91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Én holnap este 8 ra hazaérek.De inkább szombaton lennék repképes.Jó az ötlet Tom tól lehetne menni azon a szerón egy bevetés ha csak ai k ellen is,gyakorlásnak összeszokásnak tökéletes.
  • VO101Tom
    Lehet róla szó, olyan 8-tól fent leszek TS-en.
  • Svenhassel
    Nagyjából meggyógyult a karom szóval én is mennék golyófogónak! :)
  • mijki
    Holnap egy nagyobb kötelék összeáll? Az új drivernek hála, már nekem is müködik, voltam ATAG-on is kipróbáltam hogy jó-e.
  • Szepy2884
    "Szepy is úgy ír ide, hogy meg sincs neki a clod."

Hiába írok bármit is, úgy látom hozzád valahogy nem jut el. Ez esetben sajnálom. Téged is.

Végszavam a témát illetően: játszál vele és érezd jól magad. Ennyi.
    A játék engem meg nem érdekel. 6 évem volt rá, hogy eldöntsem hogy pont leszarom mi van vele. Ezért sem magát a játékot, hanem azt véleményezem amit már most írok le már majdnem harmadszor. De mégsem. Aki megértette elsőre annak tiszteletem, aki meg még most sem, az úgy járt
  • Her Laca
    Na mi van gyerekek?::) Front?

Különben egy szónak is száz a vége,de a tény az tény. Ha én ilyen munka ( félkész) után pénzt mernék kérni lehet csúnyán kiröhögnének:)
    Amúgy mint mondtam én imádom ezt a szart, ,ha nem így lenne nem is hőbörögnék. Leonnak van igaza.
    Fizettünk érte, ha másra nem is de anyázásra ez feljogosít.:)
  • LeonSilver
    Mostanában ebben a témában ez lesz az utolsó posztom :) Nem akarok veszekedni, főleg nem egy játék miatt.

Nézd Tom. Ha levarezoltam volna a cuccot, akkor egy qrva szót nem szólnék (megjegyzem "jogom" sem lenne rá) de a pénzemért igen is elvárom, hogy hamut szórjanak a fejükre és megtépkedjék a ruhájukat, mert egy félkész játékot vetettek meg velem! Mondom ezt annak ellenére, hogy NEKEM személy szerint kevés gondom van a játékkal, ami van az is inkább csak "szőrszálhasogatás".

• Zpogi
    Én meg azt mondom,nehogy már összevesszetek egy játék miatt! PEACE

Ami nekem feltűnt,hogy szinte mindenkinél más eredményt hoz a patch,és igazából nem is értem,hogy miért,de mindenek előtt én teljesen újratelepítettem a CloD-ot és töröltem az 1C SoftClub mappát is a dokumentumok mappából,lehet nem mindenki tette ezt meg.

Példának itt van egyből Savas,szinte teljesen egyforma a gépünk összetétele és mégis rosszabbul működik nála mint nálam.

A másik probléma meg szerintem még az,hogy a játékosok nagy része nem nagyon akar kompromisszumot kötni - tisztelet a kivételnek. Mindent max-ra raknak full HD felbontásban és ebből nem akarnak lejjebb venni,aztán meg csodálkoznak,hogy nem úgy megy a game ahogy ők azt elképzelték.

Laca,Tom és én a megjelenése óta toljuk online szinte minden este,Laca gépén fut kompromisszumok nélkül,de ahhoz tényleg erőmű kell. Tom és én meg kompromisszumokkal játszunk(pl én 1440x900-as felbontásban) és teljesen játszható volt mindvégig,leszámítva a kisebb hibákat meg a fagyásokat,de azt most orvosolták(már-akinél).

A legjobban nekem is a kommunikáció hiánya fáj,meg az,hogy még be sem fejezték már mással foglalkoznak,de ez utóbbit megértettem,ahogy Tom elmagyarázta: teljesen más cég foglalkozik vele. Ha ez az ára annak,hogy tudják finanszírozni tovább a kedvenc szimulátoromat akkor ennyit megér,remélem így lesz.

Minden szarsága ellenére nekem ez a favorit és amíg nem csinál valaki jobbat addig így is marad.
  • acidrain
    Jakabszállási képek ITT
  • bralph
    A sz@rt meg ne dagasszuk mert értelme nincs. -akinek ez jó, annak öröm, akinek nem, annak nem. Befejeztem. Én majd megnézem a gammát akkor, ha az ofisöl fórumon már nem ír senki egysoros "húdefaszán" kívül semmit.
  • bralph
    Idézni csak pontosan(...), szövegértés pedig már megint egyes.
  • PhantomAss
    én is így gondolom
    a kiadás óta egy év telt el, ugyanolyan fos mint eddig, ja és már hat éve fejlesztik
    erre nekem ne mondja senki hogy jó munkához idő kell, mert ezek után ez már nem igaz
    én nem kínlódok vele, majd nézegetem a fórumot és ha hozza azt a színvonalat mint az il2 akkor meglesem (bár lehet nyugdíjas leszek addigra)
  • Solt
    Én meg a RoF topikot vettem magamra! :) Rossz példa volt... :)

Szepy majd reflektál erre, ebbe én nem folynék bele, ez a kettőtök vitája.

Én nem mondom, hogy hülyére vagytok véve. Nektek ez a fő kedvenc, jó a kapcsolatod a fejlesztőkkel, sokkal nagyobb az ingerküszöböd. Nekem sokkal kisebb, mert én azt látom, hogy fizettem érte nem keveset, eltelt egy év, és számomra még mindig használhatatlan állapotban van. A jelenlegi hivatalos verzió nekem még mindig random felezi az FPS-t, kék csíkok vannak a horizonton, stb.

Mennek az ígérgetések, de lényegi dolog egy év alatt alig történt... itt a béta, de az a műszerfalon áttetsző horizont még mindig ott van a három kék csíkkal, pedig állítólag elég mélyen belenyúltak a dolgokba...

Nekem iszonyat kevés szabadidőm van már ilyenkor, így én azzal játszom, azzal foglalkozom amiben nincs hiba, és amit tudok feltétel nélkül élvezni.

Ebben a játékban iszonyat nagy lehetőségek vannak, és nagyon várom már, hogy végre számomra is feltétel nélkül élvezhető legyen. Minden egyes hivatalos javításnál kipróbálom, reménykedek, aztán marad a pofára esés immáron egy éve. Pénzt adtam érte... azért, hogy játsszak vele, hogy élvezzem, és nem azért, hogy béta teszter legyek.

Én mindent elhiszek nekik, csak ahogy Laca mondaná, leszarom! Ha pár hétről, hónapról lett volna szó, még azt mondom egye fene. A baj az, hogy már egy éve megy a szarakodás...

Nekem hulla mindegy, hogy Oleg, vagy Szergej, 1C, vagy Madox akármi... a száraz tény az, hogy, ha letöltöm a steam-ről, elindítom, játszani akarok, akkor nem tudok, mert amikor éppen olyanja van, akkor megfelezi az fps-t. Jelenleg 10+ játék van a gépemen, ebből kettővel van olyan problémám, ami jelentősen befolyásolja a játékélményt. Ebből az egyik több mint egy éve fennáll.

Szerintem ezek után érthető, ha az ember kivan hegyezve rájuk... nem kell ahhoz mindent tudni róluk, hogy a végeredményről az ember véleményt alkothasson! ;)

• VO101Tom
    Nem a rof topik a lényeg, bármely más topikot írhattam volna, amelyik játék meg sincs, csak épp a ROF jutott eszembe. Szepy is úgy ír ide, hogy meg sincs neki a clod. És igen, én magamra vettem, hogy leostobázza az embert, mert kb Pogival ketten vagyunk, akik úgy repkedünk Cloddal rendszeresen, hogy nem anyázzuk őket minden nap. Ezek szerint mi vagyünk hülyére véve? Az szerintem ostobább dolog, hogy azt sem tudod kit szidj, meg azt sem tudod mit szidsz, de a vélemény, na az megvan mindenről.
  • Solt
    Most, hogy jön ide a RoF topik? :( Nem hiszem, hogy bárki azért járna onnan ide, hogy szapulja a CloD-ot! Én lennék a legboldogabb, ha megütné már azt a szintet...
  • Szepy2884
    Úristen emberek! Mutassátok már meg légyszives, hogy hol melyik sorban kritizáltam a játékot mert én sajnos nem találom.

De akkor elmondom azok kedvéért (vagy vissza is olvashatják) akik félre értették a hozzászólásomat. Egy szóval sem a játékot játékot véleményeztem, hanem a fejlesztők hozzáállását a vevői igényekkel szemben. Mert hogy valóban nincs is meg mert jelen pillanatban nem is érdekel. Ezért Laca, köszönöm a felkínált lehetőséget, de szívesebben söröznék inkább veled meg a többiekkel ha már személyes találkozóról beszélünk.

Én azt véleményeztem és fájlalom, hogy a fejlesztők (luthierék vagy olgeg nekem mind1) kommunikációja gyakorlatilag egy kalap **** nem ér.

LeonSilver meglátta a lényeget és meg is fogalmazta azt amit én is szerettem volna, de ezek szerint nem túl jól mert páran félreértették.
    Ha a fejlesztők őszintébbek lettek volna már az elejétől kezdve, korrekten bevalották volna hogy bár keményen dolgoznak de ilyen olyan nehézségekbe, akadályokba ütköztek és nem tudják pontosan mikorra végeznek, de az elért eredményekről folyamatosan tákékoztatank, akkor a nemzetközi közösség is megértőbb és türelmesebb lenne. Azt hiszem ezt nevezik PR tevékenységnek.

Hát a "kb. majd 2 hét múlva" felhangú hírközlésekkel nálam megbuktak és elvesztették a bizalmam. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.
  • VO101Tom
    Ja. Én is átjárhatnék a ROF fórumba, hogy mekkora szar már a játékuk, csak mert nekem nem jön be, egyébként meg sincs. Szerinted mennyi idő múlva repülnék?
  • VO101Tom
    Ruhatépkedés, meg hamuszórás elmaradt, de ezeket kb minden hivatalos bejelentésben elmondják. Dolgoznak rajta folyamatosan, sokszor hétvégéken is, természetes, hogy ők is sajnálják, hogy így áll (az lenne az izé, ha nem). Most írta legutóbb BlackSix, hogy a CTD-ket azóta tudják javítani, amióta küldözgetjük e-mailben a crash fileokat, viszont azóta rengeteget javult. Náluk ezek a fagyások egyszerűen nem jöttek elő. Amit én hiányolok, egy normális Manual, olyan alap dolgokról szoktak a kezdő júzerek krédezősködni, hogy hogy kell testreszabni az UI-t, meg hogy kell hostolni egy küldit.
    Vagy a coop küldik. Sokan kérik, legyen Il2-style coop küldi. Luthier meg szétteszi a kezét, hogy most mit csináljon, ez a motor nemcsak mindent tud, amit az, de csomó extra dolgot is. Ezzel nem tud mit kezdeni. Szal nagyon sok hibában, hiányosságban benne van az user error is. Múltkor repkedtünk a Kampverband13 szerveren, ott belépsz, a TAB-os AI menüben generálsz magadnak küldit, kiválaszthatod, hogy kevés vagy sok gépre, a progi ezután generál célokat a térképre, és ad egy órát, hogy lelődd/lebombázd. Ilyenre az il-2 soha nem volt képes, de ehhez már érteni kell ahhoz, hogy hogyan szkripteld a küldiket. Vagy vannak a Desastersoft-os küldetés lemezek, amike offline repülhetsz le. Ez is működik, de az userek nagy része leragad ott, hogy nem úgy néz ki a menü, mint il-2-ben, és ettől lefagynak :/

Egyébként meg péntek esténként feljöhetnél TS-re, nagycsoportos bevetéseket lehetne repülni, múltkor is páran vadászkodtunk, valaki Heinkelezett, mi meg őt védtük. Nem csak a dogfight megy ilyenkor, a Kampverband-on meg sok human sincs (sajnos), ott lehet valamivel nyugisabb küldiket menni (több AI van viszont, mint máshol).
  • Lacusch69
    Szepy, ha még nem próbáltad volna:
    Üldözz egy bombázó köteléket Berlin felett 0m-en, maximális zoommal.(Il-2 tetszőleges verzió vagy mod, legmagasabb grafikai beállítás)
    Aztán írd meg az fps-számot és az élményeidet...
  • zmok
  • LeonSilver
    Én is puffogok, mert olyan vagyok mint Laca. Meg ha már megvettem, pénzt adtam érte, akkor bizony "jogom" van puffogni!!

Szóval én is utálom őket, mint a szart de ha igazából megnézzük a játékot, nincs is olyan nagyon sok hiba benne. A gépek adatait, teljesítményét most ne nézzük, azokat azért viszonylag könnyű rendbe tenni.

Maga a motor hagy némi kívánnivalót maga után, de ez nem is sok.
    A mikrolagokat kell megszüntetni és az olyan bosszantó hibákat, hogy a horizont átlátszódik a műszerfalon.
    Kb. ennyi a történet. Maga a játék (szerintem) piszok jól néz ki, az irányítás fasza. Amennyire ÉN meg tudom ítélni a repmodell is jó, már a hangok is majdnem tökéletesek.

Szóval SZERINTEM nincs olyan sok baj a gémmel.

A legnagyobb probléma inkább a NORMÁLIS és KORREKT kommunikáció hiánya.
    Egy kurva szót nem szólnék ha kiállna valamelyik fosbojler a nép elé (akikből élnek, ezt ne felejtsük el) és megmondaná, hohy elbasztuk a lépést, dolgozunk azon, hogy kijavítsuk a hibákat, de egyrészt nem egyszerű egy motort kijavítani vagy a nulláról újraírni, főleg, hogy több project is fut, de megteszünk minden tőlünk telhetőt - és bocsánatot kérünk tőletek - . Nekem nagyjából ennyi hiányzik a boldogsághoz :)

Nálam az egyébként kiváló RoF is ott vágta el magát, amikor egyik peccsről a másikra a kétmagos procikon elkezdett SZAR és FOS lenni a gém, és ahelyett, hogy elismerték volna elkezdtek ködösíteni, meg a nem támogatott oprencccerre fogni... Azóta fél évente 1 órát játszok vele, pedig már rég kijavították a hibájukat. Csak utálom, amikor palira vesznek olyanok, akiknek én fizettem, nem is keveset.
  • Her Laca
    Na felkeltem,rohadt kakas kikukorékolt az ágyból. Megint Nyíregyházán vagyok.
    Na szóval.
    Szepy tesó:)
    Én hőbörgök folyamatosan,mert eleve ilyen vagyok:) de azért csak odaülök a gép elé ha tehetem. Ha olyan nagyon rosz lemne, biztos nem így tennék. Te is formálsz véleményt, denem játszol vele konkrétan ha jól tudom nincs is meg neked. Már felajánlottam, hogy ha pesten jársz hívj fel, meghívlak és kipróbálhatod. Minden adott hogy kompromisszum mentesen repkedj vele. :) Ha utána is szapulod fejet hajtok.
    Ismerlek, szerintem úgy kéne elrugdosni a gép elöl:)
    Különben ezt ajátékot mi magunk tudnánk élvezetessé tenni,adott hozzá a keret.Csak az kéne,hogy jól fusson mindenkinél ,a többi azadott.
    Minap repültem vele,és bizony élvezetes volt. Atagon összeáltak a piros srácok bombereket írtani,vooltak vagy tízen egy kupacban,a messzerek csak hárman négyen,na ott észnél kellett lenni,a vége az lett,hogy választani kellett,egy humán emilt vagy a bombereket mentsem. Kergették a sárgaorrút derekasan,miután kilőttem mőgüle a spitet( jelzem gyönyörűen kivitelezzett ,mesteri manőver után):XD, nem győzött hálálkodni.Jó volt nagyon na.
  • VO101Tom
    Luthierezzé' inkább, Oleg már évek óta nincs az iparban.
  • Szepy2884
    Srácok,

Nem akarok kárörvendő lenni, de örülök, hogy végre kezd nyiladozni a szemetek.

Persze a remény hal meg utoljára és én is abban bízom, hogy egyszer csak lesz ebből egy tisztességes szimulátor olyan mint az IL2 volt sokáig és még most is az, de rossz volt nézni hogy Olegék hogyan aláznak meg és csinálnak belőletek ostobát évről koncként odavetett fél információkkal és hitegetésekkel amiknek a fele sem volt igaz.

A rep. szimulátor nagyon réteg műfaj és a társadalma nem érdemli meg ezt a bánásmódott amit Olegék művelnek.

Megmondom. Titkon azt remélem, hogy mondjuk egy noname csapat előrukkol valami olyannal, ami megadja nekünk azt amit eddig Olegéktől vártunk hiába. Tudom, ez csak álom, de olyan jó álmodozni nem?
  • sakkay
    Ott a pont.
  • VO101Tom
    Az il-2 sem az első évben lett legenda, hanem amikor megjelenés után két évvel kiadták a Forgotten Battlest (plusz jött a lobby meg a VEF)... Nézd meg ezen, miylen volt az il-2 mikor megjelent... és nem volt gép, amin akadás nélkül fullban futott volna :) : Il-2 egy fejlesztés története... Hogy hova fog jutni a clod 10 év múlva, azt ma még nem mondja meg senki.
  • zmok
    http://www.youtube.com/watch?v=MfvTrPWiHE8

Ja, és a zene alatta!
  • zmok
    A minap elindítottam a jó öreg 1946-ot, és végig repültem a HS-129 missziókat.
    És azon kaptam magam, hogy élvezem!
    A régi IL-2 legenda, de a Clod szánalmas vergődését elnézve nem lesz az.
    (Bárcsak ne lenne igazam!!!)
    Köszi Team Daidalos!
  • V Domino #54504
    Nekem régebben,ha este jót repültem,másnap a hangulatom is jobb volt.:)Az ember fejben lejátszotta újra a dolgokat.Kár,hogy ez az érzés mostanában elkerül.
  • zmok
    Nálam sem a grafika az első szempont, de tény, hogy sokat dob egy játékon.
    A játék "hangulata" jobban elvarázsol.
  • Willenbrock
    Nekem az egésznek a hangulata meg a történelmi jellege is fontos,tetszik a cfs2 komplexitása a bővíthetőség szempontjából.De főleg addig játszok cfs2-vel én is clod helyett míg nem elég erős a gépem a clodhoz.
  • Her Laca
    Nincs is annál felemelőbb érzés mint levakarni az égről egy jó nevű ügyes ellenfelet. Emléksxem annó elaludni sem tudtam miután war on lelőttem egy orosz srácot aki legendásan jó volt. Renegett a kezem utána:)
  • Her Laca
    Engem abszolut nem zavar,hogy csak egy szintér van,es pár repülő. Persze remélem,hogy lesz más hadszintér is . én a légi harcra, a taktikákra vagyok ráálva. A gép a hely másodlagos.
  • Willenbrock
    Nincs mit,de számíts arra hogy-nekem legalábbis-egy délután kell a telepítésekhez.Érdemes válogatni a kampányok közt mert több a gagyi mint a minőségi munka.
  • V Domino #54498
    Tisztelettel,majd én eldöntöm,hogy nekem mi lesz a jó.
    Ha neked egy harci szimulátorban a lövöldözés hót unalom(idézve),de a légcsavarszél,műrepülés meg ki tudja még mi a problémád,akkor nálad van a hiba.
    X ezer órát beleraktam a régi Il-be,de ott sem jutott eszembe műrepkedni öncélúan,az ember megtanulta a saját kárán action közben,aztán kész,utána már tudta(vagy nem).
    Attól,hogy szólóban rángatod a botot,biztos hogy nem leszel ász,viszont enemy ellen lehet csak tanulni igazán.
  • Willenbrock
    Grafikailag gyengébb kissé bár nagy a szórás a kiegészítők közt,lehet belőle szépet csinálni sok vacakolással.Előnye még hogy nem csak az 1940-es Európai hadszíntér elérhető hanem rengeteg más is.Fizikában és modellezésben persze elmarad a Clod-tól még a kiegészítőkkel is egyértelmű.
  • zmok
    Köszi!
  • Willenbrock
    Nem tudom megy-e Win7-en XP sp3-am van.Itt a SOH oldalán igen sok kiegészítő van.Rarben tölthetők le a kampányok,ott a readme-ben van mindhez link a kiegészítésekhez.Általában elég vacakolós dolog sajnos.Legjobban a Málta Spitfire jött be eddig,Máltát domborzatilag is megcsinálták.
    Ami jó még az a 354th Figter Group kampány.Captain Kurt nevű fickó csinálta,nagyon igényes munka.Jó még a 9th Fighter Squadron,azt is ő csinálta.A SOH oldalán és egyéb helyeken érdemes új paneleket is letölteni a gépekhez,nem csak azt lehet használni hozzájuk ami alapból van.
  • Her Laca
    Biztos jó,de a Clod után nézve randa.
    Én azért nem repkedek a régi illel sem.
    Tudjuk szar a Clod de még mindig a legjobb. Szerintem legalábbis.
  • Her Laca
    No most ez nem egy II VH-s szimulátor akar lemni ,harci repülőkkel?
    Csak kérdezem. Mondjuk célt repülni sem rosz elfoglaltság csak én inkább azt a részt kihagynám:)