni, hogy a Kecskeméti merci gyárba olyan anyagbol készitik az autókat amit egy Terminátor fém karja sem tud átütni.
A folyékony részt sem értem igazán, mert harc közben egyik pillanatról a másikra váltja a formályát a szüronyoknak, de minden más esetben meg egy percbe telik neki mig ujra formálodik.
A merev csontváza, meg ugyan ugy sérülékenynek kéne lennie mint a T800aenak.Mert az elején a kalapáccsal a lábát elég jól láthatóan eltörte a kalapáccsal, ezek után semmi baja nem volt, ha meg nem volt benne a merev váz csak a folyékony akkor meg hogyan tudta eltörni ?
nem értem én a forgatókönyv iróket, hogy nem csinálnak egy idövonalat , hogy mikor mi történt és mi lehet a hatása a jövöre vagy épp a multba? Cameron is ha egyszer sem volt a forgatási helyszinen akkor , hogyan tudta azt ellenörizni, hogy minden ugy lesz ahogy kellene?
A Miller, meg , hogy egy Hös Vigjátékot leforgatott még egyáltalán nem biztos, hogy jó más stilusra is. vagy mindkettő csak tul akart lenni, mert hittek abban, hogy majd a 2 visszatérő elviszi a hátán a filmet és jön a lóvé mindegy mi lesz benne.
Ennél az is jobb lett volna ha kiirnak egy versenyt, hogy mindenki irja meg , milyen folytatást szeertne és abbol ollózák össze a történetet.
A végefelé lévő anymenést már ne isemlitsem, ha két ekkora gép taláálkozna a levegöben igy akkor egy szép nagy és gyors robbanás lenne a végeredmény a sokezer liter kerozintól.A oxigénhiányt meg már ne is emlitsük a sok minuszos levegő hömérséklettel egyetemben.
A végén a legjöbb , hogy a fém megolvad olyan hö van az aksitól, de a foga ép marad , miért nem abbol készült az egész akkor.Meg akkor most minden jó lett a végén, nem tudják felhasználni a megmaradt részeiket a jövö robotaihoz?
A mexikoi kiscsaij, meg semmi a filmben, attól, hogy a fülébe sugnak neki , már egyből megtanult löni.Persze ha pisztollyal nem találok el valamit ,de egy sörétessel meg szétmegy a dinnye az biztos jele, hogy készen áll mindenre. mindezt nem egész két nap leforgása alatt.
-
Semmi kapcsolat, minden a puszta véletlen illetve zsenialitás muve!
-
Wootan #102807 
Amúgy annak vajon mennyi az esélye, hogy szándékosan (aktuál politika ugye) lett a főszereplő csaj mexikói, és be kell lógnia murikába?
-
Kb pontosan leírtad az elso bekezdésben amit én is a #102782-ben