91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Kferro
    "Ja, az IL2-t el lehet sajnos felejteni. "
    Én két gyermekes tapasztalattal a hátam mögött mondhatom, hogy nem olyan vészes ez a dolog. Olyan apa vagyok, aki kiveszi a részét a dolgokból, s felkelek a feleségemmel együtt, ha valami gond van valamelyik gyerkőccel, de így is, pár hét után már újra Il2-őztem.
    Persze, volt olyan, hogy felsírt a kicsi, s épp repültem, de ilyenkor vagy megy az ember, s nem foglalkozik a géppel (ergo felőlem le is zuhanhat), vagy szól a feleségem, hogy maradjak csak, s csak akkor menjek, ha valamit segíteni kell.
    Amikor meg már a kicsi átalussza az éjszakát Tom, onnantól kezdve, lefektetés után, már nem lesz gond a szabadidővel. :)
  • VO101Tom
    Köszönöm :)

Clod Grafika szarabb (textúra hibák). Fagyni is fagyogat ugyanúgy, a többi nagyon gépfüggő. Az új FM viszont tetszik, szerintem sokkal jobb.
  • bralph
    Ó a szent peccs! Mivel nagy anyázás nincs teszek egy próbát én is, majd leírom, hogy javult-e valamit gyenge vason.
    Gratula Tom! ;)
  • Svenhassel
    Szinte biztos, hogy a szíj hajtja, csak az a kérdés, hogy hozzá lehet-e férni anélkül, hogy nagyon megbontod. Na meg a vizet is engedd le mielőtt elkezded.
  • bralph
    A típust nem ismerem, de ...kövesd le az ékszíjat, ott lesz az, plusz vízcsövek is mennek oda jó esetben. :) Azért nézd meg a szíjat is, sok típusnál együtt kell cserélni a kettőt.
  • Lacusch69
    Keress egy olyan szíjtárcsát, amilyen az új alkatrészen van.
  • Her Laca
    Emberek!
    Vízpumpát kell cserélnem a Doblómon. Hol a retekben van ,csak nem a vezérműszíj hajtja? Tököm ki van már rég dolgoznom kéne,most megvettem az alkatrészt ,de sehol sem találok képet róla a neten ,hol is van.
    Két csavar fogja:) csak nem egy ördöngösség kicserélni a cuccot:)
    Látott már ilyet valaki?
  • DonZorro
    Köszi Laca!!!
  • Her Laca
  • Her Laca
  • Her Laca

• szekelyland
    Gratula, Tom!

Mind kétgyerekes apuka, mondom: Nem kell megijedni, nem olyan vészes!
    Engem sose ébresztettek fel éjjel sírással...
    mert arra már totál hulla voltam. Ja, az IL2-t el lehet sajnos felejteni.
    És előre még relatíve könnyű, mert napközben is, amíg ők alszanak, tudsz keveset pihenni. Később majd nappal se tudsz majd.
    De csakugyan olyan mint a katonaság - később visszaemlékezve szépnek tűnik majd.
  • DonZorro
    Laca Mester a botkormányodnak és pedálodnak milyen beállításai vannak a játékban? Értem ez alatt a deadzone és egyéb funkciókat.
    Kis húzásnál nagyon ugrál a gép. Vagy ez normális??? Nehéz így célozni vele...
  • Her Laca
    Én ha reppenek mostanában már csak azt teszem előtérbe,hogy ne halljak meg. Persze szeretek eredményes is lenni,de soha nem kockáztatok.
    Kicsit időigényes egy elfoglaltság ,de egy teli tankkal átlag 2-3 gépet csak le lövök felszállásonként (van hogy többet),az is igaz ,hogy ez minimum fél óra ,de inkább több.
    Én elvagyok így ,ha alacsonyabbra keverednék ,inkább elhúzok és szépen visszakapaszkodom a jó 5K-m ra. Az a biztos. Dogoljanak az arra rátermett legények:)
  • VO101Tom
    Múltkor ez az Osprey gyerek elkezdte fejtegetni, hogy a szimulátor szemlélet mennyire megbukott ennél a játéknál, mert a tapasztalt német pilóták kihasználják a gépeik előnyeit, magasról energiafölényből támadnak, és nem mennek bele a forduló harcba. Ezért az angolok sokkal kevesebb gépet lőnek, mint amennyit kellene nekik (!! mivan?), ezért Luthieréknek meg kellene fontolni, hogy a szimulátor szemlélet helyett kicsit kiegyensúlyozottabb repmodellt csináljanak (napersze). Megmondták neki, hoyg Ok, a németek a bombázok mellett maradnak, ha ők szép 9 gépes V alakzatban lesznek hajlandóak közlekedni a légtérben :) Másik idióta topikja arról szólt, hogy -épp a BnZ-vel, meg a 109-es trimmel foglalkozott - csakis a történelmi hűség miatt természetesen - , hogy kellene olyan Stamina csík (erőnlét), mint a kalandjátékokban, ami nagy túlterhelésnél elkezdene fogyni, így a BnZ-oló németek egyre kevésbé tudnák feltépni a gépet. Erre írtam neki, hogy remek ötlet, a BnZ amúgy sem nagyon stresszes, trimmelve fel kell húzom néha a gépet, de alapvetően nem nehéz. Az állandóan fordulózó Spitekben viszont tényleg jó lenne, ha elfogyna a stamina. Azóta nem hozta fel a témát a gyökér :) Egyébként ugyanez az Osprey nyafogott Kurfurst 100 oktánosa miatt, és ő indította az a kanadai meghekkelt PP tiketet is. Igaz az a mondás, a legnagyobb baj akkor van, ha a hülyeség lelkesedéssel párosul :) Aki lelövi ATAG-on, az vendégem egy sörre
  • Her Laca
    Még az tetszik az Atagon,hogy néha nehezményezik,miért hagyom faképnél őket amikor 3 an vannak én meg egyedül. Miért vagyok gyáva?:))
    Volt már ,hogy feltették a kérdést. Múltkor is összeakadtam három hurkánnyal, de volt sebesség fölényem ,így az egyiket jól meg tudtam lőni no a másik kettő rám szabadut ,,lőtték a seggem mögötti levegőt bőszen,erre én leborítottam. Az okosabb hagyott békén ,a vér istván meg jött elhivatottan utánam. Konstatálva,hogy már csak egyedül van ,szépen aprólékosan kidolgoztam némi magassági előnyt osztán sanyi:)
    Na voltam én ott minden ,gyáva nyúl meg mifene.Mert ő dogolni akar.
    Én meg nem:)
  • Her Laca
    Na most ha szigorúan vennénk ,mit is kellene csinálni az angliai csata idején és összevetnénk azzal,hogyan is repülnek a veres kollegák,biza még szomorúbb sors várna rájuk.
    Nekünk vadászoknak a bombázókat kellene kísérni,nekik meg lelőni őket.
    Jó párszor kísérgettem bombereket ,hát nem volt ritka ,hogy csokorszám lőttem le mögülük a spiteket, hurrikat.Pedig csak egyedül voltam kíséret.
    Ha lett volna eszük lazán leköthetett volna egy vagy két gép és szépen leszedik a bombázókat. De nem ,csak jöttek mint a légy a kakira.
    De volt ,hogy kísértek ők bombert ,és annyira komolyan vették a dolgot,hogy midőn megtámadtam először a kíséretet ,akkor is szorosan a bombázóik mellett maradtak. Taktikailag borzasztóak ez tény. A német oldalon okosabban repülnek ahogy néztem.
    De persze volt olyan is amikor jó arcok összeálltak vereseknél,és biza el kellett húznom a belem ,mert nem tudtam mit kezdeni velük.
  • Zpogi
    Tegnap is össze-össze dolgozgattunk hárman(Safi,Tom és én),oszt vezettük is a statot :)

Múltkor spit-be kényszerültünk Tommal,nem olyan szar az,ugyan úgy hullottak,viszont a hurkány na az tényleg szar.

Az a baj,hogy ritka az olyan veres kolléga aki mást is tud mint a konstans fordulózás.
  • Her Laca
    Az a baj ,hogy az átlag játékosok tudatáig nem jut el,hogy az emberi tényező az fontosabb mint a technikai. Persze az is fontos . Ha megnézzük ,annó igen kevesen voltak kimagasló képességű pilóták, ugye a németeknél volt több de ennek is megvan az oka.Kineveltek ,kiválogattak egy profi pilóták alkotta csapatot ,hosszú évekig tréningezték őket stb ,stb.Mire elkezdődött a haddelhad ezek beértek.
    De a háború végére már nekik is csak a töltelék maradt ,mivel nem volt idő kicsiszolni a tehetségeket.
    No a játékban is ugyan ez látszik.
    Kik is a legeredményesebbek? (pár kivétel biztos akad)
    Azok akik hosszú éveket töltöttek el Il2 vel.
    Egyszerűen taktikailag jobbak ,meg végül is minden téren. Jobban lőnek,jobban átlátják a helyzeteket,jobban kezelik a vasat.
    Nem is hallod a régről ismert neveket hőbörögni egyik oldalon sem.
    Én így látom a dolgot.
  • VO101Tom
    Attól kapok idegbajt, amikor írják, a fórumon, hogy "hát ő évek óta olvassa a könyveket, és a játékban nem úgy viselkedik a Spit, nem jön át neki az, amit a könyben olvas...".
    Az meg sem fordul az kis csökevényes agyában, hogy talán azért, mert a nagyfaterjáék tudtak repülni, ő meg nem tud :/
  • Her Laca
    Látod ezt nem tudom. Amikor én bementem be tudtam ülni E4 be igaz csak a hátsó déli reptéren volt,de előtte való este minden hol lehetett találni.
    Gondolom térkép függő vagy mi. Minden esetre ha van Spit II akkor E4 nek is lennie kell úgy gondolom.Aztán a fene se tudja mit okoskodnak ki a veres kollegák. Lehet ,hogy a standart gép a G50 es lesz egy idő után :))
    Persze megértem én őket ,nem felemelő érzés kiszolgáltatottnak lenni ,de mint mondottam egyszer egy ficaknak ,hogy mit tehetünk mi arról,hogy a germán mérnökök nem karburátoros mocit csináltak:))
    Meg különben is tanuljanak meg repülni ,és harcolni az adott technikávál,álljanak párba,vagy nagyobb kötelékekbe,és úgy használják a gépeket ahogy az az adottságainak megfelelő.Jellemzően azok rínak akik ügyetlenek mint tudjuk.
  • VO101Tom
    Mi tegnap nem mentünk már fel (Repkáztunk), csak a patch kiadás napján (akkor láttam, E-4-ben voltál). Amint E-4-be ültem, földön állva eltűnt a csűrő, és low res textúrás lett a kabin - felszállni sem tudtam. Megnéztem a használt gépek típusát, amennyit ki tudott rajzolni a képernyőre, azok közt volt pár Hurri, rohadt sok Spit IIa, E-3, és pár darab, talán 3 vagy 4 db E-4. Eddig is ennyire volt korlátozva az E-4, tegnap ezen változtattak?
  • Her Laca
    Ja ! És 4-5 K ról eltűntek az angolszászok. Eddig sem volt egy kedvelt tartózkodási körzetük ,de tegnap ha 2 veressel ha találkoztam eme szinteken akkor sokat mondok.
  • Her Laca
    Most nincs korlátozva egyik sem a béta alatt ahogy nézem. Spit II és E4 is van rohadásig:) De mindegy is E1 meg teleszarja a seggüket apróval oszt ugyanúgy leesnek.
  • VO101Tom
    Mivel gyertyában már 0 G van (gép függőleges tengelyére nézve), és a fulladás 0.1-0.3 G alatt jelentkezett, ez rendben is van így :)
  • VO101Tom
    Alapvetően abban igazuk van, hogy ha létezett, akkor létezzen a játékban is, a küldetést készítők meg majd eldöntik, hogy melyik térképre melyik típusból mennyit engednek. Nekem ezzel csak egy bajom van, hogy az a néhány kis tetü, akik ezért lobbiznak fórumon, finoman szólva is fanyalognak, amikor Kurfurst indított ugyanilyen topikot - csak a német 100 oktános használatra. Az qrvára nem volna jó, ha a "történelmi hűség" nevében a fejlesztők beletesznek minden verziót, aztán az ATAG-os retkek lekorlátozzák a jobb német gépeket - ahogy most is teszik. E-4-est nem lehet használni, csak pár darabot, SpitIIa meg van rohadásig. Pedig az E-4 a BOB legnagyobb darabszámban használt német tipusa, még úgy is, hogy a német field modok alatt feljavított E-1 E-3 darabszámát nem ismerni pontosan (elsődleges forrásból). Csak fosnak a robbanó 20-astól ezek a rohadékok...
  • Her Laca
    XD

Atagon vergődtek a Spit II esek.Mondhatnám feszült volt a helyzet.
    Egyik nagyobb névvel összefutottam 4K-n elmentünk egymás mellett aztán én fel húztam ,de a kollega nem bírta követni (mondom ,hogy az E4 most baromi jól bírja az emelkedést) ,na szóval észrevett egy alacsonyabb messzát és ráborított. Utána eredtem ,és miközben szegecselte a sárga orrút PK ra lőttem. Mondom neki Salut,erre felkapta a vizet ,hogy ne tisztelegjek itt neki 2 vs1 ben persze ,hogy alul marad.
    Értetlenkedtem, aztán írtam neki ,hogy jó akkor nem Salut:)
    10 percel később megint összeakadtunk ,leesett,de már nem udvariaskodtam,ő meg szidta a spitet mint a bokrot :)))
    Tök jó,hogy lépést lehet tartani velük ha betépik,csak nem szabad szűken utánuk húzni,külső íven lazán mögöttük lehet az ember.
    Eddig azért a spit II bőven lefordulta a messzát ,és lazán mögé került.
    Ja és tegnap ahogy gyakorolgattam a spittel ,azt vettem észre,hogy gyertyába is fullad néha:) nem csak negatívba.
  • Zpogi
    Tegnap is volt egy hülye spit-es a repkán,a barom lenyitott féklappal konstans fordulózott,aztán ezt addig csinálta amíg szépen elkopott az energiája,no meg a magassága oszt leesett ahogy köll :)
  • Her Laca
    Ha ez így is lenne,mármint,hogy 1000 méter alatt tudnák használni akkor azért annyira nem lemnének kisegítve vele.
    Egyszerűen nem megyünk alacsonyra és kész.
    Azt vettem észre,hogy sokkal lustábbal lettek a gépek mozdulatai amúgy, nagyobb szerepe van a sebességnek mint előtte,valahogy közelebb érzem a valódi repüléshez a repmodelleket. Mondjuk nem tudhatom,hiszen nem vagyok pilóta,de akkor is ilyen érzésem van. Nem megy a tépem a vasat már büntetlenül ,hála az égnek.
  • LeonSilver
    Ez minden kibaszott játékban így van. Az mmokban is, mindenhol. Mármint ez a sírás-rívás. Annyira rühellem, hogy azt el sem tudom mondani :)
  • VO101Tom
    Van már hiszti, nem is kicsi. De nem a peccsel kezdődött. A Spit II-vel az a gondjuk a vereseknek, hogy amit tud a játékban, azt szerintük egy olyan repülőgépről készített grafikon alapján csinálták, ami nem a 100 oktános üzemanyaggal teszteltek. A 100 oktános üza eddig sem volt a játékban. Elvileg egyszerű a megoldás, minden Spit és Hurricane kapjon olyan teljesítményt, és kész - szerintük. Ez azonban sokkal összetettebb probléma, mint aminek ők beállítják.
    A 100 oktános üzemanyag ahhoz kellett, hogy a 12lbs turbót be lehessen kapcsolni (egyébként +6, ill +9 lbs-el használták), amivel nagyon jelentős sebességnövekedést lehet elérni (sokkal többet, mint a mesza notleistungja, az kb 1.5 lbs turbónak felelne meg). Max 30 másodpercig használhatták, és csak 1000m alatt, de dofight során az 50-60km/h többlet, az iszonyatosan sok. A helyzetet azonban az bonyolítja, hogy ezek az átalakításokat utólag, field modifications-ként csinálták meg, ergo nem tudni mennyi Spit repült vele. Az angliai csata kezdete előttről származnak olyan jelentések, amiben az angol vezérkarnak jelentik, hogy a RAF minden Spitfire-ét átalakítottak, azonban voltak olyan jelentések is, hogy az átalakítástól függetlenül, hiába lehetne, a 100 oktános üzemanyagot nem minden vadász századnál használták, mert a tengerentúlról jövő utánpótlás bizonytalan volt (tengeralattjárók), illetve a Blenheimek teljes bombateherrel csak a 100 oktános üzemanyaggal tudtak felszállni. Nem is minden repülőteret töltöttek föl, ami a repülőszázadok állandó rotációjával együtt kb lehetetlenné teszik, hogy bárki pontosan megmondja, melyik század mikor mennyi 100 oktános üza-t használt (na a fórumon ezen a ponton szoktak az oldalas viták, anyázások beindulni). Ráadásul a spórolás olyan mértékű volt, hogy pl a Blenheimek külső tartályaiba 100, a belsőbe 87 oktános üza-t töltöttek. Felszállásnál és utána kifogyasztotta a külső, hazafelé, bombaoldás után a belső tartályokat. Szal nem egyszerű.

Itt Luthierék -szerintem- belefutottak abba a csapdába, hogy mit kezdjenek a field modokkal. Ismert tény, hogy az angliai csata közepére a németek is a legtöbb E-1 E-3 gépüket átalakították E-4 standardra, aminek valahogy a játékban is meg kellene jelennie, ha a Spit field modokat engedik, rengeteg "új" tipusnak kellene megjelennie ezért. Ez viszont olyan lavinát is elindíthat, hogy miden apró szar miatt javítást kérnek. Múltkor olvastam egy olyan tiketet, amiben leírták, hogy a Hurricane két állású légcsavar állítójába a kanadaiak beleszereltek egy bicikli pumpa szerű szerkezetet, amivel kézzel tudták pumpálni a PP-t, beállítva egy kb jó értékre (két állású PP nagy baja volt, hogy sehol nem volt jó. Alacsony álláson legtöbbször túlpörgött a motor, magason meg túlterhelte azt). Erre a tiketre írta Lufhier, hogy ezt nem hiszi el, vallják be, hogy csak hamisították ezt az izét :)

Szóval próbálkoznak ezek mindennel, de kizárt, hogy az ilyen dolgokkal Luthierék érdemben foglalkoznának, legalábbis amíg ilyen gondjaik vannak, mint most.
  • Her Laca
    Na Spit II -tem csak úgy ofline,kíváncsi voltam,(bár nem ismerem igazán ezt a gépet) hogy milyen. Nem rossz ,nem rossz csak meg kell szokni a karburátoros repülést:),viszont pontosan lehet lőni vele az szent igaz.
    Minden esetre kíváncsian várom az 1C fórumon levő beírásokat ,mert ,hogy ezt nem fogják szó nélkül hagyni a piros oldalon az biztos.
    Az E4 szerintem fölényben van vele szemben.
  • LeonSilver
    Nekem meg úgy tűnik (lehet, hogy csak placebo), hogy például a Stuka fülkéje egy szemernyit sem lett randább..
  • Her Laca
    Ti azt észrevettétek,hogy a csűrőre sokkal nehezebben reagál a BF? Lomhábban fordul,főleg 400 fölött mint eddig.
  • Zpogi
    Én nem másolgattam,hanem egyszerűen oda tömörítettem ki a főkönyvtárba amit Laca írt.

Próbáld meg,hogy csinálsz egy integrityscan-t a steamen keresztül,és törölöd a Cache mappa tartalmát a Dokumentumoknál. Majd tömörítsd ki az új patchet.
  • V Domino #53650
    10 perc reppenés után launcher ex hibával kidobott,nagyon bíztató.:((
  • makuka75
    Pontosan ezt tettem, ahogy írtam is, ezek után induláskor a hibaüzenet, azért köszi.
    Újratelepíttem, azután majd a steam frissíti, ha lesz végleges patch.
  • feca1229
    Köszönöm a segitséget.
  • Her Laca
    Olvasd el és ott a link elérés is.
    Letöltés

Angol de ott van az angol PC pilot ,gondolom Sanyó kitette már.
  • feca1229
    Lehet buta kérdés de a patchet honnan töltöm le?